Taigi anyta uzsikabino buvom nuleke, pasirodo jau dvi savaites daugmaz paleo, nutirpo trys kilai. Ziuriu stovi moline puodyne pilna tauku, naminio kalakuto riebaliuko prilydzius. Mesyte valgo, skurele net su malonumu grauzia. Dziaugiasi, kad nealkana, nu smagu.
As sugalvojau kur savo tahini sunaudoti, norejau ismest, bet sumasciau, kad padarysiu turkiska chalva. Kita savaitgali i svecius lekiam, nuvesiu. Nera cia ko brangu daikta metyt.
QUOTE(Elata @ 2013 05 26, 19:44)
Kažką maišai. Net specialiai atsiverčiau pažiūrėti Well Fed: autorė Melissa Joulwan, Įžanginis žodis Melissa ir Dallas Hartwig, Redaktorė Alison Finney, Fotografija ir Iliustracijos David Humphreys.
Įžanginio žodžio autoriai nėra knygos autoriai.
Įžanginio žodžio autoriai nėra knygos autoriai.
Persiprasau, matyt is amazones kazka sumaisius busiu
Papildyta:
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 26, 21:38)
Nu kai išeina žmogus tundra į trijų iksų maksimą, tai tiek klausimų kyla.
Musu pirkiniu sarasas labai aiskus, ir jokie ryziu miltai neyeina y juos Net neziureciau, nes su mesa pamaisyti, ilgai skrandy stoves ir pus, jeigu dar ir vaisiu rugsciu su mesyte pavalgysit - pilva pust skaudziai gali Cia is asmenines patirties
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 26, 21:48)
Taigi anyta uzsikabino buvom nuleke, pasirodo jau dvi savaites daugmaz paleo, nutirpo trys kilai. Ziuriu stovi moline puodyne pilna tauku, naminio kalakuto riebaliuko prilydzius. Mesyte valgo, skurele net su malonumu grauzia. Dziaugiasi, kad nealkana, nu smagu.
Oho, geri pokyciai ir as taip noriu
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 26, 19:37)
nu tai netūpčiok vietoj, kryptis aiški ir pirmyn
jei vartosi pakankamai cholesterolio, tai organizmas jo sočiai turėtų prigamint pats.
Greičiausia vit. D trūkumo problema ir yra iš to, kad žmonės bijo tikro riebalo.
Pažiūrėkit, kaip Caloriegamis įvertino riebią mitybą. Patiko .
jei vartosi pakankamai cholesterolio, tai organizmas jo sočiai turėtų prigamint pats.
Greičiausia vit. D trūkumo problema ir yra iš to, kad žmonės bijo tikro riebalo.
Pažiūrėkit, kaip Caloriegamis įvertino riebią mitybą. Patiko .
Tai ko nepatiks, sotus maistas
Man rodos as to riebalo gal uztektinai ir nevalgau Stengiuos tikrai, bet gal daugiau reiktu det Arba siaip su saukstu pakabliuot papildomai
As visada tokia, tik pamatau pagerejima ir sugundo mane visokie velniai
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 26, 19:42)
<...> Prie jų dar salotų iš šv kopūstų ir agurkų su greipfruitais pasitarkavau. Na ir skanumėlis! MB šalia to gavo šaltų virtų ryžių, bet jam jie neįtiko tai kartu su manim Paleolietiškai papietavo.
ta paryskinta zodziu jungini skaiciau tris kartus, o gal keturis... šventų kopūstų zinau, kad Sendrine del kopustu pamisusi, bet ka dabar ir Kalastaja jiems meldziasi?! LOL - svieziu blyn, ot asilo galva
MB pasirinko teisingai - kam noretusi vakaryksciu ant vandens, be druskos virtu, saltu, i gumula sulipusiu ryziu? na tikrai ne sexy
Lumi: gerai anyta uzkabliavai, kuriama dar viena sekmes istorija
geriu arbata su grietinele vat pasiziurejau 100g: baltymu 1.2g, angliu 2.6g ir riebalu 49g, tai visai nedaug pieniskumo grietinelej, vadinasi eina i trasa tiesa, tik mazas slakelis, ko gero nei sauksto ner.
