sveikos, as tik pradedancioji, kelios dienos pas jus
mano meniu-ryte-tradiciniai sumustiniai, aisku su daugiau sveisto, nes jo norejau visada, bet galvojau, kad negerai, kava be pieno ir cukraus-taip geriu jau senai
dubenelis avizines koses, su pienu truputi
ryte turi valgyti, nes pasalinta visa skydliauke ir geriu tiroksino tablete, jei nevalgau, sureaguoja skrandis
priespieciai-kiviukas, varskes gabalelis, dievinu ja
vakariene-sau pasitroskinau vistienos file, be odeles, su raugintais kopustais ir morka
jauciausi alkana
kas ir kur negerai?
QUOTE(maskatukas @ 2013 05 17, 10:30)
sveikos, as tik pradedancioji, kelios dienos pas jus
mano meniu-ryte-tradiciniai sumustiniai, aisku su daugiau sveisto, nes jo norejau visada, bet galvojau, kad negerai, kava be pieno ir cukraus-taip geriu jau senai
dubenelis avizines koses, su pienu truputi
ryte turi valgyti, nes pasalinta visa skydliauke ir geriu tiroksino tablete, jei nevalgau, sureaguoja skrandis
priespieciai-kiviukas, varskes gabalelis, dievinu ja
vakariene-sau pasitroskinau vistienos file, be odeles, su raugintais kopustais ir morka
jauciausi alkana
kas ir kur negerai?
mano meniu-ryte-tradiciniai sumustiniai, aisku su daugiau sveisto, nes jo norejau visada, bet galvojau, kad negerai, kava be pieno ir cukraus-taip geriu jau senai
dubenelis avizines koses, su pienu truputi
ryte turi valgyti, nes pasalinta visa skydliauke ir geriu tiroksino tablete, jei nevalgau, sureaguoja skrandis
priespieciai-kiviukas, varskes gabalelis, dievinu ja
vakariene-sau pasitroskinau vistienos file, be odeles, su raugintais kopustais ir morka
jauciausi alkana
kas ir kur negerai?
nežinau ar pastebėjot, kad mes duonos, košių nevalgome, tai neįeina į paleo mitybą.
QUOTE(Elata @ 2013 05 17, 10:32)
nežinau ar pastebėjot, kad mes duonos, košių nevalgome, tai neįeina į paleo mitybą.
aisku, supratau
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 16, 20:31)
labas
su drauge susirasem apie sia mityba,ji maitinasi apie pora savaiciu,bet vistiek geria vaistus,sako nekrinta,kai pradejau aiskintis ka valgo,supratau ,nors pati ,,nulinoke" sioje mityboje esu,kad daro nemazai esminiu klaidu 1.valgo daug vaisiu(nes gyvena siltame kraste,ten nuo ju svieziu akys raibsta)2.valgo daznai,t.y. uzkandziauja,sako,negaliu alkis kankina,ir siandien dar suzinojau,kad ***** nevalgo pieno produktu,nes bijo riebumo,jokiu kiaulienu,tik liesa vistiena,kalakutiena,versiena,na kokosu alieju pavartoja.
su drauge susirasem apie sia mityba,ji maitinasi apie pora savaiciu,bet vistiek geria vaistus,sako nekrinta,kai pradejau aiskintis ka valgo,supratau ,nors pati ,,nulinoke" sioje mityboje esu,kad daro nemazai esminiu klaidu 1.valgo daug vaisiu(nes gyvena siltame kraste,ten nuo ju svieziu akys raibsta)2.valgo daznai,t.y. uzkandziauja,sako,negaliu alkis kankina,ir siandien dar suzinojau,kad ***** nevalgo pieno produktu,nes bijo riebumo,jokiu kiaulienu,tik liesa vistiena,kalakutiena,versiena,na kokosu alieju pavartoja.
Dar papildau: tu teisingai supratai jos klaidas. Jei spaudimas yra insulino pertekliaus pasekmė, tai kol nenustos užkandžiauti ir valgyt vaisius , to insulino nesumažės ir spaudimas nesikeis. Anaboliniai procesai (kaupimas, augimas) toliau tęsis. Be to, gali būti kad ji negali neužkandžiauti, nes turi tą gliukogeninį disbalansą, kai insulino perteklius per daug sumažina cukrų kraujyje. Turi pasiteirauti apie jos kvėpavimą, jei oro sulaikymas trumpas, kvėpavimas dažnas, tai čia jau labai sunku neužkandžiauti. Tačiau tai kelias link hipoglikemijos..kuo anksčiau sustos, tuo geriau jai bus.
