Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Cinamonine @ 2013 06 19, 16:01)
Bankrutuojanti įmonė. Bet dabar logiškai pagalvojau, kad nėra jokio tikslo eit prašyt tos 28 savaitės, nes dėl bankroto vis tiek atleis nustatytą dieną ar aš laukiuosi, ar nesilaukiu ir jaučiu absoliučiai jokio skirtumo ar aš dar dirbanti į tą dekretą išeinu ar jau atleista g.gif

skirtumas tas,kad nga pinigeliu negAusit,jei nebusit dirbanti
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 19, 20:29)
skirtumas tas,kad nga pinigeliu negAusit,jei nebusit dirbanti

Tai kad gaus g.gif

16 straipsnis. Teisė gauti motinystės pašalpą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu
<..>
4. Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu.
Atsakyti
QUOTE(klikky @ 2013 06 19, 11:10)
Sveikos. 4u.gif
VPA būsiu du metus ir iškilo klausimas, ar galiu studijuoti jų metu? Planuoju stoti į magistrą, bet jei negaučiau pinigėlių, tai tada dar teks palaukti... ax.gif

esu gyvas sios galimybes irodymas - penktadieni keliauju atsiimti magistro diplomo,kurio studijos prasidejo rugsejo pirmaja - diena,kai isejau i dekreta 4u.gif taip kad tik pirmyn! Taciau zinoma protingai ivertinkite savo galimybes,nora ir nusiteikim-tai tikrai nera lengva 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(d'esprit @ 2013 06 19, 20:34)
Tai kad gaus  g.gif

16 straipsnis. Teisė gauti motinystės pašalpą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu
<..>
4. Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu.

tiksliai,sito neivertinau,jus teisi
Atsakyti
Merginos, gal žinot kaip būtų mano atveju? Dirbu pagal terminuotą sutartį, realiai ji baigėsi praėjusį penktadienį, bet kadangi laukiuosi, įrašė,kad šią savaitę pavaduoju kitą mokytoją, dar kitą einu atostogų, o po jų iš karto atleidžia, bet savo noru. Ar tokiu atveju vis vien gausiu išmokas? Ar nemoka, jei išeini savo noru? Nes tada pasakyčiau, kad man taip netinka.. Juristo jau nebeklausiu, nes pats nieko neišmano doh.gif
Atsakyti
QUOTE(starrgirl @ 2013 06 20, 19:40)
Merginos, gal žinot kaip būtų mano atveju? Dirbu pagal terminuotą sutartį, realiai ji baigėsi praėjusį penktadienį, bet kadangi laukiuosi, įrašė,kad šią savaitę pavaduoju kitą mokytoją, dar kitą einu atostogų, o po jų iš karto atleidžia, bet savo noru. Ar tokiu atveju vis vien gausiu išmokas? Ar nemoka, jei išeini savo noru? Nes tada pasakyčiau, kad man taip netinka.. Juristo jau nebeklausiu, nes pats nieko neišmano  doh.gif

Net nebandykit savo noru iseidineti,jus atleisti negali.
Atsakyti
Kiek as zinau, esant terminuotai sutarciai atlesiti tikrai gali net nescia moteri pasibaigus terminui. Bet jeigu jus isleis atostogu, tai jau viskas atleisti nebegales, atleist gales tik pasibaigus motinystes atostogoms, tai yra termino dienos persikelia po motinystes atostogu. Bandykit taip tartis, kad isleistu jus atostogu, paaiskinkit, kad po atostogu jusu priimti atgal nebeprivales. Tik neiseikit savoi noru, nes liksit be nieko.

O as noriu is savo puses, kai ko paklausti, niekur nerandu atsakymo ir kitoj temeleje niekas nepadeda rast atsakyma. Ketinu dirbti pagal individualios veiklos pazyma. kadangi planuoju tureti vaikuciu, tai labai rupi motynystes pasalpos, ar realu ja gauti. Nors individualios veiklos pazymos turetojos yra draudziamos soc. draudimu, bet realiai kiek teko rast atsiliepimu, kad nieko moterys negauna, arba gauna, o po to liepia grazint, nes individualios veiklos pazymos neina sustabdyti, o tik nutraukti sad.gif. Kazkokia tai spraga, labai nerimauju del to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 22 birželio 2013 - 00:11
QUOTE(Vicious_L @ 2013 06 22, 00:10)
Kiek as zinau, esant terminuotai sutarciai atlesiti tikrai gali net nescia moteri pasibaigus terminui. Bet jeigu jus isleis atostogu, tai jau viskas atleisti nebegales, atleist gales tik pasibaigus motinystes atostogoms, tai yra termino dienos persikelia po motinystes atostogu. Bandykit taip tartis, kad isleistu jus atostogu, paaiskinkit, kad po atostogu jusu priimti atgal nebeprivales. Tik neiseikit savoi noru, nes liksit be nieko.

