QUOTE(mars @ 2013 07 04, 11:52)
nesuprantu visai susipainiojau su tuom išmokom
)) gal galite paaiškinti man jei pastojau 2013 m. birželį, į dekretą eisiu 2013 m. gruodžio mėn ar 2014 sausio, na ir į vaiko auginim atostogas turbut 2014 m. kovo, kaip skaičiuos man išmokas?
taigi parasyti laikotarpiai
jeigu patenka bent viena diena is ankstesnio VPA,tai galima prasyti kad skaiciuotu is tu DU kaip ir pirmam vaikui.
Papildyta:
QUOTE(Diamond_ @ 2013 07 04, 11:55)
Laba, turiu kelis klausimus,galbūt kuri nors žinot ir galėsit atakyt
ar tiesa, kad per paskutinus 2 metus ik dekreto turi būt išdirbęs metus?Ar tas laikas turi būt vienoj darbovietėj ar gali būt pvz 7 mėn vienoje, 5 mėn. kitoje?
Ar stažas skaičiuojasi iki pastojimo ar iki dekreto pradžios?
Ir kaip skaičiuoja pinigėlius? Jei pvz į rankas gauni 1500,o ant popieriaus 2000~
tai motinystės atostogose gausi 1500?
Stazas 12 men. gali buti ir su pertraukom,tiesiog geriau dirbti visus metus,nes is paskutiniu 12 men. bus skaiciuojama pasalpa.Stazas skaiciuojamas iki dekreto.
PASALPA SKAICIUOJAMA IS POPERINIO DU,BET MAZIAU MOKESCIU NUSKAICIUOJA,NEI DARBE. Nuskaiciuoja 21%.
Papildyta:
QUOTE(AlKi @ 2013 07 04, 11:26)
Buvo ir grįžo į savo seną vietą. Vadinu eks, kadangi aš šiuo metu jau VPA
Jeigu rimtai, tai siūlyčiau raštu kreiptis į SoDrą su rūpimu klausimu ir gauti atsakymą raštu, su visais parašais ir antspaudais
Likau patenkinta išsamiu atsakymu (kreipiausi ne šiuo klausimu), tikrai gana greitai gavau atsakymą. Greičiausiai, kai yra įsipareigojimas atsakyti raštu, didesnė atsakomybė gula atsakantiesiems
Vadinasi skola atsirado ne del PSD.Nes kaip ir sakau,drausta esat kol esat dirbanti ir nesvarbu moka jums pasalpa ar ne.