QUOTE(Astaite1 @ 2013 07 03, 08:27)
Nežinau kas šiemet darosi su mano hortenzijų krūmais. Vakar po lietaus žemė visur šlapia, o mano hortenzijų ir lapai ir žiedai nuleipę kaip kad trūktų vandens. Vakar juk ir karšta nebuvo. Supyliau po laistytuvą vandens su trąšomis, atsitiesė. Kai tik būna karščiau kiekvieną rytą po laistytuvą, o kartais ir po du supilu ant kiekvieno krūmo ir vistiek, kai grįžtu iš darbo būna nuleipusios. Pernai taip nebuvo, auga toje pačioje vietoje, krūmai jau dideli. Kaip ir kasmet pavasarį patręšiau kompleksinėmis trąšomis ir taip durniuoja pas mane šiemet du krūmai. Berašant pagalvojau, netoli auga kaštonas, tai gal jo šaknys siekia mano hortenzijas ir atima vandenį.
Nežinau kaip pas jus, bet pas mus labai ilgai nelijo ir dabar sakyčiau palijo tik paviršiui šiek tiek padrėkinti. Kasiau nemažą duobutę rožei pasodinti, tai žemė pusės metro gylyje sausut sausutėlė. Nenuostabu, kad dideliems hortenzijų krūmams pritrūksta vandens, ypač, kad netoli dideli medžiai, kurie sunaudoja visą drėgmę. Mano irgi vysta, ypač, kurios saulėtesnėje vietoje auga.