Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(motiejuss2 @ 2013 06 13, 13:33)
tiesiog aptarinėjama dabartinė padėtis ir svarstoma šį "gėrį" sugriežtinti arba palikti kaip yra  4u.gif  gerai tie antrieji metai kad galima ir dirbti , tikrai parama nes vien 40 proc. gaut  labai maži pinigėliai gaunasi  smile.gif

smile.gif Straipsni as skaiciau, pati ji ir ikeliau, tvarka visa irgi zinau, pati ja naudojuos. Tiesiog pries tai mama puole klausti, kas cia blogo, o as prasiau jos parodyti, kur sakiau, kad kazkas cia blogo biggrin.gif tiesiog, kad apie tai bus kalbama garsiai, neabejojau, kaip ir neabejoju, kad si nisa kazkaip kazkokiu budu bus greitai "uzraukta". Vis delto, jei jau diskutuojama, tai galiu pasakyti savo nuomone - as sioje vietoje, kaip ir daugumoje LT istatymu, matau didele spraga. Mano manymu, soc.draudimo sistema turetu buti formuojama taip, kad tevams nereiktu ieskoti kazkokiu gudrybiu, suktybiu ir visokiu kitokiu "ybiu", kad tik gaut papildoma pinigeli
Atsakyti
paklausiu ir aš biggrin.gif
vaikui liepą sueina 2metai. Spalio mėn turėčiau vėl išeiti į dekretą, tad planuoju prasitęsti VPA iki 3metų su pirmąja. Darbe išdirbus paskutiniame iki vaiko gimimo 5,5metai , prieš tai 6metai buvusiam darbe...
Patekom ant pašalpų 100% arba 70% ir 40%, pasirinkom antrą variantą. pernai spalio mėn perrašėm ant vyro. ir nepulkit teisti ar pan.. algos mūsų labai panašios, skirumas buvo gal 200lt . o tei 200lt ,manau, kiekvienai šeimai yra pinigas. Sodroj pasakė,kad aš vis tiek iki 3metų galiu būti VPA,todėl niekas nesikeis.
Nuėjus dabar į Sodrą man pasakė,kad yar galimybė man nieko negauti. nes spalio mėnesiui mano stažas bus 11mėn26d. ir išmoka gali būti paskirta tik maximu 146lt g.gif
atsivertus įstatymą yra tokia pastraipa

4. Kokio laikotarpio pajamos vertinamos skaičiuojant motinystės pašalpą?

Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį.
Pavyzdžiui, apdraustajai moteriai , įgijus teisę į pašalpą 2011 m. liepos mėn., kompensuojamais uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2010-06-01 iki 2011-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, buvo vaiko priežiūros, kol jam sueis 3 metai, atostogose ir jai suteikiamos naujos nėštumo ir gimdymo atostogos, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.
Teisę gauti motinystės pašalpą taip pat turi moterys, jeigu jos yra atleistos iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, arba yra prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogose (t.y. laikotarpiu iki vaikui sukaks 3 metai).

Taigi pagal esantį įstatymą man turėtų viską skaičiuoti kaip ir su pirmu vaiku..ar kažkaip bus kitaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluntė @ 2013 06 13, 14:20)

Na taip, Jums turi leisti rinktis, ar skaiciuot paskutiniuju metu pajamas ar kaip ir pirmajam vaikuciui. Ir Jus galite rinktis, kad skaiciuotu kaip ir pirmajam (remiantis butent tuo istatymu, kuri pati pacitavote)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 13 birželio 2013 - 13:27
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 13, 14:26)
Na taip, Jums turi leisti rinktis, ar skaiciuot paskutiniuju metu pajamas ar kaip ir pirmajam vaikuciui. Ir Jus galite rinktis, kad skaiciuotu kaip ir pirmajam (remiantis butent tuo istatymu, kuri pati pacitavote)

ačiū už atsakymą smile.gif nes kol kas Sodroj man bijojo ką pasakyt..ale nuo 0701 kažkoks įstatymas keisis ir jos nieko nežino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluntė @ 2013 06 13, 14:30)
ačiū už atsakymą smile.gif nes kol kas Sodroj man bijojo ką pasakyt..ale nuo 0701 kažkoks įstatymas keisis ir jos nieko nežino smile.gif

Na nebent, bet tokiu atveju ir mes nei viena dar nezinome biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluntė @ 2013 06 13, 14:20)
vaikui liepą sueina 2metai. Spalio mėn turėčiau vėl išeiti į dekretą, tad planuoju prasitęsti VPA iki 3metų su pirmąja. Darbe išdirbus paskutiniame iki vaiko gimimo 5,5metai , prieš tai 6metai buvusiam darbe...
Patekom ant pašalpų 100% arba 70% ir 40%, pasirinkom antrą variantą. pernai spalio mėn perrašėm ant vyro. ir nepulkit teisti ar pan.. algos mūsų labai panašios, skirumas buvo gal 200lt . o tei 200lt ,manau, kiekvienai šeimai yra pinigas. Sodroj pasakė,kad aš vis tiek iki 3metų galiu būti VPA,todėl niekas nesikeis.
Nuėjus dabar į Sodrą man pasakė,kad yar galimybė man nieko negauti. nes spalio mėnesiui mano stažas bus 11mėn26d. ir išmoka gali būti paskirta tik maximu 146lt  g.gif 
atsivertus įstatymą yra tokia pastraipa

