Įkraunama...
Įkraunama...

Великолепный век / Muhtesem Yuzyil

QUOTE(Kristin @ 2014 02 22, 23:03)
cia visi ismirs ? unsure.gif

Na žinai... , iki dabarties nė vienas neišgyveno ... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2014 02 22, 20:53)
<...> Mustafa tapes sultonu nuzudytu visus Hurrem sunus ir nereikia tiketi kad butu kitaip- toks buvo istatymas, <...>
Man tiesa sakant jau atsibodo paranojiku- scenaristu varimas ant Hurrem

O gal Mustafa iš tiesų buvo išskirtinis rolleyes.gif , gal iš tiesų buvo teisingas, gal iš tiesų nebūtų išžudęs savo brolių. Apskritai, istorijoje irgi būna ginčų, būna faktų nesutapimas ir pan. Čia tik filmas, tad nereikia taip labai įsijaust ir vadint paranojikais.
Užtenka pažiūrėti į Lietuvos nepriklausomybės atkovojimą, kai yra 2 nuomonės,įsirašę į istoriją-viena apie tai, kaip mes kovojom už neprillausomybę, o kita-kad savi šaudė į savus.
Atsakyti
QUOTE(Lionesss @ 2014 02 19, 19:55)
Nu mergai, kazkaip kai raset, galvojau nereaguosiu, ale vamzdec...bloviau...neikertu, kaip Suleimanas taip galejo, nejaugi valdzia ima viska, as jau geriau buciau nustumta nuo sosto, nei ziureciau, kaip smaugia mano sunu...nafik... verysad.gif

drinks_cheers.gif
Nsigilinant i istorija, neanalizuojant, tai Mustafa nebutu kitu broliu nuzudes, o cia Suleymanas tik issigando del saves kur vietoj kovojes, kaip bailys apgavo sunu ir nuzude, nes budamas senas, jam vis tiek labiau rupejo valdzia, ne sunus, nors visa Osmanu imperija palaike Mustafa.
Be to laiske , kuri ras bus labai geri zodziai parasyti, teisybe. Kad suleymanas pasielge nevyrisksi. Kaip su ibrahimu, kuriam pazadejo, kad nenuzudys, taip su mustafa.
O jeigu atsizvelgiant i istorija, ten visiskai nesvarbu buvo, sunus, brolis, draugas, valdzia buvo pirmoje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2014 02 23, 13:19)
O gal Mustafa iš tiesų buvo išskirtinis  rolleyes.gif , gal iš tiesų buvo teisingas, gal iš tiesų nebūtų išžudęs savo brolių. Apskritai, istorijoje irgi būna ginčų,  būna faktų nesutapimas ir pan. Čia tik filmas, tad nereikia taip labai įsijaust ir vadint paranojikais.

Kad isskirtinis tai tikrai, nes augo tarp gyvaciu kurios nuo mazens jam kale i galva koks jis pats paciausias sehzade ir vienintelis vertas sosto doh.gif
Del broliu nuzudimo- jeigu pats tuo nepasirupintu ir parodytu silpnuma, janiciarai ir kita palaikimo kompanija tikrai butu tai padare, per daug didele rizika palikti nekenciamos gyvates Hurrem vaikus gyvus.
Neisijauciu, bet nusibodo kad visur kalta tik Hurrem, visiems ji kaip rakstis, degino ja, nuodijo ir kitaip bande sunaikinti- ir kas nors buvo nubaustas schmoll.gif , dingo ilgus metus, Suleimanas grasino zeme nuleisiu ant grobiku ir kam nors uz tai kliuvo schmoll.gif Mehmetas mire ir kiek seriju rode gedula... O kiek seriju skire Mustafa ir Ibrahimo apraudojimams.
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2014 02 23, 11:58)
Na žinai... , iki dabarties nė vienas neišgyveno ...  cool.gif

as kalbu apie filmo pabaiga,o ne apie tikrove... cool.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristin: 23 vasario 2014 - 16:09
Man sis serialas irgi vienas is geriausiu, senai ka bebuvau ziurejus su tokiu uzsidegimu ir noru, vyras vis klausinejo kada gi baigsis smile.gif
Man asmeniskai Jurem vaidmuo labai isimintinas ir as nesmerkiu jos, jinai gelbejo savo vaikus, pacioj pradzioj save, veliau jau kovojo uz savo sunus, kad ju neiszudytu, nes jin puiiai znojo, kad asmeniskai Mustafa taip ir nesielgtu, taciau jo aplinkoje esantys padarytu tai jam net nezinant, kaip kad Mahidebrah nuzude Mexmeta. Jau Mahi ten tokia vargse pavaizduota, fui, man jos negaila ne kiek, dziaugiausi tiesa sakant ,kad jin kencia.
Hatidze irgi gera intrigante buvo, kaip kad jos Ibrahimas , su savo valdzios troskimu, kad ir slaptu pradzioj, bet veliau vistiek bande jis valstybe valdyti, o ne sultonas. Kaip ten vienpj seijoj kad pasake, sultonas tik lele smile.gif
Laukiu kad ajau bus paskutines serijos, idomu kaip baigsis Jurem ir jos vaikams. Viena aisku, kad Dzahangiras mirs, o kaip Selimas ir Baezidas?
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2014 02 23, 12:38)
drinks_cheers.gif
Nsigilinant i istorija, neanalizuojant, tai Mustafa nebutu kitu broliu nuzudes, o cia Suleymanas tik issigando del saves kur vietoj kovojes, kaip bailys apgavo sunu ir nuzude, nes budamas senas, jam vis tiek labiau rupejo valdzia, ne sunus, nors visa Osmanu imperija palaike Mustafa.
Be to laiske , kuri ras bus labai geri zodziai parasyti, teisybe. Kad suleymanas pasielge nevyrisksi. Kaip su ibrahimu, kuriam pazadejo, kad nenuzudys, taip su mustafa.
O jeigu atsizvelgiant i istorija, ten visiskai nesvarbu buvo, sunus, brolis, draugas, valdzia buvo pirmoje vietoje.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
125 serija nepasirode dar? Per Latino ligu turetu but, bet nematau dar...
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2014 02 23, 18:41)
125 serija nepasirode dar? Per Latino ligu turetu but, bet nematau dar...

