Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2013 05 12, 22:25)

Kaip visad- patinka 4u.gif Kad viena akis tikrai nekliuna mirksiukas.gif

Patiko gottes riuzavi autoportretai 4u.gif

Noreciau seseliu konkurse sudalyvauti, tik kazkin ar spesiu...my life is crazyyy doh.gif lotuliukas.gif

Atnesu viena portretuka, paprastas, bet tiesiog dziaugiuosi, nes sito zmogaus neimanoma pagaut normaliam portretui, ryskiai batereika sikniuke yra tongue.gif Kad taip jis i kamera paziuretu nesimaives ir atvirom akim beveik nebuna...tai ir pasidalinu...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sea Girl: 15 gegužės 2013 - 07:03
QUOTE(Maggie @ 2013 05 15, 00:19)
nepalyginamai.

bet.

man nepatinka, kad eina linijos per nosi, aki - kazkaip skaudziai. sluoksniu sudeliojimas gal ir idomus (man visai nieko apatine puse, kur jau peciai), bet tai sunkus reikalas, slidi riba tarp derejimo ir nederejimo. as tai nemoku. net nebandziau tiesa sakant. gal reiktu hehe. neseniai visai koliazhus tik pradejau daryt  biggrin.gif

jo, antras sluoksnis galėjo būti kur kas švelnesnis ir labiau apgalvotas.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 05 14, 22:43)
nuotrauka gi kažkas norima pasakyti, parodyti. Labai primityvu sakyti - gražu negražu ir aš taip vertinu. Vertinimo skalė turėtų būti kur kas platesnė (todėl čia mokomasi nuotraukas kritikuoti, aprašyti, plačiau pamatyti ir įvertinti nei tik "gražu/negražu"). Nuotrauka gali būtų negraži, bet ji gali "paliesti", "tėkšti" kažką bjauraus, negražaus, liūdno, baisaus, emocionalaus žiūrovui tiesiai į širdį. O gal kaip tik pasakoti kažką gražaus, mielo, jaukaus.. Daug dalykų čia susipina. Daug kartų diskutuota ta tema. Ir pati pabandyk pažvelgti kitaip į tą nuotrauką, atsakyti į klausimą - kas norėta parodyti,pasakyti, kas vaizduojama, kodėl? Ar tikrai akies nerodoma todėl, kad mergina yra vienaakė gyvenime? Neva fotografas siekė neparodyti bjauriosios pusės, dėl to nukirto akį? Ar dėl kažko kito? Pažvelk į spalvas, į kadravimą.. Dėl to, kad sau paanalizuosi plačiau,nuotrauka neturi tapti gražia, tačiau atsakysi į daug klausimų ir gal kitaip pažvelgsi į tą, ką norėjo pasakyti/parodyti autorius.

Analizuoti nuotraukas aš stengiuosi pagal daugelį kriterijų. Ir pažvelgti giliau ir pamatyti prasmę. ax.gif .
tačiau kiek bežiūrėčiau į Alabamos žaliaakę, aš matau kad .... nebematau nuotraukos nes man toks kirtimas tiesiog nukerta žiūrėjimą g.gif .

dar mane labai domina, kodel madinga fotografuoti žmones su viena užmerkta akimi? Kadras: ragauja kažko skanaus ir vieną akį primerkia, tipo mmmm. Bet vaizdas gaunasi _ musė įskrido į akį doh.gif . Prasmę kadro suprantu, bet vaizdas man nerodo tos minties. Netgi buvau skaičiusi, kad mirksnis yra video elementas, bet ne foto.

