Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Ačiū už atsakymą.

Gal dar galit pasakyt:

Dirbu nuo sausio. Vaikui 2 metai suejo balandi. Imone bankrutuoja, nuo liepos vidurio busiu bedarbe. Jei pradėčiau lauktis rugpjuti, ar man priklausytu kokios ismokos ? Kaip jos butu skaiciuojamos ? Staza turiu. Kaip supratau nestumo ir gimdymo atostogoms reikia tureti darbdavi, o VPA nebutinai. Tai mane domina koki laikotarpi VPA ismokoms man paimtu ? Ketinu stoti i darbo birza.

Ar ima 12 men atgal nuo dekretiniu ar nuo VPA pradzios ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmandr: 01 liepos 2013 - 12:49
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 07 01, 13:41)
o jei jis nedirbantis, vistiek per puse taikys? uch..

Vistiek per puse bus,bet galesit visa sau pritaikyti kai deklaruosit.
Papildyta:
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 01, 13:47)
Ačiū už atsakymą.

Gal dar galit pasakyt:

Dirbu nuo sausio. Vaikui 2 metai suejo balandi. Imone bankrutuoja, nuo liepos vidurio busiu bedarbe. Jei pradėčiau lauktis rugpjuti, ar man  priklausytu kokios ismokos ? Kaip jos butu skaiciuojamos ? Staza turiu. Kaip supratau nestumo ir gimdymo atostogoms reikia tureti darbdavi, o VPA nebutinai. Tai mane domina koki laikotarpi VPA ismokoms man paimtu ? Ketinu stoti i darbo birza.

Ar ima 12 men atgal nuo dekretiniu ar nuo VPA pradzios ?

Na kad gauti uz NGA pinigelius reikia but dirbanciai.Tad reikes isidarbinti,o tada jau ziuresit koks bus stazas,kai reikes eiti i NGA.
Puse metu kol gaudinesit bedarbio ismoka ieis i staza,tad jau 6 menesius turesit.Cia jau reikia ziureti ar bent diena papuls is ankstesniu VPA i busimu,jeigu pateks,tai skaiciuos jums palankesni varianta,jeigu neieis,tai skaiciuos is paskutiniu 12 men.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 01, 11:58)
Vistiek per puse bus,bet galesit visa sau pritaikyti kai deklaruosit.
Papildyta:

Na kad gauti uz NGA pinigelius reikia but dirbanciai.Tad reikes isidarbinti,o tada jau ziuresit koks bus stazas,kai reikes eiti i NGA.
Puse metu kol gaudinesit bedarbio ismoka ieis i staza,tad jau 6 menesius turesit.Cia jau reikia ziureti ar bent diena papuls is ankstesniu VPA i busimu,jeigu pateks,tai skaiciuos jums palankesni varianta,jeigu neieis,tai skaiciuos is paskutiniu 12 men.

Tai va kaip man mazdaug pasiskaiciuot ar pateks man ar ne ?
Bet jei as isejau i darba anksciau sausi, tai jau tada nera sansu,kad pateks is ankstesniu VPA g.gif Nes tada jos ir baigesi man kaip suprantu, nesvarbu, kad vaikui 2 metai tik balandi.
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 01, 14:04)
Tai va kaip man mazdaug pasiskaiciuot ar pateks man ar ne ?
Bet jei as isejau i darba anksciau sausi, tai jau tada nera sansu,kad pateks is ankstesniu VPA  g.gif  Nes tada  jos ir baigesi man kaip suprantu, nesvarbu, kad vaikui 2 metai tik balandi.

Taip.Kol nesat net nescia,tai tikrai sunku apskaiciuoti,nes nezinia kada pastosit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 01, 14:20)
Taip.Kol nesat net nescia,tai tikrai sunku apskaiciuoti,nes nezinia kada pastosit.

realiai, grubiai skaiciuojant, norint, kad ieitu dabartiniu VPA nors diena, pastoti turite mazdaug sianakt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 07 01, 13:41)
o jei jis nedirbantis, vistiek per puse taikys? uch..

