Pas mane iš mėlynai žydinčios jau dalinai rausva pasidarė. Kol buvo namie, tai mėlynai žydėjo. Nors pasodinta durpėse, miltelius mėlynumo palaikymui barsčiau, bet dabar aplink molis - ph turbūt apie 7 Radau kitos firmos miltelių aprašyme, kad veikia tik jei ph ne daugiau nei 5, bet ant mano pakelio to nėra Pabandysiu žemę rūgštinti
QUOTE(Valatke @ 2013 05 28, 14:11)
Aciu bet vistik - kaip nustatyti ta dirvos ph?
Sodo daržo prekių parduotuvėse yra pirkti pH matuokliai. Ne lakmuso popierėliai, o į dirvą, substratą įbedami.
Užduosiu keistą klausimą
Ar vazoninės hortenzijos turi augti tik vazonuose ir žiemą jas į nešti į rūsį? Ar jas galima sodinti į žemę ir žiemai pridengti.
Mumrikai, ši man labai graži
Ar vazoninės hortenzijos turi augti tik vazonuose ir žiemą jas į nešti į rūsį? Ar jas galima sodinti į žemę ir žiemai pridengti.
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 23, 22:14)
QUOTE(SmilgaS @ 2013 05 30, 20:51)
Užduosiu keistą klausimą
Dėkui
Tokių kaip "vazoninės" nėra - visos jos gali augti ir auga žemėje, taičiau dauguma didžialapių gan neatsparios rimtiems šalčiams ir per juos kartais nušala antramečiai ūgliai, ant kurių jos žydi.
Galima dengti, bet vėl priklauso nuo konkrečios žiemos, nuo konkretaus augalo genetikos, nuo pasodinimo vietos ir pan. ir t.t.. Per daug uždengus gali iššusti, per mažai - nušalti.
Man asmeniškai gražu kaip jos terasą puošia, nes gražios nuo gegužės mėn. iki pat lapkričio, kada sukeliauja į garažą
QUOTE(mazycius @ 2013 05 29, 16:04)
Sm2002 are galite parasyti miltuku pavadinima,kas per miktukai but idomu suzinoti
Tokie Trasos hortenzijoms
Nesitikėjau Lietuvoj tokio grožio pamatyt, bet pamačiau Ir su jumis dalinuosi (vakar dienos foto)
QUOTE(iingutte @ 2013 06 03, 14:11)
Nesitikėjau Lietuvoj tokio grožio pamatyt, bet pamačiau Ir su jumis dalinuosi (vakar dienos foto)
Čia gal vakarų Lietuvoj ir-arba vazonuose augintos , nes pas mane, tos tos, kurios žiemojo lauke, tik pumpurus sukrovusios.
Bet vaizdas tai nerealiai gražus
QUOTE(Para @ 2013 06 03, 13:16)
Čia gal vakarų Lietuvoj ir-arba vazonuose augintos , nes pas mane, tos tos, kurios žiemojo lauke, tik pumpurus sukrovusios.
Čia visiškai rytų Lietuvoje. Kiek žinau tik šiemet pasodintos. Aišku ne koks likimas jų laukia, jei paliks žiemot lauke, bet dabar vaizdas tai iš tikro pasakiškas
QUOTE(iingutte @ 2013 06 03, 14:20)
Čia visiškai rytų Lietuvoje. Kiek žinau tik šiemet pasodintos. Aišku ne koks likimas jų laukia, jei paliks žiemot lauke, bet dabar vaizdas tai iš tikro pasakiškas
Bus toks pat gražus vaizdas ir kitais metais, bet tik vėliau. Maniškės panašios šiemet pirmus metus žiemojo lauke, puikiausiai peržiemojo.
QUOTE(iingutte @ 2013 06 03, 13:11)
galima konkreciau kuriam cia mieste?
nezinodama tai sakyciau kad kokie druskininkai sugebetu taip elgtis, tai idomu kas dar
QUOTE(daffni @ 2013 06 03, 13:25)
galima konkreciau kuriam cia mieste?
nezinodama tai sakyciau kad kokie druskininkai sugebetu taip elgtis, tai idomu kas dar
Poilsiavietė prie Sartų ežero