Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Tai vat aš ir susimėčiau, iš kokio laikotarpio ką skaičiuos doh.gif O dar Bluntei Sodroj tokius dalykus kalba. Tai taip išeitų, kad skaičiuos išmokas pagal paskutinius metus prieš paskutinį dekretą. Nebebus galima pasirinkti, kad iš palankesnio varianto skaičiuotų?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 16, 20:01)
Tai vat aš ir susimėčiau, iš kokio laikotarpio ką skaičiuos doh.gif O dar Bluntei Sodroj tokius dalykus kalba. Tai taip išeitų, kad skaičiuos išmokas pagal paskutinius metus prieš paskutinį dekretą. Nebebus galima pasirinkti, kad iš palankesnio varianto skaičiuotų?

O kur Jus straipsnyje iskaitete panasius pakitimus? Kalba eina apie papildomas draudziamasias (ir nedraudziamasias) pajamas, kurias gaunate gaudamos NGA ar VPA ismokas, bei pokycius kariskiams, taciau jokios kalbos apie pasalpu mokejimo tvarkos ir istatymu keitima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 16, 19:01)

tai nesamone tada bus. mes jei man NGA baigiasi 09.02 tada jau amen viska skaiciuoja pagal nauja tvarka.nes ka as nuo 03.21 iki 04.29 turejau atostogas g.gif o tada dekretas
Papildyta:
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 16, 19:16)
O kur Jus straipsnyje iskaitete panasius pakitimus? Kalba eina apie papildomas draudziamasias (ir nedraudziamasias) pajamas, kurias gaunate gaudamos NGA ar VPA ismokas, bei pokycius kariskiams, taciau jokios kalbos apie pasalpu mokejimo tvarkos ir istatymu keitima  g.gif

mes turbut knisamesgiliau biggrin.gif gal izvelgiam kazka uzslepto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2013 06 15, 16:48)
Buciau labai dekinga jei kas atsakytu:(

Sios temos pradzioje ar senosios pabaigoje jau ne karta su mamomis skaiciavome, kokie laikotarpiai gali buti tarp esamo vaiko ir busimo nestumo, kad galima butu gauti pasalpas kaip ir esamam vaikui, pasiskaitinekite ir pasiskaiciuokite pagal savo situacija.
Papildyta:
QUOTE(nepoli @ 2013 06 16, 13:14)
Sveikos, aš tik norėjau pasitikslinti...gal padėsit man viska susidėliot į vietas...
Esu įsidarbinusi nuo Š.m. sausio 15d. Nesenai pastojau ir NGA išeiti turėčiau dar nesuėjus metų stažui, bet VPA prasidės, kai jau bus 12 men stažas, tai ra man mokės VPA, nors NGA išeisiu ankščiau nei sukako 12 men stažas? doh.gif

O pries tai nedirbote? Jei bendroj sumoj susidarys 12 men stazas per 24 menesius, VPA ismokas gausite
Papildyta:
QUOTE(lara86 @ 2013 06 16, 20:19)

mes turbut knisamesgiliau biggrin.gif  gal izvelgiam kazka uzslepto biggrin.gif

Mielosios, rimtai neiskaitykit to, ko neraso, ir nekelkit panikos smile.gif nieko panasaus jame neraso mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 16, 19:26)

Mielosios, rimtai neiskaitykit to, ko neraso, ir nekelkit panikos  smile.gif  nieko panasaus jame neraso  mirksiukas.gif

cia su tais lietuvos isatymasi manau paranojiku galima tapti,jokio stabilumo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lara86 @ 2013 06 16, 20:29)
cia su tais lietuvos isatymasi manau paranojiku galima tapti,jokio stabilumo doh.gif

na didziausia beda yra tame, kad panasus straipsniai ir kitos informavimo apie pokycius priemones neretai pateikia painia informacija, kuri eiliniam pilieciui daznai buna sunkiai suvokiama, del to klaidingai interpretuojama. Truksta aiskiu ir paprastu paaiskinimu, kas ir kaip keiciasi, del to ir kelia nerima.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 16, 19:34)
na didziausia beda yra tame, kad panasus straipsniai ir kitos informavimo apie pokycius priemones neretai pateikia painia informacija, kuri eiliniam pilieciui daznai buna sunkiai suvokiama, del to klaidingai interpretuojama. Truksta aiskiu ir paprastu paaiskinimu, kas ir kaip keiciasi, del to ir kelia nerima.

butent,kazkokiais terminais kalba nu paprastam mirtingajam neikandama paprasytu paprastai lietuviskai, suprantama kalba
Atsakyti
.
QUOTE(lara86 @ 2013 06 16, 19:23)
NGA baigiasi 2013.09.02 tai idomu kaip pagal naujaja  tvarka skaiciuos VPA.ar tas naujasis istatymas man galios ar ne? tiesiog pasvarstymui g.gif

"2. Šio įstatymo nuostatos taikomos nuo 2013 m. liepos 1 d. naujai skiriamoms socialinio draudimo pašalpoms"

Turėtų galioti, nes VPA bus naujai skiriama, jau po įstatymo įsigaliojimo ir gausit spalio mėn. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 06 16, 20:03)
.

"2. Šio įstatymo nuostatos taikomos nuo 2013 m. liepos 1 d. naujai skiriamoms socialinio draudimo pašalpoms"

Turėtų galioti, nes VPA bus naujai skiriama, jau po įstatymo įsigaliojimo ir gausit spalio mėn. g.gif

tai va idomu kaip cia kas bus ar apie sita pakeitima butent buvo snekama pries tai?
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 06 16, 20:03)
.

nes as pastojau dar budama VPA ir gavau tik uz vaika is sodros.negu man skaiciuos pagal tai ka gavau iz sodros?nes tikrai butu nesamone doh.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 13, 16:27)

as juk parasiau kiek placiau  smile.gif motinystes ismokos, kurias gausite pirmais vaiko auginimo metais mazes tokia suma, kokias pajamas gausite papildomai. T.y. jei pvz VPA pasalpa 1000litu,  o per menesi uzdirbate papildomai draudziamuju pajamu (t.y. tu,nuo kuriu mokate mokescius) 300, VPA gausite tik 700. Antrais metais jau VPA ismoka bus tokia, kokia priklauso, ir galite tureti kiek norit papildomu pajamu, del ju nebus mazinama Sodros ismoka

dėkui 4u.gif , pagaliau atrodo daėjo lotuliukas.gif žodžiu dirbt galima, bet neapsimoka, nes kaip ir nieko neuždirbsi doh.gif tuomet reiks spėti su papildomais darbais iki dekreto - kasmetinių atsotogų metu. joms turbūt nepakenks papildomas darbas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lara86 @ 2013 06 16, 21:16)
tai va idomu kaip cia kas bus ar apie sita pakeitima butent buvo snekama pries tai?
Papildyta:

nes as pastojau dar budama VPA ir gavau tik uz vaika is sodros.negu man skaiciuos pagal tai ka gavau iz sodros?nes tikrai butu nesamone  doh.gif

MAMOS!! Siame straipsnyje nei zodziu neuzsimenama apie tai, kad nebebus galima rinktis to paties pasalpos skaiciavimo laikotarpio, kaip ir pirmesniam vaikui. Neneskite bereikalingos sumaisties mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 16, 20:26)

O pries tai nedirbote? Jei bendroj sumoj susidarys 12 men stazas per 24 menesius, VPA ismokas gausite

Lietuvoje nedirbau per paskutinius 3 metus, nes buvome išvykę ir tik prieš metus grįžome į lt..
Atsakyti