Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba III

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 20, 13:09)
o tu nieko neplanuok, valgyk skaniai ir sočiai.

tai as taip ir darau mirksiukas.gif ir dabar jau perejau prie 3 valgymu dienoje, pilnai pakanka, anksciau neistempdavau schmoll.gif
Atsakyti
matyt bijojai sočiai valgyt, ar riebaliuko mažinai. Nesuk galvos dėl kalorijų, vis vien svoris kris. Svarbu, anglių nedaugink.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 20, 14:09)
Svorį metant nereikia vaisių, nes būtent į fruktozę yra didesnis insulino atsakas.

ne.
Fruktozė tuo ir ypatinga, kad neskatina jokio insulino išsiskyrimo. Štai kodėl produktuose diabetikams yra naudojama fruktozė - kad nepakeltų nei cukraus kiekio, nei insulino gamybos.
Kadangi fruktozė neskatina insulino gamybos, automatiškai ir leptinas nesigamina, todėl nuo vaisių nesijaučiame sotūs, kad ir kiek jų valgytume. Tad egzistuoja pavojus persivalgyti nuo vaisių. Kalorijų gauname daug, o sotumas taip ir neateina. Be to, cukrus yra cukrus (koks tai bebūtų, gliukozė, sacharozė ar fruktozė), o cukraus vartojimas sukelia malonumo pojūtį, kurio laikui bėgant norisi daugiau (t. y. tam pačiam malonumo lygiui patirti reikia didesnio kiekio maisto), tad irgi pavojinga, ypač turintiems problemų su emociniu valgymu (pvz., man). Fruktozė pavojinga dar dėl to, kad skatina trigliceridų gamybą, t. y. ima kauptis riebaliukai. Tai štai kodėl ir sakoma, kad vaisiais nereiktų piktnaudžiauti smile.gif Viena porcija per dieną užtektinai smile.gif (čia mums, metančioms svorį)
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 20, 14:54)
ne.
Fruktozė tuo ir ypatinga, kad neskatina jokio insulino išsiskyrimo. Štai kodėl produktuose diabetikams yra naudojama fruktozė - kad nepakeltų nei cukraus kiekio, nei insulino gamybos.

aha, diabetikams labai sveika fruktozė:
Nepaisant to, kad fruktozės glikeminis indeksas labai mažas, ji diabetikams muša per cukrų kitu lazdos galu, ji stipriai mažina jautrumą insulinui, t. y. blogina antro tipo diabeto būklę (antro tipo diabetas iš esmės ir yra labai toli pažengęs sisteminis atsparumas (nejautrumas) insulinui)
(Wikipedija)

taigi, diabetikus mulkina ,kaip ir visus...
Kadangi fruktozė neskatina insulino gamybos,

HS sako:
Taigi būtent fruktozė (vaisinis cukrus) daro didžiausią žalą, nes per daug stimuliuoja  insulininį atsaką organizme, kuris  paleidžia grandininę reakciją, iššaukiančią daugelį degeneratyvinių susirgimų........

........................Kasa gamina insulino perteklių, kai valgomas angliavandenių turintis maistas, o insulino lygis yra aukštesnis už įprastą. Daugumai viršsvorį turinčių žmonių gaminasi per daug insulino.
Insulinas yra kaupimo hormonas. Per didelis insulino kiekis cukrų kraujyje saugo kaip riebalus. Antra, per didelis insulino kiekis padeda išvengti energijai laikomų riebalų pašalinimo. Trečia, insulino perteklius gali sukelti alkį. Ketvirta, didelis insulino kiekis taip pat susijęs su vainikinių arterijų ligomis.

tad mano nuomone, galima ir be vaisų laikinai apsieiti. Kol tas procesas įsivažiuos.
Atsakyti
Pietums sulapnojau sauja makadamijos riesutu, pora slyvu ir viska uzgeriau puodu zoleliu arbatos, kurioje istirpinau gabala kakavos sviesto. Karsta, tai mesyte palieku vakarienei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 20, 15:23)
aha, diabetikams labai sveika fruktozė:
(Wikipedija)

taigi, diabetikus mulkina ,kaip ir visus...

Suprantama, kad nesveika diabetikams. Tačiau tais senais gūdžiais laikais mokslininkai baisiai apsidžiaugė pamatę, kad fruktozė neveikia cukraus kiekio kraujyje ir insulino išsiskyrimo, todėl pradėjo siūlyti visiems naudoti fruktozę. Maisto pramonė tuo pasinaudojo. Ir tik pastaraisiais metais imta garsiai šnekėti, kad daugeliu atveju fruktoze saldintas maistas yra atsakingas už nutukimą, širdies ligas, cholesterolio perteklių.

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 20, 15:23)

taip, vienas iš daugelio atveju, kai HS netiesa parašyta (nežinau, ar dėl klaidos vertime, ar dėl netinkamo šaltinio).
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 20, 06:50)
cia Dukanas taip raso?  g.gif skaiciau, bet nemaciau, taigi jis draudzia makaronus mirksiukas.gif
3 skyriui, jis kazka pasakoja apie augalines kilmes baltymus ir kad jie dazniausiai eina kartu su angliavandeniais, todel reiktu rinktis maziausiai angliu turincius aug. baltymu saltinius - makaronus ir lesius. gali buti, kad tai kazkokie spec. prancuziski makaronai, ne tokie kaip mes issivaizduojam - miltai su vandeniu, paspalvinti geltonai (atseit su kiausiniu). maciau yra tesinys dukano knygikes, tuoj skaitysiu rolleyes.gif

ka tik uzkimsiau guzi pirmu valgymu sian. i egza ejau nevalgius, manau budresne, kai akys "iesko grobio". treciadieni dar vienas, jau paskutinis, bet uztat sunkiausias, egzas verysad.gif

