tik tiek galiu pasakyt, kad kiauliena neturetu but nr1 mesos pasirinkimas. kiaules daugumoj yra uzaugitos seriamos kombinuotais pasarais. lauke ganyta kiaule gauti yra laaabai sunku.
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 16, 20:31)
labas
va,kaip gerai,kad apie spaudima uznekejote,man asmeniskai jis susinormalizavo,nes buvau linkusi siek tiek i padidinta,bet kaip tycia su drauge susirasem apie sia mityba,ji maitinasi apie pora savaiciu,bet vistiek geria vaistus,sako nekrinta,kai pradejau aiskintis ka valgo,supratau ,nors pati ,,nulinoke" sioje mityboje esu,kad daro nemazai esminiu klaidu 1.valgo daug vaisiu(nes gyvena siltame kraste,ten nuo ju svieziu akys raibsta)2.valgo daznai,t.y. uzkandziauja,sako,negaliu alkis kankina,ir siandien dar suzinojau,kad ***** nevalgo pieno produktu,nes bijo riebumo,jokiu kiaulienu,tik liesa vistiena,kalakutiena,versiena,na kokosu alieju pavartoja.Tai sakau,valgyk sviesta,grietine,darykis padazus is kiaulienos tauku,kepk kiauliena ,tai ir alkio nebus.O ji atsako,kaip tu nesupranti,gi mano spaudimas aukstas,man gydytojai uzdraude riebalus Tai,atrasiau ,kad tai ir yra sios mitybos esme valgyti riebiai ir mazinti anglius.Tik paskui permasciau,ar tikrai riebiai kepta kiauliena,ar lydytu tauku padaziukas gerai.Jau pati susimaklinau.Padekit susisteminti man na,suprantu,kad 1.Kaip ir Voresta siandien minejo-kepta mesa negerai,nes-gres skleroze ,taip?tai kas lieka-garinimas,virimas ir patroskinimas,teeip?dabar kaip su ta lydyta taukine?tai tada kur ir del ko ja naudoti? juk lydyti taukai ,tai tas pats kaitintas baltymas?ar jau cia kitaip?kaip matau,Silver 79 padazus daro dazniausiai is sultiniu,o kur krauni tuos jautienos taukus,na,ir paskutinis klausimas-tai kokiais geraisiais riebalais papildyti raciona ir kaip?kokosu aliejus,tai faktas pirmu numeriu,na o kas pieno produktu nevartoja,kas dar belieka?
va,kaip gerai,kad apie spaudima uznekejote,man asmeniskai jis susinormalizavo,nes buvau linkusi siek tiek i padidinta,bet kaip tycia su drauge susirasem apie sia mityba,ji maitinasi apie pora savaiciu,bet vistiek geria vaistus,sako nekrinta,kai pradejau aiskintis ka valgo,supratau ,nors pati ,,nulinoke" sioje mityboje esu,kad daro nemazai esminiu klaidu 1.valgo daug vaisiu(nes gyvena siltame kraste,ten nuo ju svieziu akys raibsta)2.valgo daznai,t.y. uzkandziauja,sako,negaliu alkis kankina,ir siandien dar suzinojau,kad ***** nevalgo pieno produktu,nes bijo riebumo,jokiu kiaulienu,tik liesa vistiena,kalakutiena,versiena,na kokosu alieju pavartoja.Tai sakau,valgyk sviesta,grietine,darykis padazus is kiaulienos tauku,kepk kiauliena ,tai ir alkio nebus.O ji atsako,kaip tu nesupranti,gi mano spaudimas aukstas,man gydytojai uzdraude riebalus Tai,atrasiau ,kad tai ir yra sios mitybos esme valgyti riebiai ir mazinti anglius.Tik paskui permasciau,ar tikrai riebiai kepta kiauliena,ar lydytu tauku padaziukas gerai.Jau pati susimaklinau.Padekit susisteminti man na,suprantu,kad 1.Kaip ir Voresta siandien minejo-kepta mesa negerai,nes-gres skleroze ,taip?tai kas lieka-garinimas,virimas ir patroskinimas,teeip?dabar kaip su ta lydyta taukine?tai tada kur ir del ko ja naudoti? juk lydyti taukai ,tai tas pats kaitintas baltymas?ar jau cia kitaip?kaip matau,Silver 79 padazus daro dazniausiai is sultiniu,o kur krauni tuos jautienos taukus,na,ir paskutinis klausimas-tai kokiais geraisiais riebalais papildyti raciona ir kaip?kokosu aliejus,tai faktas pirmu numeriu,na o kas pieno produktu nevartoja,kas dar belieka?
