Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba III

QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 27, 09:00)
Norfoj, maximoj, iki - visur panašios kainos. O kur tu perki pigesnius?

nu tai kad IKI buna su akciojom po 2.99 uz vnt, ar cia jau kazka maisau g.gif ir turgelyje dar mirksiukas.gif nu bet dabar susibalamutinau, ir 100 proc neduodu biggrin.gif eisiu po pietu, apziuresiu tiksliau biggrin.gif
Atsakyti
Gali būti, gal ant akcijų neužtaikau. O turgeliuose irgi - dažniausiai visi pinigai kortelėje, tai mažai ten užsuku. Reiks keist požiūrį į pinigus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 27, 10:34)
nu tai kad IKI buna su akciojom po 2.99 uz vnt, ar cia jau kazka maisau g.gif ir turgelyje dar  mirksiukas.gif nu bet dabar susibalamutinau, ir 100 proc neduodu biggrin.gif eisiu po pietu, apziuresiu tiksliau  biggrin.gif

na, kai akcijos, tai būna kartais ir pigesnių, bet man irgi gaila 4-5 Lt brokoliui. O žiedinių kopūstų tai iš viso kosmosas, ne kainos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 27, 10:53)
. O žiedinių kopūstų tai iš viso kosmosas, ne kainos smile.gif

taip taip....o man taip skanu ziedinis kopustas ..vienas, zalias wub.gif teks laukt kol mama priaugins biggrin.gif
Atsakyti
brokolius dazniausiai perku saldytus, nes svieziu paprastai labai didelis kotas, kuris issmeta, o moki uz svori. kalafijorai pas mus 2eur uz didziuuule galva. hm kaip as cia pamirsau vakar viena prigriebt, vadinasi nebus kalafijoru kus-kus sia savaite.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 27, 12:13)
taip taip....o man taip skanu ziedinis kopustas ..vienas, zalias wub.gif teks laukt kol mama priaugins  biggrin.gif

Va va, aš taip ir įsivaizduoju, kad local-season-paleo laikausi. Nesvarbu, kad kokosų, bananų ar džiovintų figų prisikemšu.

Neseniai pastebėjau, kad į pabaigą mano taip vadinamas whole30 artėja. Beliko dvi dienos. Ir ką - džiaugiuosi ramiai gyvendama be karvės pieno gaminių(išskyrus valytą sviestą), be kiaušinių(jei neklystu dabar apie 15dienų be jų). Gaila, kad nesusilaikiau nuo vaisių. Ypač paskutinę savaitę - visokių ''fygū'' prisikramčiau. Tai tas mano whole, gal toks biškį ir falšyvas. Bet tuo pačiu pajutau, kad po tų vaisių, net po obuolių, abiejus pilvo šonus taip lyg pučia, lyg duria. Kas gal žinot kas tai?
Dar ką, na neišmokau normuoti ir dozuoti maisto. Ir, kaip rodo, kilogramu su puse pakilęs svoris, tikriausiai šoninės lašiniukų su svietuku biškį padauginau. lotuliukas.gif

Ateities planai - išbandyti aguoninį Elatos ir Kokosinį Sedindriukės pyragus. Ir toliau, matyt, vėl gyventi kiek įmanoma laikantis whole30 tradicijų. Kažkaip nenoriu įvedinėti į meniu nei pieno, nei kiaušinių. Gal kaip tik labiau apribočiau nightshades, pipirus visokius. Ach, na ir kažkaip tą valgymo grafiką susidėlioti reikia.
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 27, 12:41)
Dar ką, na neišmokau normuoti ir dozuoti maisto. Ir, kaip rodo, kilogramu su puse pakilęs svoris, tikriausiai šoninės lašiniukų su svietuku biškį padauginau.  lotuliukas.gif

vis dar augantis svoris reiškia, kad tavo mityboj vis dar per daug angliavandenių- tikriausiai- vaisių, ir tu vis dar tebesėdi toj pačioj geldoj- augimo ir kaupimo .
Ne lašinukai kalti čia