tik treciadieni pasirodys 125serija.
Atsakyti
QUOTE(Lionesss @ 2014 02 22, 16:50)
Kiek zinau seriju is viso bus 150. Man faina, kad iseina karta savaiteje ir visa savaite lauki. Jei rodytu kasdien, tai turbut nebutu taip idomu biggrin.gif ir malonumas ziurejimo tesiasi ilgiau 4u.gif

rusu forume kazkokiam skaiciau irgi, kad bus 150 seriju

QUOTE(jaukuciukas @ 2014 02 23, 17:03)
Man sis serialas irgi vienas is geriausiu, senai ka bebuvau ziurejus su tokiu uzsidegimu ir noru, vyras vis klausinejo kada gi baigsis  smile.gif
Man asmeniskai Jurem vaidmuo labai isimintinas ir as nesmerkiu jos, jinai gelbejo savo vaikus, pacioj pradzioj save, veliau jau kovojo uz savo sunus, kad ju neiszudytu, nes jin puiiai znojo, kad asmeniskai Mustafa taip ir nesielgtu, taciau jo aplinkoje esantys padarytu tai jam net nezinant, kaip kad Mahidebrah nuzude Mexmeta. Jau Mahi ten tokia vargse pavaizduota, fui, man jos negaila ne kiek, dziaugiausi tiesa sakant ,kad jin kencia.
Hatidze irgi gera intrigante buvo, kaip kad jos Ibrahimas , su savo valdzios troskimu, kad ir slaptu pradzioj, bet veliau vistiek bande jis valstybe valdyti, o ne sultonas. Kaip ten vienpj seijoj kad pasake, sultonas tik lele smile.gif
Laukiu kad ajau bus paskutines serijos, idomu kaip baigsis Jurem ir jos vaikams. Viena aisku, kad Dzahangiras mirs, o kaip Selimas ir Baezidas?

man irgi nepatinka, tas varymas ant Hiurem, siaip ten aplamai gyvaciu lizdas ir kiekvienas kovoja uz savo buti, o Hiurem reikejo iskilti, issilaikyti, isgyventi, kai pamastau lb stipri moteris, kita senai jau butu paluzusi g.gif
pagal istorija, tai Selimas bus sultonu, tik prasigers ir nieko doro is jo valdymo, o Bajezidas irgi mirs.
Papildyta:
QUOTE(Mantė' @ 2014 02 23, 19:46)
tik treciadieni pasirodys 125serija.

siaip versta serija daznaiusiai pasirodo ant iseiginiu ar po ju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 24 vasario 2014 - 12:49
QUOTE(rena @ 2014 02 24, 12:50)
siaip versta serija daznaiusiai pasirodo ant iseiginiu ar po ju smile.gif

rasiau, kad 125 serija apskritai pasirodys tik treciadieni, nes klause ar jau ji ikelta..

O man gaila, kad sis serialas ritasi i pabaiga, jau susigyvenau su juo ir labai laukiu savaitgaliu su isversto serijom, o kartais ir tiesiogine transliacija turkiskai pasiziuriu biggrin.gif Jau siek tiek turku suprantu biggrin.gif
Atsakyti
Istorija toks dalykas kurio nepakeisi. Manau, tam , kad smerkti kažką bet kokiu atveju reikia žiūrėti ir į istorinį kontekstą, nes vistik to laikmečios vertybės, mano giliu supratmu priklausė nuo asmens užimamos pozicijos.
Kitas momentas, tai manau režisieriai tarsi bando parodyti, kad į senatvę net ir pačio Suleimano valdžios troškimas tampa didesnis, gal tai tam tikra vyriškumo krizės išraiška?..Taip sakau, nes prisimenu keletą tokių fragmentų kur Suleimanas parodomas kaip besižavintis savimi, tarsi bandantis pats sau pasitvirtnti tai, kad jis vis dar vyriškas, gražus....
Dar vienas, momentas, kuris labai patiko, tai berods Sokolo išsakyti žodžiai Baizidui, (dabar pažodžiui nepacituosiu, bet pati pasakymo esmė) kad sūnums reiktų nepamiršti, jog Suleimanas ne tik tėvas, bet ir pasaulio valdovas. Čia kiek pamenu kalba ėjo apie Suleimano teisingus-neteisingus sprendimus.
Na, man patinka šiame seriale, kad kartais išgirsti tokių neblogų minčių, bet tai kogero daugelio turkiškų serialų, sakyčiau privalumas, kad tam tikrus poelgius ir pasakymus žiūrovas turi pats "sukramtyti", todėl neužtenka vien tik žiūrėti, reikia ir klausyti ax.gif
Atsakyti