Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

QUOTE(Kilina @ 2013 10 27, 09:41)
Sveiki.Aš savo gražuolę pasodinau lauke.Labai tikiuosi,kad spės prigyti,oras tai ,kaip užsakytas 4u.gif

Turite omeny Avantgarde? Tai kad ji nelabai mūsų zonų augalas - staigiai nerandu, bet kiek teko skaityt rodos 5-6 zonai priklauso g.gif

QUOTE(punta @ 2013 10 27, 11:08)
ar  jau suneset hortenzijas ziemojimui i rusius?

Oi ne, be rimtų šalnų ir pirmo sniego nenešiu - jos pas mane gražiausiai žaliuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
maniskiu tai jau visi lapai nusalo ir apkrito, tai nezinau ar jau nesti ar tegu pastovi kur siltnami g.gif
Atsakyti
Avangarde hortenzija priklauso 5-8 zonai iš tikrųjų net nežinau kokiai zonai priklauso Kaunas.Jeigu ji ištveria iki 26 šalčio tai dar pridengus ,manau peržiemosim smile.gif o jeigu ne tai ne,bus nepavykęs eksperimentas.
Atsakyti
QUOTE(Kilina @ 2013 10 27, 20:01)
Avangarde hortenzija priklauso 5-8 zonai iš tikrųjų net nežinau kokiai zonai priklauso Kaunas.Jeigu ji ištveria iki 26  šalčio tai dar pridengus ,manau peržiemosim smile.gif o jeigu ne tai ne,bus nepavykęs eksperimentas.

Kaunas yra 4-5 zona (labai dar daug priklauso nuo konkrečios augimo vietos). Išgyventi ji tikriausiai išgyvens, bet kad pirmametės šakos nušals tikimybė didžiulė. Tokiu atveju kitais metais bus tiesiog žalias krūmas ir tiek 4u.gif
Atsakyti
Jeigu ir taps tik žaliu krūmu,tai sutvirtės smile.gif .Kam spėlioti,kai ateis pavasaris tada ir bus aišku.Pasodinau užuovėjoje,o gal šiemet nebus žiemos? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kilina @ 2013 10 28, 12:16)
Jeigu ir taps tik žaliu krūmu,tai sutvirtės smile.gif .Kam spėlioti,kai ateis pavasaris tada ir bus aišku.Pasodinau užuovėjoje,o gal šiemet nebus žiemos? biggrin.gif

O kodėl nepaspėliojus - juk net įdomu numatyti įvairias galimybes, bent jau man biggrin.gif Iki šiol neteko girdėt ir matyt, kad Lietuvoj kada nors nebūt buvę žiemos ir bent aš nepamenu metų, kad nebūtų bent kelių dienų minus trisdešimties smile.gif

Bet aišku augalas jūsų, tai kur norit taip ir sodinat - būtų labai smagu kitais metais išgirsti kokie bus rezultatai. Gal jūsiškė Avantgarde mus visus maloniai nustebins ir saviškes galėsim sodinti tiesiai į dirvą (aš tą mielai padaryčiau, jei būtų didelė tikimybė sulaukt žiedų, bet tame reikale kažkodėl esu pesimistė).
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 28, 18:48)
O kodėl nepaspėliojus - juk net įdomu numatyti įvairias galimybes, bent jau man biggrin.gif Iki šiol neteko girdėt ir matyt, kad Lietuvoj kada nors nebūt buvę žiemos ir bent aš nepamenu metų, kad nebūtų bent kelių dienų minus trisdešimties smile.gif

Bet aišku augalas jūsų, tai kur norit taip ir sodinat - būtų labai smagu kitais metais išgirsti kokie bus rezultatai. Gal jūsiškė Avantgarde mus visus maloniai nustebins ir saviškes galėsim sodinti tiesiai į dirvą (aš tą mielai padaryčiau, jei būtų didelė tikimybė sulaukt žiedsių, bet tame reikale kažkodėl esu pesimistė).

smile.gif Kai parašiau pirmą pasisakymą su pagalbos šauksmu,ką man daryti,kažkodėl nei viena neatsiliepėt,o dabar pesizimizmas.Aš pripratus vadinti daiktus savais vardais.Jeigu tikrai žinot,kad tai beprotybė,tai ir sakykit"tu tokia ar kitokia trauk ir nešk į namus" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kilina @ 2013 10 28, 18:43)
smile.gif Kai parašiau pirmą pasisakymą su pagalbos šauksmu,ką man daryti,kažkodėl nei viena neatsiliepėt,o dabar pesizimizmas.Aš pripratus vadinti daiktus savais vardais.Jeigu tikrai žinot,kad tai beprotybė,tai ir sakykit"tu tokia ar kitokia trauk ir nešk į namus" smile.gif

aš kai nusipirkau kelias hortenzijas,uždaviau irgi nemažai klausimų,bet tuo pačiu nepatingėjau perskaityti bent poros temų ir neliko klausimų kur saviškes per žiemą laikyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš viską suprantu,kad galima pasiskaityti ir tingejimas čia visai ne prie,bet jeigu galima žmogui padėti keliais sakiniais,tai kodėl ne?Nežinau aš pati visada padedu kitiems jeigu galiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kilina @ 2013 10 28, 19:43)

Nei viena čia rašanti nedirba etatine atsakinėtoja - visos turim darbus, šeimas ir net ne vieną hobį. Mano sąžinė rami - ne vienoje ir ne dviejose temose atsakau visada kai tik galiu. Ir netgi į tą patį klausimą ne vieną, ne du ir ne penkis kartus, nors apie tai buvo kalbėta ir prieš puslapį, ir prieš du.