Atsakyti
Jautiena, nepergyvenkit, bus gerai. Zinau ta jausma, bet galvokit, kaip paskui bus gera 4u.gif

As DURNE, prisivaidinau su tom slyvom, einu mesos su taukais valgyt gun_bandana.gif
Atsakyti
būdija SM doh.gif tiek prirašiau -neišsisiunčia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 20 gegužės 2013 - 16:22
Suo loja, karavanas eina http://www.lrytas.lt...os-iprociai.htm

p.s. voresta, reikia jusu patarimo IS temoje, nezinau ka vienai narei patarti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 20 gegužės 2013 - 16:55
bandau antrą kartą
pumpica,man leidžia 1400 kcal aš ,,sunkiasvorė plaštakė",man daugiau ir reikia biggrin.gif
na,kas dėl vaisių,tai mano nuomonė tokia-aš juos valgau prieš pagrindinį valgymą,o ne atskirai,tai bet kokiu atveju tas insulinas pakyla,ir nemanau,kad 1 vaisius per dieną padarys man kažkokią žalą,juolab,kad ir sutelpu i anglių normą ir man skanu.Ir taip organizmui šokas nuo tiek nuimtų anglių-anksčiau kasdien būdavo racione-batonas,duona,bulvės,saldėsiai kokie nors-sausainiai ,sūreliai,savaitgalio proga ,,Kuršėnų vyniotinia ir pan. doh.gif
va,braškių sezonas artėja,čia jau nežinau ką reiks daryti-išvykti gal į kokią negyvenamą salą ,nes man braškės -uoga nr.1 aš kilą galiu iškart jų suvalgyti

na,kam įdomu,surašau šios dienos meniu
1. 60gr kiaulienos šoninės pakepiau su svogūnų laiškais(10gr) užleidau 2 kiaušinius ,salotos iš 160gr pomidorų,80 gr agurkų,10 gr .svogūnų laiškų ir 20 gr. 30proc.grietinės,kava su 5 gr medaus,30 gr.džiovintų abrikosų ,10 gr kokoso aliejaus
2. 180 gr.obuolys,2 virti kukuliai(jautienos faršas+kiaulienos lašinukai+cukinija+kiaušinis),salotos iš 100gr agurko,100gr.pomidoro,30gr.salotų lapų,30 gr.30proc.grietinės
visa tai sudaro 70,84 gr. angliavandenių,42,85gr. baltymų,100,27 gr riebalų(1337 kcal) na,baltymų turėtų būti 50 gr (20 gr varškės sūrio ir beveik norma )
na,va,toks orientacinis,daugiau nei aš rašysiu,nei ką,sakau,tai tik padėjo man pamatyti klaidas. Riebalų ,,nepritempdavau" irgi mažiau suvartodavau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 20 gegužės 2013 - 17:05
QUOTE(jautiena @ 2013 05 20, 16:34)
3 skyriui, jis kazka pasakoja apie augalines kilmes baltymus ir kad jie dazniausiai eina kartu su angliavandeniais, todel reiktu rinktis maziausiai angliu turincius aug. baltymu saltinius - makaronus ir lesius. gali buti, kad tai kazkokie spec. prancuziski makaronai, ne tokie kaip mes issivaizduojam - miltai su vandeniu, paspalvinti geltonai (atseit su kiausiniu). maciau yra tesinys dukano knygikes, tuoj skaitysiu  rolleyes.gif

Tikriausiai čia: Baltymų esama ne tik gyvulinės kilmės maiste. Jų gausu ir augalijos pasaulyje,
tačiau čia jie nėra visaverčiai – juose niekada nerasi visų aštuonių pagrindinių
amino rūgščių, be kurių žmogus negali įsisavinti baltymų. Grūdinėse kultūrose
daug amino rūgščių, išskyrus vieną – liziną. Ankštiniuose lizino esama, bet
nėra metionino, kurio grūdinėse kultūrose apstu; jūs jau supratote, kad vartojant
augalinės kilmės baltymus reikia juos maišyti lygiomis dalimis. Be to,
jei gyvulinės kilmės baltymuose ir yra šiek tiek riebalų, tai gerai paieškojus jų
esama ir ypač liesų. Na, o augalinės kilmės baltymuose paprastai gausu angliavandenių
– juos reikia riboti ir pasirinkti tuos produktus, kuriuose jų mažiausia,
– tai makaronai ir lęšiai.

Šiaip čia pusės žodžių nesuprantu, bet kad makaronai yra baltymų šaltinis irgi nesuvesčiau. Jautiena, skaitant Diukaną svarbu nepamiršti, kad ši dieta nėra skirta sveikos mitybos įtvirtinimui, o tik yra alternatyva visiškai prastai tukinančiai nutukėlių mitybai. Ir dar svarbiau, kad storuliai laikydamiesi jos tikrai numeta svorio. Kai kurie po jos net ir į sveiką mitybą persiorietuoja. rolleyes.gif Tiem, kam reikia numesti mažiau nei dešimt kg jos apskritai neverta laikytis. Mano manymu.
Bet čia ne ta tema, bet kol bus leidžiami įvairūs komentarai apie šią dietą stengsiuosi atsakyti. Nes pažįstu labai man brangių, buvusių tikrų storulių, kuriems ši dieta buvo vienintelis variantas padedantis tikrai mesti svorį. smile.gif
Atsakyti