Pas mane namuose viršutinės spintelės dviem aukštais, panašiai kaip pas gabby. Kai tik pradėjau baldus gaminti, tai norėjau, kad viskas labai "kietai" būtų. Apačioje durelės su Blum mechanizmais vertikaliai pakeliamais, viršuje durelės su Blum mechanizmais atverčiamais. Prašom pažiūrėti nuotraukas. Apart to, kad efektingai atrodo kai atėjus svečiams atidarome ir uždarome spintelių dureles (nes juk jie tokių tai neturi), daugiau nieko praktiško tose durelėse nematau. Vieni minusai. Pirmo aukšto dureles vaikai ir mano garbaus amžiaus mama, atidaryti pasiekia, uždaryti nepasiekia. Antro aukšto dureles uždaryti ir atidaryti pasiekiu tik aš, žmona tik ant kėdės pasilipusi. Abiejų tipu mechanizmus naudojant, durelių, o tai reiškia ir spintelės aukštis yra ribotas, nes tai apsprendžia mechanizmo instrukcija. Tad durelės daromos dvejos, taip viskas pabrangsta. Nenoriu čia išsiplėsti yra ir daugiau trūkumą, dargi tie mechanizmai kainuoja didelę krūvą pinigų. Galimas daiktas, kad kada nors teks keisti butą, tad tikrai naujoje virtuvėje nei vertikaliai pakeliamų nei atverčiamų durelių nebus. Bus paprastos, atveriamos durelės.
QUOTE(galadriele @ 2013 05 20, 22:24)
Blum
manau,kad tikrai brangiau nei 200 lt. už dureles,nebent spintelė neaukšta ir siaura.Bet neaukštai spintelei tai tokios ir nereikalingos...
Visos besidominčios gali pasiskaičiuoti kainoraštyje - Blum aventos hf dvigubos durelės:
http://furnitanas.lt...i.lt/aventos-hf
QUOTE(xde @ 2013 05 20, 23:52)
manau,kad tikrai brangiau nei 200 lt. už dureles,nebent spintelė neaukšta ir siaura.Bet neaukštai spintelei tai tokios ir nereikalingos...
Visos besidominčios gali pasiskaičiuoti kainoraštyje - Blum aventos hf dvigubos durelės:
Baldininkai nuo šių kainų apie 30% nuolaidą turi, dargi yra ir pigesnių tiekėjų nei Furnitanas. Auškštai spintelei tokių mechanizmų ir neįdėsi, pažiūrėkite kiek jie pakyla virš spintelės ir vos nesiremia į lubas. Stiklinės lentynos čia ne dėl grožio sudėtos, o todėl, kad jos plonesnės už plokštę, taip taupo vietą, nes ji ribota. Vėlgi, spintelės aukštį ir tad ir būsimą tūrį riboja mechanizmo instrukcija. Tokia viena stiklinė lentyna kainuoja apie 30 - 40 litų, nes ji turi būti iš grūdinto, mažiausiai 6 mm storio stiklo. Nesunku paskaičiuoti kiek reikia lentynų ir, kad vien jos šimtus kainuos.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 05 21, 00:09)
Pirmo aukšto dureles vaikai ir mano garbaus amžiaus mama, atidaryti pasiekia, uždaryti nepasiekia.
O taip yra todėl, kad netinkamai parinktas, arba netinkamai sureguliuotas mechanizmas. Visi Aventos serijos mechanizmai pakyla tiek, kiek zmogus pasiekia atidaryti ir toje padėtyje sustoja, o jei pas Jus tos durelės atidarant šauna į viršų iki max padėties, tai ir patogumas ir malonumas dingsta.
Jau galvojau nesulauksiu, kada patys meistrai pradės aptarinėti savasias virtuves
Na naaaaa.... Kas ten dar pas jus patogu/nepatogu, praktiška/nepraktiška...? Ką norėtųsi pakeist, o kas tiesiog "idealu"?
Ir dar prašom su fotoreportažais, kad aiškiau būtų apie ką kalbama...
Na naaaaa.... Kas ten dar pas jus patogu/nepatogu, praktiška/nepraktiška...? Ką norėtųsi pakeist, o kas tiesiog "idealu"?
QUOTE(Darius S @ 2013 05 21, 07:57)
O taip yra todėl, kad netinkamai parinktas, arba netinkamai sureguliuotas mechanizmas. Visi Aventos serijos mechanizmai pakyla tiek, kiek zmogus pasiekia atidaryti ir toje padėtyje sustoja, o jei pas Jus tos durelės atidarant šauna į viršų iki max padėties, tai ir patogumas ir malonumas dingsta.
