Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(*Ritik* @ 2013 06 27, 10:23)
Aciu 4u.gif
O mama lieka drausta vyrui perimus antrus metus ismoka?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(*Ritik* @ 2013 06 27, 10:43)
Lauktis antro vaikucio ir norint gauti pirmam vaikui priskaiciuotus Lt, reikia i dekreta iseit iki pirmam vaikui sukaks dveji metai?

Tada skaiciuoju grubiai nuo antro gimtadienio (2014 05 01) atemus desimt savaiciu (gaunu busimo dekreto isejimo data 2014 02 20) ir nuo sios datos atimu trisdesimt nestumo savaiciu (gaunu paskutine diena pastojimui 2013 07 25) Ar neteisingai g.gif
O nga butu skaiciuojama is pajamu gautu pries iseinant i nga su pirmu vaiku?

Apie tai tikrai daug kalbeta ir ivairus skaiciavimai atlikti ir sios temos pradzioje kazkur ir berods senosios pabaigoje, paskaitinekite. Kad skaiciuotu pagal pirmo vaiko pinigus, i nauju atostogu apskaiciavimo terminus turi ieiti bent kiek is senuju atostogu, iki kol vaikui sueis 3 metai
Atsakyti
Pora kartu skambinau i sodra,abu kartus man skirtingai atsake.
Kol mano pirmajam vaikui sukaks 3 metai, antro pagimdyti nespesiu. Vaikui suejus 2 metam isejau is darbo,tad neprasitesiau vaiko prieziuros atostogu. Bet man sodros darbuotoja pasake,kad vaiko prieziuros atostogos yra lygu laikopiui kol vaikui sukaks 3 metai. Taip ir sodros puslapyje irasyta:

Teisę gauti motinystės pašalpą taip pat turi moterys, jeigu jos yra atleistos iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, arba yra prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogose (t.y. laikotarpiu iki vaikui sukaks 3 metai)

Taigi iseina,kad pagimdziusi antraji kol pirmajam vaikui sueis 4 metai, tureciau teise rinktis,kad pasalpa butu skaiciuojama pagal ankstesni atlyginima.

Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, buvo vaiko priežiūros, kol jam sueis 3 metai, atostogose ir jai suteikiamos naujos nėštumo ir gimdymo atostogos, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.

Tik iseinant nestumo ir gimdymo atostogu turiu kazkur buti dirbanti. Bent jau taip man sake pirmaji kart kai skambinau i sodra, antra karta kai skambinau ir norejau pasitikslinti,man jau kitaip kalbejo. Kur galeciau tiksliai suzinoti kaip cia yra? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 27, 16:34)
Pora kartu skambinau i sodra,abu kartus man skirtingai atsake.
Kol mano pirmajam vaikui sukaks 3 metai, antro pagimdyti nespesiu. Vaikui suejus 2 metam isejau is darbo,tad neprasitesiau vaiko prieziuros atostogu. Bet man sodros darbuotoja pasake,kad vaiko prieziuros atostogos yra lygu laikopiui kol vaikui sukaks 3 metai. Taip ir sodros puslapyje irasyta:

Teisę gauti motinystės pašalpą taip pat turi moterys, jeigu jos yra atleistos iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, arba yra prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogose (t.y. laikotarpiu iki vaikui sukaks 3 metai)

Taigi iseina,kad pagimdziusi antraji kol pirmajam vaikui sueis 4 metai, tureciau teise rinktis,kad pasalpa butu skaiciuojama pagal ankstesni atlyginima.

Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, buvo vaiko priežiūros, kol jam sueis 3 metai, atostogose ir jai suteikiamos naujos nėštumo ir gimdymo atostogos, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.

Tik iseinant nestumo ir gimdymo atostogu turiu kazkur buti dirbanti. Bent jau taip man sake pirmaji kart kai skambinau i sodra, antra karta kai skambinau ir norejau pasitikslinti,man jau kitaip kalbejo. Kur galeciau tiksliai suzinoti kaip cia yra?  unsure.gif

"Laba diena,

Atsakydami į Jūsų klausimą informuojame, kad teisę gauti iš Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų mokamą motinystės (tėvystės) pašalpą (vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos tol, kol vaikui sueis vieni arba dveji metai) turi vienas iš tėvų, kuris apdraustas Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialiniu draudimu, darbdavio išleistas vaiko priežiūros atostogų (išskyrus antraisiais vaiko priežiūros metais), bei per paskutinius 24 mėnesius iki pirmosios vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.

Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą taip pat įgyja ir iš darbo atleistas asmuo, turintis reikalaujamą stažą.

