Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 06 08, 17:29)
O jus metams emet pasalpa ar dviems?
Jeigu dviems skaiciavot 70% nuo tos sumos kuri gaunasi?

Aš ėmiau dviem metams, ir be abejo skaičiuoju 70 proc. na tiesiog neaiškumai kilo kai kalbėjausi su kolege, kuri irgi išejusi vaiko priežiūros atostogų ir palyginome gautus Sodros sprendimus, ten pateiktas pašalpos dydis pas mus abi skiriasi dviem šimtais litų, tai kažkaip keista... be to mes nėštumo gimdymo atostogų pašalpas gavome identiškas, tai aišku ne rodiklis, bet vis vien idomu, nesinori nusiskriaust, gal ir viskas ok, bet nueisiu, turiu visus duomenis apie gautas pajamas ir sutikrinusi būsiu rami.
Atsakyti
Gal galite paaiskinti?
Situacija:
Esu nescia, vyras nori paimti vaiko prieziuros atostogas 1 metui
ant popieriaus gauna 1200 lt, is kuriu Sodra gauna mokescius, bet vyras yra tarptautiniu kroviniu vairuotojas ir dar gauna apie 3000 lt per menesi komandiruotes. Tai is viso atlyginimas per menesi apie 4200 lt i rankas, pervedamas i banko kortele. Jeigu ims pazyma sodrai is buhalterio, bus parasyta kad per menesi atlyginimas 4200 lt i rankas.
Jei dabar jis eis i vaiko prieziuros atostogas kiek jis gaus per menesi 1 m.?
Atsakyti
QUOTE(fantassy @ 2013 06 09, 20:52)
Gal galite paaiskinti?
Situacija:
Esu nescia, vyras nori paimti vaiko prieziuros atostogas 1 metui
ant popieriaus gauna 1200 lt, is kuriu Sodra gauna mokescius, bet vyras yra tarptautiniu kroviniu vairuotojas ir dar gauna apie 3000 lt per menesi komandiruotes. Tai is viso atlyginimas per menesi apie 4200 lt i rankas, pervedamas i banko kortele.  Jeigu ims pazyma sodrai is buhalterio, bus parasyta kad per menesi atlyginimas 4200 lt i rankas.
Jei dabar jis eis i vaiko prieziuros atostogas  kiek jis gaus per menesi 1 m.?

Pirmiausia, komandiruotpinigiai nesiskaičiuoja į vidurkį. Daugiau labai nekonkrečiai parašėte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo icma: 09 birželio 2013 - 21:15
QUOTE(icma @ 2013 06 09, 22:02)
Pirmiausia, komandiruotpinigiai nesiskaičiuoja į vidurkį. Daugiau labai nekonkrečiai parašėte.

as niekur nedirbu
vyras 3 metai dirba vienoje imoneje, pagal grafika 2 men. komandiruotes uzsienije, 1 men. atostogauja namie, pagal darbo sutarti gauna atlyginima 1200 lt kiekviena menesi, po komandiruociu uzsienije papildomai gauna atlyginima, komandiruotpinigus i banko kortele apie 3000 lt uz 1 men.
Imone moka mokescius i sodra tik nuo 1200 lt atlyginimo, nes pagal VMI jeigu Menesinis darbo uzmokestis nevirsija 1300 Lt sumos dienpinigiai neapmokestinami.
Bet realiai darbo uzmokestis (1200 lt) + komandiruotpinigus (3000 lt) iseina atlyginimas per menesi 4200 lt
kai norejome gauti kompensacija sildimui, nedave nes pajamos virsija
tai idomu, jei vyras eis 1 m. i vaiko prieziuros atostogas kiek pinigu gaus i rankas nuo 1200 lt sumos, ar nuo 4200 lt unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(fantassy @ 2013 06 09, 22:28)
as niekur nedirbu
vyras 3 metai  dirba vienoje imoneje, pagal grafika 2 men. komandiruotes uzsienije, 1 men. atostogauja namie, pagal darbo sutarti gauna atlyginima 1200 lt kiekviena menesi, po komandiruociu uzsienije papildomai gauna atlyginima, komandiruotpinigus i banko kortele apie 3000 lt uz 1 men.
Imone moka mokescius i sodra  tik nuo 1200 lt atlyginimo, nes pagal VMI jeigu Menesinis darbo uzmokestis nevirsija 1300 Lt sumos dienpinigiai neapmokestinami.
Bet realiai darbo uzmokestis (1200 lt) + komandiruotpinigus (3000 lt) iseina atlyginimas per menesi 4200 lt
kai norejome gauti kompensacija sildimui, nedave nes pajamos virsija
tai idomu, jei vyras eis 1 m. i vaiko prieziuros atostogas kiek pinigu gaus i rankas  nuo 1200 lt sumos, ar nuo 4200 lt unsure.gif

