QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 15, 23:32)
Ten tik is aminorugsciu perspektyvos paziureta. Labai sunku yra tinkama informacija atsirinkti.
Va būtent, kad reikia to kritinio mąstymo, nepulti tikėti kiekvienu straipsniu, bet ir pasiieškoti kitų šaltinių, įvertinti medžiagą, kurią perskaitai, ją susisteminti ir susidaryti šiokią tokią nuomonę Aišku, žmonėms, kurie skaito tik lietuviškai belieka tik HS, tad jie nelabai turi informacijos šaltinių pasirinkimo :/
Papildyta:
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 05 16, 07:59)
Sveiki, su dideliu susidomėjimus seku jūsų temą nuo gegužės pradžios ir bandau maitintis pagal paleo principus, tačiau kyla labai daug klausimų...Esu tarybinių laikų vaikas,angliškai neskaitau, todėl pagrindinė info - šis forumas.Visuomet domėjausi mityba, esu išbandžiusi keletą dietų - dukano, tulčinos maisto netoleravimo, norėjau išbandyt vegetarizmą, bet neužteko valios. Apie paleo išgirdau iš dukros, bet tada kažkaip neįsigilinau, praleidau pro ausis, o kai pradėjau domėtis atradau jūsu puslapius...taigi eina jau antra savaitė kaip maitinuosi be cukraus, miltų, aliejų ir netgi vaisių, nes aš irgi čia papuoliau po dukano.Cukraus nevartoju jau daug metų, kepiniais ir saldainiais irgi nesižavėjau, todėl jų atisakyti ne problema, sunkiausia atsisakyti duonos ir bulvių, bet tas kančias atperka galimybė valgyti riebiai, kas visuomet man buvo labai skanu, bet ribodavau, grauždavo sąžinė kad šoninę, spirgus lapnoju...Taigi kai supratau, kad galiu valgyti tai kas man skanu, tiesiog dūšia atsileido, akys nušvito ir svarbiausia - NEPUČIA PILVO.Parodžiau čia surasta filmuką apie moksleivio mitybą MB tai jis irgi prie manęs prisijungė.
Turiu du klausimus.Kaip ši mityba veikia kraujo spaudimą? MB jis labai aukštas, bet jau prieš metus trenkė visus vaistus šalin, nebegeria jų, tai man biški neramu...
Aš kaip ir sveika, bet mitybos pokyčiai prasidėjo kartu su padidėjusia fizine veikla t.y. šiu metu turiu labai daug fizinės veiklos sodybos tvarkyme ir man labai trūksta energijos ir labai skauda raumenis, skaudėdavo ir anksčiau po fizinio krūvio, bet trumpiau, lengviau, dabar jei daugiau padirbu, tai kitą dieną vos judu, sunku bliamba...Gal turit kokį patarimą? Sūnus sako, kad raumenys neatsistato po fizinio krūvio...Gal vaisių pavalgyt?
Turiu du klausimus.Kaip ši mityba veikia kraujo spaudimą? MB jis labai aukštas, bet jau prieš metus trenkė visus vaistus šalin, nebegeria jų, tai man biški neramu...
Aš kaip ir sveika, bet mitybos pokyčiai prasidėjo kartu su padidėjusia fizine veikla t.y. šiu metu turiu labai daug fizinės veiklos sodybos tvarkyme ir man labai trūksta energijos ir labai skauda raumenis, skaudėdavo ir anksčiau po fizinio krūvio, bet trumpiau, lengviau, dabar jei daugiau padirbu, tai kitą dieną vos judu, sunku bliamba...Gal turit kokį patarimą? Sūnus sako, kad raumenys neatsistato po fizinio krūvio...Gal vaisių pavalgyt?
Sveika prisijungusi
Žmonės, turintys didelį fizinį krūvį, turėtų vartoti daugiau angliavandenių, kad turėtų pasiekiamus energijos klodus O dėl raumenų skausmų, tai sūnus teisus, intensyviai padirbus ar pasportavus, raumenys "įplyšta" (nežinau kaip kitaip tai apibūdinti), būtent tie įplyšimai lemia, jog mūsų raumenys sportuojant auga. Įplyšimus organizmas turi atstatyti, o tam būtina statybinė medžiaga. Kaip žinia, pagrindinė statybinė medžiaga organizme yra baltymai. Todėl po intensyvios treniruotės ar darbo reiktų suvalgyti baltyminio ir angliavandenių turinčio maisto, kad atgautumėte energiją ir suteiktumėte medžiagų raumenukams "susiremontuoti".
O dėl kraujo spaudimo sumažėjimo su paleo negaliu garantuoti. Tikrai yra nemažai žmonių, kuriems kraujo spaudimas su paleo normalizavosi, tačiau kiekvienu atveju priklauso nuo to, kas hipertenziją sukėlė. Jeigu tai buvo netinkamas maistas, rafinuoti produktai, tuomet su paleo kraujo spaudimas nukris. Tačiau jei priežastis - įgimtas defektas, kurio nors vieno vidaus organo netinkamas veikimas, tuomet visko gali būti, jog kraujo spaudimui mityba įtakos neturės. Tačiau bet kuriuo atveju tikrai nepakenks, o kitoms sritims tik pagelbės.