Akutee: ir kaip stogas nenuvaziuoja taip ilgai sergant. as kai sergu, tai man pikciausia buna, kad negaliu daryt, ka reikia ar kas norisi. jau kai sveikatos nera, tai nieko nera.
Lumi: ciela? ant iesmo?
uzrijau vakaryksciu pietu likuciu ir toliau prie darbo. nusikalus jau, sian sporto nebeprireiks.
QUOTE(jautiena @ 2013 05 28, 18:15)
Lumi: ciela? ant iesmo?
Gerai butu vis neiprantu rasyti, kad kiauliena kepsneliai bus.
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 28, 17:54)
Gerai butu vis neiprantu rasyti, kad kiauliena kepsneliai bus.
Lietuvoj būdavo lietuviškai tiesiog- karbonadai ir tiek, pamušta mėsytė... nemuštos kažkaip nevalgydavom... o tik brituose.. pamačiau kad tos mėsos rūšis net turi ... aišku dalamP man, perku ką galiu... nesigilinu beef angus steak, pork loin, sirloin, rump stake, ribs bla bla bla.... čia lengviausi, o kiek visokių krūtų pavadinimų... pfff..
burgeris ir kopūstai, užsivarvolinau tahini dar.
iš esmės pilvas nesmagioj pozicijoj laikos.. kaltinu jogurtą. vis mėginsiu po biškutėlį įsitikinti, ar tikrai jis... nes antrą kartą jau kažkas ne tokio suvalgius jogurto (natūralaus.. kitokio š neperku..atsivalgiau tų spalvotų seniai)
desertui buvo braškių crumble'as
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 27, 22:07)
Mhm Solviux, dieną kitą gali taip išbūti, bet paskui žiūrėk nei iš šio nei iš to apsirysi. Pulsi ant bet ko nes nuolat alkana jausies. o dėl to, kad nevartoji įpraastinių anglių, ir jų nekompensuoji riebaliuku.
Dėk riebaliuko, ar laisvalaikiu kramsnot lašinuko gabalą atsipjovus.
Na mano pilvai apsitvarke jauciuos puikiai stengiuos daugiau riebalo naudot. Siand nusipirkau kakavos sviesto galvojau skanus, bet nelabai. Ka jus is jo darot? Naminius lasinukus jau uzsudem laukiu kada juos kaposiu megstu su obuoliu, bet gerai bus ir agurku. AS VIS PASKAITAU FORUMA. Neatsistebiu jumis saunuoliai visi. Kad visiems tiek valios kas duotu.
Dėk riebaliuko, ar laisvalaikiu kramsnot lašinuko gabalą atsipjovus.
Na mano pilvai apsitvarke jauciuos puikiai stengiuos daugiau riebalo naudot. Siand nusipirkau kakavos sviesto galvojau skanus, bet nelabai. Ka jus is jo darot? Naminius lasinukus jau uzsudem laukiu kada juos kaposiu megstu su obuoliu, bet gerai bus ir agurku. AS VIS PASKAITAU FORUMA. Neatsistebiu jumis saunuoliai visi. Kad visiems tiek valios kas duotu.
Papildyta:
O tiesa kur perkat kokoso alieju siandien buvau vienoj eko parduotuvej nebuvo...Siaip laikytis nera sunku, tik kartais ant saldumo patraukia, bet tada pasidarau arbatos ir viskas ok
Labas,
noriu jungtis i jusu buri
Atradau jus cia visiskai netycia ...ir susidomejau kas cia per Paleo.Tuomet inikau i temu skaityma...uch na ir priraset.Pacios knygos dar neperskaiciau nors turiu parsisiuntusi is torentu.
