Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

Aš savo hortenzijas vakar nudengiau, bet pažiūrėjau prognozes tai ryt naktį bus minusas, reikės iš vakaro truputį dangos užmesti. Manau, kad galima jau jas atidengti ax.gif
daffni, šiandiena arba rytoj labai geras laikas persodinti.
Kaip tik dabar geras metas hortenzijas dauginti, tai matomai pasipjaustė kažkas šakelių verysad.gif . Galėjo, bet pasiprašyti...
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2014 03 10, 11:06)
Kažkas rašė, kad nori iš garažo parsivežti hortenzijas, tai aš jas įkurčiau šiltamyje, o ne sandėliuke, šiltamyje šviesu, užuovėja, įkasti į žemę vazonus ir tegul auga, o kai atšils išnešite jau su žiedais.

Buvau taip padarius, ir daugiau niekada nebedarysiu doh.gif Iš rūsio iškeltos į šiltnamį nuo šviesos ir šilumos pertekliaus numėtė visus pumpurus ir išnešiau ne su žiedais, o pajuodusias šakas verysad.gif
Dabar iškeliu iš rūsio tik į pavėsį lauke ir tik kai nebenusimato šalnų - iki balandžio vidurio garantuotai bus rūsy dar (nuo savaitgalio žadamas smarkus atšalimas, o ir dabar dar naktį pas mus šalnos stiprokos, net mašinos langus tenka gramdyt...)
Atsakyti
Labas rytas, labai noriu patarimo. Gyvenu UK hortenzija auginu dideliame vazone, taciau noriu siandien isodinti i zeme. Patarkite prasau, ar siaures rytu puseje ji pas mane augtu, jei sauleta diena siek tiek ryta saules buna, bet per visa diena , saules kieme nera. Tikriausiai neaugs hortenzija ? aciu
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2014 03 10, 10:54)
Labas rytas, labai noriu patarimo. Gyvenu UK hortenzija auginu dideliame vazone, taciau noriu siandien isodinti i zeme. Patarkite prasau, ar siaures rytu puseje ji pas mane augtu, jei sauleta diena siek tiek ryta saules buna, bet per visa diena , saules kieme nera. Tikriausiai neaugs hortenzija ? aciu

Man atrodo, kad hortenzijos, kaip tik yra pavėsio augalai smile.gif Pietinė pusė joms būtų daug blogiau.
Atsakyti
Virgale, tikrai augs, joms zymiai geriau pavesyje nei saulekaitoje. Kad ir kaip jas bemyleciau, pas mane vargsta visa diena ant saules. Nulenkia „galvas”, prilaistai daugiau, kad atsigautu, vel blogai-perlaistai ir t.t.
Atsakyti
Ši hortenzija kepa nuo 5 val iki 10 val ryto prie Viduržemio jūros. Vėliau papuola į šešėlį.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 03 10, 10:36)
Buvau taip padarius, ir daugiau niekada nebedarysiu  doh.gif  Iš rūsio iškeltos į šiltnamį nuo šviesos ir šilumos pertekliaus numėtė visus pumpurus ir išnešiau ne su žiedais, o pajuodusias šakas  verysad.gif
Dabar iškeliu iš rūsio tik į pavėsį lauke ir tik kai nebenusimato šalnų - iki balandžio vidurio garantuotai bus rūsy dar (nuo savaitgalio žadamas smarkus atšalimas, o ir dabar dar naktį pas mus šalnos stiprokos, net mašinos langus tenka gramdyt...)

Jūs rašote iš rūsio, o ten motetis šnekėjo apie atnešimą iš tamsas sandėliuko, kur hortenzijos dar nepradėjusios busti. Ir man keista, man šiltanamyje niekda nenudenga nuo saulės, nors anksti pavasarį sunešu visas gėles iš sklepo, man atvirkščiai, kai iš šiltamio perkeliu į lauką, jei gauna per daug saulės nudega lapai ir žiedai, kuriuos užaugina šiltnamyje. Pernai atsimenu iš šiltamio išnešiau brugmansiją jau su lapais ir pastačiau pavėsyje, kad saulė nenudegintų, tai vėjas per pora valandų iš lapų padarė skudurus ir gėlė vėl per naujo turėjo auginti lają.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 12, 09:16)
Ši hortenzija kepa nuo 5 val iki 10 val ryto prie Viduržemio jūros. Vėliau papuola į šešėlį.

Kokia gražuolė wub.gif Pas mane irgi vazone, bet taip gausiai nežydi, gal patręšti daugiau reikia g.gif
Atsakyti
čia Vilniuj pernai vasarą mirksiukas.gif
vazonuose, peržiemojusios rūsy (stovi beveik pavėsy, po medžiu, bet kasdien tekdavo laistyt, viršūnės vis tiek nuleipdavo):
user posted image
ir lauke, peržiemojusios po lapų šūsnimi ir plėvele pridengtos (gauna šiek tiek rytinės saulės):
user posted image
Tręšti per daug netręšiau - turėjau kamelijoms skirtų granulių, truputį įberdavau žydint...
Atsakyti
Nuostabios wub.gif

O mano turbūt nušuto pirmą kart įsigijau jau spalio mėn. ir persodinau į žemę, apdengiau nemažai ir pjuvenom aplink ir agro plėvele, bet kotai juodi turbūt nušuto ar vėlai pasodintos neprigijo. Šiemet ieškosiu nusipirkt vėl, nes labai jau patiko man jos.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 03 12, 15:18)
čia Vilniuj pernai vasarą  mirksiukas.gif
vazonuose, peržiemojusios rūsy (stovi beveik pavėsy, po medžiu, bet kasdien tekdavo laistyt, viršūnės vis tiek nuleipdavo):
user posted image
ir lauke, peržiemojusios po lapų šūsnimi ir plėvele pridengtos (gauna šiek tiek rytinės saulės):
http://images59.fotk...oskrumai-vi.jpg
Tręšti per daug netręšiau - turėjau kamelijoms skirtų granulių, truputį įberdavau žydint...

wub.gif Kaip pasiilgau žiedų...
Pirmoje nuotraukoje du vazonai vienas šalia kito ar kiek jų ten ?
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 03 12, 17:36)
wub.gif Kaip pasiilgau žiedų...
Pirmoje nuotraukoje du vazonai vienas šalia kito ar kiek jų ten ?

Taip, du dideli vazonai drinks_cheers.gif Dabar jos dar rūsy, bet jau mačiau bando lapus leisti...
ir aš pasiilgau žiedų, ir kad daug daug būtų, ir visi kvepėtų dar biggrin.gif
Atsakyti