Aha, Jolanciuk Jums jau paaiskino, kad deklaruodama viska susitvarkysit. Tiesiog ismokant darbo uzmokesti, Sodra einamuoju momentu dalina viska abiems tevams po lygiai. Taciau jei tetis nedirba, kas menesi ta PNPD dalis, skirta teciui, lieka nepanaudota, taigi paskui Jus deklaruodama pajamas ta nurodote, visa PNPD skirta suma pritaikydama sau, ir ta skirtuma susigrazinate
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 12:26)
realiai, grubiai skaiciuojant, norint, kad ieitu dabartiniu VPA nors diena, pastoti turite mazdaug sianakt  biggrin.gif

Gal as tada geriau liksiu su mazesne pasalpa, kuri skaiciuojama is 12 men biggrin.gif
Nes kaip matau sansu mazai liko pretenduot i ankstesnius metus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 01, 14:29)
Gal as tada geriau liksiu su mazesne pasalpa, kuri skaiciuojama is 12 men  biggrin.gif
Nes kaip matau sansu mazai liko pretenduot i ankstesnius metus verysad.gif

Na jau taip, cia realiai paskutines minutes, nes pvz pastojusi sio menesio pradzioje, realiai i dekreta iseitumete kita vasari. Vadinas i skaiciavimus NGA neieis tas vasaris ir sausis dar. Tai gausis, kad kad skaiciutu pasalpa is visu siu metu. Tai realiai jei isejote sausio vidury, dar teoriniu vilciu yra smile.gif jei gryzote nuo sausio 2d. , jau nespejote niekaip smile.gif
Atsakyti
Nors man vistiek neaisku, nuo kada ima 12 men ? Ar nuo tada,kai iseini i dekreta atgal ar nuo tada,kai iseini i VPA ?
Papildyta:
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 12:32)
Na jau taip, cia realiai paskutines minutes, nes pvz pastojusi sio menesio pradzioje, realiai i dekreta iseitumete kita vasari. Vadinas i skaiciavimus NGA neieis tas vasaris ir sausis dar. Tai gausis, kad kad skaiciutu pasalpa is visu siu metu. Tai realiai jei isejote sausio vidury, dar teoriniu vilciu yra  smile.gif  jei gryzote nuo sausio 2d. , jau nespejote niekaip  smile.gif

Tai reiskiasi ima 12 men nuo dekreto ?
Papildyta:
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 12:32)
Tai realiai jei isejote sausio vidury, dar teoriniu vilciu yra  smile.gif  jei gryzote nuo sausio 2d. , jau nespejote niekaip  smile.gif

Grįžau nuo sausio 7 d. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 01, 14:36)
Nors man vistiek neaisku, nuo kada ima 12 men ? Ar nuo tada,kai iseini i dekreta atgal ar nuo tada,kai iseini i VPA ?
Papildyta:
Tai reiskiasi ima 12 men nuo dekreto ?
Papildyta:
Grįžau nuo sausio 7 d.  biggrin.gif

Ir nuo tada kai iseini i NGA ir nuo tada kai iseini i VPA,skirtingi laikotarpiai imami,o ne vienas ir NGA ir VPA.
Atsakyti
Oi kiek daug čia niuansų, būčiau žinojus, būčiau anksčiau susigriebus doh.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 14:28)
realiai, grubiai skaiciuojant, norint, kad ieitu dabartiniu VPA nors diena, pastoti turite mazdaug sianakt  biggrin.gif
Papildyta:

Aha, Jolanciuk Jums jau paaiskino, kad deklaruodama viska susitvarkysit. Tiesiog ismokant darbo uzmokesti, Sodra einamuoju momentu dalina viska abiems tevams po lygiai. Taciau jei tetis nedirba, kas menesi ta PNPD  dalis, skirta teciui, lieka nepanaudota, taigi paskui Jus deklaruodama pajamas ta nurodote, visa PNPD skirta suma pritaikydama sau, ir ta skirtuma susigrazinate

supratau, na taip ir darysiu tada:)
Atsakyti
Gal žinote ar būnant vaiko priežiūros atostogose pirmais metais galima išsiimti verslo liudijimą vienai ar kitai veiklai?? Gal yra koks nors aprašas sodros psl. nes pačiai nepavyko rasti ax.gif
Atsakyti