Susidomejau del to,kad jau senai kazka norejau keisti savo mityboje.Nors ir visa laika gerai jauciausi nei kas man skaudedavo,nei man vidurius pusdavo ,nei as sirgavau,bet kovoju su nelemtais keliais kg kurie man trukdo gyventi...Valgiau tikrai daug saldumynu,pagrinde bulkos,bulkutes ,tortai,sausainiai...be kuriu negalejau nei dienos.Plius savaitgaliniai pasisedejimai su draugais ir su alkoholiu.Vis bandant kazka keisti bandydavau atsisakyti mesos ir riebalu.Dabar noriu keistis kitaip ,gal ne kiek del sveikatos,bet nebenoriu taip gyventi .Gal ir ne ta buda pasirinkau,bet laikas parodys.Rimtai gal sakyciau kaip ir nesergu...,bet 9-ti metai gyvenu su endiometrioze ir mastopatija.Susigyvenau.
Kai tik uzsikabliavau ant sios mitybos(t.y jau menuo)valgau tik mesa,zuvi ,kiausinius,darzoves,ghi,kokosu alieju.Jokiu bulku ,nors po sia diena parduotuvej sunkiai praeinu pro ta skyriu .Atsisakiau kavos ir nei kiek man jos netruksta.Atsikraciau 2,5kg.Ir jau zinau kad negerai ...bet valgiau daug vaisiu,na jau nuo siol ju nebevalgysiu tiek,pazadu.Produktus pagrinde perku parduotuvese.Mesa is turgaus,bet ka ten zinosi ar ji ne lenkiska ar dar kokia tai..Nusipirkau ir kiausiu,bet nieko nesiskyre nuo parduotuviniu,nei skoniu ,nei isvaizda.
Na ir pasiguosiu ...jauciuosi ne kaip...daznai jauciu galvos svaigima,pucia vidurius(tikriausiai nuo kokoso,ir aisku nuo vaisiu,nors anksciau tikrai nepusdavo). Pasidariau issiblaskiusiu ant tiek kad saldiklio dureles pamirsau uzdaryti ,puse dienos pilnai atviros prabuvo,kad dukrai pamokos ne nuo 9 o nuo 8 .Nu vienu zodziu ....tikriausiai kazka ne taip darau,jug taip neturetu buti.
Manau kad neteisingai valgau.
Rytais bananas su kava(dabar arbata).Niekad nevalgydavau pusryciu,tai cia buvo issukis kad net banana praryju.Pietum visada mesa ar vistiena,dazniausiai kepta ant ghi,su darzovem(ridisais,agurkais,kopustais,svogunais,krapais,pomidorais,avokadu).Pavakariams obuolys,kivis ar bananas.Vakarienei lasinys su agurku,tuno salotos,kiausiniai su darzovem ir dar koks vaisius.
Sakykit kas ne taip?
Atradau jus cia visiskai netycia ...ir susidomejau kas cia per Paleo.Tuomet inikau i temu skaityma...uch na ir priraset.Pacios knygos dar neperskaiciau nors turiu parsisiuntusi is torentu.
Susidomejau del to,kad jau senai kazka norejau keisti savo mityboje.Nors ir visa laika gerai jauciausi nei kas man skaudedavo,nei man vidurius pusdavo ,nei as sirgavau,bet kovoju su nelemtais keliais kg kurie man trukdo gyventi...Valgiau tikrai daug saldumynu,pagrinde bulkos,bulkutes ,tortai,sausainiai...be kuriu negalejau nei dienos.Plius savaitgaliniai pasisedejimai su draugais ir su alkoholiu.Vis bandant kazka keisti bandydavau atsisakyti mesos ir riebalu.Dabar noriu keistis kitaip ,gal ne kiek del sveikatos,bet nebenoriu taip gyventi .Gal ir ne ta buda pasirinkau,bet laikas parodys.Rimtai gal sakyciau kaip ir nesergu...,bet 9-ti metai gyvenu su endiometrioze ir mastopatija.Susigyvenau.
Kai tik uzsikabliavau ant sios mitybos(t.y jau menuo)valgau tik mesa,zuvi ,kiausinius,darzoves,ghi,kokosu alieju.Jokiu bulku ,nors po sia diena parduotuvej sunkiai praeinu pro ta skyriu .Atsisakiau kavos ir nei kiek man jos netruksta.Atsikraciau 2,5kg.Ir jau zinau kad negerai ...bet valgiau daug vaisiu,na jau nuo siol ju nebevalgysiu tiek,pazadu.Produktus pagrinde perku parduotuvese.Mesa is turgaus,bet ka ten zinosi ar ji ne lenkiska ar dar kokia tai..Nusipirkau ir kiausiu,bet nieko nesiskyre nuo parduotuviniu,nei skoniu ,nei isvaizda.