Sodra vidurkiui skaičiuoja draudžiamąsias pajamas, ar nuo tų 3000 lt buvo mokami mokesčiai? Ne? tai ir gausit tik 1200 lt per mėnesį, nes jei imsit 1 metams, tai 100 proc moka. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cabernet Sauvignon: 09 birželio 2013 - 23:45
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 06 10, 00:44)
Sodra vidurkiui skaičiuoja draudžiamąsias pajamas, ar nuo tų 3000 lt buvo mokami mokesčiai? Ne? tai ir gausit tik 1200 lt per mėnesį, nes jei imsit 1 metams, tai 100 proc moka.  ax.gif

Taip ir manau, kad gaus 1200 lt, jei 1 m. 100% ims
BET zinau pas drauga lygiai tokia pati situacija, jis gauna nuo visu pajamu (atlyginimas 1000 lt +komandiruotes), tas draugas rekomenduoja imti vaiko prieziuros atostogas vyrui g.gif
Atsakyti
QUOTE(fantassy @ 2013 06 10, 09:06)
BET zinau pas drauga lygiai tokia pati situacija, jis gauna nuo visu pajamu (atlyginimas 1000 lt +komandiruotes), tas draugas rekomenduoja imti vaiko prieziuros atostogas vyrui  g.gif

Tai gal zmona dviems metams buvo paemusi pasalpa gaudineti,pirmus metus ji,o antru metu pasalpa vyrui perleido? Ar irgi metams?
Atsakyti
Sveiki.
Gal jūs galite man pasakyti,kaip yra iš tikrųjų. Esu skaičiusi įstatymą,kad jei laukiesi ir dirbi pagal terminuotą sutartį, negali atleist nuo to momento, kai pateiki pažymą. O juristas teigia,kad nieko negalima padaryti g.gif Dirbu mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 06 10, 00:44)
Sodra vidurkiui skaičiuoja draudžiamąsias pajamas, ar nuo tų 3000 lt buvo mokami mokesčiai? Ne? tai ir gausit tik 1200 lt per mėnesį, nes jei imsit 1 metams, tai 100 proc moka.  ax.gif

Kadangi vyro popierine alga virsija 1300 litu (jei i rankas gauna 1200, tai popierine kazkur 1600), dienpinigiai yra neapmokestinami. Taigi realiai (bet as tikrai neteigiu simtu procentu) manau, kad siuo atveju dienpinigiai butu taip pat iskaiciuojami i visas pajamas. Aisku gudriausia butu pasukti i sodra ir pasitikslinti. Jei tai padarysite, smagu butu, kad pasidalintumete faktais
Atsakyti
QUOTE(starrgirl @ 2013 06 10, 09:03)
Sveiki.
Gal jūs galite man pasakyti,kaip yra iš tikrųjų. Esu skaičiusi įstatymą,kad jei laukiesi ir dirbi pagal terminuotą sutartį, negali atleist nuo to  momento, kai pateiki pažymą. O juristas teigia,kad nieko negalima padaryti g.gif  Dirbu mokykloje.

taip, jei dirbate pagal terminuotą sutartį ir pristatote iš gydytojo pažymą apie nėštumą, jūsų negali atleisti, terminą pratęsia mėnesį ar du tiksliai nepamenu iki po vaiko gimimo ir tik tada atleidžia. Esu susidūrusi ir aš su tokiu juristu, kuris plėšėsi ir aiškino man tą patį, bet galiausiai pats išsiaiškino, kad vis gi mano tiesa. Taip, šiuo atveju valstybė mūsų pusėje smile.gif Atleisti gali tik tada kai darbo sutartis yra laikina. O laikina ir terminuota yra du skirtingi dalykai. Ta laikina, kai ne ilgiau 3 mėnesiams kažkaip yra įdarbinamas žmogus.
Atsakyti
QUOTE(fantassy @ 2013 06 10, 08:06)
BET zinau pas drauga lygiai tokia pati situacija, jis gauna nuo visu pajamu (atlyginimas 1000 lt +komandiruotes), tas draugas rekomenduoja imti vaiko prieziuros atostogas vyrui  g.gif

Rasete, kad 1200 ant popieriaus alga, tai i rankas negausite 1200 lt, dar reikia atimti 15 ir 6 proc. viso 21 proc. gauta suma ir gaus i rankas uz VPA 1 metus.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 06 10, 10:54)
Rasete, kad 1200 ant popieriaus alga, tai i rankas negausite 1200 lt, dar reikia atimti 15 ir 6 proc. viso 21 proc. gauta suma ir gaus i rankas uz VPA 1 metus.

Ojej, nesuskaiciau, kad cia 1200 ant popieriaus, atsiprasau. Tada ir Vaka teisingai surase, kad tiek negausite, ir su dienpinigiais kiek kitaip - puse dienpinigiu sumos, virsijanciu DU, apmokestinama turi buti. Is esmes manau vistiek mes cia tik speliosim, turite pati issiaiskinti, kaip tiksliai Jusu vyro atlyginima moka imone (ka ir kaip traktuoja, nuo kokiu sumu moka mokescius ir pan) ir ka tiksliai sakys Sodra, bet vistiek mano supratimu, uz komandiruotes pinigai itraukiami i bendras pajamas
Atsakyti