Žinot, esmė kokia. Ekologiškai augintos, natūralų maistą ėdusios kiaulės (koks maistas kiaulei yra natūralus?) lašinukai bus sveiki ir tinkami vartoti. Žole maitintos, antibiotikais neprifarširuotos karvutės ar jaučio riebaliukai bus tinkami vartoti. Vištos, kurią šeimininkai lesino ne grūdais, bet sliekais, odelė bus tinkama vartoti. Tačiau jei negalite nusipirkti ekologiškai užaugintų riebaliukų, tuomet geriau mėsą pirkti liesesnę, nes būtent riebalų ląstelėse kaupiasi visi toksinai, o jų mums iš maisto nereikia.
Taukai yra riebalai, ne baltymai, todėl juos kaitinant nesigaus kaitinti baltymai.
O nevalgantiems pieno produktų, tai riebalai eina iš kokoso aliejaus, raudonųjų palmių aliejaus, alyvuogių aliejaus, žuvies, mėsos, kiaušinių, riešutų. Žodžiu, tikrai šaltinių yra
sviestukas ghee beveik ir ne prieno produktas?
kiaulyte pievoj besiganancia ir pakrumej sakni knisancia esu macius tik per TV ;(
kiaulyte pievoj besiganancia ir pakrumej sakni knisancia esu macius tik per TV ;(
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 16, 14:06)
per sausas jis nebus, tačiau ir baltymas ir riebalas bus sugadintas... O aukštoj temperatūroj ilgai kaitintas gyvulinis riebalas ( oksicholesterolis) yra viena iš aterosklerozės priežasčių. Nori sveikai gyventi- teks išmokti negadint .
Aš irgi ilgai gadinau tokią vertingą mėsą
o karvutę turi? neduok jai grūdų, turėsi pieno riebalą teisingą. Be polinesočiųjų..
Aš irgi ilgai gadinau tokią vertingą mėsą
o karvutę turi? neduok jai grūdų, turėsi pieno riebalą teisingą. Be polinesočiųjų..
Taip, turiu...anksčiau neturėjau laiko ir poreikio gamintis pieno produktus, visą pieną parduodavom, o va dabar jūsų forumą pasiskaičius nutariau gamintis grietine, sviestą ir sūrius.Beje Voresta kaip gamini varškės sūrį? Gal turi kokį firminį receptą? Ir dėl šernienos....šiandien gavosi neblogai, cielas kumpis kepė 2 valandas su trupučiu, bet prie kaulo prapjovus dar matėsi kraujuko (sūnui tas vaizdas nepatiko).O tai kaip teisingai reiktų gamint šernieną? Man baugu ją pusžalę valgyt, nors ir patikrintą.
QUOTE(jautiena @ 2013 05 16, 19:03)
sviestukas ghee beveik ir ne prieno produktas?
