Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 24, 16:40)
Ko-dėl?  g.gif Mano lauke nežiemojanti nuo rudens šiltnamy gyvena ir šeštadienį apžiūrėjus - viskas su ja gerai, keletą lapukų jau yra išskleistų. Ir ko jau čia tos saulės bijot, jei jos net nėra, gi diena tai apniukus, kaip tik tokiu oru ir reikia pratinti. Vat laistyt jau reiktų nepamiršt.

Idomu, ir visa ziema silnamyje? ir nesusalo? g.gif
as isnesu tik geguzi i lauka smile.gif
Atsakyti
O laistyt reikia rusy kai laikai? As nelaisciau visa ziema, leidzia lapelius jau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2014 02 24, 19:32)
O laistyt reikia rusy kai laikai? As nelaisciau visa ziema, leidzia lapelius jau  unsure.gif

Žemė turėtų būti visą laiką lengvai drėgna. Gal jūsų rūsys drėgnas ir vėsus, todėl hortenzija per žiemą ir neišdžiuvo.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 24, 18:37)
Žemė turėtų būti visą laiką lengvai drėgna. Gal jūsų rūsys drėgnas ir vėsus, todėl hortenzija per žiemą ir neišdžiuvo.

Dregnas tikrai. Visas geles ir svogunus laikau, niekad nesudziuvo niekas. Reiks gal lengvai palaistyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2014 02 24, 16:46)
Idomu, ir visa ziema silnamyje? ir nesusalo? g.gif

na taip. Kaip spalio mėn įkišau, taip iki šiol ten ir yra. Beje, viena SM mamytė pernai ar užpernai rodė savo gražuoles didžialapes, kurias žiemai uždengia, berods eglišakiais, ir gerai peržiemoja. Štai jos pavyzdžiu ir sumąsčiau paeksperimentuoti wink.gif
Atsakyti
As pernai savo didzialape pasodinau lauke. apvoziau deze. reikes paziureti rytoj kaip ji pen gyvena. biggrin.gif
Atsakyti
Aš taip pat savo didžialapę apvynioju agrodanga, dar pargaminu ir palieku lauke žiemoti. Žinoma ji auga žemėse, o ne vazone.

user posted imageHosted on Fotki[/IMG]
Atsakyti
Dalele o jūsiškė Maximine?
Aš rudenį taip pat bandysiu gausiai apdėti su eglišakėmis, nes šiemet nusivyliau savo dengimu. Siuvau spec maišą iš kvėpuojančios medž., bet kai nudengiau isigandau tiesiog vanduo varva nuo šakų. Daug šakų pajuodusių.
Atsakyti
Na, gal ne pačioje Maximoje pirkau, bet gal gėlių parduotuvėje... net neatmenu, labai senai pirkau schmoll.gif Pirkau kaip mėlyną, savo gimtadieniui, terasai papuošti bigsmile.gif . Kelis metus auginau vazone, vis nešiodama: rudenį- rusys, pavasarį po šalnų- laukas. Bet ji augo ir vis vazonas buvo didinamas, kol galiausiai atsibodo ir pasodinau lauke.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 24, 18:40)
Ko-dėl?  g.gif Mano lauke nežiemojanti nuo rudens šiltnamy gyvena ir šeštadienį apžiūrėjus - viskas su ja gerai, keletą lapukų jau yra išskleistų. Ir ko jau čia tos saulės bijot, jei jos net nėra, gi diena tai apniukus, kaip tik tokiu oru ir reikia pratinti. Vat laistyt jau reiktų nepamiršt.

To-dėl, kad Jūsų visą žiemą kaip supratau ten buvo, o jei iš rūsio iškelt ir palikt šiltnamy - sudega, deja, išbandyta doh.gif verysad.gif Dienos neapniukusios, bent jau Vilniuj - tai saulė plieskia kaip reikalas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saulelė @ 2014 02 24, 23:16)
Dalele o jūsiškė Maximine?
Aš rudenį taip pat bandysiu gausiai apdėti su  eglišakėmis, nes šiemet nusivyliau savo dengimu. Siuvau spec maišą iš kvėpuojančios medž., bet kai nudengiau isigandau tiesiog vanduo varva nuo šakų. Daug šakų pajuodusių.

Man eglišakiais uždengus nušala schmoll.gif jau kiek visko bandyta, kiek vargta su jom... tai dabar pora su vazonais dideliais - juose žiemoja rūsy ir paskui keliauja į kiemą gegužę. o kitos lieka lauke - tai lenkiam šakas prie žemės, dedam padėklus, ant jų - didžiulę krūvą sausų lapų. Pernai peržiemojo, žydėjo kaip žiedų kalnas thumbup.gif Bet aš VILNIUJ, ir dar molingoj žemėj... o Klaipėdoj smėlynuose brolienės tokios pat ružavos hortenzijos žiemoja lauke net neridengtos, ir nenušala - žydi ir bujoja, taip kad viskas priklauso nuo dislokacijos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 25 vasario 2014 - 09:57
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 24, 18:46)
na taip. Kaip spalio mėn įkišau, taip iki šiol ten ir yra. Beje, viena SM mamytė pernai ar užpernai rodė savo gražuoles didžialapes, kurias žiemai uždengia, berods eglišakiais, ir gerai peržiemoja. Štai jos pavyzdžiu ir sumąsčiau paeksperimentuoti wink.gif

Pas mane visos persalo lauke ir dengdavau ... manau Vilniuj per salta joms, Klaipedoj Palangoj ten perziemoja, tai dabar vargstu nesioju i rusy smile.gif
Atsakyti
Atidengiau savo paziureti. sakos pajuodusios ,bet yra lapeliu uzuomazgos zalios. Buvau uzdengusi su deze. Atidengti ar dar ne g.gif . Gal gyvens atsigaus lapeliu spalva.
Atsakyti