Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 11, 14:04)
jediara, grazu wub.gif Gal vaikiukų būtų? blush2.gif Priglausčiau 4u.gif

Ne , šių neturiu. Šiemet dauginau kitas, reikės žiūrėti kaip peržiemos.
Papildyta:
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 11, 14:39)
QUOTE(jediara @ 2013 09 11, 10:54)

Antra tokia murziuke, ar tik nuotraukoje man taip atrodo si spalva blush2.gif
Mano abidvi sluotelines apacioje i sonus neauga, tik i virsu ir svyra ziedais zemyn. Kadangi vietos daug palikau, tai grozetis apacioje vien mulcu nesinori... As galvojau, kad ju apacia bus kaip didzialapiu - storas krumas, uzdengiantis zeme. Ar jos dar pasikeis?

Na taip, iš pradžių buvo žalsvi žiedai, o dabar tokia "murzė" smile.gif
Auginu jų keletą, bet apačioje nėra tiek lapų , kiek didžialapių.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 11, 15:17)
Na taip, iš pradžių buvo žalsvi žiedai, o dabar tokia "murzė" smile.gif
Auginu jų keletą, bet apačioje nėra tiek lapų , kiek didžialapių.

Aisku, aciu 4u.gif
Reikes kokiems nors augaliukams prisiglausti apacioje g.gif Jau antra karta persodinesiu hortenzijas siais metais wacko.gif
Atsakyti

Laba vakara, smile.gif noriu pasikonsultuoti, gavau dovanu vazone ruzavai zydincia hortenzija, ziedai nebuvo dideli, asislepe po lapais, tie trys ziedai prazydejo , pati gele paaugo i virsu, nes buvo zemo ugio. Hortenzija persodinta i dideli medini vazona, siuo metu visa graziai zaliuoja. Noriu paklausti, ar ziemai ja reikia nupjauti, ar retinti, ar dar kazka padaryti ? Gyvename UK, ziemos nera saltos, bet vistiek minuso buna. Ar ta vazona inesti i kambari, ar palikti zaliuojancia ziemai ? aciu
Atsakyti
Kai buvau UK tokių gražių mačiau hortenzijų, kad po to daugiau tokių gražių neteko matyti. Tinka joms jūrinis, nešaltas klimatas. Bet mano matytos visos augo grunte. Aš jei praneštų didesnius šalčius parneščiau namo, o jei minusas, bet nedidelis, nežinau gal iki -5 palikčiau lauke. Jei hortenzija ružava, tai greičiausiai didžialapė, tai jos karpyti nereikia, nes jos žiedai formuojasi ant antramečių šakelių.

Mano šluotelinė Vanille fraise irgi tik nusidažo raudonai ir praėjus savaitei ar dviem pasidaro tokia murzina, tokia negraži spalva. Kol būna balta tikra gražuolė, bet kai tik nusidažo raudonai, man iškart kyla noras paimti žirkles ir nukarpyti visus žiedus. Svarbiausia, kad tokia graži, kaip paveikslėliuose, ji pas mane nebūna, t.y. nebūna, kad žiedo apačia ružava (raudona), o viršūnė balta, pas mane pradeda raudonuoti iškart visas žiedas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astaite1: 12 rugsėjo 2013 - 07:55
QUOTE(Astaite1 @ 2013 09 12, 07:48)

TaiTaves ir kitų klausiu,ar atneša pasitenkinimą tos sluotelines hortenzijos? Turiu tris dar vazoneliuose,siemet pirktas,o ne ką grazesnes,už nuzydejusias dizialapes doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 09 12, 11:37)
TaiTaves ir kitų klausiu,ar atneša pasitenkinimą tos sluotelines hortenzijos? Turiu tris dar vazoneliuose,siemet pirktas,o ne ką grazesnes,už nuzydejusias dizialapes  doh.gif  unsure.gif

Man jos labai patinka, turiu jau 7 ar 8 veisles rolleyes.gif
Atsakyti
Mano tik antrametė, vis dar tikuosi, kai paaugs bus gražesnė. Pusę vasaros labai graži, žiedų daug, didelės kekės, bet rugpjūčio mėn. pasidaro murzė, vėliau, kai tampa bordinė to murzinumo nesimato. Reikia pakentėti 1-1,5 mėn. jos murzinumą.
Man asmeniškai didžialapės gražesnės, bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astaite1: 12 rugsėjo 2013 - 10:14
QUOTE(amarrile @ 2013 09 12, 10:37)
Tai Taves ir kitų klausiu,ar atneša pasitenkinimą tos sluotelines hortenzijos? Turiu tris dar vazoneliuose,siemet pirktas,o ne ką grazesnes,už nuzydejusias dizialapes  doh.gif  unsure.gif