Ir, jei valgydama riebiai, kartu lapnos daug vaisių- angliavandenių, tai tu, ragindama valgyt riebalus, jai ne padėsi, o pakenksi. Ant dviejų arklių joti neišeina.
QUOTE(maskatukas @ 2013 05 17, 10:37)
aisku, supratau
Paleo esmė ir yra tokia, kad atsisakant grūdinių produktų (taip ir ankštinių, pieno produktų), organizmas gali atsipūsti ir nekovoti taip smarkiai su organizmui netinkančiu maistu ir gali sutelkti visą energiją į organizmo gydymą, jei to reikia.
Energijos mes gauname tiek iš angliavandenių, esančių daržovėse ar vaisiuose, tiek iš riebalų, baltymų. Būtent riebalai ir baltymai suteikia sotumo jausmą, o vien angliavandenius valgant, sotumo jausmas ilgai neužsibus ir vėl norėsis kažko užkrimsti.
QUOTE(maskatukas @ 2013 05 17, 08:37)
aisku, supratau
ar skaitėt bent pirmą temos puslapį? kitas pabaigtas temas?
QUOTE(maskatukas @ 2013 05 17, 10:30)
sveikos, as tik pradedancioji, kelios dienos pas jus
mano meniu-ryte-tradiciniai sumustiniai, aisku su daugiau sveisto, nes jo norejau visada, bet galvojau, kad negerai, kava be pieno ir cukraus-taip geriu jau senai
dubenelis avizines koses, su pienu truputi
ryte turi valgyti, nes pasalinta visa skydliauke ir geriu tiroksino tablete, jei nevalgau, sureaguoja skrandis
priespieciai-kiviukas, varskes gabalelis, dievinu ja
vakariene-sau pasitroskinau vistienos file, be odeles, su raugintais kopustais ir morka
jauciausi alkana
kas ir kur negerai?
mano meniu-ryte-tradiciniai sumustiniai, aisku su daugiau sveisto, nes jo norejau visada, bet galvojau, kad negerai, kava be pieno ir cukraus-taip geriu jau senai
dubenelis avizines koses, su pienu truputi
ryte turi valgyti, nes pasalinta visa skydliauke ir geriu tiroksino tablete, jei nevalgau, sureaguoja skrandis
priespieciai-kiviukas, varskes gabalelis, dievinu ja
vakariene-sau pasitroskinau vistienos file, be odeles, su raugintais kopustais ir morka
jauciausi alkana
kas ir kur negerai?
matai , ši mityba, tai yra organizmo kuro keitimas, kadangi nebeišeina važiuoti ant angliavandenių, tai perjungiam degimą ant riebalų. O pas tave jų turbūt per mažai- todėl jautiesi alkana.
angliavandenių neturi būti daugiau nei 1/3 raciono(čia max). Kai valgai 100 gr varškės, joje yra apie 20 gr baltymo, tai tiek pat ar net daugiau turi gauti ir riebalo.
Tačiau tikrai, kadangi visai nesusigaudau koks tas gyvenimas be skydliaukės, keiskis viską savo nuožiūra.
Papildyta:
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 05 16, 21:09)
.Beje Voresta kaip gamini varškės sūrį?
šiandie išbandžiau čia aprašytą būdą
QUOTE
Kaip pasigaminti varškės, sūrio
Į V. ir D. Buliauskų ūkį vykta ir norint sužinoti, kaip namų sąlygomis iš rūgusio pieno pasigaminti varškės sūrį. Tokių žinių pageidavo skaitytojai.
Vaiva mielai parodė, paaiškino sakydama: Tegu žmonės darosi negaila pamokyti.
Rytinį pieną ji supila į nemažą indą, šį deda ant putplasčio kad vėsa nuo grindų nesismelktų. Indo viršų bei šonus uždengia polietileno plėvele, paskui šiltu audeklu (1). Kam to reikia? Kad vienoda būtų pieno rūgimo temperatūra ir jis tolygiai surūgtų. Jei surūgs netolygiai, varškė bei sūris gardūs nebus.
Pienas rūgsta parą. Tada pilamas į puodą (2) ir, uždėjus dangtį (3), kaitinamas ant viryklės. Uždengiamas todėl, kad šiluma pasiskirstytų vienodai. Maišyti kaitinamo pieno nepatartina. Maišant suirs baltymų struktūra varškė bus smulki, sugurusi, įspėja Vaiva.
Į kitą puodą pilamas saldus pienas. Jo neturi būti daugiau nei rūgusio. Jei bus daugiau jo nesutrauks rūgęs pienas. Galima saldaus pieno pilti tiek pat, kiek rūgusio. Tada varškė nebus rūgšti. Varškė, taigi ir sūris bus rūgštesni, kuo rūgusio pieno imsime daugiau nei saldaus.
