Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba III

QUOTE(cushy @ 2013 05 21, 20:11)
Mes apsistosim kaimo turizmo (agriturismo) sodyboj,


O dievuleliau kaip faina thumbup.gif
Atsakyti
man biškį trauma buvo Malagoj prieš porą savaičių... pensione ispaniškam gyvenom pusryčiams makliošės, suvytus morka, keli nupiepę pomidorai, ir avokadukai būdavo padėti, bei saliami.. nu ką saliami ir avokadus rydavau, užsikąsdama obuoliu.. laimei tų avokadų būdavo... dienos metu kažkaip daug vandens... vieną dieną vietinių braškių ir alyvuogių buvo bei arbūzas..o paskui vakare didelė lėkštė keptų ančiuvių... oh ...


o italijoj.... viešbuty švediškas stalas būdavo.. tai kiaušinius su sviestu ir papjaustytom violetinėm salotom kirsdavau.... ir vis dar dabar atsimenu kaip ten kiaušiniai skanūs būdavo- tookie geltoni tryniai, kad uh....

baisu ne švediški stalai baisu... ypač ta sasiska ir krakmolinis jogurtas... šalia indelio būčiau viaukt padarius... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 21, 21:12)
italai tokių dalykų nepripažįsta. Teko pusryčiauti ir Venecijoje, ir Romoje, ir Taorminoje. Visur tas pats croissant'as, tiesa, sviesto irgi tikriausiai rasit, o vat kumpis, jei bus, tai geriausiu atveju primins mūsų "šlapianką". Na, kur mėsos nulis.

Prieš mėnesį Vengrijoj buvau. Ir kumpis buvo tikras, vytintas.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 21, 21:25)
Prieš mėnesį Vengrijoj  buvau. Ir kumpis buvo tikras, vytintas.


Aha, bet Vengrija ne Italija. O ir šiaip, iš tiesų priklauso nuo viešbučio, kuriame apsistot tenka. Vat Madride kol geram viešbuty gyvenom, tai tų kiaušinių trijų rūšių būdavo (skyrėsi virimo minutės), ką jau kalbėti apie visus kitus priedus, mėsytes, sūrius, lašišą ir kt. O kai po to teko vieną naktį tame pačiame mieste prastesniam nakvoti, tai džiaugiausi arbatos išgėrusi... nes conrfleiksai neviliojo, o daugiau nieko nebuvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 21, 19:32)
Aha, bet Vengrija ne Italija. O ir šiaip, iš tiesų priklauso nuo viešbučio, kuriame apsistot tenka. Vat Madride kol geram viešbuty gyvenom, tai tų kiaušinių trijų rūšių būdavo (skyrėsi virimo minutės), ką jau kalbėti apie visus kitus priedus, mėsytes, sūrius, lašišą ir kt. O kai po to teko vieną naktį tame pačiame mieste prastesniam nakvoti, tai džiaugiausi arbatos išgėrusi... nes conrfleiksai neviliojo, o daugiau nieko nebuvo biggrin.gif


doh.gif doh.gif doh.gif lotuliukas.gif


vakarienė: vakarykštis kokoso kremas su kakava, įdėjau baltymų, ai dar kažko noriu tai riešutai keli ir žiū kiaušis virtas (nžn kiek minučių biggrin.gif) yra... taigi su žolelių sviestu aplipintas kiaušis dar. reik eit miegot vadinas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 21 gegužės 2013 - 20:35
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 21, 21:33)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
vakarienė: vakarykštis kokoso kremas su kakava, įdėjau baltymų, ai dar kažko noriu tai riešutai keli  ir žiū kiaušis virtas (nžn kiek minučių biggrin.gif) yra... taigi su žolelių sviestu aplipintas kiaušis dar. reik eit miegot vadinas...