Na ir pasiguosiu ...jauciuosi ne kaip...daznai jauciu galvos svaigima,pucia vidurius(tikriausiai nuo kokoso,ir aisku nuo vaisiu,nors anksciau tikrai nepusdavo). Pasidariau issiblaskiusiu ant tiek kad saldiklio dureles pamirsau uzdaryti ,puse dienos pilnai atviros prabuvo,kad dukrai pamokos ne nuo 9 o nuo 8 .Nu vienu zodziu ....tikriausiai kazka ne taip darau,jug taip neturetu buti.
Rytais bananas su kava(dabar arbata).Niekad nevalgydavau pusryciu,tai cia buvo issukis kad net banana praryju.Pietum visada mesa ar vistiena,dazniausiai kepta ant ghi,su darzovem(ridisais,agurkais,kopustais,svogunais,krapais,pomidorais,avokadu).Pavakariams obuolys,kivis ar bananas.Vakarienei lasinys su agurku,tuno salotos,kiausiniai su darzovem ir dar koks vaisius.
Sakykit kas ne taip?
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 28, 18:00)
Jei dar lydai, tai tikriausiai sulydei iki rudumo
Man aiškiausia pagal nuosėdų spalvą. Kai jos būna kaip kepintos duonos minkštimo trupiniai, išjungiu ugnį. Pas mane dujinė viryklė nelabai reguliuojama, tai dar palieku pastovėti, kol burbuliuoja, nes galvoju, kad tame karštyje riebalų procesas vis dar turėtų vykti. Ir po kiek laiko nukošių į ghe indą.
Jei ką negerai darau būkit mieli pataisykit.
Man aiškiausia pagal nuosėdų spalvą. Kai jos būna kaip kepintos duonos minkštimo trupiniai, išjungiu ugnį. Pas mane dujinė viryklė nelabai reguliuojama, tai dar palieku pastovėti, kol burbuliuoja, nes galvoju, kad tame karštyje riebalų procesas vis dar turėtų vykti. Ir po kiek laiko nukošių į ghe indą.
Jei ką negerai darau būkit mieli pataisykit.
Nesulydziau iki rudumo, man rodos nedalydziau as jo Storom sienom puodo neturiu, teko mazam virti ant mazos ugnies, isjungus niekas neburbuliuoja jau po 5 min. ten Na tiek to, skanus gavos, ziuresim, kaip laikysis Gavos gintaro spalvos, skanus ir saldus Y maza indely sumaisiau su kakava dar, bus desertui juodoms dienoms
Papildyta:
QUOTE(ciurlionis @ 2013 05 28, 23:21)
Sveika Vaisiai po mesos visa reikala ir gadina, pudosi viskas Ar islaukiat po valgymo 6-8 val., kad mesa susivirskintu?Jei ne, tai viskas cia aisku - tas lietuviskas bruozas po pietu sociu dar obuoliuka man anksciau kisdavo koja
QUOTE(ciurlionis @ 2013 05 28, 23:21)
Labas,
Sakykit kas ne taip?
Sakykit kas ne taip?
