QUOTE(amarrile @ 2013 09 12, 10:37)
Tai Taves ir kitų klausiu,ar atneša pasitenkinimą tos sluotelines hortenzijos? Turiu tris dar vazoneliuose,siemet pirktas,o ne ką grazesnes,už nuzydejusias dizialapes
Čia labai sunku atsakyti - kas ko nori
Turiu gana nemažą jų būrį - ir džialapių, ir šluotelinių. Didžialapės man patinka auginti vazonuose šalia namo ir terasos - garantuotas žydėjimas (nes žiemai nešu į rūsį), kadangi gerokai apgeniu, tai nuo lietaus ir vėjo nelabai išvirsta - ko negalėčiau pasakyti apie grunte augančias Enless summer "The bride" ir "The original" - krūmus reikia ramstyti, gana greitai peržydi. Šiuo metu labiausia man patinka šluotelinė "Eearly sensation" - pirkta pigiausiai iš visų (iki 15 Lt), o suteikia daugiausia džiaugsmo, tuo labiau, kad ir lūkesčiai buvo žymiai mažesni, negu tų, už kurias paklojau arti 100 Lt. Taigi žydėti ji pradeda birželio pabaigoje baltai ir vis po truputėlį rausta iki bordinės (ne rudos!) spalvos dabar. Kadangi žiedai nėra dideli ir nepilnaviduriai, ji neisvirsta (keras žydi antrą sezoną - už tolimesnį jos elgesį, aišku garantuoti negaliu), Taigi dabar ji tikrai gražesnė už bebaigiančias nužydėti didžialapes. Dar turiu Tardiva gal 7 metų, pirkta turgelyje - viršijo lūkesčius tai tikrai. Ir White Dome graži, bet dar tik pirmametė. Manau, kad reikia palaukti, kaip ir su kitais augalais - grožis atsiskleidžia su metais. Tik šluotelines reikia genėti - tada jų apačia bus graži ir nereikės niekuo dengti. Taigi aš už šluotelines