Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(dimutee @ 2013 06 29, 15:47)
Kėblūs reikalai čia pas mus su tais NGA ir VPA apskaičiavimais, žiauriai žmogų painioja..
O sakykit, jei pasiimčiau 2m VPA bet jau pirmais metais išvažiuočiau užsienyje dirbti vasarai, kaip man su išmokom būtų? Gal kuri buvot susidūrusi su panašia situacija?

Na kiek zinau sodra nemato,bet kai deklaruosit pajamas,manau tektu pasalpa grazinti,nes pirmais metais dirbti negalima.
Papildyta:
QUOTE(rulezas @ 2013 06 29, 15:41)
bet cia NGA kai skaiciuotu tai kaip suprantu dar galeciau rinktis palankesni varianta, bet VPA jau kita termina imtu (4 men veliau nei NGA) tada nepatektu tikrai nei viena diena kai buvau su pirmuoju VPA,ir tuomet skaiciuotu VPA jau pagal paskutinius 12men,ar teisingai mastau?

Taip,bet kad gauti NGA reikia but dirbanciai.
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 29, 15:41)
bet cia NGA kai skaiciuotu tai kaip suprantu dar galeciau rinktis palankesni varianta, bet VPA jau kita termina imtu (4 men veliau nei NGA) tada nepatektu tikrai nei viena diena kai buvau su pirmuoju VPA,ir tuomet skaiciuotu VPA jau pagal paskutinius 12men,ar teisingai mastau?

Jus jei netingit, paziurinekit pirmuosius temos puslapius, ten bandziau skaiciuoti mamoms maksimalius terminus ivertinant tai,kaip ir is kokio laikotarpio skaiciuojama VPA ismokos. Tai gal prisitaikysite ir sau. Nes ir VPA realiai gaunas ne 12 paskutiniu menesiu, o daugiau, nes kaip ir NGA, atsimeta einamasis ir dar menuo pries tai
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 29, 14:41)
bet cia NGA kai skaiciuotu tai kaip suprantu dar galeciau rinktis
palankesni varianta, bet VPA jau kita termina imtu (4 men veliau nei
NGA) tada nepatektu tikrai nei viena diena kai buvau su pirmuoju VPA,ir
tuomet skaiciuotu VPA jau pagal paskutinius 12men,ar teisingai mastau?

Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 29, 20:28)
Jus jei netingit, paziurinekit pirmuosius temos puslapius, ten bandziau skaiciuoti mamoms maksimalius terminus ivertinant tai,kaip ir is kokio laikotarpio skaiciuojama VPA ismokos. Tai gal prisitaikysite ir sau. Nes ir VPA realiai gaunas ne 12 paskutiniu menesiu, o daugiau, nes kaip ir NGA, atsimeta einamasis ir dar menuo pries tai

Patikekit netingiu ir skaiciau, visgi nemaciau nagrinejamo klausimo ar vaiko auginimas iki 3 metu yra tas pats kas VPA iki 3 metu. Kas ir isrutuliojo sekancia diskusija is pateiktu atsakymu. Jei jau siunciat skaityti senas temas,gal atsakinetojoms pirmiau reiketu ismokti perskaityti klausima ir skaityti ne tik paskutini zinutes sakini,kitaip apskritai nesuprantu kam cia diskutuoti,zinuciu skaiciu didinti?
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 29, 21:37)
Patikekit netingiu ir skaiciau, visgi nemaciau nagrinejamo klausimo ar vaiko auginimas iki 3 metu yra tas pats kas VPA iki 3 metu. Kas ir isrutuliojo sekancia diskusija is pateiktu atsakymu. Jei jau siunciat skaityti senas temas,gal atsakinetojoms pirmiau reiketu ismokti perskaityti klausima ir skaityti ne tik paskutini zinutes sakini,kitaip apskritai nesuprantu kam cia diskutuoti,zinuciu skaiciu didinti?

vaiko auginimas iki 3 metu nera, tas pats, kas buvimas VPA. kad skaiciuotu kaip pirmam, reikia, kad nors 1 diena patektu is VPA, deja, o ne siaip auginant.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2013 06 29, 21:44)
vaiko auginimas iki 3 metu nera, tas pats, kas buvimas VPA. kad skaiciuotu kaip pirmam, reikia, kad nors 1 diena patektu is VPA, deja, o ne siaip auginant.