Čia labai sunku atsakyti - kas ko nori smile.gif Turiu gana nemažą jų būrį - ir džialapių, ir šluotelinių. Didžialapės man patinka auginti vazonuose šalia namo ir terasos - garantuotas žydėjimas (nes žiemai nešu į rūsį), kadangi gerokai apgeniu, tai nuo lietaus ir vėjo nelabai išvirsta - ko negalėčiau pasakyti apie grunte augančias Enless summer "The bride" ir "The original" - krūmus reikia ramstyti, gana greitai peržydi. Šiuo metu labiausia man patinka šluotelinė "Eearly sensation" - pirkta pigiausiai iš visų (iki 15 Lt), o suteikia daugiausia džiaugsmo, tuo labiau, kad ir lūkesčiai buvo žymiai mažesni, negu tų, už kurias paklojau arti 100 Lt. Taigi žydėti ji pradeda birželio pabaigoje baltai ir vis po truputėlį rausta iki bordinės (ne rudos!) spalvos dabar. Kadangi žiedai nėra dideli ir nepilnaviduriai, ji neisvirsta (keras žydi antrą sezoną - už tolimesnį jos elgesį, aišku garantuoti negaliu), Taigi dabar ji tikrai gražesnė už bebaigiančias nužydėti didžialapes. Dar turiu Tardiva gal 7 metų, pirkta turgelyje - viršijo lūkesčius tai tikrai. Ir White Dome graži, bet dar tik pirmametė. Manau, kad reikia palaukti, kaip ir su kitais augalais - grožis atsiskleidžia su metais. Tik šluotelines reikia genėti - tada jų apačia bus graži ir nereikės niekuo dengti. Taigi aš už šluotelines biggrin.gif
Atsakyti
Didžialapės, jei šalta žiema, nušąla ir nežydi (nes su vazonais nesitampau), o šluotelinės visada džiugina žiedais.
Atsakyti
Gal kam pravers apsisprendziant hortenziju albumelis
Paspaudus ant nuotraukos, atsidaro atskiras albumelis su skirtingu metu laiku nuotraukomis.

QUOTE(Astaite1 @ 2013 09 12, 08:48)
Mano šluotelinė Vanille fraise irgi tik nusidažo raudonai ir praėjus savaitei ar dviem pasidaro tokia murzina, tokia negraži spalva. Kol būna balta tikra gražuolė, bet kai tik nusidažo raudonai, man iškart kyla noras paimti žirkles ir nukarpyti visus žiedus. Svarbiausia, kad tokia graži, kaip paveikslėliuose, ji pas mane nebūna, t.y. nebūna, kad žiedo apačia ružava (raudona), o viršūnė balta, pas mane pradeda raudonuoti iškart visas žiedas.

Pas mane ji su rudais taskuciais, tai is tolo raudona atrodo, o ne ruzava. Bet spalva kol kas nemurzina g.gif

QUOTE(jediara @ 2013 09 12, 10:51)
Man jos labai patinka, turiu jau 7 ar 8 veisles rolleyes.gif

Parasykite, kokias turite? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 12, 14:19)

Parasykite, kokias turite?  4u.gif

Vanille Fraise, Limelight, Pinky Winky, Early Sensation, Anabelle, Invircibelle, Hayes Starburst, dar pora turiu be pavadinimų. Įsigijau Forever&Ever - tikiuosi bus žydinti didžialapė rolleyes.gif
Atsakyti
Aš hortenzijų sklepe neišlaikau, per šiltas pas mane, per anksti susprogsta, o po to nudžiūna, o lauke žiemoja kuo puikiausiai, didžialapės dar nei karto nenušalo, tfiu tfiu, tfiu, bet pas mane, ten kur hortenzijos auga kažkaip visada pusnis susidaro, o pas kaimyne kasmet nušala ir nežydi, sakė jau atsibodo ir mes lauk.
Atsakyti