Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba III

Noriu atkreipti dėmesį, jei nebijote pieno baltymo, valgote sūrius ir varškę, tai visai nebūtina iš sviesto GHI daryt. Nekaitintas vertingesnis, tik, aišku, kepimui tada netinka.
Tačiau tiems, kurie turi problemų su pieno baltymo virškinimu, GHI yra vienintelis būdas vartoti pieno riebalus.
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 05 28, 09:33)
o pirmiausiai su vandeniu išlydote sveistuką ar taip tiesiog iškart kaitinate?

Taip , tiesiog iskart ant nedidelio karscio (Jei indukcine, naudoju 5 lygi, po to kaitinu 4 lygiu ir baigiu 3)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 28 gegužės 2013 - 09:01
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 05 28, 09:33)
o pirmiausiai su vandeniu išlydote sveistuką ar taip tiesiog iškart kaitinate?

Normaliai darant, su vandeniu skiest nereikia, tik tada 18 proc baltymo ir vandens prikeps/ garuos ilgiau ir sudeginti didesne tikimybe.
Ilydant pirma su vandeniu duoda galimybe didziaja dali baltymo/ pieno ispilti kartu su vandeniu ir lydyti/valyti uztenka daug trumpiau o ir be to pridegti praktiskai nebera kam.
Del putu. Pastoviai graibant putas nusigriebia ir daug riebalo. Todel putas griebt reiktu baigiant kai putos suverda i plutele.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 28, 09:44)
Noriu atkreipti dėmesį, jei nebijote pieno baltymo, valgote sūrius ir varškę, tai visai nebūtina iš sviesto GHI daryt. Nekaitintas  vertingesnis, tik, aišku, kepimui tada netinka.
Tačiau tiems, kurie turi problemų su pieno baltymo virškinimu, GHI yra vienintelis būdas vartoti pieno riebalus.

Sutinku, kad geriausia būtų sviestuką vieną valgyti. Bet va, jei autoimuninis koks sutrikimas, o ypač odos problemos, tai net ghee negalima, nes ten yra pieno baltymų likučių. Tai aš dabar iš riebaliukų tik kokoso ir raudonųjų palmių aliejais gyva smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 28, 10:01)
Sutinku, kad geriausia būtų sviestuką vieną valgyti. Bet va, jei autoimuninis  koks sutrikimas, o ypač odos problemos, tai net ghee negalima, nes ten yra pieno baltymų likučių. Tai aš dabar iš riebaliukų tik kokoso ir raudonųjų palmių aliejais gyva smile.gif

pas mane labai rimtos bedos su oda buvo, bet per ilgai laika issiaiskinau, kad tinkamai isvlaytas ghee man kuo puikiausiai tinka. Taciau pavartojus sviezios grietineles sviesta, pablogejimo ilgai laukti nereikedavo, tad manau pas mane beda su pieno baltymu ar laktoze. Arba net su abiem iskart smile.gif

Atsakyti
Mat, kai kurie naujai atėję gali nesuprasti, kokiu tikslu tą GHI reikia daryti. Tas tikslas ir yra- išvengti pieno baltymo, kuris, galimai,autoimunininkams kelia problemas.
Papildyta:
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 28, 10:06)
pas mane labai rimtos bedos su oda buvo, bet per ilgai laika issiaiskinau, kad tinkamai isvlaytas ghee man kuo puikiausiai tinka. Taciau pavartojus sviezios grietineles sviesta, pablogejimo ilgai laukti nereikedavo, tad manau pas mane beda su pieno baltymu ar laktoze. Arba net su abiem iskart smile.gif

na, per laiką galutinai išsiaiškinsi .
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 28, 10:09)
Mat, kai kurie naujai atėję gali nesuprasti, kokiu tikslu tą GHI reikia daryti. Tas tikslas ir yra- išvengti pieno baltymo, kuris, galimai,autoimunininkams kelia problemas.