Sveika prisijungusi labai džiugu, kad nusprendei jungtis
Žinai, būtų geriausia, kad valgytum tris kartus dienoje ir kiekvieno valgio metu gautum pakankamai baltymų, riebalų ir angliavandenių. Pavyzdiniai pusryčiai: kava ir bananas yra visai visai ne koks variantas, nes kava tik iššaukia stresą organizmui, o bananas sotumo suteikia labai trumpam. Žinau, kad dabar atrodo, kad rytais nesinori valgyti, tačiau sutvarkius organizmą, vėlai nevalgant vakare, pakankamai išsimiegant, rytais tikrai ateis tas alkis. Šiuo klausimu puikiai ISWF aprašyta (skyriuje apie hormonus, jei neklystu), kodėl mes rytais nenorime valgyti ir kas dėl to kaltas bei kaip tai pakeisti. Rytais valgyti būtina daugiau. Pietūs tvarkoje. Jei tarp pietų ir vakarienės labai išalksti, jokiu būdu nevalgyk vieno vaisiaus, nes sotumo nebus, tik kalorijų, geriau jau virtą kiaušinį su naminiu majonezu ar agurku. Na, su bet kuriuo valgymu turi būti baltymų. Vakarienė okay, tik jokių vaisių po vakarienės. Užtat ir pučia pilvuką po to. Pabandyk nors kelias dieneles vaisių nevalgyti visai - pasižiūrėsi kaip organizmas reaguos tuomet.
Išsiblaškymas, galvos svaigimas gali būti carb flu požymiai, nors jei jau mėnesį maitiniesi, tuomet gal ir ne tai, nes carb flu pasirodo antrą trečią savaitę (kai organizmo angliavandenių atsargos išsenka, o jis nemoka efektyviai pasiversti riebalų į gliukozę, todėl smegenims trūksta gliukozės ir viskas šiek tiek "užlagina").
Laaaabai rekomenduočiau persiskaityti ISWF, jei yra galimybė, nes vien mūsų patarimais bandant maitintis liks nemažai gyvenimo ir mitybos sričių nepaliesta, nes mes tikrai ne apie viską šnekam.
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 28, 23:29)
Sveika Vaisiai po mesos visa reikala ir gadina, pudosi viskas Ar islaukiat po valgymo 6-8 val., kad mesa susivirskintu?Jei ne, tai viskas cia aisku - tas lietuviskas bruozas po pietu sociu dar obuoliuka man anksciau kisdavo koja
6-8 h? Ko jūs ten primaišote valgydama, kad tiek ilgai virškina?
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 28, 23:29)
Nesulydziau iki rudumo, man rodos nedalydziau as jo Storom sienom puodo neturiu, teko mazam virti ant mazos ugnies, isjungus niekas neburbuliuoja jau po 5 min. ten Na tiek to, skanus gavos, ziuresim, kaip laikysis Gavos gintaro spalvos, skanus ir saldus Y maza indely sumaisiau su kakava dar, bus desertui juodoms dienoms
Tai tikriausiai geras, nes ir turi būti gintaro spalvos. Esu porą kartų perkaitinus, kad tos nuosėdos juodos buvo, o pats sviestas kaip juoda arbata su biškiu pieno. Nu bet ir to skonis savotiškai įdomus.
Labas, Čiurlionis, o kaip su pieno produktais sugyveni? Man šiaip nuo vaisių irgi ne kas, deja, o labai juos mėgstu. Man irgi endo yra, tai labai tikiu kad šita mityba ją išnaikins. Aš čia šviežia, nežinau ką patarti tau, palaukim ką mūsų Didieji Guru pasakys kai prisijungs.
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 05 28, 23:37)
Rytais valgyti būtina daugiau. Pietūs tvarkoje. Jei tarp pietų ir vakarienės labai išalksti, jokiu būdu nevalgyk vieno vaisiaus, nes sotumo nebus, tik kalorijų, geriau jau virtą kiaušinį su naminiu majonezu ar agurku. Na, su bet kuriuo valgymu turi būti baltymų. Vakarienė okay, tik jokių vaisių po vakarienės. Užtat ir pučia pilvuką po to. Pabandyk nors kelias dieneles vaisių nevalgyti visai - pasižiūrėsi kaip organizmas reaguos tuomet.
