Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba III

QUOTE(pumpica @ 2013 05 17, 19:50)
geras  biggrin.gif ne, as tai daugmaz panasiai valgiau ir iki siol, tik kad budavo duona, makaronai kartais, na ir zinoma tooortai per sventes  smile.gif

oi, pas mane tas pats. Tortų negailėjau. Po sočių pietų keli gabalai, plius kava su cukrum ir pienu ir dar aišku kokio šokolado prisikąsti, kad skaniau saldžiau būtų būtinai reikėjo. O jau kai viskas kaip ir kimšdavosi ryklėje ir spausdavo skrandį prie žemės, lengvumui pasiekti riebių ledų su likeriuko užpiliuku ir žele užmesdavau. lotuliukas.gif Dabar atrodo kad ne apie save rašyčiau blush2.gif
Jėga, kad gėda! lotuliukas.gif
Atsakyti
Kalastaja, lol ir OMG biggrin.gif
Atsakyti
oj nezudykit tokiu mazyciu oziuku, tegu vasara pasidziaugia, juk yra ko est, ir rudeni bus daugiau mesytes wink.gif

as taip myniau pedalus sian, visus 36km ir visas 830kcal isdeginau pagal pulsometro parodymus per 1:20. atmetus BMR kad ir 2kcal/min, lieka 670kcal paimt is reservu wink.gif
bet uztat pildziau tuos reservus nuo pat ryto: pora mandarinu, bananiniai blyneliai su saldytom uogom, kavyte su 50% rieb grietinyte biggrin.gif veliau sauja lazdyno riesutu, didele lekste virtu shparaginiu pupu, jautienos kepsnys kraujais pasruves, ir dar kazka valgiau... g.gif ai naminis sokokalas ejo i trasa, tiesa pagamintas visiskai be saldinimu, tik riebalai ir kakava.

Kalastaja: na nieko sau, kiek visa tai turetu kainuot?!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 17 gegužės 2013 - 21:06
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 17, 18:59)
LumiLumi prie kurio parko gyveni?

Oi, ne taip parasiau, stadione, o ne parke, ot skleroze. biggrin.gif
As palemone sedziu, cia yra neblogu vietu pasivazineti. Kai daugiau ismoksiu vaziuoti tai reikes tura daryti. Siandien vaziuojant kaip panizo nosi, tai paleidau viena ranka vaira ir plumpt zemen. Koja melyna, o ryt su sijoneliu reikes strakseti biggrin.gif
Atsakyti
Man neaišku dėl tų riebalų, supratau kad turim valgyt gyvulinės kilmės riebalus ir kokoso aliejų t.y. tuos kuriuose daug sočiųjų riebiųjų rūgščių, bet kokie kiekiai? Kitos matau net salotas "sausas" valgo, aš tai prisikraunu naminės grietinės...Gal negerai darau? O kaip su šonine? Tai galima jos ar nelabai? Kad būtų tinkamai kiaulytės šertos nerealu tikėtis, net kaimo močiutės šeria grūdais, o fermose augintos juolab.Niekas kiaulių neaugina be grūdų schmoll.gif Na nebent pats augintumeis...
Atsakyti
labas rytas...na ka, galva plysta, nakti issikankinau, nu gi negeriau to brudo ibuprofeno.....dabar isgeriau imbiero arbatos stiprios, burna visa dega nuo jo, ziuresim ar macys.....jei ne reiks tablete jauciu gert, nes reikalu pilna, su tokia makaule nieko nepadarysiu, o dar su visais vaikais reik vaziuot biggrin.gif

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 17, 14:16)
Limma,

jos citata ''2 heaped tsps of turmeric in a short glass with water is a great natural painkiller.'' 2 a.š. su kaupu normalioje stiklinaitėje vandens. išmaišyti ir gerti.

aciu, nu nezinau kaip cia reik prisiverti isgerti, nes man toks kiekis atrodo daugoka, bijau kad atgal gali islipti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 05 18, 07:41)
Man  neaišku dėl tų riebalų,  supratau kad turim valgyt gyvulinės kilmės riebalus ir kokoso aliejų t.y. tuos kuriuose daug sočiųjų riebiųjų rūgščių, bet kokie kiekiai? Kitos matau net salotas "sausas" valgo, aš tai prisikraunu naminės grietinės.