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 26, 19:46)
Bet jis gražiai supakuotas
Sedindriuke, per tave šiandien vos kompo neprarijau kai facebooke kokosų-šokolado pyragą užmačiau. Reikalauju tokių dalykų nerodyti kol aš į whole3o laikausi. Bo tai ne tai kad kviečių, bet plastmasių su skystaisiais kristalais apsivalgysiu.
Nu bet grožis jo, kad neklausk!
Sedindriuke, per tave šiandien vos kompo neprarijau kai facebooke kokosų-šokolado pyragą užmačiau. Reikalauju tokių dalykų nerodyti kol aš į whole3o laikausi. Bo tai ne tai kad kviečių, bet plastmasių su skystaisiais kristalais apsivalgysiu.
Nu bet grožis jo, kad neklausk!
oi kaip miela
jis ir buvo bilekokio skonio.... bilekaip skanus, kokosas su ghee taip derėjo... pirmą kartą iš tikro tokį su tiek šokolado skanėstą dariau ir valgiau per n (t.y. kokius 6-8) metų... na spintelėj yr 5 šokoladai, bet va man geriau būdavo kakava ta gera, su kokoso sviestu ir aš jau alpstu...
pliam.. šventų kopūstų ir perskaičiau ir toliau skaičiau ir nesukau galvos
aš dėl jų pamišus nes jie pigiausi... du kopūstai vietoj brokolio išeina, keturi vietoj kalafioro..tai sorry mintu kopūstais... salotų žalių seniai valgiau.. tiesiog nupiepę keli lapai kainuoja svaras.... laimė kopūstų sezonas čia nuo sausio tai nesijaučiu atsilupėle bevalganti juos... šaldyti šparagai dar į trasą eina morkos, burokai, saldi bulba kartais šaldyti žirneliai pomidorai, agurkai, avokadai, špinatų maišioko ilgam užtenka..
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 26, 21:43)
Na tai pas mus irgi kopūstų kainos yra tikrai šventumo vertos, nes brokolis kainuoja 6 litus už vnt., kalafioras - 7 už vnt., o paprastas šviežus šventasis tik 4 lt už kg! Na, šiaip, man jų ir skonis mielesnis, švelnesnis.
tai va aš visokių rūšių kopūstų kai truktelnu pagaut: pointed cabbage, sweet cabbage, red cabbage, white cabbage, green springs, green cabbage .. pasaka ir varijuok išsijuosęs..dar rauginti kopūstai..
hmmm rauginti... skanumelis. man taip nagai niezti pamegint raugint. siandien su ta mintim galvike baltojo sventojo nukoviau uz 69cents!, bet niekad nesu bandzius. gal yra koks greitas budas juos apraugt?
QUOTE(jautiena @ 2013 05 26, 21:52)
hmmm rauginti... skanumelis. man taip nagai niezti pamegint raugint. siandien su ta mintim galvike baltojo sventojo nukoviau uz 69cents!, bet niekad nesu bandzius. gal yra koks greitas budas juos apraugt?
pritarkuoji, padruskini, kmynukų užberi ir daužai maigai, kol sultys išsiskiria. raug stiklainiukan kokiam ir tiek; dar Paleo uk mėgsta kimchi daryt.. tik velnias nelabai kertu kas tas yra... kai pasidalins receptais, pasidalinsiu čia
salotoms su mandolina kai papjaustau, paskui padruskinu ir kočėlu padaužau gerai, suminkštėja o tada savo bliūdalius valgau salotų
ant dekstopo foto turiu vištos, įdarytos raug, kopūstais.. kad nepamirščiau kad man reik ją keptis tik visą vištą nusipirkti kada dar tykau pardėse kur kokios free-range.
aš mėginsiu pamarinuot (alia pickled) daryti greitu metu, kokį violetavą nugriebus, prisirankiojau receptų
Į raugintus kopūstus mano mama dar būtinai morkų ir spanguolių deda. Esu girdėjus, kad ir obuolių sultis kiti pila rūgimui paskaninti.
Svarbu yra pradžioje, kai jie pradeda rūgti, pabadyti ir skyles padaryti kad dujos nesikauptų. Nes jos sugadina skonį kopūstų. Ir pastovi temperatūra gerai yra.