Na va, ir man jau pravertė vienos iš Guru postas
ciurlionis: issivaizduoju virtuve plauke ir paciai kaliosu reikejo.
o del tu vaisiu: man jeigu labai labai norisi, viena ar du suvalgau pusvalandi pries valgi. kol gaminu, ruosiuosi paciam valgymui, vaisiai jau buna pasisaline is skranduko. svarbu nemakaluoti visko i viena.
man ghi irgi gavosi gintaro spalvos, jau praktiskai surytas - pagrinde and jo kepu ar siaip i kepinius dedu, ypac ryte kokius kiausius hmmm...
sian ryte specialiai valgiau tik varskes su saukstu grietineles - viskas buvo gerai. bet kalcio mazai - terliojuosi su tuo Cronometer.com, tris dienas eiles sumeciau savo valgymus - kalcis 50-60%, gelezies taip pat mazoka, nebent kepeneles kapoju. gal pradet kiausinius su lukstais valgyt ar ka...
Sendrine: atrodo skaniai, net per skaniai. neuzsibutu. apsirijimas.
o del tu vaisiu: man jeigu labai labai norisi, viena ar du suvalgau pusvalandi pries valgi. kol gaminu, ruosiuosi paciam valgymui, vaisiai jau buna pasisaline is skranduko. svarbu nemakaluoti visko i viena.
man ghi irgi gavosi gintaro spalvos, jau praktiskai surytas - pagrinde and jo kepu ar siaip i kepinius dedu, ypac ryte kokius kiausius hmmm...
sian ryte specialiai valgiau tik varskes su saukstu grietineles - viskas buvo gerai. bet kalcio mazai - terliojuosi su tuo Cronometer.com, tris dienas eiles sumeciau savo valgymus - kalcis 50-60%, gelezies taip pat mazoka, nebent kepeneles kapoju. gal pradet kiausinius su lukstais valgyt ar ka...
Sendrine: atrodo skaniai, net per skaniai. neuzsibutu. apsirijimas.
QUOTE(Elata @ 2013 05 28, 23:37)
6-8 h? Ko jūs ten primaišote valgydama, kad tiek ilgai virškina?
As nieko nemaisau, mesa valgau su darzovem ir vadovaujuos Seltono maisto derinimu jau kelis metus - nesvarbu ar vegetare budama, ar mesa valgydama. Del to pilvo ispusto neturiu, jokiu skausmu neuzeina Cia yra labai gincytinas klausimas, bet man tai veikia, uztai ir pasidalinu is patirties rezultatais.
O kiek pagal jus virskinasi mesa?
Dar gali buti ir del pomidoro - man derinys su mesa tai labai skaudus skrandziui budavo
Man tas crumble su braskem seiles rinkt pradejo Uztai lasinuko pakramtysiu
Cia mano ghi spalva, normaliai isvirintas?
gera ta spalva ghi viskas čia gerai
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 29, 00:35)
As nieko nemaisau, mesa valgau su darzovem ir vadovaujuos Seltono maisto derinimu jau kelis metus - nesvarbu ar vegetare budama, ar mesa valgydama. Del to pilvo ispusto neturiu, jokiu skausmu neuzeina Cia yra labai gincytinas klausimas, bet man tai veikia, uztai ir pasidalinu is patirties rezultatais.
Dar gali buti ir del pomidoro - man derinys su mesa tai labai skaudus skrandziui budavo
Pagal mane mėsa 3-4 val. max virškinasi. Nes jei 6-8, tai tada tektų kartą per dieną tik valgyti. Beje, H. Sheltonas buvo vegetaras, o vegetarai, kaip žinia, pasakoja, jog mėsa iki mėnesio nepasišalina iš mūsų organizmo, ją labai sunku virškinti, ji pūva žarnyne etc., kai iš tiesų tai grūdai, ankštiniai, vaisiai sukelia tuos puvimus, o viena mėsytė viens du ir susivirškina.
Vaisiai vieni patekę į skrandį, o vėliau ir į žarnyną yra gana greitai suvirškinami ir pasisavinami (per pusvalandį), tuo tarpu kai patenka su baltyminiu maistu, kuriam reikia ilgesnio virškinimo laikotarpio, vaisių cukrus ilgai stovėdamas ima fermentuotis, o fermentavimosi metu išsiskiria dujos, todėl mums pučia ar skauda pilvą.