Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

gal kas turit patarima, ka daryt su hortenzijom, nes jau ir lapai ir ziedynai sukrauti, gal jau nesti kur sviesu? gal jau ziemos salnu nebebus? kaip manot? pirmi metai kaip auginu ir toks kuriozas g.gif
Atsakyti
QUOTE(punta @ 2014 02 18, 13:20)
gal kas turit patarima, ka daryt su hortenzijom, nes jau ir lapai ir ziedynai sukrauti, gal jau nesti kur sviesu? gal jau ziemos salnu nebebus? kaip manot? pirmi metai kaip auginu ir toks kuriozas g.gif

Bu dar šalnų. Nebūk naivi, pavasaris Lietuvoj neateina vasario mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(punta @ 2014 02 18, 12:20)

Nieko nuostabaus, kad link pavasario hortenzijos budinasi ir didėja jų pumpurėliai. Į kambarį jų nešt nepatartina, nes augalai tik suvargs. Reikia išlaukt kol atšils, juk dar ne pavasaris mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(punta @ 2014 02 18, 14:20)

ne kuriozas - kasmet taip yra, jos anksti pradeda sprogti. mano kartais jau būna su lapais, kol į lauką reikia nešti, o tas būna geriausiu atveju balandį, ne anksčiau. Tikrai nieko nedarykit, tegul laukia. Ir paskui, kai išnešit, atsargiai pratinkit prie saulės, tik pavėsy laikykit, nes labai greit nudega 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 18, 15:14)
ne kuriozas - kasmet taip yra, jos anksti pradeda sprogti. mano kartais jau būna su lapais, kol į lauką reikia nešti, o tas būna geriausiu atveju balandį, ne anksčiau. Tikrai nieko nedarykit, tegul laukia. Ir paskui, kai išnešit,  atsargiai pratinkit prie saulės, tik pavėsy laikykit, nes labai greit nudega  4u.gif

aciu uz patarima smile.gif
Atsakyti
Tikrai hortenzijas laikykite kuo vėsiau, jei laikote jas namų sąlygomis. Tai augalas kuris (jei auga sode) atidengiams paskutinis iš visų uždengtų žiemai augalų smile.gif
Atsakyti
Esu skaičiusi, norint žydrų hortenzijų reikia anksti pavasarį pradėti trešti tam skirtomis trąšomis. Kada pradėti tręšti ? Gal turite patirties, šiame reikale 4u.gif
Atsakyti
saulele, tręšti galima pradėti, kai augalas pradeda augti. T.y. pradeda auginti naujus lapus.
Atsakyti
kadangi mano hortenzija ziemoja pas uosvius rusy, tai pati ne ka darau... bet va paskambijo man ji ir sako kad isnese jau hortenzijas i siltnami unsure.gif paskaicius suprantu kad geriau jau nestu atgal?????
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2014 02 24, 16:39)
kadangi mano  hortenzija ziemoja pas uosvius rusy, tai pati ne ka darau... bet va paskambijo man ji ir sako kad isnese jau hortenzijas i siltnami  unsure.gif  paskaicius suprantu kad geriau jau nestu atgal?????

taip, ir kuo greičiau doh.gif ir išvis, net atšilus jokiu būdu į šiltnamį neneškit - tik lauke pavėsy, nes paprasčiausiai sunaikinsit nuo per didelio šviesos kiekio ir per didelės šilumos. išneškit tik kai visiškai praeis šalnų pavojus ir po truputį pratinkit prie šviesos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 24 vasario 2014 - 16:09
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 24, 16:06)
taip, ir kuo greičiau  doh.gif  ir išvis, net atšilus jokiu būdu į šiltnamį neneškit - tik lauke pavėsy, nes paprasčiausiai sunaikinsit nuo per didelio šviesos kiekio ir per didelės šilumos. išneškit tik kai visiškai praeis šalnų pavojus ir po truputį pratinkit prie šviesos

aciu, liepiau nest atgal cool.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2014 02 24, 14:39)
kadangi mano  hortenzija ziemoja pas uosvius rusy, tai pati ne ka darau... bet va paskambijo man ji ir sako kad isnese jau hortenzijas i siltnami  unsure.gif  paskaicius suprantu kad geriau jau nestu atgal?????

QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 24, 16:06)
taip, ir kuo greičiau  doh.gif  ir išvis, net atšilus jokiu būdu į šiltnamį neneškit - tik lauke pavėsy, nes paprasčiausiai sunaikinsit nuo per didelio šviesos kiekio ir per didelės šilumos. išneškit tik kai visiškai praeis šalnų pavojus ir po truputį pratinkit prie šviesos

Ko-dėl? g.gif Mano lauke nežiemojanti nuo rudens šiltnamy gyvena ir šeštadienį apžiūrėjus - viskas su ja gerai, keletą lapukų jau yra išskleistų. Ir ko jau čia tos saulės bijot, jei jos net nėra, gi diena tai apniukus, kaip tik tokiu oru ir reikia pratinti. Vat laistyt jau reiktų nepamiršt.
Atsakyti