Pora kartu skambinau i sodra,abu kartus man skirtingai atsake.
Kol mano pirmajam vaikui sukaks 3 metai, antro pagimdyti nespesiu. Vaikui suejus 2 metam isejau is darbo,tad neprasitesiau vaiko prieziuros atostogu. Bet man sodros darbuotoja pasake,kad vaiko prieziuros atostogos yra lygu laikopiui kol vaikui sukaks 3 metai. Taip ir sodros puslapyje irasyta:
Teisę gauti motinystės pašalpą taip pat turi moterys, jeigu jos yra atleistos iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, arba yra prieš tai gimusio
vaiko priežiūros atostogose (t.y. laikotarpiu iki vaikui sukaks 3 metai)Taigi iseina,kad pagimdziusi antraji kol pirmajam vaikui sueis 4 metai, tureciau teise rinktis,kad pasalpa butu skaiciuojama pagal ankstesni atlyginima.
Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, buvo vaiko priežiūros, kol jam sueis 3 metai, atostogose ir jai suteikiamos naujos nėštumo ir gimdymo atostogos, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.
Tik iseinant nestumo ir gimdymo atostogu turiu kazkur buti dirbanti. Bent jau taip man sake pirmaji kart kai skambinau i sodra, antra karta kai skambinau ir norejau pasitikslinti,man jau kitaip kalbejo. Kur galeciau tiksliai suzinoti kaip cia yra?