Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(viksiuke @ 2013 06 30, 17:33)
sveiki, buvau isejusi vaiko auginimo atostogu 2metams,vaikui suejo 1 metai ir 2 men darbdavys prase kad grysciau,padirbau 1 men bet mane nebetenkino salygos,tai noriu iseiti lauk is darbo,klausimas:
1. ar isejus lauk is darbo savo noru gausiu 40 proc.,kuriuos dabar gaunu?
2. ar galiu stoti i darbo birza,ar tuos 40 proc reikia perleisti vyrui?
3. ir kaip skaiciuotu man darbo birza pasalpa is atlyginimo,ar is tu pirmu metu kur gavau uz vaika 70 proc.,
Didelis ACIU smile.gif

1. Taip.
2. Galit stot,bet kol gaunat mot(tev) pasalpa,bedarbio pasalpos negausit,tad geriau ja perleisti vyrui.
3. Is 3-ju paskutiniu metu pajamu.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 30, 09:16)
Oho  blink.gif taip bereikalingai uzpulta dar nebuvau! As labai graziai pasiuliau, jei netingit, paskaitinekit, ir pasiuliau tik del to, kad ten gana aiskiai skaiciavome kitoms mamos.  Ir omeny turejau konkrecius pastojimo terminus, kad spetumet i visas ribas - jokiu tolimesniu klausimu spresti nesisiuliau, nes skaityti, ka su kitomis bendraujat, tikrai moku. Dabar net nesupratau, tiesa pasakius, Jusu grubumo ir neaiskiu kaltinimu tikslo, nes nieko blogo kaip ir neparasiau, nieko ir minty neturejau. Tikrai ne viena klausiancioji cia ateina neskaicius temu, net poros psl atgal, bet nei vienos dar NEPASIUNCIAU niekur. Tad siuo atveju tikrai idomus ir siek tiek zeidziantis pasirode Jusu pasisakymas, atsiprasau uz nora padeti ir isiterpima, as "savo zinuciu kieki toliau didinsiu" atrasydama toms, kurios, tikekimes, priims pagalba bet kokia, be ketinimu pulti ir keistu interpretaciju. Jei kreipiates pagalbos, negi sunku ja mandagiai priimti?

Esu rasiusi ir anksciau del treciu metu VPA,sulaukiau is Jusu atsakymo pasiskaityti senas temas,dabar vel ta pati pasiulete. Mano zinute nesuasmeninta, ir skirta bendrai atsakinejancioms i klausimus.
Papildyta:
QUOTE(Murčikas @ 2013 06 30, 14:40)
as tai dar rastu ju uzklausciau tada, jei sake taip telefonu  g.gif  nors kai as irgi del to domejaus, man pasake,kad tai ne tas pats. na, nes telefonu beleka gali pasakyti, visgi rastu utetu argumentuota atsakyma pateikti.

Pabandysiu taip ir padaryti,parasysiu jei visgi kitaip atrasys.
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 30, 21:43)
Esu rasiusi ir anksciau del treciu metu VPA,sulaukiau is Jusu atsakymo pasiskaityti senas temas,dabar vel ta pati pasiulete. Mano zinute nesuasmeninta, ir skirta bendrai atsakinejancioms i klausimus.

Visi panasus mano ir kitu atsakymai, susije su siulymais ar nuorodomis i senas temas yra forumo taisykliu laikymasis ir tiesiog vengimas zinuciu ir klausimu dubliavimo. Jei vistik nuorodos nepadejo, klausiame ir diskutuojame toliau, kaip ir padarete dabar. Tad asmeninta ar ne - mandagiai bendrauti , manau, kur kas smagiau

Papildyta:
o as dabar pasimeciau pati - trecius metus VPA prasitesiant reikia vistik i Sodra eit, ar uztenka tik pas darbdavi? Ar kaip tik pas darbdavi nereik, o i Sodra reik? Skirtingai man nurodo mamos, o is ju nei viena to nedarius, tai susipainiojau verysad.gif ir kada reikia ta padaryti, yra kokie nors terminai oficialus?
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 30, 22:33)
o as dabar pasimeciau pati - trecius metus VPA prasitesiant reikia vistik i Sodra eit, ar uztenka tik pas darbdavi? Ar kaip tik pas darbdavi nereik, o i Sodra reik? Skirtingai man nurodo mamos, o is ju nei viena to nedarius, tai susipainiojau  verysad.gif ir kada reikia ta padaryti, yra kokie nors terminai oficialus?

aš kaip tik prasitęsiau VPA dar kelis mėsnesiu, tai nuėjau pas darbdavį, ten parašiau prašymą, o personalo darbuotoja kažką minėjo, kad ji perduos kažkokius duomenis sodrai. Norint prasitęsti VPA, reikia eiti ne ankčiau kaip 2 savaitės iki sueis vaikui 2 metai.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 30, 22:33)
Visi panasus mano ir kitu atsakymai, susije su siulymais ar nuorodomis i senas temas yra forumo taisykliu laikymasis ir tiesiog vengimas zinuciu ir klausimu dubliavimo. Jei vistik nuorodos nepadejo, klausiame ir diskutuojame toliau, kaip ir padarete dabar. Tad asmeninta ar ne - mandagiai bendrauti , manau, kur kas smagiau
Papildyta:
o as dabar pasimeciau pati - trecius metus VPA prasitesiant reikia vistik i Sodra eit, ar uztenka tik pas darbdavi? Ar kaip tik pas darbdavi nereik, o i Sodra reik? Skirtingai man nurodo mamos, o is ju nei viena to nedarius, tai susipainiojau  verysad.gif ir kada reikia ta padaryti, yra kokie nors terminai oficialus?

