Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 04, 08:24)
tai nebuvo dirbanti,kas yra dirbantis,tas yra draustas.

Buvo ir grįžo į savo seną vietą. Vadinu eks, kadangi aš šiuo metu jau VPA biggrin.gif

Jeigu rimtai, tai siūlyčiau raštu kreiptis į SoDrą su rūpimu klausimu ir gauti atsakymą raštu, su visais parašais ir antspaudais 4u.gif Likau patenkinta išsamiu atsakymu (kreipiausi ne šiuo klausimu), tikrai gana greitai gavau atsakymą. Greičiausiai, kai yra įsipareigojimas atsakyti raštu, didesnė atsakomybė gula atsakantiesiems blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlKi: 04 liepos 2013 - 10:43
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 01, 22:46)
I dekreta eisit kazkur sausi,tai ims laikotarpi 2012.12.01-2013.11.31,ieina pirmo vaiko VPA,tad galit prasyti,kad skaiciuotu jums palankesni varianta.VPA is 2013.04.01-2014.03.31 laikotarpio irgi ieina pirmo vaiko VPA,tad irgi galit prasyti,kad skaiciuotu palankesni varianta.

nesuprantu visai susipainiojau su tuom išmokom smile.gif)) gal galite paaiškinti man jei pastojau 2013 m. birželį, į dekretą eisiu 2013 m. gruodžio mėn ar 2014 sausio, na ir į vaiko auginim atostogas turbut 2014 m. kovo, kaip skaičiuos man išmokas?
Atsakyti
Laba, turiu kelis klausimus,galbūt kuri nors žinot ir galėsit atakyt smile.gif

ar tiesa, kad per paskutinus 2 metus ik dekreto turi būt išdirbęs metus?Ar tas laikas turi būt vienoj darbovietėj ar gali būt pvz 7 mėn vienoje, 5 mėn. kitoje?

Ar stažas skaičiuojasi iki pastojimo ar iki dekreto pradžios?

Ir kaip skaičiuoja pinigėlius? Jei pvz į rankas gauni 1500,o ant popieriaus 2000~
tai motinystės atostogose gausi 1500?
Atsakyti
QUOTE(mars @ 2013 07 04, 11:52)
nesuprantu visai susipainiojau su tuom išmokom smile.gif)) gal galite paaiškinti man jei pastojau 2013 m. birželį, į dekretą eisiu 2013 m. gruodžio mėn ar 2014 sausio, na ir į vaiko auginim atostogas turbut 2014 m. kovo, kaip skaičiuos man išmokas?

taigi parasyti laikotarpiai smile.gif
jeigu patenka bent viena diena is ankstesnio VPA,tai galima prasyti kad skaiciuotu is tu DU kaip ir pirmam vaikui.
Papildyta:
QUOTE(Diamond_ @ 2013 07 04, 11:55)
Laba, turiu kelis klausimus,galbūt kuri nors žinot ir galėsit atakyt smile.gif

ar tiesa, kad per paskutinus 2 metus ik dekreto turi būt išdirbęs metus?Ar tas laikas turi būt vienoj darbovietėj ar gali būt pvz 7 mėn vienoje, 5 mėn. kitoje?
Ar stažas skaičiuojasi iki pastojimo ar iki dekreto pradžios?
Ir kaip skaičiuoja pinigėlius? Jei pvz į rankas gauni 1500,o ant popieriaus 2000~
tai motinystės atostogose gausi 1500?

Stazas 12 men. gali buti ir su pertraukom,tiesiog geriau dirbti visus metus,nes is paskutiniu 12 men. bus skaiciuojama pasalpa.Stazas skaiciuojamas iki dekreto.
PASALPA SKAICIUOJAMA IS POPERINIO DU,BET MAZIAU MOKESCIU NUSKAICIUOJA,NEI DARBE. Nuskaiciuoja 21%.
Papildyta:
QUOTE(AlKi @ 2013 07 04, 11:26)
Buvo ir grįžo į savo seną vietą. Vadinu eks, kadangi aš šiuo metu jau VPA biggrin.gif

Jeigu rimtai, tai siūlyčiau raštu kreiptis į SoDrą su rūpimu klausimu ir gauti atsakymą raštu, su visais parašais ir antspaudais 4u.gif Likau patenkinta išsamiu atsakymu (kreipiausi ne šiuo klausimu), tikrai gana greitai gavau atsakymą. Greičiausiai, kai yra įsipareigojimas atsakyti raštu, didesnė atsakomybė gula atsakantiesiems blush2.gif

Vadinasi skola atsirado ne del PSD.Nes kaip ir sakau,drausta esat kol esat dirbanti ir nesvarbu moka jums pasalpa ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 04 liepos 2013 - 11:27
O VPA kokie menesiai skaiciuosis? Iki dekreto tie 12 menesiu?
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 07 04, 12:38)
O VPA kokie menesiai skaiciuosis? Iki dekreto tie 12 menesiu?

