mergicos, kas auginat senovines ružavas- help- pas mane auga antikvaras, buvęs didžiulis krūmas, žydėdavo kasmet, bet labai jau nevietoj buvo- perkėlėm. Viena dalis po obels pavėsiu grynai visad- žalia, graži, bet nedidelė auga ir žydėjo tik kartą per kelis metus, kita dalis- saulėje, bet tokia salotinė, sakyčiau, irgi nedidelė. nekarpau aš jų, atželia visad, neapšąla. Žiedų dar šiemet nematyt, bet gal dar anksti, nes žydėdavo rugpjūtį visad. Ką daryt? kilnot man jas dar kur nors? trąšų duot?- ko jos pageidautų jei galėtų pasakyt?
QUOTE(reg @ 2013 06 19, 13:57)
Manau jos tikrai nudegė, jeigu jas augini pirmi metai - ta prasme jas įsigijai šiemet.
Pernai man parvežė dovanų is Lenkijos jau žydinčią gražią didžialapę, tai per mėnesį iš jos mažai kas beliko, nors kitos, žiemojusios rūsyje, jautėsi puikiai. Nukišau į gilų pavėsį - iki rudens lapija atsigavo, peržiemojo rūsyje ir dabar stovi saulėje ir džiugina žiedais. Šiais metais pavasarį nusipirkau žydinčią iš maximos, tai vos gyva (lapų daugiau kaip pusė nurudusių), vakar kaip tik apskabiau ir irgi nukišau į visišką pavėsį, patręšiau ir lauksiu atsigavimo kitamet
Pernai man parvežė dovanų is Lenkijos jau žydinčią gražią didžialapę, tai per mėnesį iš jos mažai kas beliko, nors kitos, žiemojusios rūsyje, jautėsi puikiai. Nukišau į gilų pavėsį - iki rudens lapija atsigavo, peržiemojo rūsyje ir dabar stovi saulėje ir džiugina žiedais. Šiais metais pavasarį nusipirkau žydinčią iš maximos, tai vos gyva (lapų daugiau kaip pusė nurudusių), vakar kaip tik apskabiau ir irgi nukišau į visišką pavėsį, patręšiau ir lauksiu atsigavimo kitamet
Joms pirmi metai, bet pirktos medelyne tik su pora lapelių ant šakų, tai nežinau, kur jos augo prieš tai. Gal iš tikro prie saulės nepratusios Pas mane tos dvi, kurios su žiedais pirktos, dar blogiau atrodo negu šitos, bet lapai vis nauji auga, net pumpurai maži yra. Dar dvi dienos saulė kaitins, tai stebėsiu, ar nauji degėsiai atsiras.
Saulė nebaisi augalams, kurių šaknynas geras, nes tiek, kiek vandens per lapus išgarina, tiek sėkmingai iš substrato pasiima. Iš prekybos centrų pirktos hortenzijos dažnai būna perdžiovintos/perlaistytos, jų šaknys suaugusios į neišraizgomą gniužulą, o ir pasodintos jos būna durpėse, kurios labai greit vandenį išgarina.
Galimai todėl ir apdega naujokės - šaknys funkcionuoja minimaliai, naujų dar nespėjusios išleist, o saulė kaip reikiant jas pakepa
Galimai todėl ir apdega naujokės - šaknys funkcionuoja minimaliai, naujų dar nespėjusios išleist, o saulė kaip reikiant jas pakepa
Taip.stiprus krūmas ir saules nebijo. Kai mano pacios krumai buvo siais metais vazonuose perdiovinti,zuvo didele dalis ziedynu ir augalai sipnai atrodo,tarsi serga.Matomai,zuvo dalis saknų.o visada atrode,kad tai stiprus,nereiklus augalas.bet viskam,matomai,yra ribos Be to ,pakelus vazonus radau daug sliekų ir kitokių gyvių.nz. grozio ir naudos nedaug,bet pasitaisys pamažu
Pas mane toliau lapų kraštai apdega, bet jau ne visų, tik didžialapių, kurios turėjo ružavai ir mėlynai žydėti. Tiesa nedaug paruduoja, tik du ar trys lapai per dieną. Apžiūrėjau lapus iš visų pusių, tai tik sudžiuvę ir rudi, nesimato jokių ligų požymių. Vandens man atrodo užtenka, nes aplink asiūkliai puikiai jaučiasi, vos spėju juos ravėti. Tikiuosi per vasarą apsipras ir sutvirtės.
Merginos, o kaip "pražydinti" hortenzijas? Pernai pavasarį pasodinau į dirvą, auga gražiai, krūmai vešlūs, stiprūs, saulėje visą dieną, bet bujoja. o žiedų pšš
Gal "per jaunos" dar?
Gal "per jaunos" dar?
QUOTE(BevardeX @ 2013 06 20, 13:46)
Merginos, o kaip "pražydinti" hortenzijas? Pernai pavasarį pasodinau į dirvą, auga gražiai, krūmai vešlūs, stiprūs, saulėje visą dieną, bet bujoja. o žiedų pšš
Gal "per jaunos" dar?
Gal "per jaunos" dar?
Jei sodinukus pirkote, tai jie turėtų žydėti.. Gal apkarpėte pumpurų užuomazgas, arba trąšų pusiausvyra neteisinga. Jei per daug fosforo žemėje augalai lapus augina, o ne žiedus. Būna, kad dar nušala pumpurai pavasarį...
QUOTE(BevardeX @ 2013 06 20, 13:46)
Merginos, o kaip "pražydinti" hortenzijas?
Gal jos didžialapės ir apšalo ūgliai - jos žydi tik ant antramečių ūglių, todėl ir tampausi su vazonais rudenį į rūsį - kad garantuotai žydėtų, o ne vešlūs žali krūmai bujotų
QUOTE(reg @ 2013 06 20, 15:50)
Gal jos didžialapės ir apšalo ūgliai - jos žydi tik ant antramečių ūglių, todėl ir tampausi su vazonais rudenį į rūsį - kad garantuotai žydėtų, o ne vešlūs žali krūmai bujotų
Didžialapės, anyta pernai "atskyrė" nuo didelio daug metų pas ją augančio krūmo.
Gal ir pašalo, kas ten žino
QUOTE(BevardeX @ 2013 06 21, 08:48)
Didžialapės, anyta pernai "atskyrė" nuo didelio daug metų pas ją augančio krūmo.
O jūs jas žiemai dengėt?
Gak kuri užmatėt- kur Kaune yra pirkt tų spec trąšų mėlynom hortenzijom, Compo berods.
QUOTE(Ciocė @ 2013 06 21, 09:38)
Gak kuri užmatėt- kur Kaune yra pirkt tų spec trąšų mėlynom hortenzijom, Compo berods.
Tų, kur rodė sm2002, nepastebėjau. Tačiau Compo trąšų didelis pasirinkimas yra Schetelig'e. Buvusioje Radijo gamykloj, šalia Žemaičių stotelės