Rūgusį pieną reikia kaitinti iki 40 OC, o saldų iki 45 OC. Perkaitinus atvėsinti iki minimų temperatūrų (4). Tada saldų pieną pilti į didesnį indą, kuriame rūgštus pienas (5). Palikti 15 minučių, kad išrūgos sutrauktų saldų pieną (6).
Kai sutraukia, imti sūrmaišį gali būti pasiūtas iš marlės, medvilnės, lino, užuolaidinio audinio, dėti jį virš tuščio indo ant sietelio. Semti puodeliu sutrauktą pieną ir pilti į sūrmaišį (7). Kai sūrmaišyje bus pakankamai varškės, susukus jo viršų šioje vietoje ir spausti, kad išrūgos nuvarvėtų (8). Nevalia spausti apačios ir šonų spaudžiant juos sūrmaišio skylutės užaks, todėl išrūgos gerai nenuvarvės.
Pripildytą ir nuspaustą sūrmaišį palikti 15 minučių kad geriau nusivarvėtų. Tada paslėgti ant sūrmaišio su varške dėti lentutę, ant šios stiklainį su vandeniu arba akmenį. Slėgdyti ne trumpiau kaip 6 val.
Pusei kilogramo varškės pagaminti reikia, pavyzdžiui, 2,5 l rūgusio ir 1,5 l saldaus pieno.
Į V. ir D. Buliauskų ūkį vykta ir norint sužinoti, kaip namų sąlygomis iš rūgusio pieno pasigaminti varškės sūrį. Tokių žinių pageidavo skaitytojai.
Vaiva mielai parodė, paaiškino sakydama: Tegu žmonės darosi negaila pamokyti.
Rytinį pieną ji supila į nemažą indą, šį deda ant putplasčio kad vėsa nuo grindų nesismelktų. Indo viršų bei šonus uždengia polietileno plėvele, paskui šiltu audeklu (1). Kam to reikia? Kad vienoda būtų pieno rūgimo temperatūra ir jis tolygiai surūgtų. Jei surūgs netolygiai, varškė bei sūris gardūs nebus.
Pienas rūgsta parą. Tada pilamas į puodą (2) ir, uždėjus dangtį (3), kaitinamas ant viryklės. Uždengiamas todėl, kad šiluma pasiskirstytų vienodai. Maišyti kaitinamo pieno nepatartina. Maišant suirs baltymų struktūra varškė bus smulki, sugurusi, įspėja Vaiva.
Į kitą puodą pilamas saldus pienas. Jo neturi būti daugiau nei rūgusio. Jei bus daugiau jo nesutrauks rūgęs pienas. Galima saldaus pieno pilti tiek pat, kiek rūgusio. Tada varškė nebus rūgšti. Varškė, taigi ir sūris bus rūgštesni, kuo rūgusio pieno imsime daugiau nei saldaus.
Rūgusį pieną reikia kaitinti iki 40 OC, o saldų iki 45 OC. Perkaitinus atvėsinti iki minimų temperatūrų (4). Tada saldų pieną pilti į didesnį indą, kuriame rūgštus pienas (5). Palikti 15 minučių, kad išrūgos sutrauktų saldų pieną (6).
Kai sutraukia, imti sūrmaišį gali būti pasiūtas iš marlės, medvilnės, lino, užuolaidinio audinio, dėti jį virš tuščio indo ant sietelio. Semti puodeliu sutrauktą pieną ir pilti į sūrmaišį (7). Kai sūrmaišyje bus pakankamai varškės, susukus jo viršų šioje vietoje ir spausti, kad išrūgos nuvarvėtų (8). Nevalia spausti apačios ir šonų spaudžiant juos sūrmaišio skylutės užaks, todėl išrūgos gerai nenuvarvės.
Pripildytą ir nuspaustą sūrmaišį palikti 15 minučių kad geriau nusivarvėtų. Tada paslėgti ant sūrmaišio su varške dėti lentutę, ant šios stiklainį su vandeniu arba akmenį. Slėgdyti ne trumpiau kaip 6 val.
Pusei kilogramo varškės pagaminti reikia, pavyzdžiui, 2,5 l rūgusio ir 1,5 l saldaus pieno.
rezultatas patiko ir baltymai šildant tik iki tokios temperatūros, lieka nepakitę. Ir vakar atsivedusios ožkos priešpienį sunaudojau (garsusis Transfer faktorius ) pašildžiau ir į rūgpienį supyliau.
sakes kaip skaniai skamba ta varske, jau vien paskaicius seile tysta, o jeigu dar su krekenais (mama taip priespieni vadina) tai isvis beveik numirt verta del tokios.
anksčiau su krekena kugelį kepdavau (vaje, prisiminus irgi seilė tįįįsta ), vyrui visad nuo to vidurius paleisdavo , o dabar kai panaudoju šitaip, ne.
