Apie hortenzijas nieko nenutuokiantis didžiavyri, prisimink diskusiją po metų, kitų. Gal atsiras drąsos net ir atsiprašyti.
Beje, atrodytum gudresnis pasiskaitęs bent kelias paskutines temas, vietoj virtualiai erdvei būdingų įžeidinėjimų
Gyvenkim draugiškai
Čia vaizdelis nuotaikai pakelti
o čia galima susėsti net prie apskrito stalo
mano lobis tikriausiai nudegė
pasitaikė viena karšta diena ir vakare vos nenugriuvau pusė atželiančio augalo pajuodo ir susiraitė nauji belendantys lapeliai pasukus ta puse kur šešėlis koteliai žali
pastačiau į pavėsį ir labai tikiuosi,kad atsigaus
pasitaikė viena karšta diena ir vakare vos nenugriuvau pusė atželiančio augalo pajuodo ir susiraitė nauji belendantys lapeliai pasukus ta puse kur šešėlis koteliai žali
QUOTE(RakteliS @ 2013 08 01, 13:08)
sveikos mamoms, mes nusipirkom sodyba, pernai... ziemai "nušienavau" kazkokius "krumus" kurie pasirodo turi pavadinimą, tai po šienavimo mano pražydo vieno krūmo vienas žiedas (2 krūmai tik su lapais likę,nežydės) durna galva mano... jauciu negalima taip daryt su jomis, beto kita pavasari galėčiau ju padovanoti nes yra trys krumai su ruzavais ziedlapiuku galiukais, mums tiek nereikės išmesti gaila kai kiti perka ketvirtas didelis baltais ziedais bet tas žydi puikiausiai tam nekenkė nupjovimas šakų... kaip jum atrodo kodel neprazydo kiti krūmai?
Gražus pasiulymas Kokia bebutūtų hortenzija,atsiras norinčių papuosti ja savo, gal but visai naujai kuriamą aplinka, dovanotais ,kad ir ne kilmingais,šiais augaliukais.O tos su ružavais pakraščiukais gali būti ir labai kilmingos ,jei bando žydeti po nupjovimo ant pirmamečių šakelių.
QUOTE(Para @ 2013 08 02, 10:02)
Gyvenkim draugiškai
Jau laukiu nesulaukiu, kada bus mano tokie dideli krumeliai
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 08 02, 11:03)
mano lobis tikriausiai nudegė
O lapo kitoje puseje nieko nera? nes gali juk ir sirgti kuo nors...
Prie saules pripras dar. Mano daugiausiai nusvilusi hortenzija dabar visa jau zalia ir zydi be galo. Kitos irgi priprato tik viena sunkiau, bet pratinasi prie saules, o jos siemet pas mus daug - jau keturios savaites kepina
QUOTE(sm2002 @ 2013 08 02, 12:25)
O lapo kitoje puseje nieko nera? nes gali juk ir sirgti kuo nors...
Prie saules pripras dar. Mano daugiausiai nusvilusi hortenzija dabar visa jau zalia ir zydi be galo. Kitos irgi priprato tik viena sunkiau, bet pratinasi prie saules, o jos siemet pas mus daug - jau keturios savaites kepina
va kas jai pasidarė lygiai pusę nurudavo
atrodė taip
o čia nauja ,tik pavytus,bet jau atsigavo (0,99lt )
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 08 02, 15:30)
va kas jai pasidarė lygiai pusę nurudavo
Tai nurudavusią dalį gražiai išgenėk. Negerai palikti, per juos lengviau visokios bjaurastys patenka į augalą. Tiesa, nugenėjus būtų gerai kokiu fungicidu nupurkšti ir įsodint į dirvą. Vazone tikrai ilgiau gaivaliosis
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 02, 15:34)
Tai nurudavusią dalį gražiai išgenėk. Negerai palikti, per juos lengviau visokios bjaurastys patenka į augalą. Tiesa, nugenėjus būtų gerai kokiu fungicidu nupurkšti ir įsodint į dirvą. Vazone tikrai ilgiau gaivaliosis
Laba diena,
auginu vieną iš močiutės turgely pirktą hortenziją jau antri metai. Pernai vasaros pabaigoj pirkau, dar truputį pasidžiaugiau žiedais. Kokia jos rūšis, pavadinimas tai neaišku... Žiemojo puikiai įstiklintam balkone ir dar apsukta vilnoniu pledu (labai norėjau išsaugot ) Šiemet žydi gražiais rožiniais žiedais. Daug jūsų patarimų skaičiau, pasinaudojau, ačiū Bet iškilo toks klausimas (gal ir juokingas patyrusioms), ar reikia nupjauti tuos žiedus, kurie jau ruduoja. Galvoju gal negerai, gal iš jų kokios šakelės formuojasi Patarkit, prašau
auginu vieną iš močiutės turgely pirktą hortenziją jau antri metai. Pernai vasaros pabaigoj pirkau, dar truputį pasidžiaugiau žiedais. Kokia jos rūšis, pavadinimas tai neaišku... Žiemojo puikiai įstiklintam balkone ir dar apsukta vilnoniu pledu (labai norėjau išsaugot ) Šiemet žydi gražiais rožiniais žiedais. Daug jūsų patarimų skaičiau, pasinaudojau, ačiū Bet iškilo toks klausimas (gal ir juokingas patyrusioms), ar reikia nupjauti tuos žiedus, kurie jau ruduoja. Galvoju gal negerai, gal iš jų kokios šakelės formuojasi Patarkit, prašau
QUOTE(MAMTE @ 2013 08 27, 16:56)
Laba diena,
auginu vieną iš močiutės turgely pirktą hortenziją ...
Bet iškilo toks klausimas (gal ir juokingas patyrusioms), ar reikia nupjauti tuos žiedus, kurie jau ruduoja. Galvoju gal negerai, gal iš jų kokios šakelės formuojasi Patarkit, prašau
auginu vieną iš močiutės turgely pirktą hortenziją ...
Bet iškilo toks klausimas (gal ir juokingas patyrusioms), ar reikia nupjauti tuos žiedus, kurie jau ruduoja. Galvoju gal negerai, gal iš jų kokios šakelės formuojasi Patarkit, prašau
Tyluma kokia tarp hortenzijų mylėtojų...
Močiutės hortenzija - na, nėra tokios veislės. Šiuolaikinės turgaus pardavėjos net labai naujoviškų gali turėti. Tai, jei nerodot foto, kokią pirkot, nėra ką ir patarti. Skirtingos skirtingai genimos
Be to, saviškių žiedynus kaip tik palieku sudžiūti ant krūmo, geriau formą išlaiko ir tinkamiausios dekoracijoms naudoti
Be to, saviškių žiedynus kaip tik palieku sudžiūti ant krūmo, geriau formą išlaiko ir tinkamiausios dekoracijoms naudoti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 06, 14:09)
Močiutės hortenzija - na, nėra tokios veislės. Šiuolaikinės turgaus pardavėjos net labai naujoviškų gali turėti. Tai, jei nerodot foto, kokią pirkot, nėra ką ir patarti. Skirtingos skirtingai genimos
Ačiū už atsakymą. na aš tikrai pirkau iš močiutės, tokia babulytė turėjo keletą gėlių... Nemoku įkelt,tai pasirodyt ne taipir paprasta. Bet nufotkinsiu ir pabandysiu.