Įkraunama...
Įkraunama...

Gestacinis Diabetas

QUOTE(Rutukux @ 2013 07 25, 16:28)
Labas, as irgi su klausimu del gimdymo - ar su gestaciniu diabetu dazniau daromi cezariai? Man aiskina Santariskese, kad garantuotas cezaris. Pas mane dar yra ir kitu priezasciu, bet mano pacios gine sake, jog imanomas ir naturalus gimdymas, tai pasimetus esu.

Rizika cezariui neabejotinai didesne.
Jei diabetas prastai kontroliuojamas, vaikas priauga daugiau svorio. JAV cezari daro jeigu vaikas didesnis nei 4,5kg. Ka gali padaryti - sveikai maitintis, sekti cukru ir nepriaugti per daug svorio.
Santariskes garseja tuo kad nesismulkina ir naturalistu nezaidzia. Betgi niekas pas juos neliepia gimdyti smile.gif
Man panasi situacija - santaruose sako cezaris, gine sako gali pati gimdyt. As esu linkusi rinktis santarus nes turiu komplikaciju, tai jie kritiniu atveju saugiau. Bet del cezario dar pasigincysiu- svorio priaugau nedaug, sportuoju, gimdymui ruosiusi. O kaip gausis, bus matyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutukux @ 2013 07 25, 16:28)
Labas, as irgi su klausimu del gimdymo - ar su gestaciniu diabetu dazniau daromi cezariai? Man aiskina Santariskese, kad garantuotas cezaris. Pas mane dar yra ir kitu priezasciu, bet mano pacios gine sake, jog imanomas ir naturalus gimdymas, tai pasimetus esu.

As klausiau, tai sake, kad jei nekils kazkokiu komplikaciju, tai gimdysiu termino diena naturaliai. Nerekomenduojama pernesiot. Zinau kas gimde naturaliai, niekas net nesiule jokiu cp
Atsakyti
Labas,
man taip pat antro laukiantis diagnozavo gestacini diabeta. Labai nustebau, nes sito nestume metu ir svorio normaliai priaugu ir vaikutis nera labai didelis. Kadangi kol kas uztenka dietos tai bandysiu taip cukru reguliuotis. Kiek tyriausi namie, tai niekada nevirsijau normos. Nors pusrycius visada valgau socius, bet cukrus dazniausiai vos ne per zemas buna. Kazko ypatingo dietoje man endokrinologas nesiule, tai kol kas maitinuosi iprastai, tik jau vengiu labai riebiai ir torto gabaliuko po diagnozes nustatymo nei vieno nesuvalgiau smile.gif
Del gimdymo tai tikrai zinau, kad bus cezaris, nes ir pirmam buvo, be to mano sveikatos bukle neleidzia naturalaus gimdymo (turejau pilvo sienos operacija). Tik dar neaisku kur gimdysiu ar savo kraste, ar teks vykti i klinikas.
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2013 08 06, 14:30)
Tik dar neaisku kur gimdysiu ar savo kraste, ar teks vykti i klinikas.

Kai gulėjau Kauno Klinikose man paaiškino, kad su gestaciniu diabetu gimdymui siunčia į Klinikas. Beje, pagimdžiau pati thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, o kokie to diabeto požymiai? Mane pastarosiomis dienomis gana troškina, ryt darysiuosi tyrimus, dar tik pati pradžia nėštumo, šiaip savijauta puiki, tik tas troškulys nelemtas, tiesiog burna sausa... doh.gif Kokie simptomai Jus kankino? Kada pradėjo kankinti? Įdomu, ar troškulys gali būti tik kaip nėštumo požymis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cingute: 08 rugpjūčio 2013 - 15:47
QUOTE(cingute @ 2013 08 08, 15:46)
Merginos, o kokie to diabeto požymiai? Mane pastarosiomis dienomis gana troškina, ryt darysiuosi tyrimus, dar tik pati pradžia nėštumo, šiaip savijauta puiki, tik tas troškulys nelemtas, tiesiog burna sausa... doh.gif Kokie simptomai Jus kankino? Kada pradėjo kankinti? Įdomu, ar troškulys gali būti tik kaip nėštumo požymis?