čia panašiai kaip teigti, kad kviečiai "galimai" žmonijai kelia problemas su virškinimu.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 28, 10:07)

voresta, aciu uz patikslinima. Jei nera bedu su autoimuniniais susirgimais ir neturite bedu su pieno baltymu ar laktoze, siulyciau naudoti sviezu saldzios ar net raugintos grietineles sviesta. Tokioje formoje jis tikrai daug naudingesnis sveikatai.
Kadangi as vartoju be galo daug riebalu, o kazeino ar laktozes greiciausiai vis dar netoleruoju, todel gaminu sau toki sviesta. t.y. renkuosi mazesne blogybe. Nes nuolat vartoti kokosu alieju gana brangu, o lydymui niekad neperku neaiskios kilmes jautienos ar kiaulienos riebalu, nes riebaluose kaupiasi visas š. Nuo mano pirkto versiuko riebaliuku pavyko nuspausti tik apie litra riebalo, tad jis isgaravo greit smile.gif
Seniau naudojau daugiau alyvuogiu ir makadamiju aliejaus, bet dabar stengiuosi juos retkarciais tik ant salotu naudoti
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 28, 10:13)
čia panašiai kaip teigti, kad kviečiai "galimai" žmonijai kelia problemas su virškinimu.

ne tik žmonijai Istorija, , kaip duona, tiksliau glitimo pažeistas žarnynas, pražudė briedžius.
Grūdai smarkiai sutrumpina melžiamų karvučių gyvenimą (krakmolas skrandyje keičia pH, nuo ko pablogėja celiuliozę skaidančių mikrobų veikla) dėl grūduose esančio netinkamo Omega3, Omega6 santykio skatinami uždegimus lemiantys prostaglandinai, metasi įvairūs uždegimai, mastitai ir karvutė brokuojama. Grūdais šeriami triušiai tampa neatsparūs įvairioms ligoms. Sausais pašarais (grūdinių pagrindu) šeriami šunys serga tom pačiom ligom kaip ir žmonės- vėžiu, diabetu, nutukimu..
Taip išeina, kad grūdai beveik niekam nėra tinkamas maistas. schmoll.gif
Tačiau be grūdų neišsilaikytų civilizacija...
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 28, 10:01)
Tai aš dabar iš riebaliukų tik kokoso ir raudonųjų palmių aliejais gyva smile.gif

Elata, kaip jūsų savijauta prie šito extra-whole, kaip be kavos gyvenimas? 4u.gif
Labai domina... ax.gif
Žadu toliau tęsti įprastą whole, bet neprisiruošiu nuspręsti būti be kavos. Dievaži, rūkymą mesti buvo iš ties lengva, kai palyginu kaip sunku yra atsisakyti kavos.
Atsakyti
suvokei priklausomybę ir toliau nori būt priklausoma? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 28, 11:05)
Elata, kaip jūsų savijauta prie šito extra-whole, kaip be kavos gyvenimas?  4u.gif
Labai domina...  ax.gif
Žadu toliau tęsti įprastą whole, bet neprisiruošiu nuspręsti būti be kavos. Dievaži, rūkymą mesti buvo iš ties lengva, kai  palyginu kaip sunku yra atsisakyti kavos.

Wooohooo, omg kaip viskas gražu ir gera biggrin.gif ne, tikrai, tokia laiminga pastarosiomis dienomis jaučiuosi biggrin.gif beje, šiandien gėriau kavos. Nes kolegai norėjau kompaniją palaikyti. Fui kokia bjaurybė, daugiau negersiu biggrin.gif Ne, šiaip, kavą mesti jau reikia rimtų pastangų, kad mesti. Na, vasarą lengviau, prisidariau žolelių ar raudonos arbatos litrą, prisimetu ledukų ir apsimetu, kad Starbuckse esu biggrin.gif O žiemą tai norisi šilumos, kurios arbata nesuteikia smile.gif
Dar sekmadienį valgiau pusryčiams kiaušinienę su pomidorais ir paprika, t. y. visko, ko negalima AIP. Viešėjau pas draugę, tai jos vyras, žinodamas, kad aš paleo, pasistengė man pusryčius paruošti :| Kažkaip nesmagiai pasijutau, nu negražu dar savo kaprizus rodyt, tai suvalgiau aš pusrytėlius smile.gif
Atsakyti