och, kokosas... šiandien pas thecoconutmama buvo 25 kokoso sviesto panaudojimo būdai, tai dabar negaliu ramiai sėdėt, kaip noriu to kokoso sviesto. Bet ne, negalima man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 21, 18:30)
uf...jau siandien tai pavariau  blush2.gif vyras zyze keksiuku su bananais (kepdavau anksciau tokius jam tradicinius su miltais ir cukrum), tai dabar iskepiau pagal paleo kokosinius biggrin.gif na ka, ir pati gal 3 ar 4 sulapnojau  doh.gif  doh.gif
as taip pat sedziu keksioku prisirijus, bet as skaiciu pametus, nebezinau, gal 6? o gal 7 doh.gif doh.gif maniskiai: kaip visada dvi partijos - viena burokeliu, kita obuoliu. obuoliai jau isvirti su cinamonu buvo, kai gryzo maniskis - iskart smalsaut, ka veikineju. o! bene keksiukai bus? ir iniko i puoda tuos obuolius ryt. paskui tik ziu - virtuves kombane saliero kotu pritarkuota (mano salotom), ir sako: "tave zinant, as dabar nezinau, ka valgau. atrodo kaip obuoliai, skonis ir kvapas kaip obuoliu, bet greiciausiai bus, kad saliera kemsu". atemiau is jo tuos obuolius, nes keksiukam juk mase skirta. pirmakart isbandziau silikonines formeles keksiukams - super! nelimpa ir forma puikiai palaiko, iskepus tik apverti ir iskrenta keksas. popierines - viskas jau istorija thumbup.gif
Atsakyti
Aš vis dar nesusiorganizuoju silikoninių formelių, ar skardos pirkti. Kažkaip nepatikimai atrodo. Kokios geriausios yra?
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 21, 22:11)
Aš vis dar nesusiorganizuoju silikoninių formelių, ar skardos pirkti. Kažkaip nepatikimai atrodo. Kokios geriausios yra?


Turiu ir silikoninę, ir metalinę, bet kadangi man pirmiausia maisto/patiekalo vaizdas yra svarbu, tai silikoninė nepatinka. Su popierėliais ilgiau kepti tenka nei metalinėje, apdžiūna dar, o be popierėlių tokie negražūs gaunasi, kad net aš jų valgyt nenoriu biggrin.gif Bet va pvz., kokius kotletukus ar kiaušininius keksiukus tai super kepti silikoninėse. O saldžius keksus kepu metalinėje smile.gif
Atsakyti
mano bevardes formeles, is amazon.co.uk maniskis prigriebe popigiam. man keksiukai popierinese nepatinka, nes popierius prikempa ir reik grauzt nuo jo paskui, oj ne ne. kotletukai gerai metalinese formelese, kaip tik vakar kepiau wink.gif
Atsakyti
Jautiena, o kaip jus kepat tuos obuolinius keksiukus? As gal recepta prazioplinau g.gif
Atsakyti
sutarkuoti 3 dideli rugstus obuoliai + dosnus saukstelis cinamono ir saukstelis kokio riebalo, pavirt obuoliene, bet ne visai suvirt.
3 saukstai kokosu miltu, 2 saukstai migdolu miltu, 1 sunokes bananas saldumui, 2-3 kiausiai, 1 sauksciukas sodos, vaniles esensijos, pora saukstu ar daugiau kokio nors riebalo, as dejau ghee ir kokosu, viska i virtuves kombaina, suplakt iki vientises mases (be obuoliu!). pabaigoj rankiniu budu imaisyt obuolius, paskirstyt i formeles ir i orkaite 180C - kiek ilgai nesuziurejau - as vis tikrinu, ar sausas vidus ir ar graziai aprude. kiausiniu kiekis priklauso nuo obuoliu vandeningumo, nes geriau, kai tesla tvirtesne, tirstesne uz grietine, nes kai nera kvieciu gluteno - pakyla, bet labai subliuksta, kai per skysta, tirstesne tesla prilaiko ta pakilima kazkiek.
Atsakyti