Daugumos žmonių raciono pagrindą sudaro angliavandeniai- pagrinde krakmolas (tokia siūloma oficiali mitybos schema).Kaip aš sakau, ji tokia yra tam, kad pigiai pašert darbo liaudį, nes visiem mėsos nepakaks. Pagal tyrinėtoją W. Price, sveikos, necivilizuotai besimaitinančios tautos savo racione turi nuo 30 iki 80 proc sočiųjų riebalų, iš kurių tik nedidelę dalį (~4 proc) sudaro nepolinesotieji riebalai. Tad, perėjus į paleo, ir nevalgant krakmolo, mūsų racione irgi ima dominuoti sotieji riebalai. Tad valgyk ir nesibaidyk. Aišku, stenkis negadinti cholesterolio. Jis susigadina kepant ir išlieka troškinant. Aš irgi visus troškinius ir salotas skaninu grietine. Ir tik retkarčiais pasitaisau su alyvuogių aliejumi- jo sveikam žmogui reikia vieno valgomo šaukšto savaitei.
nežinau, kokia kalba tau priimtinesnė:
http://www.westonapr...y-diets-russian

http://www.westonapr...f-healthy-diets

..Gal negerai darau? O kaip su šonine? Tai galima jos ar nelabai? Kad būtų tinkamai kiaulytės šertos nerealu tikėtis, net kaimo močiutės šeria grūdais, o fermose augintos juolab.Niekas kiaulių neaugina be grūdų  schmoll.gif  Na nebent pats augintumeis...

kiaulių ganymas nugrimzdo giliai į praeitį, tad visos šeriamos grūdais , arba kombikormu. Kombikorme be grūdų, dar privaroma sojos ar kitų aliejų išspaudų, tad tokiu pašaru šertoj kiaulėj, skirtingai nei toje, kurią nusišersi pati, bus daugiau tų polinesočiųjų. Tačiau net ir tokioje, sočiųjų riebalų bus žymiai daugiau, tad nereikia jos baidytis, jei nėra galimybės gauti kitokios. Jei gali rinktis, tai tų gyvūnų, kurie nešeriami grūdais mėsa yra vertingesnė, tačiau juk ne visi turi galimybę ją įsigyti.

http://www.dieta.lt/...a-riebi-sonine/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 18 gegužės 2013 - 08:31
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 17, 19:54)
oi, pas mane tas pats. Tortų negailėjau. Po sočių pietų keli gabalai, plius kava su cukrum ir pienu ir dar aišku kokio šokolado prisikąsti, kad skaniau saldžiau būtų būtinai reikėjo. O jau kai viskas kaip ir kimšdavosi ryklėje ir spausdavo skrandį prie žemės, lengvumui pasiekti riebių ledų su likeriuko užpiliuku ir žele užmesdavau.  lotuliukas.gif Dabar atrodo kad ne apie save rašyčiau  blush2.gif
Jėga, kad gėda!  lotuliukas.gif

tikrai kad OMG biggrin.gif tortai pas mane tik per sventes. Naminiai, mano kepti smile.gif o siaip saldumynai namuose galedavo voliotis - man jie neidomus biggrin.gif zodziu nebuvau as sugadintas zmogus labai kas del mitybos, tik nzn kodel tas svoris ne gazeles g.gif cia po pirmo nestumo liko tie 15 kg ir niekaip ne is vietos 5 metai. Na iki siol. ax.gif

