Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(lara86 @ 2013 06 16, 20:19)
tai nesamone tada bus. mes jei man NGA baigiasi 09.02 tada jau amen viska skaiciuoja pagal nauja tvarka.nes ka as nuo 03.21 iki 04.29 turejau atostogas g.gif o tada dekretas
Papildyta:

mes turbut knisamesgiliau biggrin.gif  gal izvelgiam kazka uzslepto biggrin.gif

Dabartinė įstatymo redakcija (galioja iki 06.30):
Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa.

Nuo liepos 1 d. įsigaliosianti straipsnio dalies redakcija:
Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustajam buvo mokama motinystės (tėvystės) pašalpa už prieš tai gimusį vaiką arba jis buvo prieš tai gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa.

Kaip ir niekas neturetu keistis
Atsakyti
Kazka praziopsojau su istatymo pasikeitimais? As NGA iseinu nuo liepos 1,o VPA nuo lapkricio, tai man pasiliks kaip ir buvo, pirmus metus 70% o antrus gaunu 40% ir galiu dirbt ir gaut atlyginima plius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pakalnute_klp: 17 birželio 2013 - 10:42
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 06 17, 10:42)
Kazka praziopsojau su istatymo pasikeitimais? As NGA iseinu nuo liepos 1,o VPA nuo lapkricio, tai man pasiliks kaip ir buvo, pirmus metus 70% o antrus gaunu 40% ir galiu dirbt ir gaut atlyginima plius?

viskas turetu taip ir buti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 06 17, 11:42)

Nieko nepraziopsojot, si tvarka ir galioja, niekas nesikeicia
Atsakyti
http://www.tavovaika...s.d?id=61646171

Informatyvus straipsnis nedirbancioms nesciosioms ir tik iskeptoms mamytems. Seniai zinomos tiesos, bet dar karta uztvirtinimui nepakenks, nes panasus klausimas vis pasikartoja smile.gif
Atsakyti
Na va,įnešiau bereikalingos sumaišties doh.gif Atsiprašau 4u.gif Ir ačiū už atsakymus 4u.gif
Vadinas bus galima šiek tiek nedirbt ax.gif
Atsakyti
Mergaitės, ar aš gerai supratau?
Mergina turi du mėn stažo, nėščia du mėn. gimdyti sausį, jeigu tarkim įsidarbina 0,25 etato, dirba iki pat gimdymo ir dar po gimdymo kiek trūksta, kol susidaro pradirbtų 12 mėn ir tada išeina oficialiai VPA. Pašalpa gautų?
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 06 17, 19:16)
Mergaitės, ar aš gerai supratau?
Mergina turi du mėn stažo, nėščia du mėn. gimdyti sausį, jeigu tarkim įsidarbina 0,25 etato, dirba iki pat gimdymo ir dar po gimdymo kiek trūksta, kol susidaro pradirbtų 12 mėn ir tada išeina oficialiai VPA. Pašalpa gautų?

Taip.
Atsakyti
O tai stažas turi susidaryti per paskutinius dvejus metus, ar trejus metus?
Papildyta:
Ir dar. Kai žmogus dirba, ir dėl ligos gauna biuletenį, ar tas "sėdėjimas ant biuletenio" ir užsiskaito kaip stažas?
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 06 18, 09:34)
O tai stažas turi susidaryti per paskutinius dvejus metus, ar trejus metus?
Papildyta:
Ir dar. Kai žmogus dirba, ir dėl ligos gauna biuletenį, ar tas "sėdėjimas ant biuletenio" ir užsiskaito kaip stažas?

Dvejus.
Taip
Atsakyti
O jei dabar pradeda dirbti, dirba 5 mėn, ir gauna biuletenį, yra tikimybė gauti kažkiek pinigėliu dar ir už jį?
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 06 18, 10:12)
O jei dabar pradeda dirbti, dirba 5 mėn, ir gauna biuletenį, yra tikimybė gauti kažkiek pinigėliu dar ir už jį?

Taip.
Atsakyti