ačiū uz pagyras
QUOTE(Adeliutė @ 2013 06 18, 14:59)
Ir pas mane kepa gerokai, praktiškai nėra pavėsio. Bandau padėti, kur nuo kitų gėlių šiek tiek šešėlį gautų ir vazoną prilaistau gerokai, bet vistiek didžiąją dienos dalį nulinkę galvos
Pas mane tik vakar nulinko ir dalis lapų su rudai juodom dėmėm. Tikrai nesitikėjau, kad namo šiaurinėje pusėje visą dieną saulė kaitins... Dar mintis tokia buvo, kad su trašom padauginau Bandysiu kol kas laistyti, o jei nepadės teks rudenį ieškoti pavėsio net 6 hortenzijom.
Tikrai keista, nes maniškių dešimt vazonų kepa tiesioginėje saulėje nuo 11val. iki kol saulė nusileidžia (pietvakarinėje pusėje tarasa, kur nėra nė menkiausio pavėsio). Nėra per trejus metus apdegęs nei lapelis, nei žiedelis.
Palaistau tada, kai pastebiu, jog nukarę kaip skudurėliai lapai ar žiedai Palaisčius per porą valandų kuo gražiausiai vėl hortenzijos būna tvirtos ir net "traškančios". Kiekvienu laistymu pilu po pilną dešimties litrų laistytuvą vienam vazonui, o trąšas pilu maždaug kas antrą ar trečią laistymą (laistau kartą per savaitę ar rečiau - priklausomai kokiu greičiu džiūna)
Palaistau tada, kai pastebiu, jog nukarę kaip skudurėliai lapai ar žiedai Palaisčius per porą valandų kuo gražiausiai vėl hortenzijos būna tvirtos ir net "traškančios". Kiekvienu laistymu pilu po pilną dešimties litrų laistytuvą vienam vazonui, o trąšas pilu maždaug kas antrą ar trečią laistymą (laistau kartą per savaitę ar rečiau - priklausomai kokiu greičiu džiūna)
QUOTE(mumrikas @ 2013 06 18, 16:14)
Tikrai keista, nes maniškių dešimt vazonų kepa tiesioginėje saulėje nuo 11val. iki kol saulė nusileidžia (pietvakarinėje pusėje tarasa, kur nėra nė menkiausio pavėsio). Nėra per trejus metus apdegęs nei lapelis, nei žiedelis.
Tai galiu dar tikėtis, kad nereiks kraustyti hortenzijų... Pas mane tik vėlai vakare toje vietoje saulė nešviečia. Pasitaikė dvi dienos karščio po lietaus ir jau iškepė hortenzijos. Skambinau namo, tai dar neatsigavo, nors vakar laisčiau vakare
O gal laistot per patį karštį ir dar ant lapų kliūna? Tokiu atveju taip pat augalai gali nudegti nuo vidurdienio saulės. Nors ir negirdėjau kad jos tokios jautruolės būtų. Pas mane jos pasodintos prie malkinės šiaurės vakarų pusėje, tai jau nuo kokių 3 valandų saulės gauna, na nei viena nenudegusi. O jeigu chortenzijos vazonuose, tai galima su juo "nukeliauti" ten kur joms bus vėsiau
QUOTE(Adeliutė @ 2013 06 19, 00:02)
Sunkokas tas keliavimas su vazonais, vieno praktiskai nepakeliu... Pas mus pietine dalis, tai saule - nuo ryto iki vakaro. Gal tikrai trasu mazoka, silpnokos tos galvos...
Sm2002, tos demes gal tikrai nuo laistymo
Sm2002, tos demes gal tikrai nuo laistymo
Aš brugmansijas savo taip kartais pavežioju, po vazonėliu esu padėjusi tokį padėklą su ratukais. Dar nenulakstė nuo tampymo.
Šios dvi labiausiai nukentėjo...
Pas mus lietus dažnai lijo, tai visai nelaisčiau nei karto, o po to dvi dienos karštos pasitaikė, ir antros dienos vakare man buvo šokas , kai pamačiau savo hortenzijas. Vakare palaisčiau, bet vaizdas nepagerėjo kitą dieną, nes apdeginti lapai jaus su sudžiuvusiais kraštais, ir žiedai irgi truputį apdegę. Apžiūrinėju jas vos ne kasdien, tai būčiau pastebėjusi tokius pasikeitimus anksčiau Vakar dar nukarpiau lapus, tai likusieji nenuvytę ir sultingi. Žiūrėsiu, ar toliau degs lapai ir ieškosiu kaltininkų.
Tikrai labai keista Gal čia liga kažkokia, nors ir į apdegimą panašu
QUOTE(sm2002 @ 2013 06 19, 10:45)
Manau jos tikrai nudegė, jeigu jas augini pirmi metai - ta prasme jas įsigijai šiemet.
Pernai man parvežė dovanų is Lenkijos jau žydinčią gražią didžialapę, tai per mėnesį iš jos mažai kas beliko, nors kitos, žiemojusios rūsyje, jautėsi puikiai. Nukišau į gilų pavėsį - iki rudens lapija atsigavo, peržiemojo rūsyje ir dabar stovi saulėje ir džiugina žiedais. Šiais metais pavasarį nusipirkau žydinčią iš maximos, tai vos gyva (lapų daugiau kaip pusė nurudusių), vakar kaip tik apskabiau ir irgi nukišau į visišką pavėsį, patręšiau ir lauksiu atsigavimo kitamet