Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba III

QUOTE(jautiena @ 2013 05 19, 21:39)

.. makaronai - baltymu saltinis,

cia Dukanas taip raso? g.gif skaiciau, bet nemaciau, taigi jis draudzia makaronus mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar vienas puikus šalutinis paleo mitybos poveikis:

Dantys apie žmogų gali papasakoti labai daug. Netgi po mirties. Pavyzdžiui, apie jo mitybos įpročius, kamavusias ligas ar net padėtį visuomenėje. Juk turtingesni galėjo sau leisti geresnės kokybės, baltyminės kilmės maistą. O vargingieji dažniausiai maitindavosi produktais, kuriuose gausu angliavandenių.

..........................................Kadangi daugiau nei pusės dantų trūksta, tai byloja apie prastą šio žmogaus mitybą ir prastą padėtį visuomenėje. Kaip jau minėjau, turtingesni vartojo mažiau grūdinių kultūrų, kurios sukelia kariesą.............................................. šiandien mūsų dantis labai neigiamai veikia dideli cukraus kiekiai ir angliavandeniais perkrauta mityba.................................

http://mokslas.delfi...u.d?id=61414949

taigi, dantis išsaugo ne Orbita ar pastos, bet Low Carb mityba.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 20, 08:50)
cia Dukanas taip raso?  g.gif skaiciau, bet nemaciau, taigi jis draudzia makaronus mirksiukas.gif

lotuliukas.gif , tikrai, ir aš to nemačiau.
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 20, 09:55)
taigi, dantis išsaugo ne Orbita ar pastos, bet Low Carb mityba.

Man tai liežuvis ir dantys visada kaip kokiom apnašom apėję jaučiasi. Valau kai kada ir po kelis kartus dienoje. Čia gal taip valosi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 20, 10:09)
lotuliukas.gif , tikrai, ir aš to nemačiau.
Papildyta:

Man tai liežuvis ir dantys visada kaip kokiom apnašom apėję jaučiasi. Valau kai kada ir po kelis kartus dienoje. Čia gal taip valosi?  g.gif

O man tai ar paleo ar nepaleo, vis tiek apnašos susidaro. Tik aišku, karieso mažiau, kai cukrų nebėra smile.gif
Atsakyti
man apnašos jau nebesusidaro senai, nelabai ir pastebėjau kada dingo. Pasikeičia seilių pH, ir tampa nebetinkama terpė tų apnašų darytojoms?
Atsakyti
seniai jokiu apnasu nepastebejau - dantys visad slidus, kaip kokiu vazelinu istepti smile.gif
Net poreikio valyti nelabai yra.
Plaunu dantis su minkstu sepetliu ir aliejumi. Daznai naodoju siula, nes nematau didelio poreikio be reikalo juos šveisti. smile.gif Beje, blogo ar nemalonaus kvapo taip pat nera
Atsakyti
O man jausmas kaip apsamanoję. Pažiūrėsiu kas vėliau bus tongue.gif
Atsakyti
labas
aš pavalgiau pusrycius ar geriau sakyti -pimąjį valgymą ir sėdau ,,buhalteriauti",tiesiog buvo įdomu pasiskaičiuoti kaip turėtų atrodyti tobula paleo diena pagal tuos procentus ABR 15:20:65 smile.gif jei kam įdomu galėsiu surašyti dienos meniu.Pusrytukai gavosi tokie nekūdi -800 kcal biggrin.gif tai čia meniu metant svorį ,dar vakarienei liko apie 600 kcal (aš valgau 2 kartus) .Ir iškart aiškiau pasidarė,kad daugeliu dienų ryškiai angliavandenius pamažindavau turbūt vos 40 gr surinkdavau-tai kur jau čia man nebus ,,plaukiojimų" ir atminties ,,blokų" biggrin.gif dabar bent jau tuos 70 gr stengsiuosi surinkti
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 20, 12:12)
labas
aš pavalgiau pusrycius ar geriau sakyti -pimąjį valgymą ir sėdau ,,buhalteriauti",tiesiog buvo įdomu pasiskaičiuoti kaip turėtų atrodyti tobula paleo diena pagal tuos procentus ABR 15:20:65  smile.gif  jei kam įdomu galėsiu surašyti  dienos meniu.Pusrytukai gavosi tokie nekūdi -800 kcal  biggrin.gif tai čia meniu metant svorį ,dar vakarienei liko apie 600 kcal (aš valgau 2 kartus) .Ir iškart aiškiau pasidarė,kad daugeliu dienų ryškiai angliavandenius pamažindavau turbūt vos 40 gr surinkdavau-tai kur jau čia man nebus ,,plaukiojimų" ir atminties ,,blokų" biggrin.gif dabar bent jau tuos 70 gr stengsiuosi surinkti

labai idomu jusu meniu smile.gif
bandau laikytis dietos, kai kada padarau klaidu, bet kelios dienos nekieteja viduriai thumbup.gif
reiskia, einu teisingu keliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 20, 11:12)
ABR 15:20:65  smile.gif  jei kam įdomu galėsiu surašyti  dienos meniu.
dabar bent jau tuos 70 gr stengsiuosi surinkti

man tai norint numesti svori per savaite 1 kg, tik vos 1150 kcal paskaiciavo i diena doh.gif , jum pamenu lyg daugiau...o tu angliu ir as tiek nesurenku schmoll.gif nors valgau darzoves pilna burna....teks vaisius traukti i meniu turbut ax.gif
Atsakyti
Man kaip ir vorestai, jokiu apnasu, nezinau kada jos dingo, kaip ir dantenu kraujavimas.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 20, 12:50)
man tai norint numesti svori per savaite 1 kg, tik vos 1150 kcal paskaiciavo i diena  doh.gif , jum pamenu lyg daugiau...o tu angliu ir as tiek nesurenku  schmoll.gif nors valgau darzoves pilna burna....teks vaisius traukti i meniu turbut  ax.gif

o tu nieko neplanuok, valgyk skaniai ir sočiai. Ir nukris savaime, tiek kiek reikia. Pamatysi. Svorį metant nereikia vaisių, nes būtent į fruktozę yra didesnis insulino atsakas. O insulinas trukdo naudot atsargas iš riebalų. Anglių pilnai pakanka 30- 50gr. Dabar, kai daugiau žoles valgau, ko gera, nė 30 gr ner...
Atsakyti