Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 09:49)
Vis delto dazniausiai renkamasi taikyti NPD is karto ir nesukam galvos  smile.gif

Ar šitas pasirinkimas priklauso nuo uždirbamos sumos? smile.gif ir ar man skaičiuojant išmoką priskaičiuos ES projektinius pinigus?

Ir kokiam laikotarpiui nurodtyti tą taikymą, jei pasirinksiu, kad taikau? visoms NGA? (išeis liepos 1-lapkričio 3)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RuJeJu: 01 liepos 2013 - 10:00
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 10:49)
Taip, darbdavys isipareigoja saugoti darbo vieta trejus metus, nieko papildomai jam pranesti perrasant pasalpa antrais metais nereikia - nuvykstate drauge su teciu i sodra, susitvarkote ir to pakanka
Papildyta:

Labai aciu Jums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 07 01, 10:55)
kadangi nesusituoke tai rasysiu kad viena auginsiu ir antra.

kiek zinau, nesvarbu, ar susituoke, PNPD gali buti dalinamas abiems tevams, nebent tetis nedirba, ir negales jo panaudoti..bet bijau ka pripainiot, cia Jolanciuk daugiau ismano siuo klausimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RuJeJu @ 2013 07 01, 10:57)
Ar šitas pasirinkimas priklauso nuo uždirbamos sumos? smile.gif ir ar man skaičiuojant išmoką priskaičiuos ES projektinius pinigus?

Ir kokiam laikotarpiui nurodtyti tą taikymą, jei pasirinksiu, kad taikau? visoms NGA? (išeis liepos 1-lapkričio 3)

Na nebent, manau, skirtumas atsiranda zymesnis, kai balansuojama ties ismoku lubomis, ir tie keliasdesimt litu gali daryti skirtuma...o siaip tai sakyciau as - taikytis, ir nesukt galvos smile.gif nors, tiesa pasakius, niekad nesidomejau, gal pvz netaikymas ir veliau susigrazinimas deklaruojant turi kokios nors naudos g.gif o del ES pinigu - ka turite omeny? kokia forma tu ES pinigu? uzdarbi is tu lesu gavote, priedus, konkrecias lesas projektui ar tyrimui, ar pan?
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 11:00)
Na nebent, manau, skirtumas atsiranda zymesnis, kai balansuojama ties ismoku lubomis, ir tie keliasdesimt litu gali daryti skirtuma...o siaip tai sakyciau as - taikytis, ir nesukt galvos smile.gif nors, tiesa pasakius, niekad nesidomejau, gal pvz netaikymas ir veliau susigrazinimas deklaruojant turi kokios nors naudos  g.gif  o del ES pinigu - ka turite omeny? kokia forma tu ES pinigu? uzdarbi is tu lesu gavote, priedus, konkrecias lesas projektui ar tyrimui, ar pan?

Prie pagrindinio darbo dar buvo pusė etato struktūriniuose projektuose (ES lėšos, ta pati darbovietė), bet nuo jų visi mokesčiai nuskaičiuojami būdavo kaip priklauso smile.gif ir dar būdavo išmokos už nepanaudotas atostogas.

Užpildžiau prašymą ir nurodžiau 07.01-11.03 laikotarpį. Gerai padariau? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RuJeJu @ 2013 07 01, 12:13)
Prie pagrindinio darbo dar buvo pusė etato struktūriniuose projektuose (ES lėšos, ta pati darbovietė), bet nuo jų visi mokesčiai nuskaičiuojami būdavo kaip priklauso smile.gif ir dar būdavo išmokos už nepanaudotas atostogas.

Užpildžiau prašymą ir nurodžiau 07.01-11.03 laikotarpį. Gerai padariau?  ax.gif

Taip, visi sie pinigeliai taip pat isiskaitys prie visu Jusu pajamu. Nesvarbu, kad mokami buvo is ES SL. Berods gerai, 126 dienos smile.gif jei kas ne taip, pasuks Sodros darbuotoja, pasakys, ka patvarkyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 11:16)
Taip, visi sie pinigeliai taip pat isiskaitys prie visu Jusu pajamu. Nesvarbu, kad mokami buvo is ES SL. Berods gerai, 126 dienos smile.gif jei kas ne taip, pasuks Sodros darbuotoja, pasakys, ka patvarkyti  smile.gif

Labai labai ačiū! smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 07 01, 10:55)
kadangi nesusituoke tai rasysiu kad viena auginsiu ir antra.

Jeigu gimimo liudijime tetis nurodytas ir jus nesat prisiteisiusi is jo alimentus,tai PNPD dalins per puse ir nesvarbu dirba tetis ar ne,o jau kai deklaruosit,tada galesit pasirinkti kam taikyti visa,o kam ne.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 11:44)
kiek zinau, nesvarbu, ar susituoke, PNPD gali buti dalinamas abiems tevams, nebent tetis nedirba, ir negales jo panaudoti..bet bijau ka pripainiot, cia Jolanciuk daugiau ismano siuo klausimu smile.gif

oficialiai nedirbantis,tai manau man vienai gales pritaikyt
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 01, 13:03)
Jeigu gimimo liudijime tetis nurodytas ir jus nesat prisiteisiusi is jo alimentus,tai PNPD dalins per puse ir nesvarbu dirba tetis ar ne,o jau kai deklaruosit,tada galesit pasirinkti kam taikyti visa,o kam ne.

na, su pirmu tai man taiko PNPD, tai sakot su antru dabar netaikys? bet atsiimsiu kai deklaruosiu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pakalnute_klp: 01 liepos 2013 - 12:29
Sveikos,

Turiu klausima. Mano vaikui 2 metau suejo balandi, o as i darba isejau sausi. Tai skaitosi,kad vaiko prieziuros atostogos man baigesi sausi ? Nesvarbu,kad likusius menesius ant vyro perrasem ir jis gavo 40 proc. ? Zodziu man idomu,ar baigesi man sausi,ar balandi ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 07 01, 13:28)
oficialiai nedirbantis,tai manau man vienai gales pritaikyt
Papildyta:

na, su pirmu tai man taiko PNPD, tai sakot su antru dabar netaikys? bet atsiimsiu kai deklaruosiu?

Taikis,tik per puse su vaiko tevu.
Papildyta:
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 01, 13:35)
Sveikos,

Turiu klausima. Mano vaikui 2 metau suejo balandi, o as i darba isejau sausi. Tai skaitosi,kad vaiko prieziuros atostogos man baigesi sausi ? Nesvarbu,kad likusius menesius ant vyro perrasem ir jis gavo 40 proc. ? Zodziu man idomu,ar baigesi man sausi,ar balandi ?  smile.gif

Taip,VPA baigesi kai pradejot dirbti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 01, 13:36)
Taikis,tik per puse su vaiko tevu.
Papildyta:

Taip,VPA baigesi kai pradejot dirbti.

o jei jis nedirbantis, vistiek per puse taikys? uch..
Atsakyti