Man keisčiausias žmonių pasipiktinimas, kad kažkas nepuolė tuoj atsakyti į klausimą, nes klausiantysis neturi kada skaityt temos, o vat patariantieji tai neturi ką veikt ir atsakinėt gali čia ir dabar doh.gif

Kilina, paskaitytumėt bet kelis temos puslapius ir pamatytumėt, kad hortenzijų veislės, jų auginimo sąlygos, substratai, priežiūra buvo kalbėti ir apkalbėti n kartų ir iš visų pusių.

Išmokim gerbti ne tik savo, bet ir kitų laiką - nieks čia nėra piktybiškai nusiteikęs kažko ignoruot, bet kartais keistai pasijunti, kai bandai padėt ir tik šlept kaip maišu per galvą doh.gif

O ar tai beprotybė nežino nei viena, nes tokio eksperimento praktiškai Lietuvos sąlygomis niekas neatliko, todėl ir lieka tik teoriškai pasamprotaut kas gali atsitikti.

Tiesiai šviesiai, bet vėl gi teoriškai manau, kad ši hortenzija gali žydėti tik auginama vazone ir įnešama žiemoti į šiltesnę patalpą (iki minus dešimties ar pan.). Man pačiai nepavyko pražydint lauke auginamų netgi bevardžių "bobutinių" didžialapių, o Avantgarde kažkodėl atrodo dar nepakantesnė šalčiui. Kaip bus praktiškai išbandysite savo kailiu biggrin.gif

Atsakyti
Na gyvenkit mergaitės draugiškai 4u.gif . Tikriausiai kartų "mūšis" doh.gif g.gif . Na visos mes skirtingos, vienos ilgai žiūrinėjam, ieškom atsakymų, kitos norim visko greitai. Aš jau su jokiais klausimais stengiuosi naujose temose neįkyrėti. Susipažįstu ir prieš tai paskaitinėju temą kitą info, ir dažnai randu atsakymą, arba tada belieka klausti.
Teko vienoj temelėj vien už pasisveikinimą pylos gauti, kaip aš, čia tokia neprofesionalė, profesionalei trukdau. Tai po to karto kažkaip su klausimais atsargiai elgiuosi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 28, 22:39)
Nei viena čia rašanti nedirba etatine atsakinėtoja - visos turim darbus, šeimas ir net ne vieną hobį. Mano sąžinė rami - ne vienoje ir ne dviejose temose atsakau visada kai tik galiu. Ir netgi į tą patį klausimą ne vieną, ne du ir ne penkis kartus, nors apie tai buvo kalbėta ir prieš puslapį, ir prieš du.

Man keisčiausias žmonių pasipiktinimas, kad kažkas nepuolė tuoj atsakyti į klausimą, nes klausiantysis neturi kada skaityt temos, o vat patariantieji tai neturi ką veikt ir atsakinėt gali čia ir dabar doh.gif

Kilina, paskaitytumėt bet kelis temos puslapius ir pamatytumėt, kad hortenzijų veislės, jų auginimo sąlygos, substratai, priežiūra buvo kalbėti ir apkalbėti n kartų ir iš visų pusių.

Išmokim gerbti ne tik savo, bet ir kitų laiką - nieks čia nėra piktybiškai nusiteikęs kažko ignoruot, bet kartais keistai pasijunti, kai bandai padėt ir tik šlept kaip maišu per galvą doh.gif

O ar tai beprotybė nežino nei viena, nes tokio eksperimento praktiškai Lietuvos sąlygomis niekas neatliko, todėl ir lieka tik teoriškai pasamprotaut kas gali atsitikti.

Tiesiai šviesiai, bet vėl gi teoriškai manau, kad ši hortenzija gali žydėti tik auginama vazone ir įnešama žiemoti į šiltesnę patalpą (iki minus dešimties ar pan.). Man pačiai nepavyko pražydint lauke auginamų netgi bevardžių "bobutinių" didžialapių, o Avantgarde kažkodėl atrodo dar nepakantesnė šalčiui. Kaip bus praktiškai išbandysite savo kailiu biggrin.gif

Mumrikai,tkrai nenorėjau įžeisti.Ir tik ką norėjau išgirsti,tai nuo tos vietos kur 'tiesiai šviesiai"IR jokio pasipiktinimo-tikrai,juk ir nėra dėl ko piktintis.Pas mane auga ne vieni metai 'babutine"ružava ir žydi-negausiai,bet žydi.Ir dabar ji žalia graži,tai ir pagalvojau,kad galiu sodint į žemę lauke.
Atsakyti