Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba III

Labas,
čia kaip ramu jau antra diena. smile.gif

Nusipirkau parduotuvinio ghi maximoje. Atrodo, kad jis pigiau nei namie gamintas. Bet skonis jo tikrai ne koks, geriau kepimui tinkantis.
Atsakyti
uhu, labai tyliu, keistai net. bet matyt visos savaitgali svencia. na as irgi dvi dienos uzsvenciau - sese buvo sveciuose - parijom ir vaisiu, riesutu ir net ledu porcijai neatsispyriau... siandien pilvas issiputes - vaisiai ir cukrai is karto daro savo...

idomu, kokios sviestu kainytes lietuvoj?

pati lekiu dabar i savaitine "medziokle", kol mano patinas miega po naktines pamainos - viena vaziuodama vel sutaupysiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 26, 12:36)
Labas,
čia kaip ramu jau antra diena. smile.gif

Nusipirkau parduotuvinio ghi maximoje. Atrodo, kad jis pigiau nei namie gamintas. Bet skonis jo tikrai ne koks, geriau kepimui tinkantis.

kokia kaina parduotuvej ?

Siaip sviesto kilogramo kaina yra apie 20 LT.
Is kilogramo iseina kokie 800-750 gr Ghi.
O gatavo Ghi 0,50 kg kainuoja 20 lt.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 26, 12:43)
uhu, labai tyliu, keistai net. bet matyt visos savaitgali svencia. na as irgi dvi dienos uzsvenciau - sese buvo sveciuose - parijom ir vaisiu, riesutu ir net ledu porcijai neatsispyriau... siandien pilvas issiputes - vaisiai ir cukrai is karto daro savo...

idomu, kokios sviestu kainytes lietuvoj?

Oi man nuo vaisių irgi negerai. Aš jau visą savaitę, tai greipfruitą, tai bananą, tai džiovintų figų, tai obuolių. Ir tikrai geriau buvo kai pirmom savaitėm nieko iš jų nevalgiau. Sakau, man negalima nieko ko galima "truputį". Aš visą tai pilna burna valgau. sad.gif

Sviestą perku, kurio kaina apie 4,70(200gr). Dažniausiai lydau du pakelius iš kurių lieka apie 250gr. Tai 250 gr = 9,40 lt
Maximoj pirkau 500gr ghi, už 20lt.
Na, tai dar jei dujos virimui, elektra gartraukiui, vanduo plovimui, laikas viskam. Tai gal ir panašiai kaina gaunasi.
Na bet skonis tai labai skiriasi. Man parduotuvnis kaip biškį pasenęs atrodo.
Dar nebandžiau Azu recepto.
Atsakyti
sviesta perku turguje , sveriama 82 proc.riebumo , jis kainuoja 19 lt su centais o jei akcija tai ir pigiau.

Ghi darymo esme ir yra tame, kad jis nesensta. Sugalvotas jis Indijoj, kur karsta ir saldytuvu nebuvo. Ghi sviesta galima laikyt metu metais.
Atsakyti
sveikutes....

QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 24, 16:02)
Prisidirbau, facebook'e padiskutavom mitybos temoj apie low carb tai grupe juk atvira  doh.gif  pasipyle draugu zinutes, ka as valgau? Susidomejimas didziulis, ibridau  doh.gif

i dorod kelia daugiau ateis biggrin.gif

cia FB radau paleo deserta....gal kas gali aiskiau nei vertejas isversti blush2.gif blush2.gif
https://www.facebook...1...pe=1&ref=nf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo limma: 26 gegužės 2013 - 12:36
Sveikos,isibroviu su klausimeliu smile.gif .Ghi sviestas,tai juk lydytas sviestas?Solo parduotuvese yra stai toks lydytas sviestukas:
user posted image

Tai cia butu tas pats? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S&S: 26 gegužės 2013 - 12:52
Kazin ar tas pats bus, nes gji yra valytas sviestas, o kas tas lydytas neisivaizduoju.. vis tiek ir lenkiskame uzrase turetu buti ghi pavadinimas.