4. Kokio laikotarpio pajamos vertinamos skaičiuojant motinystės pašalpą?

Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį.
Pavyzdžiui, apdraustajai moteriai , įgijus teisę į pašalpą 2011 m. liepos mėn., kompensuojamais uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2010-06-01 iki 2011-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, buvo vaiko priežiūros, kol jam sueis 3 metai, atostogose ir jai suteikiamos naujos nėštumo ir gimdymo atostogos, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.
Teisę gauti motinystės pašalpą taip pat turi moterys, jeigu jos yra atleistos iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus darbo sutarčiai ar paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui, arba yra prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogose (t.y. laikotarpiu iki vaikui sukaks 3 metai).

Taigi pagal esantį įstatymą man turėtų viską skaičiuoti kaip ir su pirmu vaiku..ar kažkaip bus kitaip?  g.gif

Grindis yra 496 lt-mokesciai,tada maziau grindu negaletumete gauti.
O skaiciuos is to DU kaip ir pirmama vaikui,nes esat VPA.
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 06 12, 21:38)
galeti tai galite, bet gautu pajamu suma mazes ismoka

atleiskit, nesupratau, ar šitas komentaras buvo skirtas man blush2.gif
klausiau, ar būdama dekretinėse galiu dirbti pagal autorinę sutartį?
jei atsakymas buvo skirtas man, tuomet nesupratau, kokia išmoka mažės ax.gif
pakomentuokit prašau, jei nesunku 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

atleiskit, nesupratau, ar šitas komentaras buvo skirtas man blush2.gif
klausiau, ar būdama dekretinėse galiu dirbti pagal autorinę sutartį?
jei atsakymas buvo skirtas man, tuomet nesupratau, kokia išmoka mažės ax.gif
pakomentuokit prašau, jei nesunku 4u.gif 4u.gif

QUOTE(D*L*K @ 2013 06 12, 22:29)
itakos tures pirmaisiais metais, nes ismoka mazes tiek,kiek gausit papildomu draudziamuju pajamu(kaip ir raso Prime),o antrais metais ismokai itakos papildomos pajamos jau neturi

as juk parasiau kiek placiau smile.gif motinystes ismokos, kurias gausite pirmais vaiko auginimo metais mazes tokia suma, kokias pajamas gausite papildomai. T.y. jei pvz VPA pasalpa 1000litu, o per menesi uzdirbate papildomai draudziamuju pajamu (t.y. tu,nuo kuriu mokate mokescius) 300, VPA gausite tik 700. Antrais metais jau VPA ismoka bus tokia, kokia priklauso, ir galite tureti kiek norit papildomu pajamu, del ju nebus mazinama Sodros ismoka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 13 birželio 2013 - 15:28
QUOTE(rulezas @ 2013 06 10, 15:45)
Sveikos, su vyru galvojame apie antra vaikeli,bet pirmajam jau 2metai ir 2men., kai tik suejo 2metai-parasiau prasyma iseiti is darbo,tad kaip suprantu, kad skaiciuotu ismoka nuo tos pacios sumos kaip ir pirmam vaikui,tureciau pastoti jau dabar,bet jeigu isidarbinciau kokioje imoneje ir iskarto iseiciau vaiko prieziuros atostogu iki 3 metu? Tuomet prasitestu tas laikotarpis? Ar galimas toks variantas??

Buciau labai dekinga jei kas atsakytu:(
Atsakyti
Sveikos, aš tik norėjau pasitikslinti...gal padėsit man viska susidėliot į vietas...
Esu įsidarbinusi nuo Š.m. sausio 15d. Nesenai pastojau ir NGA išeiti turėčiau dar nesuėjus metų stažui, bet VPA prasidės, kai jau bus 12 men stažas, tai ra man mokės VPA, nors NGA išeisiu ankščiau nei sukako 12 men stažas? doh.gif
Atsakyti
Sveiki.

Gal kas galėtų išversti į Lietuvių kalbą ŠĮ straipsnį? Jūs nesijuokit, bet gal 10 kartų perskaičiau ir nesupratau unsure.gif Yra ir komentare paaiškinta,bet vistiek nesuprantu kokia ta nauja tvarka bus.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 16, 16:54)
Sveiki.

Gal kas galėtų išversti į Lietuvių kalbą ŠĮ straipsnį? Jūs nesijuokit, bet gal 10 kartų perskaičiau ir nesupratau unsure.gif Yra ir komentare paaiškinta,bet vistiek nesuprantu kokia ta nauja tvarka bus.

as ir straipsni ir ta paiskinima skaiciau.man ir idomu.su pirmu VPA baigesi 2013.03.20 i NGA isejau 2013.04.29 NGA baigiasi 2013.09.02 tai idomu kaip pagal naujaja tvarka skaiciuos VPA.ar tas naujasis istatymas man galios ar ne? tiesiog pasvarstymui g.gif
Atsakyti