Man akys - tai žmogaus siela. Jei jau rodom tokiu kampu, kai matosi abi akys, tai ir norisi matyti abi. ax.gif
Atsakyti
aš šį kartą sutinku su nijako komentaru. iš esmės man nekliūva nuotraukose dalis veido, foto be vienos akies, su dalimi kokio nors organo ir pan., tačiau toje konkrečioje nuotraukoje skruosto plotas yra toks didelis, tuščias ir traukiantis dėmesį, kad natūraliai kyla klausimas, o kurgi akis. jos ten reikėjo. arba tada reikėjo kitaip kadruoti. tiesiog vizualiai, matyt, taip nutiko.
Atsakyti
sveikos gyvos,
Karantinas buvo vaikams, bet toks jausmas, kad ir fotikui jis kliuvo doh.gif
Atnešu savaitgalinį kadrą ir jeigu turit ūpo ir laiko, laukiu pasisakymų 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 05 15, 08:20)
aš šį kartą sutinku su nijako komentaru. iš esmės man nekliūva nuotraukose dalis veido, foto be vienos akies, su dalimi kokio nors organo ir pan., tačiau toje konkrečioje nuotraukoje skruosto plotas yra toks didelis, tuščias ir traukiantis dėmesį, kad natūraliai kyla klausimas, o kurgi akis. jos ten reikėjo. arba tada reikėjo kitaip kadruoti. tiesiog vizualiai, matyt, taip nutiko.

Dar greiciausia daug klaidu pridarysiu, nes bandau lauzyt savo vidinius remus, kazka vis bandau, aisku ne visada sekmingai:)Aciu uz pastaba del skruosto, tikrai jo yra daug.
Papildyta:
Siek tiek
http://denyslouiscol...hotography.html
Atsakyti
O Nijoko atnesu daug graziu portretuku.Kokybisku, graziu, pagal taisykles.
Kazin po kiek laiko ims pykint nuo vienodo plastmasinio glianco?

http://500px.com/sea...license_type=-1

http://35photo.ru/genre_96/

Atsakyti
Cir-vir-vir visoms smile.gif
Amade: oi, skaudziai per veida uzvanota, juolab, jei buta aliuziju i ramybe.
Alabama: zalia su zalia dailiai susisaukia, bet bendras ispudis vis tik ne wow... Ne pats antrosios akies nebuvimo faktas glumina, o tai, kaip jos nera, kairysis virsutinis kampas vaizda deformuoja ir ji disharmonizuoja.
Sea Girl: labai mielas portretukas, paprastas, gaivus, jaukus tiek emociskai, tiek spalviskai.
Zydraake: "Head & shoulders" ir... pleiskanu kaip nebuta? biggrin.gif
Gana atkakliai repetuoju pasirodymus abiejuose konkursuose, bet kol kas sekasi taip skystai, kad net pikta unsure.gif O ir kt. gyvenimo sritys geibsta nuo ilgalaikes pavasarines krizes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 15 gegužės 2013 - 10:21
QUOTE(Alabama @ 2013 05 15, 10:25)
O Nijoko atnesu daug graziu portretuku.Kokybisku, graziu, pagal taisykles.
Kazin po kiek laiko ims pykint nuo vienodo plastmasinio glianco?

http://500px.com/sea...license_type=-1

http://35photo.ru/genre_96/

Butinai skirsiu laiko peržiūrėti nuotraukas wub.gif

man dabar mokymosi -domėjimosi stadija. Todėl pradžioj taisyklės svarbu. O toliau - tobulėjimas - savęs ieškojimas - taisyklių laužymas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 05 15, 10:18)
Cir-vir-vir visoms smile.gif
Amade: oi, skaudziai per veida uzvanota, juolab, jei buta aliuziju i ramybe.

blush2.gif taip taip, tos foto pirmi blynai, todėl padariau, kaip (ne)mokėjau. Dabar kaupiuosi geram rezultatui ta tema mirksiukas.gif
Atsakyti
O man kažkaip neužkliuvo ta viena žalia akis.. g.gif nėra kažkoks išskirtinis kadras, bet dėl vienaakystės nekilo minčių. graži ta akis anyway biggrin.gif

dar patiko sayonaros Amades nuotraukos pataisymas bigsmile.gif visai kitas vaizdzialis, geresnis jb, geresnis kirpimas ir jausmas kitoks visai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 15 gegužės 2013 - 20:22
Portretas "Seseliu" temai
user posted image
Atsakyti