kiaulyte pievoj besiganancia ir pakrumej sakni knisancia esu macius tik per TV ;(
kiaulyte pievoj besiganancia ir pakrumej sakni knisancia esu macius tik per TV ;(
taip ghee tinka; net tinka ir grass fed sviestas, nes jis neturi polinesočiųjų. bet čia jei jau su laktozės virškinimu gerai.. man tai gerai luitais geriausiai
ačiū,jau ,,šviesėja"
ale,blem,gi tikrai lašinys,tai riebalas
na,gerai-su ekologija viskas aišku,kiaulieną paliekam švenčių progoms,arba guodžiamės mintimi,kad geriau neekologiška mėsa,nei ,,ekologški grūdai"o dar apie gaminimą sugryžkim,voresta,sakei,tavo frazė-na,jūs dar jaunos,tai kepti galit,o tu sakei,kad nebekepi.tai kas pagrinde-garai,troskinimas,trumpas virimas?ir kada jau skaitosi ,,ne jaunas"kad pradėti rūpintis nebe kepta ką ten gali žinoti,gal pas kitą jaunesnį jau ,,kabinasi" aterosklerozė.Na,jei kaip ir griežtai pagal sveikatos taisykles,tai turbūt keptą geriau pasilikti irgi tik švenčių progomis?
ale,blem,gi tikrai lašinys,tai riebalas
na,gerai-su ekologija viskas aišku,kiaulieną paliekam švenčių progoms,arba guodžiamės mintimi,kad geriau neekologiška mėsa,nei ,,ekologški grūdai"o dar apie gaminimą sugryžkim,voresta,sakei,tavo frazė-na,jūs dar jaunos,tai kepti galit,o tu sakei,kad nebekepi.tai kas pagrinde-garai,troskinimas,trumpas virimas?ir kada jau skaitosi ,,ne jaunas"kad pradėti rūpintis nebe kepta ką ten gali žinoti,gal pas kitą jaunesnį jau ,,kabinasi" aterosklerozė.Na,jei kaip ir griežtai pagal sveikatos taisykles,tai turbūt keptą geriau pasilikti irgi tik švenčių progomis?
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 16, 19:15)
ačiū,jau ,,šviesėja"
ale,blem,gi tikrai lašinys,tai riebalas
na,gerai-su ekologija viskas aišku,kiaulieną paliekam švenčių progoms,arba guodžiamės mintimi,kad geriau neekologiška mėsa,nei ,,ekologški grūdai"o dar apie gaminimą sugryžkim,voresta,sakei,tavo frazė-na,jūs dar jaunos,tai kepti galit,o tu sakei,kad nebekepi.tai kas pagrinde-garai,troskinimas,trumpas virimas?ir kada jau skaitosi ,,ne jaunas"kad pradėti rūpintis nebe kepta ką ten gali žinoti,gal pas kitą jaunesnį jau ,,kabinasi" aterosklerozė.Na,jei kaip ir griežtai pagal sveikatos taisykles,tai turbūt keptą geriau pasilikti irgi tik švenčių progomis?
ale,blem,gi tikrai lašinys,tai riebalas
na,gerai-su ekologija viskas aišku,kiaulieną paliekam švenčių progoms,arba guodžiamės mintimi,kad geriau neekologiška mėsa,nei ,,ekologški grūdai"o dar apie gaminimą sugryžkim,voresta,sakei,tavo frazė-na,jūs dar jaunos,tai kepti galit,o tu sakei,kad nebekepi.tai kas pagrinde-garai,troskinimas,trumpas virimas?ir kada jau skaitosi ,,ne jaunas"kad pradėti rūpintis nebe kepta ką ten gali žinoti,gal pas kitą jaunesnį jau ,,kabinasi" aterosklerozė.Na,jei kaip ir griežtai pagal sveikatos taisykles,tai turbūt keptą geriau pasilikti irgi tik švenčių progomis?
Nebijokit labai jau ir kepti.. tiesiog pačirškinkit trumpai ant riebalo, sumažinat ugnį, įpilat vandens ir troškinas.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 16, 19:09)
taip ghee tinka; net tinka ir grass fed sviestas, nes jis neturi polinesočiųjų. bet čia jei jau su laktozės virškinimu gerai.. man tai gerai luitais geriausiai
o taip be abejo. puse kg sviesto per savaite dviese sutarsom. hmmm ar ne per daug... QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 16, 21:15)
ačiū,jau ,,šviesėja"
ale,blem,gi tikrai lašinys,tai riebalas
na,gerai-su ekologija viskas aišku,kiaulieną paliekam švenčių progoms,arba guodžiamės mintimi,kad geriau neekologiška mėsa,nei ,,ekologški grūdai"o dar apie gaminimą sugryžkim,voresta,sakei,tavo frazė-na,jūs dar jaunos,tai kepti galit,o tu sakei,kad nebekepi.tai kas pagrinde-garai,troskinimas,trumpas virimas?ir kada jau skaitosi ,,ne jaunas"kad pradėti rūpintis nebe kepta ką ten gali žinoti,gal pas kitą jaunesnį jau ,,kabinasi" aterosklerozė.Na,jei kaip ir griežtai pagal sveikatos taisykles,tai turbūt keptą geriau pasilikti irgi tik švenčių progomis?