Cingute, taigi karsciai dabar, normalu kad troskina!! Gerk tik daugiau. 2litrai per diena ir ziema yra normalu, o kiek tu isgeri? Rytoj padarys tyrimus ir zinosi tiksliai.
Atsakyti
[quote=migle),2013 08 08, 18:04]
Cingute, taigi karsciai dabar, normalu kad troskina!! Gerk tik daugiau. 2litrai per diena ir ziema yra normalu, o kiek tu isgeri? Rytoj padarys tyrimus ir zinosi tiksliai.
[/quo

Migle), suprantu, kad karščiai, bet taip dar niekada manęs netroškino, atrodo, kad burnoje nėra seilių doh.gif , sausa, sausa... g.gif Kai atsigeriu, vistiek tas sausumas nepasinaikina. Manyčiau, kad išgeriu daugiau nei du litrus. O ar Tave troškino? 4u.gif
Atsakyti
As tai siandien likau nieko nesupratusi po vizito pas gydytoja. Pirmadieni dariau gliukozes toleravimo testa, kapiliarinis pries gliukoze 5.2, po buvo 6.7, serume ( is venos) pries 4.8, po gliukozes gerimo 7.2. Idave man aparaciuka, sake issinagrinek kas dezutej ir matuok cukru ir viskas, jokiu rekomendaciju ir patarimu del dietos ar ko..jei ne forumas buciau dar labiau pasimetus. Siuntimo pas endokrinologa negavau, nes atseit kol pas ji pateksiu laikas gimdyt ateis, nors man tik 26 sav ir 2d. Normos kiek supratau kiekvienoj laboratorijoj skiriasi, endemike lyg ir po gliukozes gerimo turi buti 6.7. Bet as nezymiai virsiju. Kazkokia velniava.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo allinutte: 08 rugpjūčio 2013 - 18:51
QUOTE(allinutte @ 2013 08 08, 20:48)
As tai siandien likau nieko nesupratusi po vizito pas gydytoja. Pirmadieni dariau gliukozes toleravimo testa, kapiliarinis pries gliukoze 5.2, po buvo 6.7, serume ( is venos) pries 4.8, po gliukozes gerimo 7.2. Idave man aparaciuka, sake issinagrinek kas dezutej ir matuok cukru ir viskas, jokiu rekomendaciju ir patarimu del dietos ar ko..jei ne forumas buciau dar labiau pasimetus. Siuntimo pas endokrinologa negavau, nes atseit kol pas ji pateksiu laikas gimdyt ateis, nors man tik 26 sav ir 2d. Normos kiek supratau kiekvienoj laboratorijoj skiriasi, endemike lyg ir po gliukozes gerimo turi buti 6.7. Bet as nezymiai virsiju. Kazkokia velniava.

Na, aš tai siūyčiau nueiti poliklinikoje pas endokrinologą mokamai, iki 50 lt kainuoja, tada nereikia laukti eilių. O iš kokio Tu miesto?
Atsakyti
[quote=cingute,2013 08 08, 20:10]
Na, aš tai siūyčiau nueiti poliklinikoje pas endokrinologą mokamai, iki 50 lt kainuoja, tada nereikia laukti eilių. O iš kokio Tu miesto?
Is Vilniaus, ko gero taip ir reikes daryti, nes kai sumoki tai ir demesio sulauki, na gal man nepasisieke, nes mano seimos gyd.siuo metu atostogauja, ejau pas pavaduojancia, pas ginekologe tik rugsejo pradzioj, be to ji siuntimu neisraso. Visas echoskopijas dariau privaciai, nes issamiau apziuri ir viska paaiskina, o mano seimos centre realiai tik tyrimus padaro;)
Atsakyti
[quote=allinutte,2013 08 08, 21:25]
[quote=cingute,2013 08 08, 20:10]
Is Vilniaus, ko gero taip ir reikes daryti, nes kai sumoki tai ir demesio sulauki, na gal man nepasisieke, nes mano seimos gyd.siuo metu atostogauja, ejau pas pavaduojancia, pas ginekologe tik rugsejo pradzioj, be to ji siuntimu neisraso. Visas echoskopijas dariau privaciai, nes issamiau apziuri ir viska paaiskina, o mano seimos centre realiai tik tyrimus padaro;)
[/quote]

Tada ryt ryte skambink į Antakalnio ar Centro polikliniką ir tiksliai nupasakok situaciją. Mokamai, manau, turi priimti tą pačią dieną.
Atsakyti
Aciu uz patarima;)
Atsakyti