Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

QUOTE(Astaite1 @ 2013 07 03, 08:27)
Nežinau kas šiemet darosi su mano hortenzijų krūmais. Vakar po lietaus žemė visur šlapia, o mano hortenzijų ir lapai ir žiedai nuleipę kaip kad trūktų vandens. Vakar juk ir karšta nebuvo. Supyliau po laistytuvą vandens su trąšomis, atsitiesė. Kai tik būna karščiau kiekvieną rytą po laistytuvą, o kartais ir po du supilu ant kiekvieno krūmo ir vistiek, kai grįžtu iš darbo būna nuleipusios. Pernai taip nebuvo, auga toje pačioje vietoje, krūmai jau dideli. Kaip ir kasmet pavasarį patręšiau kompleksinėmis trąšomis ir taip durniuoja pas mane šiemet du krūmai. Berašant pagalvojau, netoli auga kaštonas, tai gal jo šaknys siekia mano hortenzijas ir atima vandenį.

Nežinau kaip pas jus, bet pas mus labai ilgai nelijo ir dabar sakyčiau palijo tik paviršiui šiek tiek padrėkinti. Kasiau nemažą duobutę rožei pasodinti, tai žemė pusės metro gylyje sausut sausutėlė. Nenuostabu, kad dideliems hortenzijų krūmams pritrūksta vandens, ypač, kad netoli dideli medžiai, kurie sunaudoja visą drėgmę. Mano irgi vysta, ypač, kurios saulėtesnėje vietoje auga.
Atsakyti
skaitau trečią hortenzijų temą,tai juokas ima ir pyktis ir atrašyti norisi,bet prisimenu,kad uždaryta tema lotuliukas.gif
du psl kalba kaip žiemai kur laikys,trečiam keli klausimai kaip paruošti žiemai ir vėl tas pats biggrin.gif

skaitau skaitau,bet vis tiek nedaeina,kaip tam broliui doh.gif blush2.gif
*žydi ant antramečių - tai šiemet užsiaugino šakeles,kitais metais auginsis kitas,bet žydės ant pernykščių,tai tos pačios kur mėlynai paspalvinau g.gif
o kaip tada tokiu atveju kai žiemai patrumpini šakeles,nes skaitau,kad mumrikas patrumpins,nes kitiems metams svirs prie žemės g.gif tai tada gaunasi tos senosios pastoviai pernykštės blush2.gif
atsiprašau jei nusišneku,bet dabar g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 07 05, 11:21)
skaitau trečią hortenzijų temą,tai juokas ima ir pyktis ir atrašyti norisi,bet prisimenu,kad uždaryta tema  lotuliukas.gif
du psl kalba kaip žiemai kur laikys,trečiam keli klausimai kaip paruošti žiemai ir vėl tas pats  biggrin.gif

skaitau skaitau,bet vis tiek nedaeina,kaip tam broliui  doh.gif  blush2.gif
*žydi ant antramečių - tai šiemet užsiaugino šakeles,kitais metais auginsis kitas,bet žydės ant pernykščių,tai tos pačios kur mėlynai paspalvinau  g.gif
o kaip tada tokiu atveju kai žiemai patrumpini šakeles,nes skaitau,kad mumrikas patrumpins,nes kitiems metams svirs prie žemės  g.gif tai tada gaunasi tos senosios pastoviai pernykštės  blush2.gif
atsiprašau jei nusišneku,bet dabar  g.gif  blush2.gif

Didžialapės deda pumpurus kitiems metams jau šiemet, todėl reikia tik žiedus iki pirmų pumpurų ir sudžiuvusias šakas nukirpti. Maždaug taip:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 05 liepos 2013 - 10:32
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 07 05, 10:21)

Kartais sutvarkyt krumo formą noris net ziedų sąskaita. Patrumpinus labiausiai istysusias šakas,vistiek kitiems metams liktu zemiau esančių antamečių. aš irgi zadu žeminti seną hortenziją didžialape,nes jau į obelį lenda,po kuria auga doh.gif
O sitą nesenai iš vazono perkeliau i žemę. Bednoka,bet nebuvo tikkamai puoselejama blush-anim-cl.gif2:Gal nelabai matos,bet žiedeliai smulkūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 05 liepos 2013 - 11:05
aišku ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Mano paprastutė kaimietukė, kurios žiemai neiškasu, ji sėkmingai krauna žiedus wub.gif
user posted image