Viskas ten aišku su tuo reguliavimu. Kaip tamsta siūlai išimti daiktus iš spintelės, jai nepakelsi durelių iki viršaus? Durelės nesikelia visiškai tiesiai vertikaliai, o turi trajektorija, t.y. atidaromos gerokai išeina į prieki, tad jei virš kriauklės bus spintelė su dalinai atsidariusiomis durelėmis, neprieisiu prie kriauklės, nes pagal nosį durelės makaluosis. Jau nekartą yra tekę įkalti galvą į durelęs, kai jas kažkas palieka dalinai atidarytas.
Nuotraukoje iš dešinės matosi, kad indų džiovykloje yra tik viena lentyna lėkštės. Viršutinė lentunėlė netilpo, nes mechanizmas riboja spintelės maksimalų aukštį. Puodelių taip ir nėra kur džiovinti, nes vaikantis efektų turiu "krūtas" dureles.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 05 21, 09:03)
Viskas ten aišku su tuo reguliavimu. Kaip tamsta siūlai išimti daiktus iš spintelės, jai nepakelsi durelių iki viršaus? Durelės nesikelia visiškai tiesiai vertikaliai, o turi trajektorija, t.y. atidaromos gerokai išeina į prieki, tad jei virš kriauklės bus spintelė su dalinai atsidariusiomis durelėmis, neprieisiu prie kriauklės, nes pagal nosį durelės makaluosis. Jau nekartą yra tekę įkalti galvą į durelęs, kai jas kažkas palieka dalinai atidarytas.
Nuotraukoje iš dešinės matosi, kad indų džiovykloje yra tik viena lentyna lėkštės. Viršutinė lentunėlė netilpo, nes mechanizmas riboja spintelės maksimalų aukštį. Puodelių taip ir nėra kur džiovinti, nes vaikantis efektų turiu "krūtas" dureles.
Jeigu žmogus nepasiekia daugiau durelių atidaryti, vadinasi nepasieks ir indų iš aukščiau, todėl lips ant kėdės, ko pasekoje pasieks ir dureles atidarys. Mano nuomone čia kažkaip nepagrįstai atsakėte. Palubėse kabančių spintelių beveik nieks nepasiekia, ir čia yra normalu, todė apie viršų išvis net neverta diskutuoti. Nematau bendros foto virtuvės, bet jei buvo galimybė daryt vienodo pločio spinteles, tai reikėjo tokias ir daryti ir naudot Aventos HF. Taip pat dėl vietos spintelėse ir tų stiklinių lentynų... Nu tikrai netikiu, kad 18mm pakeitus į 6mm stiklą, atsiradusiu 12mm labai pagelbėjo? Žemesnio aukščio spintelėms reikėtų naudoti ne HK mechanizmą, o HK-S, jis yra žymiai mažesnis ir išssiprendžia montavimo problemos. Būtumėt dėję HF, būtumėt ir pinigų sutaupę, vietoj dviejų mechanizmų dedant vieną. Beje, Aventos HK-s kainuoja apie 70-80Lt.
QUOTE(Darius S @ 2013 05 21, 08:23)
Jeigu žmogus nepasiekia daugiau durelių atidaryti, vadinasi nepasieks ir indų iš aukščiau, todėl lips ant kėdės, ko pasekoje pasieks ir dureles atidarys. Mano nuomone čia kažkaip nepagrįstai atsakėte. Palubėse kabančių spintelių beveik nieks nepasiekia, ir čia yra normalu, todė apie viršų išvis net neverta diskutuoti. Nematau bendros foto virtuvės, bet jei buvo galimybė daryt vienodo pločio spinteles, tai reikėjo tokias ir daryti ir naudot Aventos HF. Taip pat dėl vietos spintelėse ir tų stiklinių lentynų... Nu tikrai netikiu, kad 18mm pakeitus į 6mm stiklą, atsiradusiu 12mm labai pagelbėjo? Žemesnio aukščio spintelėms reikėtų naudoti ne HK mechanizmą, o HK-S, jis yra žymiai mažesnis ir išssiprendžia montavimo problemos. Būtumėt dėję HF, būtumėt ir pinigų sutaupę, vietoj dviejų mechanizmų dedant vieną. Beje, Aventos HK-s kainuoja apie 70-80Lt.