Beje kepiau ir as kokosini pyraga (pagal Elatos berods imesta recepta). Toks visai nieko, tik truputi sausokas, kita kart bananu pridesiu ax.gif Bet kas negali be saldumynu -tai tikrai puiki iseitis mirksiukas.gif
Atsakyti
salotos be padazo? oj ne, tai ne man. saukstas al. aliejaus, saukstas citrinos sulciu, garstyciu ant galo sauksciuko - super padaziukas, o jeigu dar i salotytes ipjaustau gerai prinokusio avokado... mmm apsivalgymas. kaip tik sian pusryciam buvo zaliu lapu bliudas su rukyta lasisa. skanu, bet ryte visgi man norisi karsto maisto. geriu kavyte dabar.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 17, 22:03)
oj nezudykit tokiu mazyciu oziuku, tegu vasara pasidziaugia, juk yra ko est, ir rudeni bus daugiau mesytes wink.gif

as taip myniau pedalus sian, visus 36km ir visas 830kcal isdeginau pagal pulsometro parodymus per 1:20. atmetus BMR kad ir 2kcal/min, lieka 670kcal paimt is reservu wink.gif
bet uztat pildziau tuos reservus nuo pat ryto: pora mandarinu, bananiniai blyneliai su saldytom uogom, kavyte su 50% rieb grietinyte biggrin.gif veliau sauja lazdyno riesutu, didele lekste virtu shparaginiu pupu, jautienos kepsnys kraujais pasruves, ir dar kazka valgiau...  g.gif ai naminis sokokalas ejo i trasa, tiesa pagamintas visiskai be saldinimu, tik riebalai ir kakava.

Kalastaja: na nieko sau, kiek visa tai turetu kainuot?!

sveiki, gal galeciau naminio sokolado receptuka gauti? 4u.gif
as pradedancioji ax.gif
Atsakyti
as darau is 3 valgomuju saukstu kakavos ir 100g riebalo, kur apie 40g yra kakavos sviestas ir like 60g is lempos proporcija kokosu riebalo ir paprasto sviesto. dedant daugiau kokosu - gaunasi minkstesnis sokoladas, nes kokosu riebalas turi zema lydymosi temperatura. riebalus islydom, imaisom kakava, supilstom i formeles ir i saldytuva. "pagaminta" laikau saldytuve, nes kambario temp tirpsta.

tarp pusryciu ir pietu surijau 3/4 skardines kokosu pieno doh.gif
pietum kukuruzinis visciukas su kalafioru kus-kus ir saldziom bulvem. sakes kiek pribego riebalo is tos vistienos, apvertem ir krapstem su MB nuo nugaros mesikes varvancias riebalais - daug tokios nesulvagysi, bet jau skanumas rolleyes.gif

visos issilakste... geri orai, tai matyt prie ezeru ar soduose darbuojas. o man egzas pirmadieni, mokytis reik doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 18, 20:23)
as darau is  3 valgomuju saukstu kakavos ir 100g riebalo, kur apie 40g yra kakavos sviestas ir like 60g is lempos proporcija kokosu riebalo ir paprasto sviesto. dedant daugiau kokosu - gaunasi minkstesnis sokoladas, nes kokosu riebalas turi zema lydymosi temperatura. riebalus islydom, imaisom kakava, supilstom i formeles ir i saldytuva. "pagaminta" laikau saldytuve, nes kambario temp tirpsta.

tarp pusryciu ir pietu surijau 3/4 skardines kokosu pieno  doh.gif
pietum kukuruzinis visciukas su kalafioru kus-kus ir saldziom bulvem. sakes kiek pribego riebalo is tos vistienos, apvertem ir krapstem su MB nuo nugaros mesikes varvancias riebalais - daug tokios nesulvagysi, bet jau skanumas  rolleyes.gif

visos issilakste... geri orai, tai matyt prie ezeru ar soduose darbuojas. o man egzas pirmadieni, mokytis reik  doh.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti