Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 28, 15:06)
Visi 3 VPA metai ieina i staza,jeigu juose buvai dirbanti.Puse metu kol moka bedarbio ismoka ieina irgi i staza.

Supratau,kad teise gauti pasalpa tureciau, bet ar ji butu minimali, ar galeciau rinktis,kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui? blush2.gif t.y. pirmas vaikas gime 2011.04.04, nuo 2013.04.04 esu bedarbe, antras tarkim gimtu 2014.06.01. Tai per paskutinius metus iki antro vaiko gimimo dali laikotarpio auginau vaika (iki 3m),bet oficialiai trecius metus nebuvau vaiko auginimo atostogose.
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 28, 16:58)
Supratau,kad teise gauti pasalpa tureciau, bet ar ji butu minimali, ar galeciau rinktis,kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui?  blush2.gif t.y. pirmas vaikas gime 2011.04.04, nuo 2013.04.04 esu bedarbe, antras tarkim gimtu 2014.06.01. Tai per paskutinius metus iki antro vaiko gimimo dali laikotarpio auginau vaika (iki 3m),bet oficialiai trecius metus nebuvau vaiko auginimo atostogose.

Oficialiai nebuvot VPA trecius metus,tai buvot jau nedirbanti?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 28, 16:36)
Oficialiai nebuvot VPA trecius metus,tai buvot jau nedirbanti?

Taip,vaikui suejus 2-iem metam isejau is darbo,nes imone jokios veiklos nebevykdo,darbuotoju nebera,bando uzsidaryti. Tai ir mastau,ar buti vaiko auginimo atostogose yra tas pats kas auginti vaika iki 3metu, kai skambinau pirma karta i sodra man butent taip ir pasake, pati nebuciau taip sugalvojus:-) arba as ne taip supratau,ka man aiskino.

Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 28, 19:59)
Taip,vaikui suejus 2-iem metam isejau is darbo,nes imone jokios veiklos nebevykdo,darbuotoju nebera,bando uzsidaryti. Tai ir mastau,ar buti vaiko auginimo atostogose yra tas pats kas auginti vaika iki 3metu, kai skambinau pirma karta i sodra man butent taip ir pasake, pati nebuciau taip sugalvojus:-)  arba as ne taip supratau,ka man aiskino.

Tai tada reikalingas stazas bus.Trecius metus tik buvot drausta,tad jie nesiskaito.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 28, 19:04)
Tai tada reikalingas stazas bus.Trecius metus tik buvot drausta,tad jie nesiskaito.

Pastovejus darbo birzoje,veliau gal isidarbinus, staza galima butu prasitesti,bet as vistiek netureciau teises rinktis,kad man skaiciuotu pagal pirmojo vaiko uzmokesti?
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 28, 23:15)
Pastovejus darbo birzoje,veliau gal isidarbinus, staza galima butu prasitesti,bet as vistiek netureciau teises rinktis,kad man skaiciuotu pagal pirmojo vaiko uzmokesti?

Jusu vaikui tik 2 metai,jeigu i dekreta spetumete iseiti kol sueis 3 metai,tada galetumete rinktis palankesni varianta.
Atsakyti
Gal zinot per kiek laiko perveda pinigelius isejus i NGA? Ir jei neklystu ismoka is karto visus ar kas menesi?
Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2013 06 29, 12:30)
Gal zinot per kiek laiko perveda pinigelius isejus i NGA? Ir jei neklystu ismoka is karto visus ar kas menesi?

Per 15d.d. nuo visų dokumentų gavimo smile.gif ir kiek girdėjau, kad už visą laikotarpį iškarto perveda pinigėlius.
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 28, 22:15)

jei nors 1 diena pateks i skaiciavima, tai galesite rinktis, tai ir pasiskaiciuokite, kad ima 12 men pries dekreta, nestumas iki dekreto apie 7 men. tai reikia grubiai turite 4-5 men. po vaiko 2tro gimtadienio vaikuti padaryti, tai laiko jau kaip ir spaudzia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2013 06 29, 12:30)

Ismoka visa is kart uz visa NGA laikotarpi.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2013 06 29, 11:48)
jei nors 1 diena pateks i skaiciavima, tai galesite rinktis, tai ir pasiskaiciuokite, kad ima 12 men pries dekreta, nestumas iki dekreto apie 7 men. tai reikia grubiai turite 4-5 men. po vaiko 2tro gimtadienio vaikuti padaryti, tai laiko jau kaip ir spaudzia  4u.gif

bet cia NGA kai skaiciuotu tai kaip suprantu dar galeciau rinktis palankesni varianta, bet VPA jau kita termina imtu (4 men veliau nei NGA) tada nepatektu tikrai nei viena diena kai buvau su pirmuoju VPA,ir tuomet skaiciuotu VPA jau pagal paskutinius 12men,ar teisingai mastau?
Atsakyti
Kėblūs reikalai čia pas mus su tais NGA ir VPA apskaičiavimais, žiauriai žmogų painioja..
O sakykit, jei pasiimčiau 2m VPA bet jau pirmais metais išvažiuočiau užsienyje dirbti vasarai, kaip man su išmokom būtų? Gal kuri buvot susidūrusi su panašia situacija?
Atsakyti