Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

Pas mane irgi hortenzijos dar žydi, dar ir lapai raudonai nenusidažę, bet ką norėti iš hortenzijų, jei dar jurginai kuo gražiausiai žydi. Gražus šiemet ruduo.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 10 30, 11:53)
Pas mane irgi hortenzijos dar žydi, dar ir lapai raudonai nenusidažę, bet ką norėti iš hortenzijų, jei dar jurginai kuo gražiausiai žydi. Gražus šiemet ruduo.

O pas mus viską sugadino didelės šalnos doh.gif tokia graži hortenzija buvo, o per vieną naktį nuvirino, lapai negražiai pajuodo, žiedai rudi verysad.gif kažkokiais ruožais ėjo... o dabar taip šilta, dar būtų galėjusi žydėt.

Atsakyti
Sveikos, aš naujokė su hortenzijom ir prašau patarimo. 4u.gif
Nusipirkau 2 švelniai ružavas hortenzijas (parašyta tik Pink) ir nežinau ar dar galiu sodint į žemę, ar geriau tegul peržiemoja vazonėliuose, bet nelabai turiu kur laikyti (tik statybose, neįrengtam ir nešildomam name)
va spalva tokia
user posted image
Atsakyti
Dodže jums niekas tiksliai nepasakys ką daryt schmoll.gif nes vieno recepto nėra , nuomonės skirtingos...sąlygos skirtingos...paskaitykit šios temos bent kelis lapus. Ir nežinia koks oras bus, gal jau po savaitės prasidės šalčiai, o gal iki naujų metų bus pliusinė g.gif Aš gal jau nesodinčiau lauke, laikyčiau vazonėliuose tame name, o iš kur mums žinoti kokia ten temperatūra bus per šalčius....Na reikia kažkiek ir nuojautos turėti, žiūrėti pagal aplinkybes. Paskaitykit, laiko turėdama ,bendrai apie hortenzijų žiemojimą 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 10 30, 12:30)
Patariama dar eglišakiais apdengti šakas, ir pavasarį anksti nenudengti, nes pumpurai su žiedais gali nušalti.

Iš maniškių hortenzijų džiugina dabar Everbloom Pink Wonder. Mažytė, kompaktiška, žydi be galo, kitos jau seniausiai rudos ir lapai ne per gražiausi, o šita dar tik su rudais taškeliais, kurie tik iš arti matosi  thumbup.gif  Jei neklystu, ji žydi ir ant pirmamečių šakų.
Nustebino Vanille-Fraise su savo baisiai rudais žiedais (kaip surūdyje), bet lapai gražiai nusidažę.

Bandysiu dengti su popieriniu maišu,o veliau su eglišakiais ir sniegu.Labai jau noriu išsaugoti,bet viskas priklauso nuo oro sąlygų,pas mus būna šaltoka,bet visvien Kaune šilčiau negu Vilniuje.Gyvenam kurortiniam Kauno rajone smile.gif ,pas mus šilčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kilina @ 2013 10 30, 18:44)
Gyvenam kurortiniam Kauno rajone smile.gif ,pas mus šilčiau biggrin.gif

Vičiūnuose? Ar kažkur arčiau upės? Tai ten dviračiu važiuojant vis matydavau didžiausią gyvatvorę didžialapių, niekas žiemai nedengia ir žydi kasmet gražiausiais žiedynais.

Beje, manieji kaimynai visai ne Kauno teritorijoj taip pat papildomai nedengdami eilines didžialapes augina ir žydi kasmet.
Atsakyti
QUOTE(Kilina @ 2013 10 30, 18:44)
Bandysiu dengti su popieriniu maišu...

Aš vienais metais buvau apvyniojusi popieriumi, tai kažkas buvo padegę doh.gif Dar gerai, kad iki pusės buvo sniego, tai liko sveikų pumpurų ir žydėjo smile.gif kai pamačiau sudegusią net kojas pakirto iš piktumo...Prie kaimyninio namo rožės visada apvyniotos popieriumi, bet niekam nešauna mintis ką nors negero padaryti.
Mažai belikę lapų, tai pamačiau, kad hortenzijos šaknys plikos, nuplautas gruntas, kurgi šitaip lyjo ir lyjo...reiks pirkti substrato užpilti.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 30, 19:50)
Vičiūnuose? Ar kažkur arčiau upės? Tai ten dviračiu važiuojant vis matydavau didžiausią gyvatvorę didžialapių, niekas žiemai nedengia ir žydi kasmet gražiausiais žiedynais.

Beje, manieji kaimynai visai ne Kauno teritorijoj taip pat papildomai nedengdami eilines didžialapes augina ir žydi kasmet.

Mes Panemuneje,visai prie upes.Aš irgi matydavau Vičiūnuose,berods Vilkų gatvėje nuostabias mėlynas hortenzijas.Žmonės jau labai senai augina,vis galvodavau iš kur gavo smile.gif
Aš irgi turiu didžialapę ružavą iki šiol visai neskyriau jai dėmesio.Augo po medžiais paskui persodinau į atviresnę vietą,žydi ,bet negausiai.Jau kai įsigijau avangarde biggrin.gif ,tai susirūpinau,manau pridengsiu abi.turiu labai daug gėlių,čia mano pamišimas biggrin.gif
Atsakyti
Durpių būtinai užpilkite ir šiemet pilkite, kuo daugiau, nes tik rudenį pasodinote ir pavasarį durpių nenuimkite tok, kol pumpurai nepradės sprogti.
Dar pagalvojau ar tikrai popierius gerai, ar pavasarį neiššus. Mano hortenzijos, kai buvo mažesnės užmesdavau eglišakio šakų, dabar jau per dideli krūmai, tai aš rudenį pripilu sausų durpių daug ir tarp šakelių prikaišioju smilgų, rudenį, kai smilgos nugelsta aš nukerpu ir jomis apdengdavau hortenzijas, šiemet dar žalios, o ir hortenzijos dar žydi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astaite1: 31 spalio 2013 - 08:52
As tas paprastas hortenzijas nukirpau susmulkinau ir turesiu puikiausia mulca.Kiekvienais metais nukerpu ir auga dideles ir zydi puikiausiai,bet matyt jos tokios jau yra ipratusios,o tos didzialapes ispuikusios biggrin.gif
Atsakyti
laba:) turiu pasodinus didzialape hortenzija(vasara pasodinau) jau ja reiketu apdengti ar ne? ir ar tinka jos apdengimui agro plevele ( toks maisiukas maciau senukuose pirkti) aciu:)
Atsakyti
QUOTE(miaumiukas @ 2013 12 03, 12:51)
Sveikos, gali kuri esat siutusi atgal daiktus į gap.eu? Mano antrai pusei netiko nei švarkas, nei megztinis, tai, galvoju, kad kol yra atšaukti pakeitimai, apsimokėtų grąžinti.. Jei daiktas netiko, tai mes mokėsime už siuntimą?

Aš apsidengiau, su ta agro plėvele, nes pasisodinau lapkritį tik, gražiai iš vazonų išsiėmė, tikiuosi išgyvens žiemą. Nors mačiau ir nedengtu didelių ir nieko išgyveną ir kasmet gražiai žydi (veislės nežinau, bet tokia ružava, o rudenį ir lapai parausta).
Atsakyti