Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

karosimi, dar palikite hortenzijas uždengtas. Dar anksti jas atidenginėti. O žiemai vien dėžę užmesti, kad nesušaltų, hortenzijoms yra tikrai per maža.
Atsakyti
Šiemet kažkokia keista žiema buvo g.gif aš saviškę paprastą ružava , užkasdavau sniegu ir be problemų peržiemodavo ir gausiai žydėdavo. O šiemet sniego pas mus irgi buvo pakankamai, o kai nuleido tai pasirodė, kad šakos irgi pajuodusios. Nušalti tikrai negalėjo, manau gal nušuto? bet po sniegu juk negalėjo...vienu žodžiu nesuprantu, kas pakenkė. Bus matyt kas čia bus, lapų pumpurai gyvi, bet kažin ar nenukris nuo tokių šakų. Mistika ir tiek smile.gif

Atsakyti
Pas mane irgi greiciau „susuto” nei nusale. Durpes primirkusios buvo. Po salciu atkapsciau, tai prie pat zemes yra gyvu pupureliu. Bet... Siandien isgirdusi, kad bus apie -4,pagalvojau, kad nakciai reikia uzkapstyti vel, ir pamirsau. Dabar, guledama lovoj ir skaitydama tema, atsiminiau doh.gif
Atsakyti
Lauke paliktų hortenzijų dar netikrinau, bet rūsyje gyvenusios jau keliasi wub.gif Dviejų rūšių turėjau, tai vienos labai daug naujų šakelių prileidę, kitos rūšies ant senų šakučių lapelius leidžia. Rūsyje laikiau uždengtas. Praeitą savaitę atidengiau, paliejau. Gal jau laikas į šviesą jas nešti?
Atsakyti
Sveikos,

laikau ir as garazo rusyje hortenzija, visa ziema nereikejo laistyti,nes dregna tam rusyje,zeme dregna. Garazas uz miesto,neprivazinesi. Galvoju,gal jau galiu parsigabanet I kiema. Ar dar anksti? Savo kieme turiu tik lauko sandeliuka, turbut ten vazona kist ner geriausia mintis. Labai noriu pagaliau sulaukt ziedu,tai noriu jusu patarimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 08, 18:41)
Sveikos,

laikau ir as garazo rusyje hortenzija, visa ziema nereikejo laistyti,nes dregna tam rusyje,zeme dregna. Garazas uz miesto,neprivazinesi. Galvoju,gal jau galiu parsigabanet I kiema. Ar dar anksti? Savo kieme turiu tik lauko sandeliuka, turbut ten vazona kist ner geriausia mintis. Labai noriu pagaliau sulaukt ziedu,tai noriu jusu patarimo  4u.gif

Pagal esančius orus kaip ir galima būtų jau išnešti hortenzijų vazonus į lauką. Tačiau dabar visa savaitė bus saulėta. Tad, nepridengus jų (kad ir pavėsyje padėsite) vis tik pavojinga dėl saulės. Žinoma galima nešti ir visą savaię laikyti uždengus plona agrodanga. Kelias nakitis bus dar minusas, tad vėl reikės arba užmesti truputį daugiau tos agrodangos arba parsinešti nakčiai į vidų ar į kokį sandėliuką parnakt padėti. Tad, jums rinktis smile.gif
Atsakyti
Aciu Dalele 4u: parsivezu tada savo grozi, pasidesiu I sandeliuka , geriau pazaisiu kiek, negu tame rusyje neaisku ka veikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Parsivelkuvėl: 08 kovo 2014 - 18:43
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 25, 22:16)
karosimi, dar palikite hortenzijas uždengtas. Dar anksti jas atidenginėti. O žiemai vien dėžę užmesti, kad nesušaltų, hortenzijoms yra tikrai per maža.

Si ziema kaip ne ziema. nors salcio savaite buvo g.gif , bet gal sakau nenusalo jei is akuciu lapelius leidzia,gal atsigaus tos pajuodusios sakutes.
Atsakyti
Sveikos, turiu pora palikusi vazonuose, jau po truputi pradeda atzelti. Manau butinai reik persodint, is tos zemes nelabai kas like. Kada tai protingiausiai butu daryti?
Atsakyti
Mano hortenzija vazone rusy ziemojo, bet va pas kaimynes labai grazios rausvos hortenzijos kieme auga tai kazkas atejes ispjauste sakas vidines blink.gif ka su jom daro? ar daugint galima kazkaip sakomis?
Atsakyti
Gal jau galima atidengti lauke hortenzijas, auga labiau pavėsingoje vietoje, didelių šalčių kaip ir nenusimato, viskas bunda, o jos stovi po agroplėvele kaip kokonai smile.gif
Atsakyti
Aš vakar irgi nudengiau agroplėvelę, bet durpes dar palikau. O šluotelinę nugenėjau. Vazoninė sklepe jau užauginusi kokių 10 cm šakutes ir žiedus augina, pas mane šviesus sklepas.
Kažkas rašė, kad nori iš garažo parsivežti hortenzijas, tai aš jas įkurčiau šiltamyje, o ne sandėliuke, šiltamyje šviesu, užuovėja, įkasti į žemę vazonus ir tegul auga, o kai atšils išnešite jau su žiedais.
Atsakyti