O as noriu is savo puses, kai ko paklausti, niekur nerandu atsakymo ir kitoj temeleje niekas nepadeda rast atsakyma. Ketinu dirbti pagal individualios veiklos pazyma. kadangi planuoju tureti vaikuciu, tai labai rupi motynystes pasalpos, ar realu ja gauti. Nors individualios veiklos pazymos turetojos yra draudziamos soc. draudimu, bet realiai kiek teko rast atsiliepimu, kad nieko moterys negauna, arba gauna, o po to liepia grazint, nes individualios veiklos pazymos neina sustabdyti, o tik nutraukti sad.gif. Kazkokia tai spraga, labai nerimauju del to.

Sveiki, na pabandysiu atsakyt. Nes pati dabar esu VPA , pries NGA buvau isejusi is darbo, bet jau nescia. Tada nusprendziau eiti i Spa salona ir dirbti -isikuriau IV. Kad neprarasti pinigus, teko iki NGA kas menesi mokescius moket .plius ligoniu kasa apmoket, nes yra tokia tvarka.
Pinigus uz NGA gavau kaip uz pirma nestuma, nes sedejau su vaiku iki 3 metu. Bet svarbu buti dirbanti - tai reiskia mano IV pilnai atitinka .ir esu soc. apdrausta.

Dar turiu klausymeli, iki 2013-05-15 turejau pratesta biliuteni. Si menesi kaip ir gavau pirmus VPA pinigelius. Bet kaip jie moka, uz praeita menesi reiskia gavau tik uz 2 sav.? Arba nuo 05-15 iki 06-15? ...
Atsakyti
QUOTE(Alina26 @ 2013 06 22, 14:18)
Sveiki, na pabandysiu atsakyt. Nes pati dabar esu VPA , pries NGA buvau isejusi is darbo, bet jau nescia. Tada nusprendziau eiti i Spa salona ir dirbti -isikuriau IV. Kad neprarasti pinigus, teko iki NGA kas menesi mokescius moket .plius ligoniu kasa apmoket, nes yra tokia tvarka.
Pinigus uz NGA gavau kaip uz pirma nestuma, nes sedejau su vaiku iki 3 metu. Bet svarbu buti dirbanti - tai reiskia mano IV pilnai atitinka .ir esu soc. apdrausta.
Dar turiu klausymeli, iki 2013-05-15 turejau pratesta biliuteni. Si menesi kaip ir gavau pirmus VPA pinigelius. Bet kaip jie moka, uz praeita  menesi reiskia gavau tik uz 2 sav.? Arba nuo 05-15 iki 06-15? ...

Ziurint kada isejot i VPA,jeigu menesio viduri,tai ir uzmokejo nuo vidurio iki menesio galo.(praeito menesio,nes moka uz praeita,o ne uz einama)
Atsakyti
QUOTE(Alina26 @ 2013 06 22, 13:18)
Dar turiu klausymeli, iki 2013-05-15 turejau pratesta biliuteni. Si menesi kaip ir gavau pirmus VPA pinigelius. Bet kaip jie moka, uz praeita  menesi reiskia gavau tik uz 2 sav.? Arba nuo 05-15 iki 06-15? ...

O jus turejot verslo liudijima ar IV su pazyma?O kas jus darete su IV isejus i atostogas, nutrauket ar nenutrauket. Kai skaiciavo jums pasalpa priskaiciavo pinigelius gautus vykdant IV? Jus mokejot kas menesi soc draudima ir pajamu mokesti, ar susimokejot kitais metais deklaruojant pajamas? Man dar tas yra minusas kad as negesiu avansu mokesciu moket, nes net neprimetu, kiek uzdirbsiu, ar ta minimuma bent jau siais metais uzdirbsiu, gal pirmais menesiais net minusas bus, o tu mokesciu negrazina sumoketu, jei neuzdirbi.
Atsakyti
Sveiki,
ar kaupiasi darbe atostogos tuo metu, kai būnu VPA? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Frėja_: 22 birželio 2013 - 20:47
QUOTE(_Frėja_ @ 2013 06 22, 21:46)
Sveiki,
ar kaupiasi darbe atostogos tuo metu, kai būnu VPA? Ačiū  4u.gif

Ne, tik tuos ~ 4 menesius, kol bunat NGA
Atsakyti
Sveiki. Sakykit kai iseinama i NGA, nebutina jokio popieriaus is gydytojos? Uztenka, kad ji suves i sistema ir as galiu tiesiai i Sodra eit. Nes ji man pasake, kad man nereiks ta diena pas gydytoja ateit.
Atsakyti