Be to, jeigu motina negavo motinystės pašalpos už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį, motinystės (tėvystės) pašalpa turintiems teisę ją gauti asmenims skiriama nuo vaiko gimimo dienos.

Atkreipiame dėmesį, kad motinystės (tėvystės) pašalpai gauti asmuo turi pateikti prašymą. Prašymas gali būti pateikiamas per Elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą (EGAS) https://gyventojai.sodra.lt/ arba interneto svetainėje www.sodra.lt (Gyventojų portalas/Viešoji sritis/Pašalpos arba Paslaugos), pildomas atvykus į Sodros teritorinį skyrių arba atsiunčiamas paštu.

Geros dienos"

O kad gauti NGA pinigelius reikia but dirbanciai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 27 birželio 2013 - 15:50
QUOTE(Jorinte @ 2013 06 27, 10:05)
Slaugos pinigeliai paskirti buna ligonio vardu, bet pasirinktinai gali buti pervedami i globejo ssaskaita. Daline slauga, tai turite omenyje prieziura 153Lt?

Taip,153 lt.tai turbut jai pinigeliu nepadauges...tiek pat gaus uz leliuka....tik stazas eis,kaip slauganciai...
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 06 27, 16:51)
Taip,153 lt.tai turbut jai pinigeliu nepadauges...tiek pat gaus uz leliuka....tik stazas eis,kaip slauganciai...

Stazas eina tik pensijai kiek zinau,daugiau niekam ir pinigeliai ne jos gi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 27, 15:50)
"Laba diena,

Atsakydami į Jūsų klausimą informuojame, kad teisę gauti iš Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų mokamą motinystės (tėvystės) pašalpą (vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos tol, kol vaikui sueis vieni arba dveji metai) turi vienas iš tėvų, kuris apdraustas Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialiniu draudimu, darbdavio išleistas vaiko priežiūros atostogų (išskyrus antraisiais vaiko priežiūros metais), bei per paskutinius 24 mėnesius iki pirmosios vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.

Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą taip pat įgyja ir iš darbo atleistas asmuo, turintis reikalaujamą stažą.

Be to, jeigu motina negavo motinystės pašalpos už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį, motinystės (tėvystės) pašalpa turintiems teisę ją gauti asmenims skiriama nuo vaiko gimimo dienos.

Atkreipiame dėmesį, kad motinystės (tėvystės) pašalpai gauti asmuo turi pateikti  prašymą. Prašymas gali būti pateikiamas per Elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą (EGAS) https://gyventojai.sodra.lt/ arba interneto svetainėje www.sodra.lt (Gyventojų portalas/Viešoji sritis/Pašalpos arba Paslaugos), pildomas atvykus į Sodros teritorinį skyrių arba atsiunčiamas paštu.

Geros dienos"

O kad gauti NGA pinigelius reikia but dirbanciai.

Bet as isejau pati,nebuvau atleista.
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 27, 17:16)
Bet as isejau pati,nebuvau atleista.

Na savo noru,bet is darbo tai ATLEIDO vistiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 27 birželio 2013 - 17:20
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 27, 17:20)
Na savo noru,bet is darbo tai ATLEIDO vistiek smile.gif

tai kad man viena teisininkė aiškino, kad čia ir yra didžiausias skirtumas ar buvo atleistas dėl kažkokių tai darbdavio pageidavimų atleisti ar atlesitas pačiam prašant. Nieko daugiau tiksliai nesigilinau, tai nenoriu čia nei klaidinti labai, bet kažką taip minėjo.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 06 27, 19:17)
tai kad man viena teisininkė aiškino, kad čia ir yra didžiausias skirtumas ar buvo atleistas dėl kažkokių tai darbdavio pageidavimų atleisti ar atlesitas pačiam prašant. Nieko daugiau tiksliai nesigilinau, tai nenoriu čia  nei klaidinti labai, bet kažką taip minėjo..  ax.gif

Nera skirtumo kaip atleido smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 06 27, 19:17)
tai kad man viena teisininkė aiškino, kad čia ir yra didžiausias skirtumas ar buvo atleistas dėl kažkokių tai darbdavio pageidavimų atleisti ar atlesitas pačiam prašant. Nieko daugiau tiksliai nesigilinau, tai nenoriu čia  nei klaidinti labai, bet kažką taip minėjo..  ax.gif

Tai ta teisininke reiskia blogai aiskino, nes niekur nera diferencijuojamas atleidimo pagrindas. paciam prasant yra butent atleidimo pagrindas
Atsakyti
Labas rytas. Man idomu, ar darboviete turi kazka pateikinet del dekreto? Nes kai nuejau pas buhaltere musu, sako nieko mes nepateikinejam, o atlyginima tavo jie ir taip matys
Atsakyti