Ožka zaraza, du ožiukus atsivedė. O kam tie ožiai reikalingi? teks suvalgyt po mėnesio, kito...bus "teisingos" mėsytės. Tik ji aukso vertės, nes ožiukas kasdien per išlaks po litrą ožkos pieno. Pamačiau, kad ožiai taip ir nusispjoviau.
Ožka zaraza, du ožiukus atsivedė. O kam tie ožiai reikalingi? teks suvalgyt po mėnesio, kito...bus "teisingos" mėsytės. Tik ji aukso vertės, nes ožiukas kasdien per išlaks po litrą ožkos pieno. Pamačiau, kad ožiai taip ir nusispjoviau.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 17, 10:41)
ar skaitėt bent pirmą temos puslapį? kitas pabaigtas temas?
tikrai ne viska perskaiciau, man kai kada tiesiog nebeuztenka jegu sedeti prie kompo, as tik puse metu kai aplamai pradejau vaikscioti, praejusi laika, ieskojau , kaip pagerinti savo sveikata del pagrindines mano ligos, daug ka radau, vartojau-padejo, dabar einu toliau,
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2013 05 17, 12:50)
tikrai ne viska perskaiciau, man kai kada tiesiog nebeuztenka jegu sedeti prie kompo, as tik puse metu kai aplamai pradejau vaikscioti, praejusi laika, ieskojau , kaip pagerinti savo sveikata del pagrindines mano ligos, daug ka radau, vartojau-padejo, dabar einu toliau,
del skydliaukes-medikai irgi nieko nesupranta, pas mane viskas veikia atbulai, netelpa i jokius medicininius remus, as vartoju tiek tiroksino, kiek vartoja moterys , sverdamos iki 85 kg, o mano svoris 45 kg,
suvokiu, kad kaskas trukdo pilnai isissavinti tiroksina, jis tiesiog dingsta arba ji kaskas valgo
zinau viena-reikia ieskoti, dometis ir rezultatas bus,
sveikutes
O ibuprofeną panaudot visad galima spėti, jei tai nesuveiks. Ar jį dažnai tenka gert?
as ji geriau vienu momentu ciut ne kasdien, nes toks skausmas budavo kad nepakeliama, o skaudejo/skauda antaki ir nosies kaulo viena puse....bet daba zymiai maziau skauda, maziau ir vaistu reik
gal rase koks kiekis ko?
jezau kaip as kovojau su tais neuzkandziavimasi, 3 paras....as vyraui jau sakiau, siaubas, kaip as save prievartauju....nu liko nuo vaiku kazkas, kaip nesuvalgyti, gi gaila ismesti, praso jie ko nors, nu kaip sau i burna neisideti bet va jau persilauziau, nebeuzkandziauju, nors noras dar buna kartais
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 16, 17:33)
O ibuprofeną panaudot visad galima spėti, jei tai nesuveiks. Ar jį dažnai tenka gert?
as ji geriau vienu momentu ciut ne kasdien, nes toks skausmas budavo kad nepakeliama, o skaudejo/skauda antaki ir nosies kaulo viena puse....bet daba zymiai maziau skauda, maziau ir vaistu reik
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 16, 17:37)
Užvakar mačiau postuką jos kad ciberžolės (kurkumos) milteliai sumaišyti su vandeniu yra nuo skausmo.
gal rase koks kiekis ko?
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 17, 09:39)
Turi pasiteirauti apie jos kvėpavimą, jei oro sulaikymas trumpas, kvėpavimas dažnas, tai čia jau labai sunku neužkandžiauti. Tačiau tai kelias link hipoglikemijos..kuo anksčiau sustos, tuo geriau jai bus.
jezau kaip as kovojau su tais neuzkandziavimasi, 3 paras....as vyraui jau sakiau, siaubas, kaip as save prievartauju....nu liko nuo vaiku kazkas, kaip nesuvalgyti, gi gaila ismesti, praso jie ko nors, nu kaip sau i burna neisideti bet va jau persilauziau, nebeuzkandziauju, nors noras dar buna kartais
Limma,
jos citata ''2 heaped tsps of turmeric in a short glass with water is a great natural painkiller.'' 2 a.š. su kaupu normalioje stiklinaitėje vandens. išmaišyti ir gerti.
jos citata ''2 heaped tsps of turmeric in a short glass with water is a great natural painkiller.'' 2 a.š. su kaupu normalioje stiklinaitėje vandens. išmaišyti ir gerti.