Dabar turiu dar kažkiek mamos raugtų, bet kad juose cukraus dėta, tai tik vyrui tinka. Jau kitiems metams prisiprašiau kad kur galima be cukraus apsieitų konservuojant. Nes dabar daug ko nevalgau, nes nežinau ko ten pridėta.
Oi, dar apie cukrų. Na nežinau, baisu darosi. Anksčiau tai visokiams kepiniams kai pavartodavau, tai savaitei mažiausiai pusantro kilo cukraus reikėjo. Dabar gi žiūriu - pusė stiklinės cukraus net dvi savaites išbuvo, nes vyras jo tik į arbatą dedasi. Tai kiek aš jo suvartodavau! Su miltais, ry=iais, žinoma tas pats irgi.
Svarbu yra pradžioje, kai jie pradeda rūgti, pabadyti ir skyles padaryti kad dujos nesikauptų. Nes jos sugadina skonį kopūstų. Ir pastovi temperatūra gerai yra.
Dabar turiu dar kažkiek mamos raugtų, bet kad juose cukraus dėta, tai tik vyrui tinka. Jau kitiems metams prisiprašiau kad kur galima be cukraus apsieitų konservuojant. Nes dabar daug ko nevalgau, nes nežinau ko ten pridėta.
Oi, dar apie cukrų. Na nežinau, baisu darosi. Anksčiau tai visokiams kepiniams kai pavartodavau, tai savaitei mažiausiai pusantro kilo cukraus reikėjo. Dabar gi žiūriu - pusė stiklinės cukraus net dvi savaites išbuvo, nes vyras jo tik į arbatą dedasi. Tai kiek aš jo suvartodavau! Su miltais, ry=iais, žinoma tas pats irgi.
raudonaji as darau taip: pervarau per smulku peili kombaine, tada marinuotu burokeliu maza indeli per burokini peili, sumaisau kartu, dar svoguniuko puse galvikes ir puse rugstaus obuolio, al.aliejaus pora saukstu, druskos, ismaisau ir palieku per nakti saldytuve, kad subegtu visi skoniai kartu. kita diena buna raudonos salotos, neatskirsi kur obuolys ar kopustas.
bet man marinavimas nelabai idomus, nes rugstant juk bakterijos auga, gaminasi rugstys, na gyvas daiktas, o ne actu uzdusintas.
pasiziurejau youtubej video, kaip kimchi daryt. taip, ingridientu milijonas, darbo valandai, bet atrodo skaniai ir kaip tik turiu ta kinietiska kopusta, tai negi dabar reiks daryt
kaip tik su mama vakar skype kalbejom ir ji bedavojo, kad neturi cukraus uzsipirkus vasarai, pagrinde uogienems ir kompotam. klause manes, kiek pas mus cukrus kainuoja, as tik susigriebiau, kad net nezinau maniskis i kava medu dedasi, atseit sveikiau negu cukrus, gal ir yra pacio cukraus kur uzkrite stalciuj... bet siaip, kam jis isvis reikalingas tuoj ziu prisisnekesiu ir gausiu i rauginama kopusta cukraus kruopa det.
bet man marinavimas nelabai idomus, nes rugstant juk bakterijos auga, gaminasi rugstys, na gyvas daiktas, o ne actu uzdusintas.
pasiziurejau youtubej video, kaip kimchi daryt. taip, ingridientu milijonas, darbo valandai, bet atrodo skaniai ir kaip tik turiu ta kinietiska kopusta, tai negi dabar reiks daryt
kaip tik su mama vakar skype kalbejom ir ji bedavojo, kad neturi cukraus uzsipirkus vasarai, pagrinde uogienems ir kompotam. klause manes, kiek pas mus cukrus kainuoja, as tik susigriebiau, kad net nezinau maniskis i kava medu dedasi, atseit sveikiau negu cukrus, gal ir yra pacio cukraus kur uzkrite stalciuj... bet siaip, kam jis isvis reikalingas tuoj ziu prisisnekesiu ir gausiu i rauginama kopusta cukraus kruopa det.
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 26, 22:43)
Na tai pas mus irgi kopūstų kainos yra tikrai šventumo vertos, nes brokolis kainuoja 6 litus už vnt.,
kur cia tokiu brangiu brokoliu randi? as po 2-3 lt /vnt perku
sveikos