QUOTE(Vicious_L @ 2013 06 22, 00:10)
Kiek as zinau, esant terminuotai sutarciai atlesiti tikrai gali net nescia moteri pasibaigus terminui. Bet jeigu jus isleis atostogu, tai jau viskas atleisti nebegales, atleist gales tik pasibaigus motinystes atostogoms, tai yra termino dienos persikelia po motinystes atostogu. Bandykit taip tartis, kad isleistu jus atostogu, paaiskinkit, kad po atostogu jusu priimti atgal nebeprivales. Tik neiseikit savoi noru, nes liksit be nieko.
O as noriu is savo puses, kai ko paklausti, niekur nerandu atsakymo ir kitoj temeleje niekas nepadeda rast atsakyma. Ketinu dirbti pagal individualios veiklos pazyma. kadangi planuoju tureti vaikuciu, tai labai rupi motynystes pasalpos, ar realu ja gauti. Nors individualios veiklos pazymos turetojos yra draudziamos soc. draudimu, bet realiai kiek teko rast atsiliepimu, kad nieko moterys negauna, arba gauna, o po to liepia grazint, nes individualios veiklos pazymos neina sustabdyti, o tik nutraukti
. Kazkokia tai spraga, labai nerimauju del to.
Sveiki, na pabandysiu atsakyt. Nes pati dabar esu VPA , pries NGA buvau isejusi is darbo, bet jau nescia. Tada nusprendziau eiti i Spa salona ir dirbti -isikuriau IV. Kad neprarasti pinigus, teko iki NGA kas menesi mokescius moket .plius ligoniu kasa apmoket, nes yra tokia tvarka.
Pinigus uz NGA gavau kaip uz pirma nestuma, nes sedejau su vaiku iki 3 metu. Bet svarbu buti dirbanti - tai reiskia mano IV pilnai atitinka .ir esu soc. apdrausta.
Dar turiu klausymeli, iki 2013-05-15 turejau pratesta biliuteni. Si menesi kaip ir gavau pirmus VPA pinigelius. Bet kaip jie moka, uz praeita menesi reiskia gavau tik uz 2 sav.? Arba nuo 05-15 iki 06-15? ...