Man namie gavos pigiau, nes virt nieko bais neuztrunka, greit pasidaro. aisku kai akcija bus pardej puskiliui, labiau apsimokes is pardes- parduotuvinis (Firma Khanum arba East End) kvapnesnis, bet jie buna deda dar kvapikliu (kai kurie gamintojai), be to sako pure ghee ir ghee skirias... informacijos grynai neradau, bet man ir taip pofik. Naminis svelnaus kvapo, tokio saldesnio..

Ramu ramu, as vis uzsukdavau paziuret, kas dedas, ogi nieko. Apsiverkdavau ir isjungdavau biggrin.gif

Paciai vakar zarnos burbuliavo nuo matyt uzvakarykscio jogurto, spuogiai pimpiai apie zubus nusedo, bet cia gal hormonine menesio itaka.. blin zinok cia...

Pusryciams siandien kepiau fermentuotu grikiu teslos blynus pagal Chris Kresser (jis paleo, bet fermentuotus pseudo grudus pripazista kartkartem, jei nuo to nesijaucia blogai kunelis).. niam smagiai kapojau. Sukepsiu, bus vis su kiausu vietoj alia duonos (rytais tik tokius dalykus valgau, kazkaip ipratus tokie rimti anglys man tik rytais visada daug metu eina...).

Sauleta trecia diena, faina. Pasportavus grizau, eisiu paskui kepenu malti, blynus is ju kepti biggrin.gif tikiuos vakare PATINUI (lol jautiena biggrin.gif) sueis ir biggrin.gif

Vakar jautienos kepsniai buvo vakarienei (marinatas-itrinimas is ISWF knygos: kakava, kava, pipirai,druska, cinamonas,kalendra,gvazdikeliu tik neturejau maltu.. pasaka) Pabuvo per nakti, paskui ciut karsciu pertraukiau keptuvej, lapnojo maniskis biggrin.gif mano porcija sueis siandien i salotas biggrin.gif

oi pritauzijau pievu...
Papildyta:
QUOTE(limma @ 2013 05 26, 11:35)
sveikutes....
i dorod kelia daugiau ateis biggrin.gif

cia FB radau paleo deserta....gal kas gali aiskiau nei vertejas isversti blush2.gif  blush2.gif
https://www.facebook...1...pe=1&ref=nf

Sita paLIKEinau pries dvi dienas biggrin.gif

Arbūzas, kokoso kremas, paplaktas iki grietinėlės konsistencijos (galima naudot grietinėlę, graikišką jogurtą), smulkinti pakepinti atvėsinti riešutai (apie vienas puodelis). Papuošiama mėgiamais vaisiais.

Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 26, 14:30)
Kazin ar tas pats bus, nes gji yra valytas sviestas, o kas tas lydytas neisivaizduoju.. vis tiek ir lenkiskame uzrase turetu buti ghi pavadinimas.

Tai ghi sviestas yra valytas lydytas sviestas,o apie ta lenkiska irgi raso ta pati ,kad tai lydytas ir valytas sviestas irgi turintis riesutu prieskoni,ilga galiojima ir t.t.Tai vat ir galvojasi man,kad tai tas pats g.gif .Vakar ir kaina ziurejau,bet uzmirsau doh.gif .Tik atrodo,kad pigesnis nei maximose g.gif
Atsakyti
QUOTE(S&S @ 2013 05 26, 12:43)
Tai ghi sviestas yra valytas lydytas sviestas,o apie ta lenkiska irgi raso ta pati ,kad tai lydytas ir valytas sviestas irgi turintis riesutu prieskoni,ilga galiojima ir t.t.Tai vat ir galvojasi man,kad tai tas pats  g.gif .Vakar ir kaina ziurejau,bet uzmirsau  doh.gif  .Tik atrodo,kad pigesnis nei maximose  g.gif

tada gali būti. tik reiktų žiūrėti, kad nebūtų jokios sudėties, kvapiklių.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 26, 14:46)
tada gali būti. tik reiktų žiūrėti, kad nebūtų jokios sudėties, kvapiklių.

Aha,jokiu priedu ten nera
Atsakyti
QUOTE(S&S @ 2013 05 26, 13:23)
Aha,jokiu priedu ten nera

kokia kaina ir kur pirkti gausi surinkt informaciją biggrin.gif
Atsakyti