VPA is 2013.04.01-2014.03.31 laikotarpio
Atsakyti
QUOTE(AlKi @ 2013 07 04, 11:09)
Ar esat tuo tikra??
Kiek teko man domėtis, tai trečiais metais, mama nėra drausta, nors ir yra VPA. Kaip jau rašiau, analogiška situacija su neapmokamom atostogom: tuo metu kai darbuotojas yra neapmokamose atostogose, jis tuo laikotarpiu yra nedraustas.

mačiau, diskusija vyko tuo klausimu. Tai specialiai įėjau į VLK ir pasitikrinau. Ir ką, esu drausta. Nors esu VPA 3 metus ir nieko negaunu. Taigi čia jūs šiuo klausimu suklydot, ir nereikia jokių užklausų Sodrai dėl to dar užduoti.

Atsakyti
as trecius metus irgi buvau vpa, ir nieko moketi nereikejo PSD. ir netgi padarius prielaida, kad perleidus pasalpa teciui mistiskai moketi reikia, nueinat i ligoniu kasa su vaiko liudijumu, ir iki 8 metu esate drausta, tai kad kaip bebutu pasalpa teciui galima perrasyti ir nieko nebijoti.
Atsakyti
Pasakykit man ar cia teisybe, nes sutikau kolege siandien ir ji man papasakojo, kad jei buni VPA 2 metus ir tave atleidzia del bankroto, tai trecius metus gali buti VPA, lauktis ir pan. ir ims laikotarpi is praeitu metu skaiciuojant ismokas. Tipo nereikia kito darbdavio, nes tave atleido del bankroto, kai tu buvai VPA. Ar cia gali buti teisybe?Atseit jai Sodroj sake. Nu bet as netikiu,kad taip gali buti.

Norint buti VPA 3 metus vistiek reikia darbdavi turet?
Atsakyti
Dar man neaisku vis tiek, kad turi ieiti bent viena diena is VPA iki 3 metu, kad skaiciuotu palankiau. Tai realiai jei pirmam vaikui pvz.3.5 butu, o as isienu jau i VPA antram vaikui tuo metu, paims 12 menesiu atgal ir ieis tikrai keli menesiai pirmo vaiko VPA iki 3 metu, ar taip ? Nu nezinau ar supratot ka noriu pasakyt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmandr: 04 liepos 2013 - 14:46
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 04, 15:24)
Pasakykit man ar cia teisybe, nes sutikau kolege siandien ir ji man papasakojo, kad jei buni VPA 2 metus ir tave atleidzia del bankroto, tai trecius metus gali buti VPA, lauktis ir pan. ir ims laikotarpi is praeitu metu skaiciuojant ismokas. Tipo nereikia kito darbdavio, nes tave atleido del bankroto, kai tu buvai VPA. Ar cia gali buti teisybe?Atseit jai Sodroj sake. Nu bet as netikiu,kad taip gali buti.

Norint buti VPA 3 metus vistiek reikia darbdavi turet?

Taip,tiesa.

"Motinystės pašalpa skiriama, jeigu:
nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos darbo laikotarpiu arba apdraustoji atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto, pasibaigus darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui; arba nėštumo ir gimdymo atostogos prasideda prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu; "

Papildyta:
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 04, 15:45)
Dar man neaisku vis tiek, kad turi ieiti bent viena diena is VPA iki 3 metu, kad skaiciuotu palankiau. Tai realiai jei pirmam vaikui pvz.3.5 butu, o as isienu jau i VPA antram vaikui tuo metu, paims 12 menesiu atgal ir ieis tikrai keli menesiai pirmo vaiko VPA iki 3 metu, ar taip ? Nu nezinau ar supratot ka noriu pasakyt doh.gif

Taip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 04 liepos 2013 - 15:05
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 04, 12:58)
VPA is 2013.04.01-2014.03.31 laikotarpio

hmm kaip idomiai, as i dekreta isejau 2013.07.01-2013.11.03., nuo lapkricio 4 prasideda VPA. Tai va ir idomu, nuo kokiu pradirbtu menesiu skaiciuoa jie ta 70%
Atsakyti