Mano hortenzija buvo tokia kai tik padovanota
Po pusmecio
Manau galejo vasara per didziuosius karscius nudegti lapai, bandysim atsigauti, tiksliau jau bandom
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 09 07, 14:50)
Manau galejo vasara per didziuosius karscius nudegti lapai, bandysim atsigauti, tiksliau jau bandom
nepanašu į nudegimą, manau, kad čia medžiagų trūkumas...
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 07, 20:36)
nepanašu į nudegimą, manau, kad čia medžiagų trūkumas...
O kokiu medziagu jusu manymu truksta?
QUOTE(daffni @ 2013 09 09, 09:15)
O kokiu medziagu jusu manymu truksta?
Man irgi idomu, kokiu medziagu gali trukti.
Nesu hortenziju spece, bet, mano galva, cia saule apkepino Pas mane irgi buvo taip, dabar jau atsigavo
Jos ten parduotuvese stovi isstype, tam kartui grazios ir tiek, namo parnesi, saulytes daugiau gauna ir va taip pasidaro
Siaip gal Gaudvile daugiau pasakytu
Jos ten parduotuvese stovi isstype, tam kartui grazios ir tiek, namo parnesi, saulytes daugiau gauna ir va taip pasidaro
Siaip gal Gaudvile daugiau pasakytu
Parduotuvines reikia pratinti prie saulės O tie nurudavimai ne tiek pačios saulės padariniai, o sausas oras. Tiesa, nusipirkus ar gavus dovanų būtina persodinti į 'sunkesnį' substratą, auginant grynose durpėse greit perdžiūva šaknų gniužulas ir jau nebe užtenka tik palaistyti - tokiu atveju reikia su visu vazonu statyti į vandens vonelę ir iš viršaus šiek tiek paliejus palaikyti 2-3val.
Jei erzina akis, galima nurudusius lapus išgenėt - atžels nauji
Maciau, kaip pratina - istempia su vezimeliu i lauka, po zarna nupurskia ir vel atgal Tiek jos tos saules ir mato
Kai vyras paklause, koks ju likimas, tai ciupo uz vezimo ir issiveze, dar bandys kazkam prakisti, kai jau visai dvesia, tada nukainoja, va toks ir verslas su jomis
Dar man patiko ju pavadinimai - didele hortenzija
Kai vyras paklause, koks ju likimas, tai ciupo uz vezimo ir issiveze, dar bandys kazkam prakisti, kai jau visai dvesia, tada nukainoja, va toks ir verslas su jomis
Dar man patiko ju pavadinimai - didele hortenzija
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 09, 15:07)
Parduotuvines reikia pratinti prie saulės O tie nurudavimai ne tiek pačios saulės padariniai, o sausas oras. Tiesa, nusipirkus ar gavus dovanų būtina persodinti į 'sunkesnį' substratą, auginant grynose durpėse greit perdžiūva šaknų gniužulas ir jau nebe užtenka tik palaistyti - tokiu atveju reikia su visu vazonu statyti į vandens vonelę ir iš viršaus šiek tiek paliejus palaikyti 2-3val.
Būtų labai gerai jei tai tik sauso oro padariniai tie rudavimai, bet man nutiko taip ir su kai kuriomis didesnėmis šluotelinėmis hortenzijomis. Visgi įtariu, kad trūksta kažkokių medžiagų. Tik va kokių tai neaišku. Visos auga grunte, visos vienodai prižiūrimos. Tik vienos jaučiasi puikiai, o va tos kurios yra stambesnės- su nurudusiais lapų galiukais stovi
QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 09, 17:11)
Maciau, kaip pratina ...
Tik kelis kartus teko sutikti konsultantę, kuri turėjo reikiamą kvalifikaciją. Ir tai labai trumpai Senukuose padirbo, daugiau žmonės be jokio suopračio
QUOTE(TuDa @ 2013 09 09, 17:42)
Būtų labai gerai jei tai tik sauso oro padariniai tie rudavimai, bet man nutiko taip ir su kai kuriomis didesnėmis šluotelinėmis hortenzijomis. Visgi įtariu, kad trūksta kažkokių medžiagų. Tik va kokių tai neaišku. Visos auga grunte, visos vienodai prižiūrimos. Tik vienos jaučiasi puikiai, o va tos kurios yra stambesnės- su nurudusiais lapų galiukais stovi
Rašiau tik apie didžialapių ( įdėtų nuotraukų nurudavimus - parduotuviniuose substratuose be durpių pilna gelsvų žirniukų, trąšų), šluotelinių, augančių grunte, visai kitos bėdos. Savąsias kiekvieną pavasarį patręšiu sausomis galvijų mėšlo granulėmis, ir jokių parudavimų nebūna. Na, ir šiaip kiekvieną pavasarį didžialapę, grunte augančią, su šalia esančiaia rododendrais ilgai tirpstančiomis trąšomis patręšiu ir daugiau nereikia sukti galvos.
Turiu kitą bėdą - per daug atsakingus laistytojus kaimynus Šiemet įsismagino ir savo laistymais net toli esančius vazonus perlaistė, baisinis dvokas buvo, kai anksčiau laiko teko našlaites traukt.
jediara, grazu Gal vaikiukų būtų? Priglausčiau
QUOTE(jediara @ 2013 09 11, 10:54)
Antra tokia murziuke, ar tik nuotraukoje man taip atrodo si spalva
Mano abidvi sluotelines apacioje i sonus neauga, tik i virsu ir svyra ziedais zemyn. Kadangi vietos daug palikau, tai grozetis apacioje vien mulcu nesinori... As galvojau, kad ju apacia bus kaip didzialapiu - storas krumas, uzdengiantis zeme. Ar jos dar pasikeis?