QUOTE(gotte @ 2013 05 14, 22:43)
nuotrauka gi kažkas norima pasakyti, parodyti. Labai primityvu sakyti - gražu negražu ir aš taip vertinu. Vertinimo skalė turėtų būti kur kas platesnė (todėl čia mokomasi nuotraukas kritikuoti, aprašyti, plačiau pamatyti ir įvertinti nei tik "gražu/negražu"). Nuotrauka gali būtų negraži, bet ji gali "paliesti", "tėkšti" kažką bjauraus, negražaus, liūdno, baisaus, emocionalaus žiūrovui tiesiai į širdį. O gal kaip tik pasakoti kažką gražaus, mielo, jaukaus.. Daug dalykų čia susipina. Daug kartų diskutuota ta tema. Ir pati pabandyk pažvelgti kitaip į tą nuotrauką, atsakyti į klausimą - kas norėta parodyti,pasakyti, kas vaizduojama, kodėl? Ar tikrai akies nerodoma todėl, kad mergina yra vienaakė gyvenime? Neva fotografas siekė neparodyti bjauriosios pusės, dėl to nukirto akį? Ar dėl kažko kito? Pažvelk į spalvas, į kadravimą.. Dėl to, kad sau paanalizuosi plačiau,nuotrauka neturi tapti gražia, tačiau atsakysi į daug klausimų ir gal kitaip pažvelgsi į tą, ką norėjo pasakyti/parodyti autorius.
Analizuoti nuotraukas aš stengiuosi pagal daugelį kriterijų. Ir pažvelgti giliau ir pamatyti prasmę.
.
tačiau kiek bežiūrėčiau į Alabamos žaliaakę, aš matau kad .... nebematau nuotraukos nes man toks kirtimas tiesiog nukerta žiūrėjimą
.
dar mane labai domina, kodel madinga fotografuoti žmones su viena užmerkta akimi? Kadras: ragauja kažko skanaus ir vieną akį primerkia, tipo mmmm. Bet vaizdas gaunasi _ musė įskrido į akį
. Prasmę kadro suprantu, bet vaizdas man nerodo tos minties. Netgi buvau skaičiusi, kad mirksnis yra video elementas, bet ne foto.
Man akys - tai žmogaus siela. Jei jau rodom tokiu kampu, kai matosi abi akys, tai ir norisi matyti abi.