karosimi, dar palikite hortenzijas uždengtas. Dar anksti jas atidenginėti. O žiemai vien dėžę užmesti, kad nesušaltų, hortenzijoms yra tikrai per maža.
Šiemet kažkokia keista žiema buvo aš saviškę paprastą ružava , užkasdavau sniegu ir be problemų peržiemodavo ir gausiai žydėdavo. O šiemet sniego pas mus irgi buvo pakankamai, o kai nuleido tai pasirodė, kad šakos irgi pajuodusios. Nušalti tikrai negalėjo, manau gal nušuto? bet po sniegu juk negalėjo...vienu žodžiu nesuprantu, kas pakenkė. Bus matyt kas čia bus, lapų pumpurai gyvi, bet kažin ar nenukris nuo tokių šakų. Mistika ir tiek
Lauke paliktų hortenzijų dar netikrinau, bet rūsyje gyvenusios jau keliasi Dviejų rūšių turėjau, tai vienos labai daug naujų šakelių prileidę, kitos rūšies ant senų šakučių lapelius leidžia. Rūsyje laikiau uždengtas. Praeitą savaitę atidengiau, paliejau. Gal jau laikas į šviesą jas nešti?
Sveikos,
laikau ir as garazo rusyje hortenzija, visa ziema nereikejo laistyti,nes dregna tam rusyje,zeme dregna. Garazas uz miesto,neprivazinesi. Galvoju,gal jau galiu parsigabanet I kiema. Ar dar anksti? Savo kieme turiu tik lauko sandeliuka, turbut ten vazona kist ner geriausia mintis. Labai noriu pagaliau sulaukt ziedu,tai noriu jusu patarimo
laikau ir as garazo rusyje hortenzija, visa ziema nereikejo laistyti,nes dregna tam rusyje,zeme dregna. Garazas uz miesto,neprivazinesi. Galvoju,gal jau galiu parsigabanet I kiema. Ar dar anksti? Savo kieme turiu tik lauko sandeliuka, turbut ten vazona kist ner geriausia mintis. Labai noriu pagaliau sulaukt ziedu,tai noriu jusu patarimo
QUOTE(Parsivelkuvėl @ 2014 03 08, 18:41)
Sveikos,
Pagal esančius orus kaip ir galima būtų jau išnešti hortenzijų vazonus į lauką. Tačiau dabar visa savaitė bus saulėta. Tad, nepridengus jų (kad ir pavėsyje padėsite) vis tik pavojinga dėl saulės. Žinoma galima nešti ir visą savaię laikyti uždengus plona agrodanga. Kelias nakitis bus dar minusas, tad vėl reikės arba užmesti truputį daugiau tos agrodangos arba parsinešti nakčiai į vidų ar į kokį sandėliuką parnakt padėti. Tad, jums rinktis
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 25, 22:16)
karosimi, dar palikite hortenzijas uždengtas. Dar anksti jas atidenginėti. O žiemai vien dėžę užmesti, kad nesušaltų, hortenzijoms yra tikrai per maža.
Si ziema kaip ne ziema. nors salcio savaite buvo , bet gal sakau nenusalo jei is akuciu lapelius leidzia,gal atsigaus tos pajuodusios sakutes.
Sveikos, turiu pora palikusi vazonuose, jau po truputi pradeda atzelti. Manau butinai reik persodint, is tos zemes nelabai kas like. Kada tai protingiausiai butu daryti?
Mano hortenzija vazone rusy ziemojo, bet va pas kaimynes labai grazios rausvos hortenzijos kieme auga tai kazkas atejes ispjauste sakas vidines ka su jom daro? ar daugint galima kazkaip sakomis?
Gal jau galima atidengti lauke hortenzijas, auga labiau pavėsingoje vietoje, didelių šalčių kaip ir nenusimato, viskas bunda, o jos stovi po agroplėvele kaip kokonai
Aš vakar irgi nudengiau agroplėvelę, bet durpes dar palikau. O šluotelinę nugenėjau. Vazoninė sklepe jau užauginusi kokių 10 cm šakutes ir žiedus augina, pas mane šviesus sklepas.
Kažkas rašė, kad nori iš garažo parsivežti hortenzijas, tai aš jas įkurčiau šiltamyje, o ne sandėliuke, šiltamyje šviesu, užuovėja, įkasti į žemę vazonus ir tegul auga, o kai atšils išnešite jau su žiedais.
Kažkas rašė, kad nori iš garažo parsivežti hortenzijas, tai aš jas įkurčiau šiltamyje, o ne sandėliuke, šiltamyje šviesu, užuovėja, įkasti į žemę vazonus ir tegul auga, o kai atšils išnešite jau su žiedais.