Sutvarko viska darbdavys.Pati su pirmaja buvau isejusi 2-ms metams,tada kai liko pora dienu iki 2-ojo gimtadienio nuvaziavau pas darbdavi,parasiau prasyma,kad pratestu VPA iki 3-ju metu ir viskas,jie jau sodraj patys viska perdave.Iki 2-ojo gimtadienio reikia pratesti.
Atsakyti
Eisiu jau siom dienom pildyt del NGA, kaip ten del NPD, as auginu dar sunu, man taikydavo dviguba NPD darbe, nes as issiskyrus su pirmu, tai kaip dabar reiks pildyt>?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pakalnute_klp: 01 liepos 2013 - 09:37
Labas smile.gif 4u.gif

Šiandien išleido NGA, pirmas nėštumas. Reikia pildyti sodrai prašymą dėl pašalpos. 3 puslapyje prašo nurodyti, ar taikyti man NPD, ar ne. Dirbau biudžetinėje įstaigoje, todėl visas atlyginimas "baltas". Ką pasirinkti? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Gal kas gales atsakyti smile.gif zinau,kad antruosius metus gali tetis gauti pasalpa 40% ir eiti i darba,o mama toliau auginti vaikuti,bet kazin ar darbdavys laikys darbo vieta mamai,ar reikia jam apie tai pranesti,ar tik uztenka nueiti i sodra ir ten susitvarkyti kad pasalpa gautu tetis?aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarskute @ 2013 07 01, 10:40)
Gal kas gales atsakyti smile.gif zinau,kad antruosius metus gali tetis gauti pasalpa 40% ir eiti i darba,o mama toliau auginti vaikuti,bet kazin ar darbdavys laikys darbo vieta mamai,ar reikia jam apie tai pranesti,ar tik uztenka nueiti i sodra ir ten susitvarkyti kad pasalpa gautu tetis?aciu  4u.gif

Taip, darbdavys isipareigoja saugoti darbo vieta trejus metus, nieko papildomai jam pranesti perrasant pasalpa antrais metais nereikia - nuvykstate drauge su teciu i sodra, susitvarkote ir to pakanka
Papildyta:
QUOTE(RuJeJu @ 2013 07 01, 10:40)
Labas smile.gif  4u.gif

Šiandien išleido NGA, pirmas nėštumas. Reikia pildyti sodrai prašymą dėl pašalpos. 3 puslapyje prašo nurodyti, ar taikyti man NPD, ar ne. Dirbau biudžetinėje įstaigoje, todėl visas atlyginimas "baltas". Ką pasirinkti? Ačiū 4u.gif

Teoriskai yra du variantai: arba dabar prasote taikyti NPD, tuomet jis bus taikomas kas menesi apsakiciuojant pasalpa, arba galite rinktis netaikyti, tuomet kas menesi gausite kiek mazesne ismoka, o kitu metu pradzioje visa nepritaikyta NPD sumoje susigrazinsite deklaruodama pajamas. Vis delto dazniausiai renkamasi taikyti NPD is karto ir nesukam galvos smile.gif
Atsakyti
bet tokio kaip dvigubas NPD turbut ten nera?
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 07 01, 10:37)
Eisiu jau siom dienom pildyt del NGA, kaip ten del NPD, as auginu dar sunu, man taikydavo dviguba NPD darbe, nes as issiskyrus su pirmu, tai kaip dabar reiks pildyt>?

Jums taike ne dviguba NPD, o visa PNPD, kuris mokamas butent uz vaikucius, ir arba vienam is tevu, arba abiem po lygiai. Cia tik bendram aiskumui mirksiukas.gif O dabar pildysite atitinkamai: jei viena auginsite ir antra, taip ir pazymesite, jei dviese su teciu, jums ji taikys po lygiai. Ir butinai pazymekite, kad tai jau antras vaikutis. Na ten tikrai yra atitinkami pakankamai aiskus punkteliai prasyme (jei pildysite pati internetu, tikslaus ivardijimo jau nepamenu), o jei Sodroje - jums tikrai aiskiai paaiskins darbuotoja, kas kur ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 01, 10:53)
Jums taike ne dviguba NPD, o visa PNPD, kuris mokamas butent uz vaikucius, ir arba vienam is tevu, arba abiem po lygiai. Cia tik bendram aiskumui  mirksiukas.gif  O dabar pildysite atitinkamai: jei viena auginsite ir antra, taip ir pazymesite, jei dviese su teciu, jums ji taikys po lygiai. Ir butinai pazymekite, kad tai jau antras vaikutis. Na ten tikrai yra atitinkami pakankamai aiskus punkteliai prasyme (jei pildysite pati internetu, tikslaus ivardijimo jau nepamenu), o jei Sodroje - jums tikrai aiskiai paaiskins darbuotoja, kas kur ir kaip.

kadangi nesusituoke tai rasysiu kad viena auginsiu ir antra.
Atsakyti