Kažin ką būčiau galėjęs įdėti į mažesnio aukščio apatinę spintelę jei jau ir į tą niekas netelpa? Kaip tamsta siūlai parinkti mechanizmą ar reguliavimą jei šeimoje skirtingų ūgiu žmonės yra? Vis prilėkus mehcanizmą pareguliuoti? Ne veltui įdėjau ne klientams padarytų baldų nuotruakas, o savo, ne kaip baldininkas, o kaip vartotojas noriu pasakyti, kad tokios durelės efektingos, kaip Darius S sako, malonumą galimą jaust atidarant, bet daugiau nieko ypatingo nematau. Jei reiktų sau daryti spinteles iš naujo, dėčiau paprastas atsiverenčias dureles, o už sutaupytus pinigus malonumų kitur pasiieškočiau. O klientams tokias dureles dėjau ir dėsiu, jei jiems jų norisi, tai prašau. Su lentynų storiu tai tamsta apsiskaičiavai. Ten yra dvi lentynos. Tad skirtumas naudojant stiklines lentynas 24 mm. Kai taupoma vieta tai yra daug! Čia aiškus dalykas, ir aš naudoju stiklines lentynas, kai reikia sutaupyti vietos.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 05 21, 09:40)
Kažin ką būčiau galėjęs įdėti į mažesnio aukščio apatinę spintelę jei jau ir į tą niekas netelpa? Kaip tamsta siūlai parinkti mechanizmą ar reguliavimą jei šeimoje skirtingų ūgiu žmonės yra? Vis prilėkus mehcanizmą pareguliuoti? Ne veltui įdėjau ne klientams padarytų baldų nuotruakas, o savo, ne kaip baldininkas, o kaip vartotojas noriu pasakyti, kad tokios durelės efektingos, kaip Darius S sako, malonumą galimą jaust atidarant, bet daugiau nieko ypatingo nematau. Jei reiktų sau daryti spinteles iš naujo, dėčiau paprastas atsiverenčias dureles, o už sutaupytus pinigus malonumų kitur paieškočiau. O klientams tokias dureles dėjau ir dėsiu, jei jiems jų norisi, tai prašau.
Su lentynų storiu tai tamsta apsiskaičiavai. Ten yra dvi lentynos. Tad skirtumas naudojant stiklines lentynas 24 mm. Čia aiškus dalykas, ir aš naudoju stiklines lentynas, kai reikia sutaupyti vietos.
Su lentynų storiu tai tamsta apsiskaičiavai. Ten yra dvi lentynos. Tad skirtumas naudojant stiklines lentynas 24 mm. Čia aiškus dalykas, ir aš naudoju stiklines lentynas, kai reikia sutaupyti vietos.
Na, mažesnio aukščio spintelių aš ir nesiūliau, šnekėjau apie viršutinių + antresolių pločio suvienodinimą, kad tiktų Aventos HF Ir, matau, nelabai suprantat Aventos mechanizmo esmės Būtent jis ir sukurtas skirtingo ūgio žmonėms, kad kiekvienas atsidarytų pagal save Pas save atvečiu dureles max, žmona, žemesnė 25cm atidaro tiek, kiek pasiekia ir visi patenkinti, ir viską pasiekt galma Taip pat, malonus atidarinėjimas, tylus veikimas yra labai svarbu, o kas čia ypatingiau turėtų būti? Manau, tamsta, pats sau, kaip baldininkas, norėjote pasidaryti "super duper", bet gavosi, kaip visada O tas vietos taupymas su 24mm man asmeniškai tikrai juokingai skamba Atsiųskit nuotrauką, su stiklinėm lentynom, kad matytųsi, kodėl reikėjo sutaupyti tuos 24mm
QUOTE(Darius S @ 2013 05 21, 08:57)
Ačiū, Dariau ir Dešimtuk, už paprotinimus. Darinėsime paprastai
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 05 21, 09:40)
O klientams tokias dureles dėjau ir dėsiu, jei jiems jų norisi, tai prašau.
Bet aš jei neturėjus anksčiau tokių mechanizmų, tai iš kur man žinot, patogu bus ar ne Man daug ko norisi Klientai ne visada gal ir sugeba išaiškint savo norų. Sienų špakliuotojui irgi aiškinau kaip noriu, tas "Taip taip, sako, supratau ką nori paaiškint". O kai padarė, tai nei į tvorą, nei į mietą Ir kas kaltas? Aš, kad ne taip išaiškinau? Ar jis, kad ne taip suprato?
Faktas tik tas, kad jis susirinks savo "žaislus" ir išeis, o man dar n metų teks "džiaugtis" jo darbu
QUOTE(Mindija @ 2013 05 21, 09:02)
Jau galvojau nesulauksiu, kada patys meistrai pradės aptarinėti savasias virtuves
Pas mane viso 6 stalčiai, 3 iš jų su švelniu uždarymų, 3 be. Taigi pataupiau apie 300Lt ir dabar tikrai gailiuosi Galvojau bus mažai naudojami, tai koks ten skirtumas, kokie stalčiai, bet, deja, realybė kitokia