Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

QUOTE(Kilina @ 2013 10 31, 16:11)
As tas paprastas hortenzijas nukirpau susmulkinau ir turesiu puikiausia mulca.Kiekvienais metais nukerpu ir auga dideles ir zydi puikiausiai,bet matyt jos tokios jau yra ipratusios,o tos didzialapes ispuikusios biggrin.gif

drinks_cheers.gif Nors aš apkerpu tik pavasarį, nes man patinka jų žiedynai, ypač kai pasidengia šerkšnu (tikiuosi dar pamatyti biggrin.gif )
Atsakyti
Turiu dar jaunutę laipiojančią hortenziją, kuri nė karto nežydėjo. Šiemet gerokai paūgėjo, prisitvirtino prie sienos, tikiuosi vasarą sulaukt žiedų smile.gif Šiandien apžiūrėjau, kad jos pumpurėliai jau nemaži... Gal pridengti, jei didesni šalčiai ateitų g.gif Ką patartumėte? Štai tokie jau pumpurėliai :
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 30 gruodžio 2013 - 10:41
Mano paprasta hortenzija ir niekada nedengdavau, o užkasdavau sniegu. Bet jei šiemet nebus sniego ir praneš didesnius šalčius, tai manau reikės uždengti, nes gaila būtų jei nušaltų ir nežydėtų.

Linetax neauginu laipiojančios, bet jūsų vietoje uždengčiau, nes jei užeis šalčiai, tai tie pumpurai tikrai nušals. Gal duos dievas pirmiausiai prisnigs, o tada užeis šalčiai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 12 28, 22:15)
drinks_cheers.gif  Nors aš apkerpu tik pavasarį, nes man patinka jų žiedynai, ypač kai pasidengia šerkšnu (tikiuosi dar pamatyti  biggrin.gif )

Aš tai nurėžiau kalėdinėms dekoracijoms hortenzijų žiedus, o tie, kuriuos palikau, nuo lietaus nekaip atrodo, kaip papuvę. Gal nevisi žiedai gražūs žiemą g.gif

Pas mus nešalta, tai po švenčių eglės šakas nuo žaisliukų atlaisvinsiu ir jomis hortenzijas užklosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssmm202: 30 gruodžio 2013 - 11:56
QUOTE(ssmm202 @ 2013 12 30, 13:54)
Aš tai nurėžiau kalėdinėms dekoracijoms hortenzijų žiedus, o tie, kuriuos palikau, nuo lietaus nekaip atrodo, kaip papuvę. Gal nevisi žiedai gražūs žiemą  g.gif

Labai gražiai atrodo purkštos "sidabru" kalėdinėse dekoracijose. Maniškės pasodintos prie namo, tai stipraus lietaus nelabai gauna.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 12 30, 11:40)
Turiu dar jaunutę laipiojančią hortenziją, kuri nė karto nežydėjo. Šiemet gerokai paūgėjo, prisitvirtino prie sienos, tikiuosi vasarą sulaukt žiedų  smile.gif Šiandien apžiūrėjau, kad jos pumpurėliai jau nemaži... Gal pridengti, jei didesni šalčiai ateitų  g.gif Ką patartumėte? Štai tokie jau pumpurėliai :

Turiu dvi vijoklines hortenzijas (žalialapę ir margalapę), žiemoja jos nedengtos su tokiais pumpurais, kaip jūsų nuotraukoje, niekuo niekad nedengiau (tik kiek natūraliai sniegas apsnigdavo) ir kuo puikiausiai peržiemodavo, nei galiukai nenušaldavo mirksiukas.gif
Atsakyti
Nesiseka man su tom hortenzijom, kurios žiemoja sklepe, parnešiau iš lauko vėlai, kai tie šalčiai gruodį užėjo, o dabar viskas jau išsprogusi ir jau žiedai auga, tuoj tuoj žydės ir ką su ja daryti, nei namo parnešti, nei sklepe palikti?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 12 30, 19:24)
Labai gražiai atrodo purkštos "sidabru" kalėdinėse dekoracijose. Maniškės pasodintos prie namo, tai stipraus lietaus nelabai gauna.

drinks_cheers.gif Aš sidabru ir bronza papurškiau šluotelinės hortenzijos žiedus.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2014 01 02, 14:33)
Nesiseka man su tom hortenzijom, kurios žiemoja sklepe, parnešiau iš lauko vėlai, kai tie šalčiai gruodį užėjo, o dabar viskas jau išsprogusi ir jau žiedai auga, tuoj tuoj žydės ir ką su ja daryti, nei namo parnešti, nei sklepe palikti?

Sunku ką ir patart - o ar lapai ir žiedynai dideli, gal vėsiai ir tamsiai stovėdama galėtų "užsikonservuot" g.gif

Aišku galima atsinešti šiltai į kambarį, leist augintis lapus, žydėt, bet didelė tikimybė, kad dėl sauso oro ims džiūti lapų galai, žiedynai nebus dekoratyvūs kaip kad augant lauke, o šią vasarą jau nebežydės g.gif
Atsakyti
Pernai laikiau garaže, sušalo, tai šiemet parnešiau į sklepą ir kaip tik žiema šilta. Žiedynai jau dideli, kai tik pradėjo sprogti, galvojau gal nešti į lauką, bet vėl kelias dienas minusą rodė, tai ir palikau sklepe. Paliksiu sklepe žydėti, ką dabar su jomis padarysi, sklepe visa oranžerija jau ir kadangi labai šilta dauguma gėlių žydi.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2014 01 02, 16:09)
Pernai laikiau garaže, sušalo, tai šiemet parnešiau į sklepą ir kaip tik žiema šilta. Žiedynai  jau dideli, kai tik pradėjo sprogti, galvojau gal nešti į lauką, bet vėl kelias dienas minusą rodė, tai ir palikau sklepe. Paliksiu sklepe žydėti, ką dabar su jomis padarysi, sklepe visa oranžerija jau ir kadangi labai šilta dauguma gėlių žydi.

Matyt rūsyje šilta ir šviesu, kad augaliukai vegetuoja, kai metas miegoti. Iš tiesų, gaila, kad žydi šiuo metu... Aš savo hortenziją iki šiol laikiau lauko virtuvėje, kur šiuo metu truputi šilčiau nei lauke, pastebėjau, kad pumpurai pradėjo didėti, tai perkėliau į tamsų rūsį, tikiuosi, pavasario sulauks nesusprogusi ax.gif
Atsakyti
O aš saviškę didžalapę atgal į lauką išnešiau tongue.gif Irgi pastebėjau, kad po truputį budinasi, tai už vazono ir laukan. Jos gi nedidelio šaltuko nebijo,o kai jau praneš, kad didesni šalčiai ateina, parsinešiu atgal.
Atsakyti