ale,blem,gi tikrai lašinys,tai riebalas
na,gerai-su ekologija viskas aišku,kiaulieną paliekam švenčių progoms,arba guodžiamės mintimi,kad geriau neekologiška mėsa,nei ,,ekologški grūdai"o dar apie gaminimą sugryžkim,voresta,sakei,tavo frazė-na,jūs dar jaunos,tai kepti galit,o tu sakei,kad nebekepi.tai kas pagrinde-garai,troskinimas,trumpas virimas?ir kada jau skaitosi ,,ne jaunas"kad pradėti rūpintis nebe kepta ką ten gali žinoti,gal pas kitą jaunesnį jau ,,kabinasi" aterosklerozė.Na,jei kaip ir griežtai pagal sveikatos taisykles,tai turbūt keptą geriau pasilikti irgi tik švenčių progomis?
na, "voresta" apie tą jauną amžių čia turbūt mums kelioms (na, man, Sedindriukei gal) taiko, nes mes nesutinkam pusžalės mėsos valgyti. Yra tokia atšaka kaip raw paleo - žaliavalgiai paleo, kurie valgo pusžalę mėsą, tik nupiltą karštu vandeniu ir pan. "voresta" buvo įmetusi vieno berods lenko mokslininko A. M. Ugolev tyrimo Frog Autolysis pavadinimą, kuriame jis tyrė, jog žalią varlę druskos rūgštis (tai, kas yra mūsų skranduke) greičiau sunaikina, nei virtą, kadangi žaliai virškintis padeda jos pačios fermentai. Tai štai remdamasi šiuo (ir gal kokiais kitais tyrimais), "voresta" nekaitina mėsos ilgai, vos kelias minutes, kad mėsa neprarastų savo fermentų. Tai yra jos nuomonė, mes ją gerbiam, tačiau nepalaikom, todėl ji vis prikiša tą mūsų amžių ir kad jaunos mes galim valgyt ką norim
iš tiesų, informacijos daug, šaltinių daug ir nuomonių daug, o jau jums spręsti, ką rinktis ir kaip maitintis
ne,man atrodo buvo kalbėta dėl aukštos temperatūros,tarkim orkaitėje ar kepimo ant riebalų(juk irgi gaunama aukštesnė temp.nei 100 l.riebaluose),dėl to cholesterolio virsmo oksicholesteroliu.
o kas tas grass fed?
o kas tas grass fed?
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 16, 19:35)
ne,man atrodo buvo kalbėta dėl aukštos temperatūros,tarkim orkaitėje ar kepimo ant riebalų(juk irgi gaunama aukštesnė temp.nei 100 l.riebaluose),dėl to cholesterolio virsmo oksicholesteroliu.
o kas tas grass fed?
o kas tas grass fed?
tai va visos tautos ir bijo riebalų, geriau be riebalų, nes tai oksiduojas ir blogai mums, todėl geriau riebalų ir nevalgyt paleo ir yra už tokius riebalus, kurie gali būti aukštesnėje temperatūroje kaitinami, bet ar ką nors kepam intensyviai keptuvėje dvidešimt minučių? ant stipriausios ugnies... juk pakepi ir primažini ugnį... man dar vis keista, kai kepa ant alyvuogių aliejaus..
grass fed- žole maitintas padaras.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 16, 20:38)
grass fed- žole maitintas padaras.
Nesusilaikiau