Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

Gal kas pasufleruos kur Kaune geriausia pirkti hortenzijas (kainos atžvilgiu)? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2014 03 10, 09:08)
Mano hortenzija vazone rusy ziemojo, bet va pas kaimynes labai grazios rausvos hortenzijos kieme auga tai kazkas atejes ispjauste sakas vidines  blink.gif  ka su jom daro? ar daugint galima kazkaip sakomis?

Aš ir iš šakų prisidauginau smile.gif . Nulaužtas šakeles į tuos spec miltelius pamirkiau ir prieš pora metų šiltnamyje man jos išleido šaknis, peržiemojo, o pernai perkeltos į lauką po vieną žiedą sukrovė thumbup.gif . Šiemet jau leidžia lapelius thumbup.gif , reiškia galima iš šakų laisvai pasidauginti
Atsakyti
QUOTE(Dodže @ 2014 03 12, 17:15)
Gal kas pasufleruos kur Kaune geriausia pirkti hortenzijas (kainos atžvilgiu)?  4u.gif

Jei norite pigiausiai, tai turguje pas bobutę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 03 12, 22:49)
Jei norite pigiausiai, tai turguje pas bobutę  smile.gif

Tai taip tik įdomu ką gausi biggrin.gif , reikės palaukti turbūt mugių augalų kurios būna pavasarį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dodže @ 2014 03 13, 10:08)
Tai taip tik įdomu ką gausi  biggrin.gif , reikės palaukti turbūt mugių augalų kurios būna pavasarį. smile.gif

Pas bobutes buna gražios, ružavos,raudonos ,tik ne šluotelines kokios,ir bijo žiedai šalčių.O ir laikomos būna vazonuose sklepe,nes turguj anksti jau žydinčias pardavineja.
Atsakyti
Turiu šitą http://www.daugiamet...s...t&Itemid=99 gražuolę kuriai prognozuojamas atsparumas šalčiui iki -30. O gal galiu nudengti ir nesibaiminti nedidelio šaltuko?
Kaip manote? Kaip elgiatės su “Endless Summer ",jos taip pat atsparios šalčiui.
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2014 03 13, 16:42)
Turiu šitą http://www.daugiamet...s...t&Itemid=99  gražuolę kuriai prognozuojamas atsparumas šalčiui iki -30. O gal galiu nudengti ir nesibaiminti nedidelio šaltuko?

Vat,nelabai suprantu,kuo ši nuorodoj gele skiriasi nuo bobučių parduodamų. Turguj tikrai panašių matau. Jei čia didžialapė,tai vis tiek bijo šalčių,už ką tada ta kaina? ji juk ne patentine / ir ne retenybė.Nesusigundžiau ja,nes ružava man ne prastesnė. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 13, 16:57)
Vat,nelabai suprantu,kuo ši nuorodoj gele skiriasi nuo bobučių parduodamų. Turguj tikrai panašių matau. Jei čia didžialapė,tai vis tiek bijo šalčių,už ką tada ta kaina? ji juk ne patentine / ir ne retenybė.Nesusigundžiau ja,nes ružava man ne prastesnė. wub.gif

Skiriasi tuo, kad bobučių hortenzijos žiedus krauna ant antramečių šakelių, tos kur nuorodoj - ant pirmamečių, be to pakelia didesnius šalčius lyginant su įprastinėmis, jų ir dauginti pardavimui taip paprastai negalima, reik leidimų jei neklystu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2014 03 13, 16:42)
Turiu šitą http://www.daugiamet...s...t&Itemid=99  gražuolę kuriai prognozuojamas atsparumas šalčiui iki -30. O gal galiu nudengti ir nesibaiminti nedidelio šaltuko?

Endless Summer serija, berods oficialiame jų saite rašo, kad atlaiko iki -35C. Savos nedengiu nuo pat įsigijimo metų. Pirmą, antrą žiemas apdėdavau sniegu iki viršūnių, bet ji ten tame sniege tik šusdavo. Šią žiemą taip pat nedengiau ir sniego kaip žinia nebuvo, tai jau lapukai greit skleisis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 13, 19:18)
Endless Summer serija, berods oficialiame jų saite rašo, kad atlaiko iki -35C. Savos nedengiu nuo pat įsigijimo metų. Pirmą, antrą žiemas apdėdavau sniegu iki viršūnių, bet ji ten tame sniege tik šusdavo. Šią žiemą taip pat nedengiau ir sniego kaip žinia nebuvo, tai jau lapukai greit skleisis  mirksiukas.gif

Tai ir manoji jau su lapukais mažais, jei dabar atidengčiau manau jai nepatiktų atviri vėjai ir šaltis, gal ir pakenktų. Bandysiu žiemai palikti nuogutę o gal patiks ir neturės įtakos žydėjimui.

Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2014 03 13, 17:57)

didžialapė hortenzija didžialapei nelygi. Aš noriu žiedų o ne krūvos lapų, man nesigauna jų apdengus žiemai išlaikyti sveikų stiebų vis nušunta, tai ir ryžausi tokiai gražuolei.
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2014 03 13, 18:54)

didžialapė hortenzija didžialapei nelygi. Aš noriu žiedų o ne krūvos lapų, man nesigauna jų apdengus žiemai išlaikyti sveikų stiebų vis nušunta, tai ir ryžausi tokiai gražuolei.

drinks_cheers.gif Vat būtent, kad žiedų norisi, nors šiai dienai auginu dvi "bobutines", kurios puikiai žiemoja lauke ir žydi be problemų. O Endless summer niekada nedengiu, nuo pirkimo dienos pasitikėjau aprašymu, kad žiemoja prie -35, tad ir nesivarginu smile.gif Ji brangoka, bet aš džiaugiuosi, kad įsigijau smile.gif
Atsakyti
Sakykite, o endless summer gal ir ankstyvesnis zydejimas nei „bobutiniu”?

Antri metai niekaip neissirenku sluotelines. Gal patartumete, kokia is kompaktiskesniu. Dar pageidauciau, kad kuo anksciau pradetu zydeti, bet ko gero is sluotelines to nereiketu tiketis... Aciu,
Atsakyti