Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 06 28, 09:27)
Labas rytas. Man idomu, ar darboviete turi kazka pateikinet del dekreto? Nes kai nuejau pas buhaltere musu, sako nieko mes nepateikinejam, o atlyginima tavo jie ir taip matys

Turi uzpildyti ir issiusti sodraj forma.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 28, 09:32)
Turi uzpildyti ir issiusti sodraj forma.

nu idomu, nes ji sake, kiek kas ejo i dekreta, ji nieko nepildydavo
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 06 28, 09:44)
nu idomu, nes ji sake, kiek kas ejo i dekreta, ji nieko nepildydavo

Reikia
"Kreipiantis dėl motinystės pašalpos skyrimo pasirinktam Sodros teritoriniam skyriui reikia pateikti:
Pranešimą dėl pašalpos skyrimo (forma NP-SD), išskyrus asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, iš sporto ar atlikėjo veiklos arba pagal individualios veiklos pažymą. Darbdavys šį pranešimą gali pateikti per Elektroninę draudėjų aptarnavimo sistemą (toliau – EDAS) arba užpildęs popierinį dokumentą – Pranešimą dėl pašalpos skyrimo (forma NP–SD); "
Atsakyti
Ir per kiek laiko ji ta turi padaryt, jei man dekretas prasideda liepos 1?
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 28, 09:55)
Reikia
"Kreipiantis dėl motinystės pašalpos skyrimo pasirinktam Sodros teritoriniam skyriui reikia pateikti:
          Pranešimą dėl pašalpos skyrimo (forma NP-SD), išskyrus asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, iš sporto ar atlikėjo veiklos arba pagal individualios veiklos pažymą. Darbdavys šį pranešimą gali pateikti per Elektroninę draudėjų aptarnavimo sistemą (toliau – EDAS) arba užpildęs popierinį dokumentą – Pranešimą dėl pašalpos skyrimo (forma NP–SD); "

o tai cia gal ji ta turi pildyt kai i VPA iseisiu o ne i NGA?
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 06 28, 10:01)
Papildyta:

Ta pacia diena gali.

"Draudėjas pašalpų skyrimui reikalingą informaciją gali pateikti per EDAS siųsdamas elektroninį dokumentą – Pranešimą dėl pašalpos skyrimo (forma NP–SD), pasirašytą saugiu elektroniniu parašu, sukurtu saugia parašo formavimo įranga ir patvirtintu galiojančiu kvalifikuotu sertifikatu arba užpildęs popierinį dokumentą (forma NP–SD) ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo asmens kreipimosi dienos (Pranešimų pildymo, pateikimo ir tikslinimo tvarka nustatyta Duomenų apie apdraustuosius ir draudėjus pateikimo ir tikslinimo taisyklėse (Žin., 2010, Nr. 73 – 3728))."
Papildyta:
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 06 28, 10:01)
Papildyta:

Ir del NGA ir del VPA turi pildyti.
Atsakyti
Tai reiskia as galiu Sodroje pildyti prasyma dar jai nepateikus duomenu, ar pirma man reikia sulaukt kol musu buhaltere pateiks duomenis?
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 06 28, 10:05)
Tai reiskia as galiu Sodroje pildyti prasyma dar jai nepateikus duomenu, ar pirma man reikia sulaukt kol musu buhaltere pateiks duomenis?

Galit pateikti ir be pranesimo,bet jums neskaiciuos pasalpos,kol nebus atsiusta is darbo forma apie jusu pajamas.
Atsakyti
Nu supratau:) reiks eit pirmadieni su ja aiskintis:D
Atsakyti
Laba diena,

Noriu paklausti apie nestumo ir gimdymo atostogas. Ar butu kokia nors finansine nauda iseit savaite ar dviem anksciau, nes nezinomas tikslus gimdymo laikas?
Ar nera skirtumo, gauni uz 126 dienas pinigelius, o paskui iskart vpa moka? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(antoniene @ 2013 06 28, 11:13)
Laba diena,

Noriu paklausti apie nestumo ir gimdymo atostogas. Ar butu kokia nors finansine nauda iseit savaite ar dviem anksciau, nes  nezinomas tikslus gimdymo laikas?
Ar nera skirtumo, gauni uz 126 dienas pinigelius, o paskui iskart vpa moka? blush2.gif

nera skirtumo- 126 NGA o paskui VPA
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 27, 17:20)
Na savo noru,bet is darbo tai ATLEIDO vistiek smile.gif

Aciu uz pagalba,akyse jau darosi sviesiau,bet dar del to stazo norejau paklausti, trecius vaiko auginimo metus ligos ir socialinio draudimo stazas nesiskaiciuoja? Tik pirmus du,kol gauname ismokas? Radau,kad uzsiregistravus i darbo birza ir gaunant ismokas sis stazas skaiciuojasi.
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 28, 16:00)
Aciu uz pagalba,akyse jau darosi sviesiau,bet dar del to stazo norejau paklausti, trecius vaiko auginimo metus ligos ir socialinio draudimo stazas nesiskaiciuoja? Tik pirmus du,kol gauname ismokas? Radau,kad uzsiregistravus i darbo birza ir gaunant ismokas sis stazas skaiciuojasi.

Visi 3 VPA metai ieina i staza,jeigu juose buvai dirbanti.Puse metu kol moka bedarbio ismoka ieina irgi i staza.
Atsakyti