Šluotelinė uošvei-budlėja Davido. Ji neiškasama, tik pridengiama. Man atrodo, kad ten tiktų putinas Roseum (gražūs bumbulai ). Jei norima senoviškko kaimiško stiliaus, tai tinkama hortenzija "Gulbinas". Krūmas didelis, žiedai dideliam bumbule, kasmet žydi, bėdų su juo jokių.
Ši rausvažiedė hortenzija kasama arba dengiama. Geriau ją sodinti užuovėjoj, tada ji mažiau apšals..bet ir tai ją reikia dengti. Kol mūsų buvo mažesnė, mes kasmet iškasdavom ir laikydavom per žiemą rūsy..
QUOTE(Regila @ 2014 03 17, 17:11)
Šluotelinė uošvei-budlėja Davido. Ji neiškasama, tik pridengiama. Man atrodo, kad ten tiktų putinas Roseum (gražūs bumbulai ). Jei norima senoviškko kaimiško stiliaus, tai tinkama hortenzija "Gulbinas". Krūmas didelis, žiedai dideliam bumbule, kasmet žydi, bėdų su juo jokių.
aga, gražus augalas uošvei ta budlėja
o man gal putinas visgi labiausiai tiktų...bet tik baltai žydi, ar ne? nors koks skirtumas- gražu ir balta būtų, be galo gražu ( dar gerai koks neskanus kad būtų, bebrai vis lanko mus lazdynus išsinešė jau )
Šluotelinė uošvei-budlėja Davido...
nieko nesupratau, juk hortenzijos sluotelines prase
amarrile nuostabus ziedai
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 17, 14:33)
O tos daugiametes.Lt patikomos, siuncia grazius augalus Paziurejau, labai jau graziu augalu turi ir aisku visko uzsinorejau
patikimos, tik aš pati į vietą važiuoju pirkti. Tiesa, vieną kartą siunčiausi, tai gavau kaip ir priklauso, šaknis ir stagarus, nes buvo jau vėlyvas ruduo. Sekantį sezoną viskas subujojo
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 17, 16:56)
Klausimuką turiu( gal kas susidūrę)- kurios lengviausiai dauginasi ir nejautrios niekam? Sodinčiau paupyje, biski reiktų vaizdinius užstoti į nešienautą kitą krantą, o atstumas 30m mažiausiai. Ar blogas pasirinkimas būtų hortenzijos?
man spalva neturi didelės reikšmės, svarbu dydis ir augimo tempas, ir dar kad iškasinėt nereiktų.
Dar gal kokią neiškasamą žiemai šluotelinę rekomenduotumėt, ne baltą ( uošvė užsiprašė )
Ačiū atsakiusioms
man spalva neturi didelės reikšmės, svarbu dydis ir augimo tempas, ir dar kad iškasinėt nereiktų.
Dar gal kokią neiškasamą žiemai šluotelinę rekomenduotumėt, ne baltą ( uošvė užsiprašė )
Ačiū atsakiusioms
jei turėsim galvoje, kad čia hortenzijų tema, vadinasi - šluotelinės. Bet prieš bebrus dar nei vienos nežinau tokios, kad plieninius stiebus augintų
Jei apie spalvas šluotelinių, tai jau kaip tik geriau balta, pereinanti į žalią. Nei balta pereinanti į rausvą ir vėliau į murziną rudą.
Ši rausvažiedė hortenzija kasama arba dengiama. Geriau ją sodinti užuovėjoj, tada ji mažiau apšals..bet ir tai ją reikia dengti. Kol mūsų buvo mažesnė, mes kasmet iškasdavom ir laikydavom per žiemą rūsy..
šluotelinė hortenzija ir Davido budlėja - du skirtingi augalai. Ir nėra tokio Gulbino, yra šviesioji hortenzija Grandiflora arba Annabelle.
