Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

Mano hortenzija buvo tokia kai tik padovanota

user posted image

Po pusmecio verysad.gif

user posted image
user posted image
user posted image

Manau galejo vasara per didziuosius karscius nudegti lapai, bandysim atsigauti, tiksliau jau bandom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 09 07, 14:50)
Manau galejo vasara per didziuosius karscius nudegti lapai, bandysim atsigauti, tiksliau jau bandom  biggrin.gif

nepanašu į nudegimą, manau, kad čia medžiagų trūkumas... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 07, 20:36)
nepanašu į nudegimą, manau, kad čia medžiagų trūkumas...  rolleyes.gif

O kokiu medziagu jusu manymu truksta?
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 09 09, 09:15)
O kokiu medziagu jusu manymu truksta?

Man irgi idomu, kokiu medziagu gali trukti. rolleyes.gif
Atsakyti
Nesu hortenziju spece, bet, mano galva, cia saule apkepino 4u.gif 4u.gif Pas mane irgi buvo taip, dabar jau atsigavo 4u.gif
Jos ten parduotuvese stovi isstype, tam kartui grazios ir tiek, namo parnesi, saulytes daugiau gauna ir va taip pasidaro 4u.gif
Siaip gal Gaudvile daugiau pasakytu ax.gif
Atsakyti
Parduotuvines reikia pratinti prie saulės 4u.gif O tie nurudavimai ne tiek pačios saulės padariniai, o sausas oras. Tiesa, nusipirkus ar gavus dovanų būtina persodinti į 'sunkesnį' substratą, auginant grynose durpėse greit perdžiūva šaknų gniužulas ir jau nebe užtenka tik palaistyti - tokiu atveju reikia su visu vazonu statyti į vandens vonelę ir iš viršaus šiek tiek paliejus palaikyti 2-3val.

Jei erzina akis, galima nurudusius lapus išgenėt - atžels nauji 4u.gif
Atsakyti
Maciau, kaip pratina - istempia su vezimeliu i lauka, po zarna nupurskia ir vel atgal doh.gif doh.gif doh.gif Tiek jos tos saules ir mato lotuliukas.gif
Kai vyras paklause, koks ju likimas, tai ciupo uz vezimo ir issiveze, dar bandys kazkam prakisti, kai jau visai dvesia, tada nukainoja, va toks ir verslas su jomis lotuliukas.gif
Dar man patiko ju pavadinimai - didele hortenzija lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 09 rugsėjo 2013 - 16:14
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 09, 15:07)
Parduotuvines reikia pratinti prie saulės  4u.gif O tie nurudavimai ne tiek pačios saulės padariniai, o sausas oras. Tiesa, nusipirkus ar gavus dovanų būtina persodinti į 'sunkesnį' substratą, auginant grynose durpėse greit perdžiūva šaknų gniužulas ir jau nebe užtenka tik palaistyti - tokiu atveju reikia su visu vazonu statyti į vandens vonelę ir iš viršaus šiek tiek paliejus palaikyti 2-3val.

Jei erzina akis, galima nurudusius lapus išgenėt - atžels nauji  4u.gif

Būtų labai gerai jei tai tik sauso oro padariniai tie rudavimai, bet man nutiko taip ir su kai kuriomis didesnėmis šluotelinėmis hortenzijomis. Visgi įtariu, kad trūksta kažkokių medžiagų. Tik va kokių g.gif tai neaišku. Visos auga grunte, visos vienodai prižiūrimos. Tik vienos jaučiasi puikiai, o va tos kurios yra stambesnės- su nurudusiais lapų galiukais stovi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 09, 17:11)
Maciau, kaip pratina ...

Tik kelis kartus teko sutikti konsultantę, kuri turėjo reikiamą kvalifikaciją. Ir tai labai trumpai Senukuose padirbo, daugiau žmonės be jokio suopračio verysad.gif

QUOTE(TuDa @ 2013 09 09, 17:42)
Būtų labai gerai jei tai tik sauso oro padariniai tie rudavimai, bet man nutiko taip ir su kai kuriomis didesnėmis šluotelinėmis hortenzijomis. Visgi įtariu, kad trūksta kažkokių medžiagų. Tik va kokių g.gif tai neaišku. Visos auga grunte, visos vienodai prižiūrimos. Tik vienos jaučiasi puikiai, o va tos kurios yra stambesnės- su nurudusiais lapų galiukais stovi doh.gif

Rašiau tik apie didžialapių ( įdėtų nuotraukų nurudavimus - parduotuviniuose substratuose be durpių pilna gelsvų žirniukų, trąšų), šluotelinių, augančių grunte, visai kitos bėdos. Savąsias kiekvieną pavasarį patręšiu sausomis galvijų mėšlo granulėmis, ir jokių parudavimų nebūna. Na, ir šiaip kiekvieną pavasarį didžialapę, grunte augančią, su šalia esančiaia rododendrais ilgai tirpstančiomis trąšomis patręšiu ir daugiau nereikia sukti galvos.

Turiu kitą bėdą - per daug atsakingus laistytojus kaimynus doh.gif Šiemet įsismagino ir savo laistymais net toli esančius vazonus perlaistė, baisinis dvokas buvo, kai anksčiau laiko teko našlaites traukt.
Atsakyti
Vanille Fraise

user posted image

Limelight

user posted image
Atsakyti
jediara, grazu wub.gif Gal vaikiukų būtų? blush2.gif Priglausčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 11, 10:54)

Antra tokia murziuke, ar tik nuotraukoje man taip atrodo si spalva blush2.gif
Mano abidvi sluotelines apacioje i sonus neauga, tik i virsu ir svyra ziedais zemyn. Kadangi vietos daug palikau, tai grozetis apacioje vien mulcu nesinori... As galvojau, kad ju apacia bus kaip didzialapiu - storas krumas, uzdengiantis zeme. Ar jos dar pasikeis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 11 rugsėjo 2013 - 12:39