Gliukozę, apskritai, reikia pašalinti iš savo raciono, tada sumažės insulino gamyba, jis bus nereikalingas (jis reikalingas tik tam, kad pašalinti gliukozės perteklių kraujyje į ląsteles). Insulinas įjungia gliukozės utilizaciją ir jos perėjimą iš piruvatų į Krebso ciklą, tai yra iš glikolizinės dalies(anaerobinės) į Krebso (aerobinę). O mums čia reikia riebalus paleisti..........................
Yra du pagrindiniai metabolizmo disbalanso tipai – anabolinis ir katabolinis. Kai žmogus kaupia riebalus – tai yra anabolinis disbalanso tipas. Tam, kad pereiti iš anabolinės dominantės į subalansuotą medžiagų apykaitą, reikia duoti organizmui visas medžiagas, kurios dalyvauja aerobinėje energijos gamyboje Krebso cikle. Kodėl reikia duoti būtinai riebalų, o ne angliavandenių? Todėl, kad gliukozė yra vandenyje tirpstanti medžiaga, ir į ląstelę ji gali pakliūti tik dalyvaujant insulinui, o riebalai pakliūna į ląstelę per membraną tiesiai.

Tik sumažinusi angliavandenių, persiversi kiton pusėn. Jei jau nevalgai pyragų ir kitokių "skanumynų", pakentėk gi kažkiek ir be vaisių. Atsigriebsi naujo derliaus uogom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 27 gegužės 2013 - 12:14
Kalastaja, stai ir gavai per nagus. nelysk daugiau prie tu fyguuu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 27, 13:11)
vis dar augantis svoris reiškia, kad tavo mityboj vis dar per daug angliavandenių- tikriausiai- vaisių, ir tu vis dar tebesėdi toj pačioj geldoj- augimo ir kaupimo .
Ne lašinukai kalti čia
Tik sumažinusi angliavandenių,  persiversi kiton pusėn. Jei jau nevalgai  pyragų ir kitokių "skanumynų", pakentėk gi kažkiek ir be vaisių. Atsigriebsi naujo derliaus uogom.

Na va, ačiū. O kaip ir sakiau, būtent praėjusią savaitę tų vaisių prisišniojau kad juos kur. Viskas prasideda nuo kas čia tokio aš tik biškį. Paskui randi, kad vienas obolys salotose, o kitas jau dantyse.
Na, kažkaip bandysiu susikaupti iki kol mama šviežių braškių atsiųs.

QUOTE(jautiena @ 2013 05 27, 13:32)
Kalastaja, stai ir gavai per nagus. nelysk daugiau prie tu fyguuu tongue.gif

Teip.
Bet maximoj apelsinai po tris litus. doh.gif
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 27, 12:41)
Tai tas mano whole, gal toks biškį ir falšyvas. Bet tuo pačiu pajutau, kad po tų vaisių, net po obuolių, abiejus pilvo šonus taip lyg pučia, lyg duria. Kas gal žinot kas tai?

As daug metu jau vadovaujuos viena taisykle - vaisiai nebent tik ryte, po 30-40 min. galima valgyt kazka kito. Jei ryte kiausiniai su lasinukais ar mesa, o veliau, nepraejus 6-8 val. obuolys koks, tai put pradeda viskas. Cia aisku gincytinas klausimas, daug kas gali ispeikt, bet man taip padeda isvengt pilvo raizymo.
As vaisiu nevalgiau isvis turbut kokios 3-4 sav. jau g.gif Tik uogas, net nepasiilgau smile.gif Kepa vistos kojos orkaitej, pasiilgau kokiu kotletu is farso verysad.gif Per sausa man tokia mesa vistos schmoll.gif MB apsishopino man bunant LT, as dar kojos yzengus y parduotuve pati nebuvau ax.gif Bet ryt jau leksiu, sarasiukas sudarytas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 27, 14:05)

Bet maximoj apelsinai po tris litus.  doh.gif
biggrin.gif

na, jei veltui dalytų, tai vieną apelsiną savaitei pasiimčiau ir aš biggrin.gif

Laukiu savo braškių ir trešnių, tačiau valgysiu tik iš ryto, pora val prieš valgį. Ir ne kilogramais. Beje, mano braškės bus jau po dviejų savaičių, o trešnės visad būna Joninėms .
Jos beveik juodos, labai stambios, pusės putpelės kiaušinio dydžio ir neypatingai saldžios (kas yra didelis pliusas). Medis sulig troba dydžio, tai praeiviai eina atsivertę ir seilę varvindami. Diduma uogų eina pardavimui, skini, o kitapus gyvatvorės eilutė pirkėjų rikiuojasi biggrin.gif
Atsakyti
Ach, Voresta, užbursite mane. Aš jau vis labiau svajoju apie sodybą vienkiemį su vištom ir štai tokiom trešnėm, ir be jokių nervų tampymo mąstant apie globalines problemas. ax.gif
Atsakyti