Įkraunama...
Įkraunama...

Великолепный век / Muhtesem Yuzyil

QUOTE(linoze @ 2014 03 18, 20:59)
man kazkaip daug tokiu neisbaigtu siuzetu siaip....
su ta firuze, parode kaip ja isveza, ten kazkoki banditai perima karieta, ar ten jos savi, ar kaip ten.....ir neberode...ar ji tikrai snipe buvo, ar ne....?
po to kai sultonui bloga pasidare ir daktaras pasake kad nunuodytas, sultonas ibrahima itare, to lyg ant firuze nurase, o kas ten nuodijo is tiktuju....?ar nenuodijo tik siaip bloga buvo... g.gif

tai kad parode, kad ji istikruju snipe buvo ir nuodijo sultona ir ji su saviskiais atgal isdume biggrin.gif nu lyg taip mano atmintis prisimena biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(rena @ 2014 03 19, 10:24)
tai kad parode, kad ji istikruju snipe buvo ir nuodijo sultona ir ji su saviskiais atgal isdume biggrin.gif nu lyg taip mano atmintis prisimena biggrin.gif

Taip parodė, kad Feriuzė šnipė, kad saviškiai ją pagavo (kaip supratau Rustemas ten infomavo kam reikia), bet, kad ji būtų nuodijus, tai kaip ir nerodė. Ten Ibrachimas tik nuomonę tokią išreiškė, kad Feriuzė nuodyti galėjo.
Atsakyti
QUOTE(viesoji @ 2014 03 19, 12:10)
Taip parodė, kad Feriuzė šnipė, kad saviškiai ją pagavo (kaip supratau Rustemas ten infomavo kam reikia), bet, kad ji būtų nuodijus, tai kaip ir nerodė. Ten Ibrachimas tik nuomonę tokią išreiškė, kad Feriuzė nuodyti galėjo.

kad butent ji nuodijo, niekada nerode, buvo tik versija.... ax.gif
Atsakyti
tai ta rukstancia lempele ji atnesdavo, per ja ir nunuodijo
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 03 19, 13:35)

Rimtai gi....buvau pastebejus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 03 19, 13:35)

O kaip man susirodė,kad tą lempelę atnešdavo Mahidevran siusta tarnaitė(vardą pamiršau) į Hiurem kambarį.Juk Hiurem ir vaidentis buvo pradėję. Kad Firuzė ką nuodytų kažkaip nepamenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(rinann @ 2014 03 19, 19:19)
O kaip man susirodė,kad tą lempelę atnešdavo Mahidevran siusta tarnaitė(vardą pamiršau) į Hiurem kambarį.Juk Hiurem ir vaidentis buvo pradėję. Kad Firuzė ką nuodytų kažkaip nepamenu g.gif

ten Hatidze Hiurem nuodijo, ta ragana kai atsiveze.
I ta lempele as neatkreipaiu demesio siap, tik kai jaujam bloga pasidare.Kad paskui kazkaip liepe isnesti ja ir isvedinti, bet neitare kad ten nuodai...
Atsakyti
o as esu skaicius, kad mahidevran turejo tik 2 vaikus, Mustafa ir Raziye, kurios susilauke tais paciais metais, kaip ir Hurrem Mihrimah. raziye po Mustafa mirties atsisake tevo. nors iki to laiko atseit jie nebuvo artimi.
tai ka ir Bayezidas greitai mirs ... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnyte Jank @ 2014 03 16, 14:29)
as vis negaliu prisiversti paziureti kur Mustafa nuzudo,paskui Dzahangras dar,bijau uzsizliumbt..  ax.gif oj sis serialas giliai isirezes.. bet pamascius apie ji,kokia istorija liudna  g.gif nei vieno zmogaus laimingo ten nebuvo,arba ta laime trumpa,apgaulinga,netikra.. bet ir visi istorijos dalyviai vienas kito verti g.gif

as jau ne viena karta ziurejau serija, kur zudomas Mustafa ir kas karta zliumbiu ir zliumbiu irt aip dusioje skaudu.... juk tevas zudo savo vaika.
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2014 03 20, 16:29)
o as esu skaicius, kad mahidevran turejo tik 2 vaikus, Mustafa ir Raziye, kurios susilauke tais paciais metais, kaip ir Hurrem Mihrimah. raziye po Mustafa mirties atsisake tevo. nors iki to laiko atseit jie nebuvo artimi.
tai ka ir Bayezidas greitai mirs ... doh.gif
Papildyta:

as jau ne viena karta ziurejau serija, kur zudomas Mustafa ir kas karta zliumbiu ir zliumbiu irt aip dusioje skaudu.... juk tevas zudo savo vaika.

