Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

o jei kaip nors taip?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 gegužės 2013 - 12:19
QUOTE(sayonara @ 2013 05 14, 12:18)
o jei kaip nors taip?

blink.gif geras thumbup.gif reik tiesiog paieškot daugiau variantų.... ačiū už mintį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amade: 14 gegužės 2013 - 12:23
QUOTE(sayonara @ 2013 05 14, 13:18)
o jei kaip nors taip?

O, kaip liuks dabar.
Ir nebesimato to įsitempimo. Kai iš pradžių pažiūrėjau, atrodė lyg atsilošus nuvirs bijai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 05 12, 23:25)

Nepykit, bet nesuprantu nuotraukų su viena akimi ax.gif . Tokia grazi akiu spalva - tokia nuostabi zaluma - ir rodomas modelis tik su viena akimi. g.gif

Ir šiuolaikinės nuotraukos, kai viena akis primerkta - išmetu net spaudą su tokiom foto. neįmanoma žiūrėti. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(nijako @ 2013 05 14, 15:10)
Nepykit, bet nesuprantu nuotraukų su viena akimi  ax.gif . Tokia grazi akiu spalva - tokia nuostabi zaluma - ir rodomas modelis tik su viena akimi.  g.gif

Ir šiuolaikinės nuotraukos, kai viena akis primerkta - išmetu net spaudą su tokiom foto. neįmanoma žiūrėti.  schmoll.gif

Nepykstu biggrin.gif

Pas mane pilna nuotrauku isvis be akiu, vien lupos.Konkursus laimi biggrin.gif

Made my day biggrin.gif
Atsakyti
Amadee TU skubi. Karta kalbejom Kader aptariam Foto o paskui kitur pasirodai. Toks susitarimas ne veltui o tam Kad motyvacija kiltu kai ikeliat CIA geresne Foto. AS tikrai nespeju pakomentuoti kai til ikeliat bet turekit kantrybes nors kiek.
Atsakyti
Aš ir be galvos turiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 05 14, 17:41)
Nepykstu biggrin.gif

Pas mane pilna nuotrauku isvis be akiu, vien lupos.Konkursus laimi biggrin.gif
Made my day biggrin.gif

nesupratot mano minties ax.gif . As kalbu tik apie akiu vaizdavima.

man nesuvokiama, kai rodomos zmogaus akys tik dalinai, tarsi invalidas butu. kai rodoma dalis kuno pasirinktinai (lupos, kakta, kunas be galvos, bet tinkamai "kirstas"), tai yra visai kitas vaizdavimas ir mintis. Bet kai mintis zvilgsnis, akies grozis, -o pas zmogu jos yra dvi - tai jau jokio grozio nebelieka, kai akis viena arba uzmerkta, tipo mirksnis.
Juk pertreta fotografuojant, negalima kirsti per sanarius ir dar visokiu taisykliu yra. O kodel grazu rodyti viena aki?

As mokausi suvokti fotografijos taisykles ir kaip ir kiekvienas turiu savo supratima apie grazu-negrazu.
pasidalinau savo mintimis ir emocijomis ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijako: 14 gegužės 2013 - 20:10
QUOTE(nijako @ 2013 05 14, 20:07)
nesupratot mano minties  ax.gif . As kalbu tik apie akiu vaizdavima.

man nesuvokiama, kai rodomos zmogaus akys tik dalinai, tarsi invalidas butu. kai rodoma dalis kuno pasirinktinai (lupos, kakta, kunas be galvos, bet tinkamai "kirstas"), tai yra visai kitas vaizdavimas ir mintis. Bet kai mintis zvilgsnis, akies grozis, -o pas zmogu jos yra dvi - tai jau jokio grozio nebelieka, kai akis viena arba uzmerkta, tipo mirksnis.
Juk pertreta fotografuojant, negalima kirsti per sanarius ir dar visokiu taisykliu yra. O kodel grazu rodyti viena aki?

As mokausi suvokti fotografijos taisykles ir kaip ir kiekvienas turiu savo supratima apie grazu-negrazu.
pasidalinau savo mintimis ir emocijomis  ax.gif  .

Be abejo, yra subjektyvus supratimas kas yra grazu-negrazu, bet fotografos kaip ir meno misija nera rodyti tik grazius dalykus.Ir nera jokiu taisykliu, galima viskas.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 05 14, 21:25)
Be abejo, yra subjektyvus supratimas kas yra grazu-negrazu, bet fotografos kaip ir meno misija nera rodyti tik grazius dalykus.Ir nera jokiu taisykliu, galima viskas.

Pritariu - kad fotografijoje, kaip bet kuriame mene, laužomos taisykles drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(nijako @ 2013 05 14, 20:07)

pasidalinau savo mintimis ir emocijomis  ax.gif  .

nuotrauka gi kažkas norima pasakyti, parodyti. Labai primityvu sakyti - gražu negražu ir aš taip vertinu. Vertinimo skalė turėtų būti kur kas platesnė (todėl čia mokomasi nuotraukas kritikuoti, aprašyti, plačiau pamatyti ir įvertinti nei tik "gražu/negražu"). Nuotrauka gali būtų negraži, bet ji gali "paliesti", "tėkšti" kažką bjauraus, negražaus, liūdno, baisaus, emocionalaus žiūrovui tiesiai į širdį. O gal kaip tik pasakoti kažką gražaus, mielo, jaukaus.. Daug dalykų čia susipina. Daug kartų diskutuota ta tema. Ir pati pabandyk pažvelgti kitaip į tą nuotrauką, atsakyti į klausimą - kas norėta parodyti,pasakyti, kas vaizduojama, kodėl? Ar tikrai akies nerodoma todėl, kad mergina yra vienaakė gyvenime? Neva fotografas siekė neparodyti bjauriosios pusės, dėl to nukirto akį? Ar dėl kažko kito? Pažvelk į spalvas, į kadravimą.. Dėl to, kad sau paanalizuosi plačiau,nuotrauka neturi tapti gražia, tačiau atsakysi į daug klausimų ir gal kitaip pažvelgsi į tą, ką norėjo pasakyti/parodyti autorius.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 05 14, 13:18)
o jei kaip nors taip?

nepalyginamai.

bet.

man nepatinka, kad eina linijos per nosi, aki - kazkaip skaudziai. sluoksniu sudeliojimas gal ir idomus (man visai nieko apatine puse, kur jau peciai), bet tai sunkus reikalas, slidi riba tarp derejimo ir nederejimo. as tai nemoku. net nebandziau tiesa sakant. gal reiktu hehe. neseniai visai koliazhus tik pradejau daryt biggrin.gif
Atsakyti