QUOTE(LiepaMėta @ 2013 05 18, 07:41)
Man neaišku dėl tų riebalų, supratau kad turim valgyt gyvulinės kilmės riebalus ir kokoso aliejų t.y. tuos kuriuose daug sočiųjų riebiųjų rūgščių, bet kokie kiekiai? Kitos matau net salotas "sausas" valgo, aš tai prisikraunu naminės grietinės.
Daugumos žmonių raciono pagrindą sudaro angliavandeniai- pagrinde krakmolas (tokia siūloma oficiali mitybos schema).Kaip aš sakau, ji tokia yra tam, kad pigiai pašert darbo liaudį, nes visiem mėsos nepakaks. Pagal tyrinėtoją W. Price, sveikos, necivilizuotai besimaitinančios tautos savo racione turi
nuo 30 iki 80 proc sočiųjų riebalų, iš kurių tik nedidelę dalį (~4 proc) sudaro nepolinesotieji riebalai. Tad, perėjus į paleo, ir nevalgant krakmolo, mūsų racione irgi ima dominuoti sotieji riebalai. Tad valgyk ir nesibaidyk. Aišku, stenkis negadinti cholesterolio. Jis susigadina kepant ir išlieka troškinant. Aš irgi visus troškinius ir salotas skaninu grietine. Ir tik retkarčiais pasitaisau su alyvuogių aliejumi- jo sveikam žmogui reikia vieno valgomo šaukšto savaitei.
nežinau, kokia kalba tau priimtinesnė:
http://www.westonapr...y-diets-russian
http://www.westonapr...f-healthy-diets
QUOTE
..Gal negerai darau? O kaip su šonine? Tai galima jos ar nelabai? Kad būtų tinkamai kiaulytės šertos nerealu tikėtis, net kaimo močiutės šeria grūdais, o fermose augintos juolab.Niekas kiaulių neaugina be grūdų
Na nebent pats augintumeis...
kiaulių ganymas nugrimzdo giliai į praeitį, tad visos šeriamos grūdais , arba kombikormu. Kombikorme be grūdų, dar privaroma sojos ar kitų aliejų išspaudų, tad tokiu pašaru šertoj kiaulėj, skirtingai nei toje, kurią nusišersi pati, bus daugiau tų polinesočiųjų. Tačiau net ir tokioje, sočiųjų riebalų bus žymiai daugiau, tad nereikia jos baidytis, jei nėra galimybės gauti kitokios. Jei gali rinktis, tai tų gyvūnų, kurie nešeriami grūdais mėsa yra vertingesnė, tačiau juk ne visi turi galimybę ją įsigyti.
http://www.dieta.lt/...a-riebi-sonine/