Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

Sveikos.Turiu dideles baltas hortenzijas,nežinau kokios jos veislės ,kažkada kaimynė prilauže rykščių ir sukišau.Nukerpu jas trumpai arba rudenį arba pavasarį ir jos žydi gan gausiai ir žiedai didžiuliai.Bet noriu paklausti,čia skaičiau apie trąšas,kurios gali pakeisti spalvą,ar mano atveju tiktų??? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 10 23, 16:03)
Šiemetinių ūglių tai yra viršūnės, o senesnių -nukerpi žiedą ir tos viršūnės nebelieka...

Žiedą nukerpi virš paskutinio pumpuro, nes iš jo išauga žiedas kitais metais.
Atsakyti
QUOTE(Kilina @ 2013 10 23, 16:21)
Sveikos.Turiu dideles baltas hortenzijas,nežinau kokios jos veislės ,kažkada kaimynė prilauže rykščių ir sukišau.Nukerpu jas trumpai arba rudenį arba pavasarį ir jos žydi gan gausiai ir žiedai didžiuliai.Bet noriu paklausti,čia skaičiau apie trąšas,kurios gali pakeisti spalvą, ar mano  atveju tiktų??? 4u.gif

Ne, šviesiųjų hortenzijų žiedynų spalvos trąšomis nepakeisi, tai galioja tik didžialapėms 4u.gif

QUOTE(sm2002 @ 2013 10 23, 16:39)
Žiedą nukerpi virš paskutinio pumpuro, nes iš jo išauga žiedas kitais metais.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 23, 14:55)
ant antramečių ūglių žiedus krauna. Jei nukirpsit, pavasarį bus pirmamečiai ir jau denk nedengus, nežydės  4u.gif

tada nepjausiu ,nes pernai buvau nupjovus.....uztai ir nezydejo:(((
Atsakyti
Nuėjau ir nufotografavau. Čia mano šaka su žiedu...kaip suprantu čia leidžiami nauji pumpurai, kuriuos reikia saugoti, nes kitais metais žydės . Tai kodėl būtent turiu pjauti iki viršutinio, o ne pvz iki vidurinio ar dar iki sekančio g.gif

user posted image

Man nereikia aukšto krūmo, nes darželis nedidelis. Nupjausiu kiek man reikia, kaip rekomenduojama. O pavasarį bus matyti, jei vienais metais ir nežydės, tiek tos bėdos, nors nemanau kad taip nutiktų, nes tie pumpurai vienodi. Kad tik būtų sniego pakankamai užkasti, kad jie nenušaltų.

Dešinėje pusėje apačioje jau nukirpau iki vidurinių pumpurų smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 10 23, 17:51)
Nuėjau ir nufotografavau. Čia mano šaka su žiedu...kaip suprantu čia leidžiami nauji pumpurai, kuriuos reikia saugoti, nes kitais metais žydės . Tai kodėl būtent turiu pjauti iki viršutinio, o ne pvz iki vidurinio ar dar iki sekančio  g.gif

Tikrai nebūtinai iki antro, trečio ar ketvirto mirksiukas.gif Svarbiausia, kad liktų bent viena ar dvi pumpurų poros ant antramečių ūglių, iš kurių galėtų augti naujos tų metų šakelės.

Kalbant apie vežiojamas į garažą hortenzijas, tai aš prieš dvejus metus nukirpau tik žiedus, palikdama šakas su mintimi, kad kiek per žiemą nušals, tiek ir patrumpinsiu. Galiausiai jos peržiemojo puikiai, nenušalė absoliučiai, o kadangi buvo paliktos gal penkios pumpurų poros, tai nauji ūgliai ėmė augti iš pačių šakų viešūnių. Finale naujos šakos pasidarė labai ilgos ir žiedų nelaikydamos linko žemyn.

Pernai iš dūšios išgenėjau krūmą, palikdama tik po dvi pumpurų poras. Krūmai gavosi kompaktiški, tvirti ir bendras vaizdas buvo daug gražesnis 4u.gif

Su lauke auginamomis didžialapėmis galima palikti ir ilgesnes šakas, nes gamtoje su nušalimu gali būti visaip, o ir krūmai, augdami "laisvėje" būna tvirtesni, ūgliais storesni, ilgesnės šakos būna tvirtos .

Atsakyti
Ačiū mumrikai tą ir norėjau sužinoti 4u.gif

Atsakyti
Sveikos.Šiandien ermitaže Kaune pirkau gražuole hortenzija AVANTGARDE.Ką patartumėt sodint ar kaip nors bandyt žiemoti namie,rūsyje ir t.t.
Dėkoju iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kilina: 25 spalio 2013 - 18:31
Sveikos,

Ateinu su klausimu - aš visiška naujokė čia - tik vakar gavom dovanų didžialapę hortenziją "Avantgarde". Ji pas bus "kambarinė". Skaičiau, kad žiemą jos turi "miegoti" gana vėsiai. O tai kaip bute jai sudaryti sąlygas žiemojimui? Atsiprašau, už tokius klausimus, bet tikrai visai "žalia" tokios gėlės auginime 4u.gif
Iš anksto dėkoju smile.gif
Atsakyti
Aš prieš porą metų Avantgarde per žiemą auginau kambaryje. Iš pradžių ji gražiai augo, bandė žiedus krauti, bet po to ėmė labai vargti ir pavasario sulaukė labai ne kaip atrodanti (lapai buvo šviesūs, susiraukšlėję, apdžiuvusiais kraštais). Prireikė kelių mėnesių kol atsigavo.

O kambaryje auginau persodintą į didelį vazoną hortenzijoms tinkamame substrate.

Atsakyti
Sveiki.Aš savo gražuolę pasodinau lauke.Labai tikiuosi,kad spės prigyti,oras tai ,kaip užsakytas 4u.gif
Atsakyti
ar jau suneset hortenzijas ziemojimui i rusius?
Atsakyti