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 17, 17:57)
Jei apie spalvas šluotelinių, tai jau kaip tik geriau balta, pereinanti į žalią. Nei balta pereinanti į rausvą ir vėliau į murziną rudą.
dabar pristosiu, kaip tik turiu ta murzina, bet jau kaip yra taip, noreciau tos baltos , stipriais stiebais, kad islaikytu tas grazias galvas savo,gal zinot kokia veisle Va po tas daugiametes.lt knisuosi ir noreciau gal tokios,tiketi kad tvirti stiebai? http://daugiametes.l.......t&Itemid=99
o nuo kada verta jau pas juos uzsakynet? Jeigu paliksiu balandzio pabaigai, rasiu dar ka pirkt? Paskaiciau ,kad tik nuo geguzes sitom prekiaus, tai galiu but rami
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 17, 19:11)
dabar pristosiu, kaip tik turiu ta murzina, bet jau kaip yra taip, noreciau tos baltos , stipriais stiebais, kad islaikytu tas grazias galvas savo,gal zinot kokia veisle Va po tas daugiametes.lt knisuosi ir noreciau gal tokios,tiketi kad tvirti stiebai? http://daugiametes.l.......t&Itemid=99
o nuo kada verta jau pas juos uzsakynet? Jeigu paliksiu balandzio pabaigai, rasiu dar ka pirkt? Paskaiciau ,kad tik nuo geguzes sitom prekiaus, tai galiu but rami
Kad ir ne manęs klausiate, bet noriu pasakyt savo nuomonę Labai tvirta, nelinkstanti yra hortenzija Magical Candle "Bokraflame" http://www.daugiamet...s...t&Itemid=99
Ir žiedai jos iki galo dekoratyvūs. Auginu ją.
Parašiau ir tik dabar pastebėjau, kad apie tą pačią hortenziją kalbam
QUOTE(Linetax @ 2014 03 17, 19:20)
Kad ir ne manęs klausiate, bet noriu pasakyt savo nuomonę Labai tvirta, nelinkstanti yra hortenzija Magical Candle "Bokraflame" http://www.daugiamet...s...t&Itemid=99
tai jau tikrai sitos noresiu
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 17, 20:12)
Galit dar padet del tu daugiameciu.lt.. Uzsireginau ten, tai dabar as galiu prisidet krepsi ir siust, nors kai kurie augalai tik nuo geguzes vidurio bus? Nes esu siuntusi is sibirkos rozyno,tai ten vos ne ziema uzsisakiau ir tik kai buvo galima sodinti,man jas atsiunte. Cia taip pat?
Gal bandykite pasiskambinti...
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 17, 21:12)
Galit dar padet del tu daugiameciu.lt.. Uzsireginau ten, tai dabar as galiu prisidet krepsi ir siust, nors kai kurie augalai tik nuo geguzes vidurio bus? Nes esu siuntusi is sibirkos rozyno,tai ten vos ne ziema uzsisakiau ir tik kai buvo galima sodinti,man jas atsiunte. Cia taip pat?
Man tai jie patys paskambino ir nes pilnam užsakymo siuntimui neturėjo vienos hortenzijos tai reikėjo palaukti. O pradeda siųsti gegužės gale.
Turiu ir aš ją bet man neįprasta žalia spalva žiedų , jie per vasarą taip ir nepabalo gal čia pas mane tik taip
QUOTE(Linetax @ 2014 03 17, 21:19)
Gal bandykite pasiskambinti...
Su Daugiametėmis truputį kebliau, nei su Sibirkos rožynu. Aš užsisakinėju iš Daugiamečių nemažai augalų, tai visuomet neįdeda daugiau nei pusė (apmoku, kai atveža augalus). Bet tai labai nervuoja, susiplanuoji, o augalų negauni. Vis žada, žada....
Marmaledas, gal jums sodyboje tiktų tokia- neužmušama?
Hosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Hosted on Fotki]My Webpage[/URL]
QUOTE(saulelė @ 2014 03 17, 20:30)
Turiu ir aš ją bet man neįprasta žalia spalva žiedų , jie per vasarą taip ir nepabalo gal čia pas mane tik taip
Nėra žiedai akinamo baltumo, bet kad žali, tai nepasakyčiau Pradžioje žalsvi, po to šviesėja. Pas mane taip