Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Suprem @ 2013 06 05, 10:21)
Na tada pakonsultuok kokią atminties kortelę pirkti  g.gif

Arba sandisk arba lexar, čia jau kuri arčiau širdies smile.gif ir kaip Ka sakė - geriau daugiau vienetų mažesnės talpos, negu viena didelės smile.gif nes kortelės, dėja, kartais ima ir užsilenkia netinkamu metu smile.gif taip esu praradęs 4gb nuotraukų, bet reikia džiaugtis, kad tik tiek, o ne 32gb smile.gif šiaip pigiausiai būtų iš ebay pirkti, tik reikia būtinai pardavėjo atsiliepimus žiūrėti, kad nepasitaikytų kinietiška kopija smile.gif nes realiai tai CF 8gb Sandisk extreme 60mb/s lietuvoje apie 180lt kainuoja, ebay tokią pačią naują galima rasti už pusę tos kainos smile.gif
Atsakyti
O aš naudoju Transcend. Nesiskundžiu. Neturiu priekaištų. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 06 05, 12:30)
Arba sandisk arba lexar, čia jau kuri arčiau širdies smile.gif ir kaip Ka sakė - geriau daugiau vienetų mažesnės talpos, negu viena didelės smile.gif nes kortelės, dėja, kartais ima ir užsilenkia netinkamu metu smile.gif taip esu praradęs 4gb nuotraukų, bet reikia džiaugtis, kad tik tiek, o ne 32gb smile.gif šiaip pigiausiai būtų iš ebay pirkti, tik reikia būtinai pardavėjo atsiliepimus žiūrėti, kad nepasitaikytų kinietiška kopija smile.gif nes realiai tai CF 8gb Sandisk extreme 60mb/s lietuvoje apie 180lt kainuoja, ebay tokią pačią naują galima rasti už pusę tos kainos smile.gif

Turėjau 16 gb, tik db nepasakysiu kokią, dvejus metus jokių bėdų neturėjau.. Bet db galvoju tokios didelės nepirksiu, nes vis tiek iki pusės pripildytą perkeliu, tai užteks 8 gb. Vadinas Sandisk Ultra ir Extreme, einu ieškoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 06 05, 10:35)
O aš naudoju Transcend. Nesiskundžiu. Neturiu priekaištų.  cool.gif

galima ir Transcend smile.gif kadangi pas mane jos pakankamai smarkiai drožiamos, tai aš renkuosi patikimesnes smile.gif

QUOTE(Suprem @ 2013 06 05, 10:43)
Turėjau 16 gb, tik db nepasakysiu kokią, dvejus metus jokių bėdų neturėjau.. Bet db galvoju tokios didelės nepirksiu, nes vis tiek iki pusės pripildytą perkeliu, tai užteks 8 gb. Vadinas Sandisk Ultra ir Extreme, einu ieškoti  4u.gif

O pas tave CF ar SD ? smile.gif jeigu nefotografuoji vestuvių/sporto, tai sandisk extreme kažin ar išnaudosi pilnu pajėgumu, gali silpnesnes žiūrėti smile.gif pvz vilbroje lexar 8gb CF ar tai ne 80-90lt kainuoja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darkas: 05 birželio 2013 - 11:50
QUOTE(Darkas @ 2013 06 05, 11:43)

Testas-patikra:D

Stovi baltai aprengta mergaite ir apkabino visiskai juodai suni.Sauleta diena, 12 val.Kaip fotografuosi? nail.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 06 05, 11:01)
Testas-patikra:D

Stovi baltai aprengta mergaite ir apkabino visiskai juodai suni.Sauleta diena, 12 val.Kaip fotografuosi? nail.gif

nusivesiu į šešėlį biggrin.gif o jeigu realiai tai merginą pastatau nugara į saulę, av prioritetas, iso 50, EV +2/3 (arba +1, priklausomai nuo naudojamo objektyvo ir antrojo plano) ir valio - važiuojam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 06 05, 12:06)
nusivesiu į šešėlį biggrin.gif o jeigu realiai tai merginą pastatau nugara į saulę, av prioritetas, iso 50, EV +2/3 (arba +1, priklausomai nuo naudojamo objektyvo ir antrojo plano) ir valio - važiuojam biggrin.gif

Muahaha, pavesio nera biggrin.gif Antram plane diedukai su Rimi maiseliais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 06 05, 13:10)
Muahaha, pavesio nera biggrin.gif Antram plane diedukai su Rimi maiseliais biggrin.gif

dzin tie diedukai, aš turėjau omenyje bendras fonas - tamsesnis ar šviesesnis už pirmą planą smile.gif bet kadangi pavėsio nėra, tai tuomet šviesesnis smile.gif tuomet viskas priklausys nuo tuo metu naudojamo objektyvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 06 05, 12:14)
dzin tie diedukai, aš turėjau omenyje bendras fonas - tamsesnis ar šviesesnis už pirmą planą smile.gif bet kadangi pavėsio nėra, tai tuomet šviesesnis smile.gif tuomet viskas priklausys nuo tuo metu naudojamo objektyvo smile.gif

Industar50 biggrin.gif Su rankiniu fokusavimu, o suo verziasi begti ir makaluojasi biggrin.gif

Ok, ok, baigiu
Atsakyti
Dažniau tokių testukų čia ir pradžiamokslininkai išmoks fotkint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 06 05, 13:17)
Industar50 biggrin.gif Su rankiniu fokusavimu, o suo verziasi begti ir makaluojasi biggrin.gif
Ok, ok, baigiu

hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 06 05, 13:17)
Ok, ok, baigiu

tai čia su juosta? smile.gif jeigu zenitas koks tuomet f/11, 1/500, iso 100 smile.gif o jau prie f11 tai kaip ir dzin kad tas šuo juda biggrin.gif
Atsakyti