Aciu, Murčikai,matyt busiu klaidingai supratusi,kai kalbejau telefonu su sodros darbuotoja.
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 29, 22:37)

Oho blink.gif taip bereikalingai uzpulta dar nebuvau! As labai graziai pasiuliau, jei netingit, paskaitinekit, ir pasiuliau tik del to, kad ten gana aiskiai skaiciavome kitoms mamos. Ir omeny turejau konkrecius pastojimo terminus, kad spetumet i visas ribas - jokiu tolimesniu klausimu spresti nesisiuliau, nes skaityti, ka su kitomis bendraujat, tikrai moku. Dabar net nesupratau, tiesa pasakius, Jusu grubumo ir neaiskiu kaltinimu tikslo, nes nieko blogo kaip ir neparasiau, nieko ir minty neturejau. Tikrai ne viena klausiancioji cia ateina neskaicius temu, net poros psl atgal, bet nei vienos dar NEPASIUNCIAU niekur. Tad siuo atveju tikrai idomus ir siek tiek zeidziantis pasirode Jusu pasisakymas, atsiprasau uz nora padeti ir isiterpima, as "savo zinuciu kieki toliau didinsiu" atrasydama toms, kurios, tikekimes, priims pagalba bet kokia, be ketinimu pulti ir keistu interpretaciju. Jei kreipiates pagalbos, negi sunku ja mandagiai priimti?
Atsakyti
atleiskit, jei kartojuos su savo klausimu, neturejau laiko perskaitYt visa tema blush2.gif ar imanomas pagal dabartine tvarka toks variantas, kad pirmus metus as esu VPA ir gaunu 70 proc., o antrus metus as lieku VPA, taciau prasyma pasalpai 40 proc. raso vyras, kuris ir toliau dirba? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 30 birželio 2013 - 13:54
QUOTE(Bahama mama @ 2013 06 30, 14:54)
atleiskit, jei kartojuos su savo klausimu, neturejau laiko perskaitYt visa tema  blush2.gif ar imanomas pagal dabartine tvarka toks variantas, kad pirmus metus as esu VPA ir gaunu 70 proc., o antrus metus as lieku VPA, taciau prasyma pasalpai 40 proc. raso vyras, kuris ir toliau dirba?  ax.gif

Taip.
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 30, 07:56)
Aciu, Murčikai,matyt busiu klaidingai supratusi,kai kalbejau telefonu su sodros darbuotoja.

as tai dar rastu ju uzklausciau tada, jei sake taip telefonu g.gif nors kai as irgi del to domejaus, man pasake,kad tai ne tas pats. na, nes telefonu beleka gali pasakyti, visgi rastu utetu argumentuota atsakyma pateikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 30 birželio 2013 - 14:42
QUOTE(Jorinte @ 2013 06 30, 13:57)

aciu 4u.gif
Atsakyti
sveiki, buvau isejusi vaiko auginimo atostogu 2metams,vaikui suejo 1 metai ir 2 men darbdavys prase kad grysciau,padirbau 1 men bet mane nebetenkino salygos,tai noriu iseiti lauk is darbo,klausimas:
1. ar isejus lauk is darbo savo noru gausiu 40 proc.,kuriuos dabar gaunu?
2. ar galiu stoti i darbo birza,ar tuos 40 proc reikia perleisti vyrui?
3. ir kaip skaiciuotu man darbo birza pasalpa is atlyginimo,ar is tu pirmu metu kur gavau uz vaika 70 proc.,
Didelis ACIU smile.gif
Atsakyti