Man irgi ta serija akyse stovėjo kelias dienas.
Atsakyti
As tai visa laik palaikiau Hiurem, ir visad pateisinau, supratau ja kaip moteri ypac tu laiku, ir kaip motina - kova uz buvi, del saves, islikimo, vaiku ateities. Bet dabar ziuriu 121 ir laukiu tu baisiuju ivykiu...nu kad ir kaip bandyciau pateisinti ir is giliai sau priminti kad kiti laikai buvo - bet negaliu. Kuo toliau tuo labaiu mastau kad Mustafa butu garbingai valdes ir broliu nezudes. Del jo aplinkos ir jam prijaucianciu aisku as neesu tikra, gal del to Hiurem taip kovojo, o ir del Selimo. Bet Baezitas ir Dzechangiras nemanau kad butu kliuve.
O ir siaip sunaikino ji visa to laiko sultonato didinguma su savo tom strategijom kurios ne saliai nauda nese o jai parankios buvo, bruko i svarbias pareigas ne stiprius ir ten tinkamus zmones, o tuos kurie jai parankus (nuolankus).
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 03 20, 23:03)
As tai visa laik palaikiau Hiurem, ir visad pateisinau, supratau ja kaip moteri ypac tu laiku, ir kaip motina - kova uz buvi, del saves, islikimo, vaiku ateities. Bet dabar ziuriu 121 ir laukiu tu baisiuju ivykiu...nu kad ir kaip bandyciau pateisinti ir is giliai sau priminti kad kiti laikai buvo - bet negaliu. Kuo toliau tuo labaiu mastau kad Mustafa butu garbingai valdes ir broliu nezudes. Del jo aplinkos ir jam prijaucianciu aisku as neesu tikra, gal del to Hiurem taip kovojo, o ir del Selimo. Bet Baezitas ir Dzechangiras nemanau kad butu kliuve.
O ir siaip sunaikino ji visa to laiko sultonato didinguma su savo tom strategijom kurios ne saliai nauda nese o jai parankios buvo, bruko i svarbias pareigas ne stiprius ir ten tinkamus zmones, o tuos kurie jai parankus (nuolankus).

Ir mana panašiai-aš ja žavėjausi iki tol, kol ji nebuvo dingusi. paskui, kai ji atsirado, su kiekviena serija man darėsi vis didesnė intrigantė ir vis didesnė savimyla. Dėl to ir sakau, kad nei ten jai tie vaikai rūpėjo per labiausiai, kaip bando sudaryti įspūdį, nei ką, kai "pakišo Mustafa". Žiūrėjo savęs ir tik savęs, kad nugalėti visas Suleimano suguloves. Juk ji jautėsi nugalėta, nes ne jos vaikas buvo realiausias kandidatas į sostą, bet Mustafa.
Ir labai pritariu dėl to, kad sugriovė sultonato didingumą. Ne veltui apie ją istoriniuose šaltiniuose rašė, kad buvo intrigantė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 21 kovo 2014 - 07:06
QUOTE(Agrefa @ 2014 03 21, 08:05)
Ir mana panašiai-aš ja žavėjausi iki tol, kol ji nebuvo dingusi. paskui, kai ji atsirado, su kiekviena serija man darėsi vis didesnė intrigantė ir vis didesnė savimyla. Dėl to ir sakau, kad nei ten jai tie vaikai rūpėjo per labiausiai, kaip bando sudaryti įspūdį, nei ką, kai "pakišo Mustafa". Žiūrėjo savęs ir tik savęs, kad nugalėti visas Suleimano suguloves. Juk ji jautėsi nugalėta, nes ne jos vaikas buvo realiausias kandidatas į sostą, bet Mustafa.
Ir labai pritariu dėl to, kad sugriovė sultonato didingumą. Ne veltui apie ją istoriniuose šaltiniuose rašė, kad buvo intrigantė.

tai vat, man ta vieta kai sultonas podagra sirgo, ji Mustafa pasake, kad "tu vienoj pusej as kitoj, mes nebutume priesai tik tuomet jei tu butum mano sunus" nesvarbu kad mate kad jis labiausiai tinkamas. Ir po to jei jau rinkosi is savo vaiku tai zinojo kad Baezitas tinkamiausias, kad is Selimo nieko nebus, bet kai selimas priskiede kad jis klausys jos nuomones ir realiai ji pati gales valdyti sali per ji-pakeite savo nuomone. Cia jau nebeskanu man pasidare, nebesalies ir vaiku ji ziurejo, tik kad mylejo sultona tai tikrai manau, nes butu norejus butu kitaip pasielgus kai tas is mirties patalo vadavos.
Atsakyti