Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

QUOTE(Adeliutė @ 2014 03 13, 22:16)
Sakykite, o endless summer gal ir  ankstyvesnis zydejimas nei „bobutiniu”?

Panašiai vienodu metu pražysta.
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 03 13, 22:16)
Antri metai niekaip neissirenku sluotelines. Gal patartumete, kokia is kompaktiskesniu. Dar pageidauciau, kad kuo anksciau pradetu zydeti, bet ko gero is sluotelines to nereiketu tiketis... Aciu,

na, jas juk galima drąsiai genėti ir daugiametėse.lt mačiau vieną ar dvi ( viena šluotelinė ir viena šviesioji), kurios turėtų žydėti nuo birželio wink.gif
Atsakyti
O kazi jei as vazone auginama hortenzija perkelsiu i lauka gyventi nieko jai nenutiks unsure.gif kokia veisle nzn net, ermitaze pernai pirkau, bordiniais ziedais.

QUOTE(Juračiuks @ 2014 03 12, 21:47)
Aš ir iš šakų prisidauginau  smile.gif . Nulaužtas šakeles į tuos spec miltelius pamirkiau ir prieš pora metų šiltnamyje man jos išleido šaknis, peržiemojo, o pernai perkeltos į lauką po vieną žiedą sukrovė  thumbup.gif . Šiemet jau leidžia lapelius  thumbup.gif , reiškia galima iš šakų laisvai pasidauginti

kokie cia milteliai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2014 03 14, 09:31)
O kazi jei as vazone auginama hortenzija perkelsiu i lauka gyventi nieko jai nenutiks  unsure.gif  kokia veisle nzn net, ermitaze pernai pirkau, bordiniais ziedais.
kokie cia milteliai?  bigsmile.gif

Matomai įšaknijimo milteliai. Jų parduotuvėse prie trąšų yra pirkti.
Atsakyti
O kazi jei as vazone auginama hortenzija perkelsiu i lauka gyventi nieko jai nenutiks  unsure.gif  kokia veisle nzn net, ermitaze pernai pirkau, bordiniais ziedais.
kokie cia milteliai?  bigsmile.gif

Taip, Dalele atsakė. Toks raudonas pakelis,lyg rožė nupiešta
Atsakyti

Pas mane iš Žiežmarių šiltnamių pirkta bordiniais (vyšninias) žiedais jau antra žiema žiemoja lauke. Pernai žiedų buvo daug ir krūmas jau ne mažas. Šiemet irgi jau nudengiau, tai pumpurai sveiki gražūs, jei bus kitą savaitę šalčiai, tai vėl uždengsiu agro plėvele.
Atsakyti
Bandysiu ir as persodint. Tik vieta parinkt reikes atidziai, su vazonu tai as ja paskui pavesi deliodavau, ant saules nudegdavo vasara lapelius. Tai po medziu laikiau ir sukdavau pagal saule kad ant pavesio butu unsure.gif
Atsakyti
Aciu Linetax ir Gaudvile. Apie genejima nepagalvojau. Reiks daugiau pasidometi. Labai patiktu medelio forma, bet nejaugi taip drastiskai reiketu tik 1 saka palikt. Jus Gaudvile berods tokia formuojat. Taip pat noriu kompaktiskenes veisles. O gal uztektu genejimu „apstabdyt” ir rinktis nesvarbu kokio augumo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 15 kovo 2014 - 07:22
QUOTE(Adeliutė @ 2014 03 15, 07:21)
Labai patiktu medelio forma, bet nejaugi taip drastiskai reiketu tik 1 saka palikt. Jus Gaudvile berods tokia formuojat. Taip pat noriu kompaktiskenes veisles. O gal uztektu genejimu „apstabdyt” ir rinktis nesvarbu kokio augumo?

pradžioj įsigytų reikalinga buvo krūmo forma. Tai genėjimu sprendžiau naujų ūglių išgriuvimo problemą - kiekvieną pavasarį pakeliu viršun vis daugiau sumedėjusių šakų. Kur per daug sutankėja, drastiškai išgeniu ir vėl tampa daugiau mažiau tvarkingi krūmai. O medelio formos jau pirkau gatavą produktą ( h. paniculata Tardiva ), dabar tik ševeliūros tankumą pavasariais pamodeliuoju wink.gif

Tiesa, kas dėl kompaktiškumo, tai apačioje užimamą plotą laisvai galima kontroliuoti genėjimu, bet į viršų jau šauna tiek, kiek veislės užkoduota. Tačiau jau minėtame tinklapy yra ir žemaūgių šluotelinių.
Atsakyti
Supratau, zinosiu, ka pirkti, dar karta aciu. Buvau isivaizdavusi, kad pati suformavot medeli ax.gif
Dar atsiminiau blush2.gif Kas auginate sluotelines, patarkite. Nelabai patinka ziedu parudavimas (nuo lietaus gal ir baigiant zydeti), ant kuriu maziau matosi? Tikriausiai raustancios labiau slepia ruduma nei baltos-gelsvos? Gal galetumete ir pavad.parasyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 15 kovo 2014 - 13:54
[quote=Adeliutė,2014 03 15, 14:53]
Supratau, zinosiu, ka pirkti, dar karta aciu. Buvau isivaizdavusi, kad pati suformavot medeli ax.gif
Tikrai galite suformuoti pati hortenziją " stiebinę", buvau pradėjusi formuoti ir visai geras rezultatas gavosi, bet vaikai nulaužė doh.gif tai ir nebežaidžiu daugiau.
Atsakyti
Per kiek metu kazkas panasaus pavyksta? O kokia auginate, kaip del „rudumo”. Matai saulele, kodel nemiga kankina, turiu si rupesti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 15 kovo 2014 - 14:26