Atsakyti
Mano sena kaimiete pavesyje,tai veluoja zydeti. Bet kaip pasikeite labai gausiai palaisčius thumbup.gif Nuo triju kibirų ne nepajuto,atrodo,kitadien slanga pamečiau po krumu ir liejau is keliu kartų,laukdama,kol sugers vandenį ,ir vel paleisdama. Ryt bandysiu parisinet,kol dar neišsivarte nuo žiedų svorio ilgos šakos.
Laipiojanti nemaža,bet žiedų nesimato,ir geltono atspalvio turi lapukai. Ciekavna,kodel geltonuoja hortenzijos mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 06 liepos 2013 - 20:56
QUOTE(Linetax @ 2013 07 06, 16:47)
Mano paprastutė kaimietukė, kurios žiemai neiškasu, ji  sėkmingai krauna žiedus  wub.gif
user posted image

Neiskasat sios didzialapes,o kaip tada uzdenget,kad nenusaltu. as galvoju surizikuoti irgi i zeme pasodinti. turejau dvi ziema laikiau vesem,bet sviesem kambaryje. viena sunyko,o kita irgi apdziuvo smarkiai,bet po truputi atzele.ziedu aisku nerasta ir taip sunkiai auga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2013 07 06, 21:26)
Neiskasat sios didzialapes,o kaip tada uzdenget,kad nenusaltu. as galvoju surizikuoti irgi i zeme pasodinti. turejau dvi ziema laikiau vesem,bet sviesem kambaryje. viena sunyko,o kita irgi apdziuvo smarkiai,bet po truputi atzele.ziedu aisku nerasta ir taip sunkiai auga doh.gif

Aš buvau šventai įsitikinusi, kad didžialapės žydi tik kai peržiemoja rūsyje, o paliktos žiemoti lauke nežydi ax.gif Pasirodo yra tokių paprastų, kurios sėkmingai žydi ir peržiemojusios lauke. Aš saviškei parinkau šiltesnę vietą, apsaugotą nuo vėjų, žiemą dar sniegu apkasiau, nedengiau papildomai. Ir va, žydi ir gana gausiai smile.gif Beje, gavau ją iš draugės, kuri jau daug metų augina šios hortenzijos krūmą ir kasmet džiaugiasi žiedais be jokio vargo. Dar turiu ir tokią, kuri tik rūsyje peržiemojusi žydi, lauke palikta nežydi. Ateityje planuoju atsikratyti nešiojamų į rūsį, yra daug veislių sėkmingai žiemojančių lauke.
Atsakyti
Tik reikia pastebeti,kad mudvi arčiau juros gyvenam,o net vidurio Lietuvoje jos zymiai mažiau galimybes turi žydeti. Sniegas didelis pagalbininkas žiemojimui,vienais metais, krisdamas nuo šiltnamio,prilenke prie žemes dalį krūmo,ta dalis ir žydejo tik doh.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 07 07, 08:53)
Tik reikia pastebeti,kad mudvi arčiau juros gyvenam,o net vidurio Lietuvoje jos zymiai mažiau galimybes turi žydeti. Sniegas didelis pagalbininkas žiemojimui,vienais metais, krisdamas nuo šiltnamio,prilenke prie žemes dalį krūmo,ta dalis ir žydejo tik  doh.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pas mane prie daugiabučio paprasta, užauginta iš šakelės, irgi žiemoja lauke. Nedengiu niekuo, užkasu sniegu...pernai buvo nuleidę sniegą, tai kažkiek tai laiko ir "nuoga" stovėjo smile.gif Žydi kas metai, o kaimynė kaime pas mamą augina ir skundėsi, kad nežydi.Aš ją irgi apkarpau, šiemet reiks išpjaustyt, pamažint šakų, nes labai jau platus krūmas pasidarė.

user posted image

O šita, pernai pirkta iš bauhof mažytė,nukainuota mėlyna-violetinė. Irgi žiemojo lauke. Pavasarį prastai atrodė, galvojau kad iššalo, nes kotelis neatsprogo, bet išleido naujas šakeles. Tikiuosi, kad kitąmet jos jau žydės, tik neaišku kokia spalva g.gif

user posted image

Atsakyti